לקראת ארסנל - רבע הגמר -
ריאל מדריד מגיעה למשחק הכי חשוב שלה העונה - כן כבר שמעתם את זה - עדכון - המשחק נגד ארסנל, בתקופה לא טובה ואם במשחקים הקודמים איכשהו ריאל יצאה בזול עם 2:3 קשה על לגאנס ואיכשהו שרדה את גומלין חצי גמר הגביע נגד ריאל סוסיאדד (4:4 בהארכה) – נגד ולנסיה הגיע הפיאסקו לשיאו עם הפסד ביתי 2:1. ובעיקר היכולת האיומה. רק הבעיטה של ברצלונה בדלי עם תיקו 1:1 נגד בטיס הותירה את חלום האליפות בחיים (הפער “רק” ארבע נקודות ובתאכלס חמש) אבל כמו שאמר קרלו אנצ’לוטי – הסיכויים פחתו משמעותית. כעת ריאל מדריד מקווה לחזור להיות “ריאל של הצ’מפיונס”, זו שיודעת לנצח משחק גדול ולעשות את הניתוק בין המסגרות. וכדי לעשות את זה עליה לעצור את הטיילת הבלתי נסבלת בהגנה. שמונה שערים ספגה ריאל בשלושת המשחקים האחרונים, נגד קבוצות חלשות, חלק לא מבוטל במצבים הנייחים שזו המומחיות של ארסנל. ברור שהמוטיבציה והגישה יהיו שונות (“חדר ההלבשה של ריאל מדריד היה מרוסק אחרי ההפסד לוולנסיה”, רמזו במארקה), אבל האם אפשר להחביא את הליקויים הכה ברורים במשחק? קרלו, שיינסה להיערך בהתאם: “עלינו לשחק עם אומץ, עם אישיות, להיות עם מוטיבציה ולתת הכל, לשחק בדיוק כפי שהתכוננו”.
לדבריו, הניסיון יכול להיות חשוב: כי השחקנים האלה כבר ראו הכל ולא מפחדים מהלחץ שישנו. והכי חשוב: טיבו קורטואה התקאמבק וחזר לסגל בשעה טובה ומוצלחת במקומו של פראן גונזאלס שערך פרמיירה (אנדריי לונין היה בסגל במשחק האחרון אך אינו כשיר). ועוד: פדה ואלוורדה (120 דקות מיותרות בקופה דל ריי וכמובן משחק שלם גם בשבת) יירד אחורנית לעמדת המגן הימני אותה מילא בהצלחה יתרה במשחקי הנוקאאוט, וראול אסנסיו שקיבל מנוחה מוחלטת בשבת – יחליף את אורליאן טשואמני המושעה. אסנסיו אגב מסתמן כקמע, לא פתח בארבעה מחמשת ההפסדים של ריאל מדריד ב-2025. רק נגד אתלטיקו הוא היה ב-11. לוקאס ואסקס, השחקן האבוד של העונה, במשחק כזה - זה פשוט להסתכן יותר מדי. מה שכן ריאל תחסר את פרלאן מנדי שביום טוב מחזק את העורף, וכן את דני סבאיוס – שניהם פצועים ולא הצליחו לחזור בזמן. המחסור בפליימקר מאחור בולט במשחק של ריאל. נראה שמן ההפקר יהנה שוב אדוארדו קמאבינגה שלקח צעד לאחור אחרי מומנטום חיובי יחסית כמחליף בדרבי נגד אתלטיקו מדריד. פראן גארסיה עומד בפני המשחק הכי גדול שלו כשחקן ריאל מדריד, על יתרונותיו וחסרונותיו, אם כי ביממה האחרונה צצו דיווחים קצת הזויים על אפשרות של דויד אלאבה שנשקלת. מה שמאפיין את המשחק של אנטוניו רודיגר זו אגרסיביות ושהוא לא נותן ליריבים לנשום, אך עליו להיות אחראי ולהיזהר מצהוב שיימנע ממנו לשחק בגומלין. גם קמאבינגה ולוקה עם אותה הבעיה אגב.
