קופה דל ריי - שרשור הגביע: מטיילים לרבע הגמר עם מאניטה נוספת, הפעם מול בטיס במונז'ואיק (כבשו: גאבי, קונדה, ראפיניה, פראן, לאמין. בישלו: אולמו 2X, לאמין, פרמין)

לא יודע מה אתכם, אבל כיף לי.
הקבוצה חזרה לרקוד, שערים, מצבים, וכמה מהלכים לתפוס את הראש.
ההשחלה של לאמין במחצית הראשונה - וואו.

ממש כאילו התעוררנו משנת החורף שלנו (שנמשכה חודשיים לצערנו). הצלחנו להשיג ניצחון קליל ומרשים עם מנוחה נקודתית בהרכב הפותח, חילופים לשחקנים הנכונים, המשך העלאת המוראל של הקבוצה ובעיקר חזרה של הלחץ והאינטנסיביות לכבוש עוד ועוד ולא להשאיר שום פתח ליריבה לחזור. שאפו, רק שימשיכו ככה.

אני עדיין לא חושב שזה יספיק לנו לריצה בכל שלוש המסגרות, אלא יותר לטורנירים כמו הגביע וליגת האלופות שם פליק מצליח להביא את בארסה למקסימום למשחקים מכריעים נקודתית. הלוואי שאתבדה אבל בליגה אני לא רואה אותנו מצליחים לשמור על אותו קצב כל שבוע ולהידבק לפסגה.

תן לי שעשה הצגות כמו היום עד סוף השנה. כדורגל צריך להנות ממנו.

השנה הזו אני רק רוצה כדורגל יפה. אם נהיה סבלנים התארים יגיעו. אל דאגה. שנה הבאה עוד שנתיים אבל יגיעו.

ברצלונה הזו יש בה משהו מיוחד.

משחק אוקטוברי טיולי מול בטיס, נתן לברצלונה להמשיך לרחף על ענני האופוריה מהמאניטה הקודמת של השבוע. לאמין רקד, גאבי כבש ואז גם קיבל צהוב אחרי פאול מפגר (כלומר - משחק קלאסי של גאבי), אאא"פ בישל את אחד הבישולים הגדולים אי פעם, ובילבי ז’ול גרב עשה לי טראומות לכל החיים.
פליק ממשיך לעשות ניסויים בהרכבים ובמערכים, אבל בהתחשב בנסיבות - כמעט בכל הקומבינציות השינויים מתרכזים בחילופי מקומות בין שחקנים שבאמצע. מההרכב שפתח פדרי, ראפיניה, אולמו, טומטום ופרנקי היו כולם על אותו שטח בחלק גדול מהמשחק, ואם לבטיס הייתה איזושהי שיטת משחק הגנתית, או הגנה, היינו מתקשים הרבה יותר להתמודד עם זה.

בכל מקרה - מקווה שלא רוקנו את כל התחמושת על בטיס וריאל, כי הקצבים מחכים במוצ"ש, ואז - בנפיקה.

נ.ב. אראוחו עם תיקול שצריך להיכנס לסרטונים שיישלחו ליובנטוס, רק חבל שיש לו שליטה בכדור של תינוק שיכור. פליק חייב לעבוד איתו על זה.

משהו מוזר קורה העונה - התרגלתי שבכל שבוע יש לי 4-6 שעות ככה לקרוא ספרים, לצפות בסדרות שלא דורשות ריכוז, לעשות מטלות בית. פשוט לשים ברצלונה ברקע, ולעשות דברים אחרים במקביל.
ואז בא פליק, ובלי שום אזהרה מראש, לוקח לי חלק נכבד מהזמן הפנוי והמבורך הזה. בלי בושה.
ברצלונה של השנה אולי לא תזכה בתארים, מעבר לסופר קופה, אבל היא לפחות מהנה לצפייה. וזו חתיכת התקדמות.

בארסה בלי חלוץ מרכזי. תנו לי עוד ועוד ועוד, ותזריקו לי ישירות לוריד.

פליק בנה קבוצה שרצה טוב עם אולמו בקישור, וקיבל בחזרה את גאבי ואז בנה איתו במקום אולמו קבוצה שרצה טוב גם. אז מה עושים? זורקים את לבנדובסקי החוצה ומשחקים עם שניהם ביחד, בארסה של הימים היפים כמו עם קרויף וכמו עם גווארדיולה. חגיגה.
ברור לי שלבנדובסקי לא באמת נזרק החוצה, אבל העובדה שפליק עשה את הצעד הזה ולא ניסה לתת מנוחה ללבה בעזרת פראן או ויקטור, לפחות מראים לי שיש לו את הרעיון הטקטי הזה בראש.

ימאל נותן היום הופעה שבדברי הימים יזכרו כהופעה הגדולה הראשונה שלו.
הבחור עשה על המגרש כרצונו. עבר מי שרצה, יצר מצבים בלי הפסקה, הגיע למצבים וגם סיים עם שער ובישול(וכמה פסולים).
הדובדבן שבקצפת היה הרגע ‘‘מסי’’ שלו, כשהתעצבן על פסילת שער והחליט שהוא לוקח את הכדור ופשוט מציב עובדה שהכדור הולך להיכנס לרשת ויהי מה.
הוא לא מסר, אבל הגורל כבר הכריע שהמהלך הזה יסתיים בשער.

