מחזור 3 :: מתקשים אך מנצחים 1-3 את אספניול| ויניסיוס, בנזמהX2

אם הקשר האחורי הקודם היה מירו, אז זה הנוכחי צריך להיות מני. קליט וקצר ואין צורך בקיבורד כדי לחסוך העברת מסך.

כמה דברים שחשוב להבהיר בעקבות שני המחזורים האחרונים -

1. הגול של מודריץ’ במשחק האחרון פגע בשחקן.
  2. לבנדובסקי ניסה למסור עם העקב, בחיים לא למצוא את השער.
  3. קרוס מרים חרא וגם הכדורים הארוכים שלו חצי כוח.

זהו אפשר להמשיך.

בחייאת הייתי בהכחשה על הגול של מודריץ למרות שראיתי את זה כבר בלייב, למה להזכיר לי עכשיו. לפחות הבישול היה נטו קלאס…

אפילו לא צריך לראות את הפגיעה, הכדור עשה קשת לא הגיונית, בגלל זה היה לי סופר מוזר ששני השדרים המשיכו לאונן על הבעיטה גם אחרי שרואים 5 הילוכים חוזרים שבהם היא שוברת את חוקי הפיזיקה.

לא פגע. בדקתי עכשיו באיכות HD בזווית ראויה ובהילוך איטי. למען הסר ספק, צפה בגולאסו של לוקה נגד יונייטד ב-2013. סיבוב דומה.

אגב, אף אחד לא הזכיר את השער של וניסיוס שהיה הכי לא וניסיוס, תנועה אלכסונית חכמה ומתוזמנת בדיוק לחור שנוצר בהגנה ומסיים בנגיעה אחת עם פס מדויק לפינה שלא משאירה לשוער שום סיכוי. אם יצליח להפוך את התנועה הזאת לעניין שהשגרה הוא יעשה עוד קפיצת מדרגה.

ומישהו חייב להסביר לילד שיפסיק עם העקבים ! הוא לא שחקן של עקבים נגיעות עדינות וטכניקה, שיעזוב שטויות ויתרכז במה שהוא טוב, כל משחק הוא הורס איזה 3 התקפות טובות עם עקבים מיותרים.

פגע או לא זה עדיין שער של מודריץ’, בניגוד לשער של לבנדובסקי שאני לא מבין איך לא נרשם כעצמי.

פגע בוודאות. שום קשר לגול מול יונייטד. צפה שוב.

אגב הגול של ויניסיוס, תנועה אדירה בהחלט אבל מתנצל על הטירחון, גם פה הכדור עבר בין הרגליים של הבלם. בלי קשר לגול הזה הסיומת של ויני עדיין רחוקה מלהיות נקיה, גם אתמול הוא הגיע למצב שהיה חייב לבעוט ממנו בשמאל והוא דחף את הכדור עם החיצון של ימין בצורה מוזרה, ועוד מצב שהוא ניסה לסובב בימין לפינה הרחוקה בטכניקה גרועה מאוד. זה לא זה, אבל אם ימשיך להגיע לכזו כמות של מצבים ויעבוד יותר על התנועה שלו הוא יצליח להבקיע בכמויות מטורפות גם בלי סיומת בכלל.

הגול של לבה הוא עצמי פר אקסלנס. מסכים לגמרי.

הוא התכוון לבעוט לפינה הרחוקה בפס חזק והצליח, בסך הכל אני מרוצה.

(רונאלדו, מסי, בנזמה, לבנדובסקי היו בועטים פס גבוה ומסובב לפינה הקרובה)

הדיון וההכרזה שלך מיותרים. בעיטה מושלמת של מודריץ’ עם ספין מרשים בדומה לשער מול יונייטד.

זה אוף טופיק חבל על הזמן אז נסיים בזה - הכדור פגע בשחקן וקיבל curve משוגע לגמרי, רואים את זה בהילוך החוזר מהזוית האחורית, רואים את זה בתגובה של השוער ובעיקר בעיקר רואים את זה במסלול הלא הגיוני של הכדור. גם אם תשאל את מודריץ’ הוא יגיע לך שהכדור פגע בשחקן.
זה שראית את זה באיכות HD ובהילוך איטי ועדיין לא הבנת את זה זה מה שמוזר.