ריאל ו-ויניסיוס בכושר ממש מחורבן
לא בכדי קורטואה הוא השחקן שהגיע עם קרלו למסיבת העיתונאים לקראת המשחק. רק פעם אחת הוא הצליח לשמור העונה על שער נקי בליגת האלופות – ב-0:3 על ברסט במחזור בסיום של שלב הליגה. כמובן לא באשמתו. “התאמנתי ואני בסדר”, פתח ואמר: “הקבוצה צריכה לשנות את הצ’יפ אחרי ההפסד”. הוא נשאל על המצבים הנייחים של ארסנל: “עבדנו על זה אתמול ואנחנו יודעים איך צריך להגן נגדם. ננסה לצמצם את הקרנות, ולעתים זה תלוי גם באיכות היריבה ולא מספיק להיות מרוכזים. בתור שוער אתה מנסה ללכת עם אינטואיציה, אם יש חסימות, עלייך לדעת, שוער עושה הרבה עבודה ומנתח משחק”.
האמת שטיבו, שבדרך כלל מאוד נוקב וביקורתי – הגן על חבריו: “אנחנו לא ‘בוחרים’ משחקים (מתי להתאמץ). אנחנו מנתחים את המשחקים שלנו בעצמינו, הביקורת הפנימית כן חשובה. אולי בליגת האלופות אנחנו עם 110%, אבל בליגה אנחנו נותנים מאה. אנחנו לא באים “לטייל” בליגה, אנחנו משלמים על טעויות”. הוא נשאל על כך שריאל מחכה לסיום כביכול כדי לנצח: “אנחנו תמיד מנסים לכבוש מהר ולפתור את הבעיות אבל המשחק נמשך 90 דקות ולעתים השחקנים הטריים עוזרים לנו. זה תמיד קשה, אנחנו לא עושים בכוונה אבל כן מאמינים שאפשר לנצח בכל רגע”. הוא מפרגן ליריבה: “לא ידעתי שהם לא הפסידו כאן כבר שנתיים אבל זה לא משנה הרבה. אנחנו יודעים שהם חזקים בבית אבל גם ליברפול הייתה כזו וניצחנו 2:5. זו הפעם הראשונה שנשחק כאן, ניקח בחשבון שהם ניצחו את סיטי. יש לי הרבה כבוד אליהם. זה הולך להיות משחק נהדר וזה עניין של זמן עד שהם יזכו בתואר”.
מה יהיה אנצ’לוטי?
במשחק החלש נגד ולנסיה הייתה לריאל נקודת אור אחת. מצד אחד מול יריבה מהתחתית הציפייה היא ששחקן ההתקפה הבכיר שלך יכבוש. מצד שני קיליאן אמבפה היה פעיל מאוד, השער היה קרוב ואם ימשיך כך הוא יגיע בשלישי. אמבפה כבר לקח על עצמו במשחקים נגד מנצ’סטר סיטי ונגד אתלטיקו מדריד וככל הנראה אם יהיה פנדל הוא יהיה זה שייבעט. קיליאן עומד על 55 שערים בליגת האלופות - ושער אחד שלו והוא ישתווה במקום השישי לאגדה כמו רוד ואן ניסטלרוי וכן תומאס מולר. “הוא בהחלט יכול להיות האקס פקטור של ריאל בהתמודדות הזו”, אמר ג’וליו בפטיסטה ששיחק בשתי הקבוצות, בעוד חורחה ואלדאנו שהגן על אמבפה בחירוף נפש בתחילת הדרך אמר: “כן אני זוכר מה אמרתי. זה אחד ‘מההימורים’ שאני פחות מתלהב מהם. לא חוכמה גדולה להמר על השחקן הטוב בעולם”. אמבפה אמר בריאיון בספרד: “הגול הראשון הוא היום שאני שומר אצלי, הופעת הבכורה, רבים מדברים על המשחק נגד מנצ’סטר סיטי, אבל הגול הראשון זה חלום שהיה לי בילדותי. אני רוצה להבקיע שערים ועם כל הכבוד לכדור הזהב הכי חשוב זה לזכות בתארים, בליגת האלופות. אני שמח להיות כאן. זה היה חלום בהתחלה, אחר כך מטרה וכעת המציאות”.