שאוטאאוט לפרנקי שנתן משחק נחמד בתור פיבוט שיוצר קו 3 ולא בורח לכל מיני איזורים לא קשורים.
לא יודע אם זה בא ממנו, בא מפליק כדי ליישר אותו או בגלל שצריך לפתור את הבעיה של משחק הרגל של אראוחו. בכל מקרה זה עבד ונראה טוב.

עכשיו שסיימנו את המיני מחנה אימון הזה עם משחקי הגביעים, הפנים לליגה שם צריך לתת רצף יפה של משחקים(אהם… ניצחונות אהם…). אנחנו יכולים.

השער הפסול של קונדה נפסל בצדק על פי החוק היבש . אבל אני שוב יחזור על זה, פשוט מגוחך שפוסלים שערים כך (לא בא בטענות לשופט או לואר במקרה הזה אלא רק לחוקה)

צריך פשוט לקבוע שבמקרים כאלו לתת להתקפה ספק. לא מבין את זה

אבל אין פה ספק. זה לא “אולי היה נבדל ואולי לא, אז שההתקפה תרוויח”, כי היה נבדל.

המילימטר שעליו נשרק הנבדל הזה יהיה אותו מילימטר גם אם יחליטו שהמדידה מתחילה מהברך, מהכתפיים או מהראש.

זה מה שמעניין אתכם ? הנבדל של הסנטימטר ? לא שמתם לב שקונדה הפך פתאום לדני אלבס משופר ?

אני לא מתכחש שהיה נבדל. אני רק אומר שצריך לעשות רפורמה בחוק ולתת במקרים כאלו ספק להתקפה.

הרי שחקן התקפה לא מקבל שום יתרון על המגן עם הבוהן או האצבע שלו מעבר לקו. הרי יש מקרים ברורים שאפשר להעביר לשופטים. זה לא שיש קושי עם הטכנולגיה של היום להבדיל בין נבדל שהוא יותר עמוק לנבדל רק של אצבע או בוהן או דברים כאלו.

צריך לכל הפחות לומר שמדובר באחד ההבדלים שהכי בולט בהם הפער בין איפה השחקן נמצא לאיפה היריב נמצא.
קונדה 80% בערך מאחורי השחקן של בטיס.
ובתכלס? אין סיכוי שהוא היה מגיע אליו בכל מקרה.

לגבי קו הנבדל, נראה לי הזוי שנדבר על זה כאן די בארסה כי היינו המרווחים העיקריים של הנוקשות בחוקה בחצי הראשון של העונה. אם היה, אין מה לעשות.

ואם כבר קו נבדל, שמתם לב ששוב אנחנו רואים ירידה בתלות בו. אומנם הוא אכזב אותי ההתנהלות, אבל אראוחו הוא נכס בנוכחות שלו בהגנה. לראות אותו מזכיר לי כמה צמד הבלמים שפתח עד כה מתקשה ברמה האתלטית והפיזית. כרגע, אנחנו צריכים אותו והנוכחות שלו מורגשת.

מי פחות הורגש לי? פרנקי דה יונג. אומנם פליק מנסה לתת לו שוב את המפתחות לקישור ולנסות לגרום לו לייצר לעצמו זהות חדשה שתתאים לדרישות של בארסה הנוכחית. מאידך, יש אחד בשם קסאדו שעושה הכל פשוט טוב יותר, הוא צעיר יותר ועל ההולנדי עוד אולי נצליח לקבל הרבה כסף ולהיפטר מהשכר. אני בכנות מתבאס לכתוב את זה, והלוואי שהמגמה תשתנה, אבל לצערי ברמה המקצועית אני כבר לא פוסל עזיבה של פרנקי.

אם כבר מישהו שכיף בלעדיו, מי חשב שיהיה כל כך כיף בלי חלוץ טבעי? איך אני שמח שיש אחד כמו פליק שמנסה למצוא פתרונות דרך אולמו וגאבי. זה גם אומר הרבה על תפקיד חלוץ המטרה אצל פליק ועל הדיהאמיות הנדרשת שלא בהכרח קיימת אצל הפולני. ברמה הטקטית, זה אחד המשחקים שהכי נהניתי מהם העונה ונתנו עוד קצת מימדים פוטנציאל לסגל הקצר ומה שהגרמני מצליח להוציא ממנו.

צריך להכניס משהו לגבי לבנדובסקי והתפקיד של החלוץ במשחקים האחרונים.
גם הוא, נגד ריאל ובילבאו, תיפקד הרבה יותר כ-9 מזויף מאשר חלוץ מרכזי קלאסי. זה חלק מהמעבר שאנחנו רואים מ4231 ל-433, הצורך בתרומה של החלוץ המרכזי לקישור הרבה יותר גדולה.
לכן אני לא פוסל את האפשרות לשחק איתו ככה, אבל ברור שיש לזה גבול מסויים שקשור לאיכויות המשחק שלו.