וכמו כן, זו עוד הזדמנות גדולה לוויניסיוס ג’וניור להגיע למשחק גדול, הוא כבר בזבז את ההזדמנויות האחרות. הסטטיסטיקה לאחרונה קצת משתפרת עם שני בישולים יפים בגביע עם איכות ברורה, וגול בשבת, אבל זה ממש לא מספיק. אולי במשחק נגד התותחנים לריאל כן יהיו שטחים, רבים יותר מאשר במשחקים האחרונים. אולי ויניסיוס, שהבטיח אחרי האכזבה בכדור הזהב “אעשה את זה עוד עשר פעמים” - צריך לנסות רגע לשים את הלחץ בצד ולחזור ליהנות. כמו שוואלדאנו אמר עליו: “צריך לזכור שההתקדמות שהוא עשה בכדורגל מהיום שהגיע לקבוצה היא כמעט חסרת תקדים”. ויניסיוס יצא כבר ממשברים גדולים יותר.
לא באמת צריך את הסטטיסטיקה כי טוב מראה עיניים - או יותר נכון שב-2024-25 עדיף לא לראות, ובכל זאת. ריאל הפסידה העונה כבר עשרה משחקים, אחד בכל חמישה (51 בכל המסגרות). בליגת האלופות למעט הגומלין נגד אתלטיקו, הרי שריאל נכנעה בחוץ גם לליל ולליברפול. ריאל הפסידה ב-11 משחקים מתוך 35 משחקי החוץ האחרונים שלה בליגת האלופות, וניצחה רק ב-14. היא הפסידה בשבעה מתוך 20 האחרונים. מה שכן וזה עוד מוקדם, ריאל מדריד לא הודחה ברבע הגמר מאז 2004 נגד מונאקו כלומר כבר 20 שנה וצלחה את השלב הזה 33 פעמים מתוך 39. “אף קבוצה לא שולטת ברבע כמו ריאל” (מארקה). ואלדאנו אמר ב-AS שריאל מדריד לאורך ההיסטוריה רשמה הצלחות נטולות היגיון בליגת האלופות. זה הזמן לעוד אחד.
אנצ’לוטי לא התרגש מהביקורת על הקבוצה ולא ממש חושש לגבי עתידו ככל הנראה, הוא לא לוקח בחשבון תסריט של הפסד וכדור שלג. בין אם זה ויניסיוס (“לא דיברתי איתו ואני משוכנע שהוא יכול לשחק טוב יותר, הוא הולך לשחק נהדר מחר”, בין אם זה באופן כללי (“אני חושב על להכין את המשחק בצורה הכי טובה, הקבוצה שנגדנו פנטסטית”, וכשנשאל האם לאנשים נמאס לראות אותו על הקווים של ריאל מדריד: “אני לא יודע אם נמאס להם ממני אבל יכול להיות, מה שקובע זה מה שחושב האדם הכי חשוב – פלורנטינו פרס. מה שמשאיר את הדינמיקה טובה גם כן זה שהאדם הכי חשוב לא מתעייף”. הוא מחמיא למרטין אודגור ולמיקל ארטטה ואומר: “זה בלתי אפשרי לבקש מהקבוצה את המאה אחוז כל הזמן, זה משהו בלתי אפשרי. רצינו לעשות יותר רוטציות אבל זה לא התאפשר בגלל הפציעות. לפני כמה ימים רצינו שראול אסנסיו ישחק אבל הוא היה מותש אחרי הגביע. אני חושב שאנחנו יכולים לשחק טוב”. על המצבים הנייחים הוא אמר: “אנחנו גם כן יכולים לעשות נזק”. בואו נראה…
הקסם של אמבפה נגד סיטי…
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| אדוארדו קמאבינגה, לוקה מודריץ’, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
ארסנל יכולה בדיעבד להרגיש תחושת פספוס אדירה שכן ליברפול הפסידה היום (ראשון) במפתיע 3:2 לפולהאם ואם התותחנים לא היו מועדים קודם לכן עם 1:1 בלבד נגד אברטון – אולי היה על מה לדבר. ארסנל מבסוטית כשהיא חוזרת להיות מועדון מרכזי בליגת האלופות וזה רבע הגמר השני ברציפות שלה אחרי אשתקד (שם חוסר הניסיון בלט כשרבים חזו שתדיח את באיירן מינכן ממנה הייתה טובה מקצועית), אבל החלום הגדול היה אליפות אנגליה לראשונה מאז “הבלתי מנוצחים” ב-2004. וכשמנצ’סטר סיטי סובלת מעונת בלהות ההיגיון הבריא אמר שארסנל שהייתה קרובה בשנתיים הקודמות ובאמת קבוצה מאוזנת עם יצירתיות וקסם בהתקפה לצד קשיחות בהגנה – תהיה זו שתהנה מכך, אבל לא. ארסנל שנייה בטבלה רחוקה 11 נקודות מליברפול כשנותרו שבעה מחזורים. בשבת שער של לאנדרו טרוסארד לא הספיק וארסנל חטפה בפנדל. נאמר כי בניגוד לאנצ’לוטי, ארטטה לקח בחשבון את הצ’מפיונס. אודגור וגבריאל מרטינלי פתחו על הספסל וכך גם יוריאן טימבר למשל.
בליגת האלופות העונה ארסנל הפסידה לאינטר בסאן סירו ופרט לכך עשתה “קמפיין ליגה” טוב עם ניצחון ביתי על פריז סן ז’רמן וסיימה שלישית. בשלב שמינית הגמר היא הלמה בפ.ס.וו איינדהובן עם 1:7 ענק בחוץ ועשתה היסטוריה, הגומלין היה לפרוטוקול. לפני יותר מחודשיים ארסנל פירקה לחתיכות 1:5 את מנצ’סטר סיטי והוכיחה למה היא מסוגלת כשהכל זורם, גם אם לחולשת היריבה יש חלק בזהב. עוד בקרבות הצמרת היא יכולה להתפאר ב-2:2 ביתי נגד ליברפול - לא רע, ארבע נקודות נגד צ’לסי. מה שקצת מעיב על העונה שלה זו הדחה מוקדמת מהגביע נגד מנצ’סטר יונייטד ובפנדלים. אבל ארסנל שעוברת תהליך יפה לאט-לאט - כבר מזמן לא מפחדת ממשחקים גדולים והיא גם מפלצת במצבים הנייחים. ארסנל ניצחה ב-15 מ-20 משחקי הבית האחרונים שלה בליגת האלופות. כמובן שזה מתפרש על פרק זמן ארוך. העונה היא ניצחה בכל ארבעת הראשונים ועל האפס - עד לתיקו 2:2 בגומלין נגד איינדהובן בו הורידה הילוך. ארסנל חלמה זמן רב על משחק כזה. “זו הזדמנות מצוינת לשחק במשחק ענק כזה, זה החלק הכי יפה של העונה, לראות את ההתלהבות של הקהל, זה המקום שבו אנחנו רוצים להיות”, אמר מיקל ארטטה.
ארסנל מפרקת את סיטי 1:5. עונה מפוספסת בליגה?
מצד אחד ארסנל מתמודדת עם פציעות ובעיות בהגנה היציבה שלה (הטובה בפריימרליג - 26 ספיגות בלבד), ומצד שני היא קיבלה ‘פרס’ גדול בחודש אפריל כשבוקאיו סאקה שנפצע לקראת סוף דצמבר - חזר אחרי פציעה לא פשוטה בכלל. הוא כבר בישל נגד פולהאם, בתיקו נגד אברטון מספר הדקות שלו עלה ל-45. עשרה שערים תרם העונה, מחצית מעונת השיא אשתקד. יחד איתו ארסנל מגוונת יותר, מאיימת יותר, משחקת בקצב אחר ובמסיבת העיתונאים אמר כמה הוא סימן את התאריך הזה ביומן. מנגד קאי האברץ, מוח כדורגל אבל שחקן מאוד איטי ומה שבטוח מלך השערים העונה עם 15 - ייעדר. גם גבריאל ז’סוס שהיה בזמנו רכש משמעותי ממנצ’סטר סיטי - לא זמיו.
כמובן שהשחקן שנמצא במוקד הוא מרטין אודגור שהפך לקפטן ולאגדה בארסנל אחרי ניסיון לא מוצלח בריאל מדריד אליה חזר בקיץ 2020. זינדין זידאן נתן לו לשחק מעט, בחודש הראשון, ואחר כך הנורבגי “נעלם”, לא רצה להיאבק על מקומו ועזב. הקשר היה אחד מהמצטיינים בעונה שעברה, העונה יש לו חמישה שערים ב-34 הופעות וגם שמונה בישולים. על אודגור, עליו נכתב בתקשורת כי זה הרגע לו הוא חיכה כל כך הרבה זמן - “הוא חשוב מאוד למועדון, הוא השחקן שיכל לעמוד בדרישות שלנו ולייצג אותנו בצורה הכי טובה שיש. הוא תרם לנו המון במסע שלנו להיות היכן שאנחנו היום”. ובחזרה להרכב: בעיות בהגנה זה אומר שריקארדו קאליפיורי שנפצע בפגרת הנבחרות ויחמיץ גם את הגומלין לפי ההערכות והבלם גבריאל שלא אמור לשוב לשחק העונה. בחלק לא מבוטל מהמשחקים האחרונים מיקל מרינו, הקשר הספרדי שהצטרף בקיץ - תיפקד כ-‘9’ מזויף לאור המצב וזה עבד לא רע. בשבת הוא שיחק במרכז השדה, אבל שוב, זה היה משחק בו אפילו ראחים סטרלינג - פעם כוכב במנצ’סטר סיטי והיום כוכב נופל - פתח בהרכב.
מרינו נהנה מהתפקיד החדש: “זו הייתה קצת הפתעה עבורי להיות מסוגל לשחק כחלוץ ולתרום, אני מרגיש בנוח למען האמת”, אמר. הוא זוכר מפגש גביע נגד ריאל מדריד כשחקן ריאל סוסיאדד ואותו 4:3 בסנטיאגו ברנבאו. “זו חוויה גדולה שהייתה, בדקות האחרונות הם היו קרובים מאוד להשוות. זה משהו שחייבים לשבח אותם עליו ולקחת את זה בחשבון. הם מאמינים עד לרגע האחרון והאצטדיון הזה דוחף אותם קדימה”. הוא מוסיף: “המשחק הזה נגד ריאל הוא היסטורי וכולנו להוטים ונרגשים”. כשנשאל על מכת הפציעות אמר: “הסוד של הקבוצה שלנו היא האחדות, אנחנו לא צוות של שחקנים אינדיבידואלים, אנחנו עובדים כיחד כמשפחה”, בהחלט. שימו לב גם לקשר הכנף הצעיר אית’ן ואנרי שתרם כבר שמונה שערים, שניים מהם בליגת האלופות.
ארטטה. הסוד הוא אחדות, אכן
סאקה היה השחקן שהגיע עם ארטטה למסיבת העיתונאים מה שאולי מרמז על כך שיפתח. “אנחנו מכירים את ההיסטוריה אבל מחר הכל יכול לקרות, אנחנו רוצים לעשות את הצעד ולהגיע עם יתרון בדרך לשלב הבא”, אומר סאקה שמכיר את המתמטיקה: “לא הפסדנו בבית בליגת האלופות בשנתיים האחרונות, אנחנו טובים מאוד באימרויות”. ברמה האישית אמר: “אם תשאלו את הפיסיולוגים שלי - דיברנו הרבה על המשחק הזה, התקווה לא רק לחזור אלא בכושר טוב”. “זה כנראה הלילה הכי חשוב שלנו, אנחנו להוטים, אין ספק שהאוהדים יתרמו ליצירת הלילה הקסום הזה, אחד הגדולים שלנו באימרויות איי פעם”. סאקה אומר שהפציעה באה בזמן רע כמובן אבל אחרי חמש שנים בהן שיחק כמעט בכל משחק - “חזרתי רענן רגשית, ההפסקה הייתה גם משהו טוב עבורי”. הוא שיבח את הצעירים שמשחקים נפלא והחמיא לוויניסיוס: “אני מכיר אותו כשחקן ויודע איזה מסע גדול הוא עשה, היו לו רגעים קשים אבל הוא הראה תמיד שהוא מסוגל לשרוד הכל”.
ארטטה לא מסתיר את ההתלהבות לקראת המשחק: “אנחנו רוצים להתמקד במה שאנחנו עושים ולחפש את החולשות שלהם, ויש להם. אנחנו רוצים ליצור היסטוריה משלנו”. הוא אומר: “אנחנו בטוחים שאנחנו מסוגלים לנצח במשחק גדול כזה. אי אפשר להתעלם מהמיסטיקה וההיסטוריה של ריאל אבל לא תמיד הם הצליחו. לריאל תמיד היו שמות גדולים לאורך ההיסטוריה וגם עכשיו. להשיג תוצאה טובה במשחק הבית זה חשוב מאוד. אנחנו לא צריכים לשכנע את השחקנים שלנו ביכולת שלנו, הם יודעים מה עליהם לעשות”. על סאקה: “הוא מרגיש טוב והוא בהחלט יכול לשחק”. הוא ביקש מהקבוצה לשחק בחוכמה, דיבר על חשיבות המצבים הנייחים וניתלה באילן גבוה - ארסנל של 2006 זו עם תיירי הנרי, פרדי ליונברג, יינס להאמן, ססק פברגאס כמובן - שהדיחה את ריאל בזמנו והגיעה גם להישג השיא - הגמר. “הם מהווים השראה”. ארסנל חולמת שוב לפתח מסורת אחרי שנעדרה מהמפעל איזה שבע שנים. והמסורת, “להיות כאן בכל עונה” עוברת דרך להדיח קבוצה גדולה… כמו ריאל מדריד…
במארקה נכתב כי לארסנל חסרים כמה שערים. אין לה סקורר אחד מובהק ואולי זה לא קשור לפציעות. רק סאקה קרוב להיות כזה. התותחנים כבשו 81 שערים ב-41 משחקים העונה, כשניים בממוצע למשחק. ריאל מדריד כבשה 38 שערים יותר, כמובן ביותר משחקים. מה שכן, שוב, השלם גדול מסך חלקיו. כבר ראינו את ארטטה משחק בצורה נועזת למדיי נגד סיטי למשל עם ארבעה שחקני התקפה. נראה כי מרינו או טרוסארד זו אחת השאלות. תומאס פארטיי, אגב, הפסיד לריאל לפני חמש שנים בגמר הסופרקופה הספרדי כשהחטיא פנדל מול טיבו
סאקה שוב כאן ואולי יפתח בהרכב
ארסנל - הרכב משוער: דויד ראיה| יוריין טימבר, וויליאם סאליבה, ג’אקובו קייור, מילס לוייס-סקלי| תומאס פארטיי, דקלאן רייס, מרטין אודגור| איית’ן נווארי, גבריאל מרטינלי ומיקל מרינו
קצת היסטוריה: בהחלט מפתיע מאד ואפילו הזוי - אבל ריאל מדריד וארסנל נפגשו רק פעם אחת לאורך ההיסטוריה, במפגש כפול לפני כמעט עשרים שנה - שמינית גמר ליגת האלופות ב-2005-06. מדובר כמובן על מפגש רשמי ולא על טורניר האימרויות המיותר בקיץ 2008 שהביא לפציעה לא פשוטה של ווסלי סניידר, או מפגש בקיץ 2018 בו מרקו אסנסיו אכל אותה. שתי הקבוצות – בחזרה ל-2006 - היו מעבר לשיא פחות או יותר. ריאל מדריד של שאריות הגלאקטיקוס החלה להתייצב עם לופס קארו המאמן הזמני על הקווים, שישה ניצחונות ליגה רצופים בדיוק בזמן ותחושת שקר כלשהי, התלהבה מחזרתו לכשירות של רונאלדו למרות נאום ה-“אף פעם לא הרגשתי כאן בבית” כשדיבר על אוהדי ריאל מדריד. התותחנים היו באמצע הטבלה, רשמו כבר תשעה הפסדי ליגה בשלב הזה וריאל סומנה כפייבוריטית. הרי ארסנל תמיד פישלה בליגת האלופות.
המשחק הראשון היה בסנטיאגו ברנבאו (וראיתי אותו באולפנים של ערוץ הספורט לראשונה), ריאל שיחקה עם תומאס גראבסן מאחורה, חמישה קשרים ורוביניו כשחקן חופשי, וארסנל במערך זהה. אלכסנדר חלב מתחת לתיירי הנרי. אשלי קול היה חסר ומתיאו פלאמיני שיחק כמגן ימני, גם סול קמפבל איננו. המשחק נפתח ודיוויד בקהאם החמיץ באחד על אחד בשלב די מוקדם. רונאלדו רשם כמה ניסיונות אבל בעט חלש מאוד. בקרב הכוכבים הנרי ניצח. בדקה ה-47 החלוץ חטף כדור מהברזילאי, חמק ממנו, גליץ’ של גוטי לא עזר וגם לא סרחיו ראמוס. הצרפתי ברח שמאלה ובעט כדור אדיר לרשת של איקר קסיאס - 0:1 למארחת. ראול נכנס בדקה ה-63 במקום רוביניו שהתקשה מול עמנואל אבואה אבל ריאל לא סיכנה. התותחנים היו קרובים יותר לשער. למשל חוסה אנטוניו רייס. ססק פברגאס רקד על המגרש.
לאחר אותו הפסד ריאל איבדה יתרון נגד מאיורקה בסון מויץ’ ופלורנטינו פרס הטיל פצצה והתפטר מכס הנשיאות. זו הכאפה, זה הזעזוע שהקבוצה זקוקה לו. ריאל הגיעה לגומלין עם הגב אל הקיר. הפעם ראול פתח בהרכב במגמה התקפית, וגם רשם בעיטה אדירה לקורה מהאוויר, ואת הריבאונד יינס להאמן בעונת שיא ורצף מדהים בלא ספיגה – הדף. אבל שוב, ארסנל הייתה מסוכנת בזכות הנרי וססק, החמיצה מצבים טובים וזכורה הצלה מדהימה של רוברטו קרלוס. 0:0, ניסיונות נואשים של זינדין זידאן וזהו-זה. ריאל מודחת בשמינית הגמר בפעם השנייה ברציפות. ארסנל הגיעה לגמר והפסידה לברצלונה באותה עונה 2:1 למרות שהוליכה.
כאמור, ריאל לא ניצחה את ארסנל מעולם וגם לא כבשה נגדה. רקורד דומה היה לה נגד צ’לסי עד לעונת 2021-22 אז השיגה 1:3 בחוץ ברבע הגמר הראשון עם שלושער של קארים בנזמה. השנה, בעונת בלהות, ריאל מדריד ניצחה לראשונה בתולדותיה את מנצ’סטר סיטי באיתיחאד, בניסיון השביעי שלה. הרקורד של ריאל על אדמת אנגליה לא טוב – יותר הפסדים (11) מאשר ניצחונות (עשרה), ושישה משחקים הסתיימו בתיקו. העונה היה לנו גם הפסד באנפילד נגד ליברפול, אם כי ב-2022-23 ריאל ניצחה גם בסטפורד ברידג’ וגם באנפילד – אותו 2:5 גדול.
ריאל פגשה עד היום תשע קבוצות מבריטניה. נגד ארסנל כאמור היא שיחקה רק פעמיים כמו נגד לידס, איפסוויץ’ ודרבי קאונטי. הקבוצה אותה פגשה ריאל הכי הרבה פעמים היא מנצ’סטר סיטי – 14 משחקים, והעונה ריאל השיגה דאבל עם 2:3 בחוץ ברגע האחרון וניצחון 1:3 בבית עם שלושער של קיליאן אמבפה. הבאה בתור היא ליברפול עם 12 משחקים ושלוש פעמים בגמר ליגת האלופות (!). ריאל ניצחה 0:1 בגמר 2022 וכמובן 1:3 בגמר 2018. מול ליברפול המאזן הוא 7-1-4. את מנצ’סטר יונייטד ריאל פגשה עשר פעמים בליגת האלופות (מאזן 4-4-2) והדיחה אותה ארבע פעמים בנוקאאוט, וכן ניצחון בסופר קאפ האירופי. מול צ’לסי המאזן עומד על תשעה משחקים - שלושה ניצחונות מול ארבעה הפסדים