אכן, מנסים לפחות, כי הפינה הרחוקה נסגרה היטב ע"י הבלם. וגם אני מאוד מרוצה, שלא ישתמע אחרת. מבחינתי שרק יכנס לרחבה בתנועות כאלה ויעשה פו על כדורים לכיוון הכללי של השער, סטטיסטית יכנסו לו הרבה מהם.

מה מודריץ’ יגיד לא רלוונטי כשיש מצלמות מכל עבר. הזווית האחורית לא מהווה ראיה חותכת, יש זוויות טובות יותר ובבירור הכדור לא פגע בשחקן.
אגב, יש עוד שער של לוקה עם סיבוב יוצא מגדר הרגיל, נגד קופנהגן בליגת האלופות.
פשוט מרגיז אותי שאתה כל כך בטוח בעצמך ומשום מה חושב שאתה בר סמכא בכל מה קשור לראייה שלי.

לא יודע למה אתה כ"כ רגיש אחרי שאתה זה שבא וקבע שהכדור לא פגע, אחרי שראית מזוית ראויה ובהילוך איטי (משמע, אני לא). אה ושלחת אותי גם להסיר ספק ע"י צפייה בגול אחר שלו, כלומר הוכחת שהפונקציה קיימת אצל מודריץ’ (בהמלצתך צפיתי שוב גם בו, גול תענוג, נהנתי מאוד. כפי שציינתי - שום קשר בין השערים, בגול נגד יונייטד הייתה בעיטה חדה עם סיבוב קל. זה כבר מובהק לחלוטין, הכדור כמעט לא מסתובב באוויר). נשמע שדווקא אתה זה שיש לו טאבו על המציאות. הגבת את דעתך, הגבתי את דעתי. לא נימקת, לא נימקתי.

בשביל לשמור על זה טיפה ענייני אני רק אומר שראיתי שוב כמה וכמה פעמים (כמובן, בהילוך איטי, זוית ראויה ואיכות 15k) אין באמת צורך לראות את הפגיעה עצמה (ובניגוד לדבריך אין שום זוית שמראה בבירור כלום, על זה בדיוק הדיון), אפשר רק לראות את הספין של הכדור שמשתנה תו"כ הבעיטה ואת הקשת המוזרה שמקבל. כמו שאפשר לדעת אם שחקן בעט עם הפנים או החיצון של כף הרגל לפי כיוון הספין של הכדור גם בלי לראות בכלל את רגע הפגיעה של הרגל בכדור, כך אפשר להבין מתי בעיטה קיבלה דיפלקשן וקשת לא הגיונית. בעיטות שמשנות כיוון באויר כמו של ג’וניניו בזמנו או כריסטיאנו אלה בעיטות מסוג אחר לגמרי, בהן הכדור כמעט לא מסתובב סביב עצמו. בבעיטה מסובבת “רגילה” כמו של לוקה הכדור לא יכול לקבל אנומליה כזו פתאום באויר.

אולי הויכוח קיים בגלל מחשבה שהפגיעה התרחשה בשחקן שבא לתקל אותו עם הרגל, וזה לא המקרה למרות שזה נראה ככה לרגע. הכדור פוגע בראשו של שחקן ברחבה ומקבל קשת לא הגיונית לתוך השער. יכול להיות שזה היה נכנס בכל מקרה אבל אין ספק בכלל שהכדור משנה זווית לגמרי באמצע המעוף.

קרוס וטשואמני…

רק שטשואמני ימשיך כך.

מצד שני - לכל הדעות זה היה משחק גרוע מאוד של קרוס, אז אני לא יודע עד כמה זה מדד מוצלח

אני כותב זאת בצער רב כי מדובר באחד השחקנים שאני הכי אוהב, אבל קרוס לא מתאים לפתוח בהרכב ריאל מדריד ולא משנה היריבה, כתבתי כבר שנגד קבוצות קטנות אין סיבה לפתוח עם מודריץ’ וקרוס ביחד, אבל גם נגד קבוצות גדולות וגם בצ’מפיונס נגד אנגליות כבר לא רואה שום סיבה לעשות זאת, מקודם שיחקנו בצורה מבוקרת איטית והגנתית והיינו צריכים את קרוס ומודריץ’ ביחד כי האנגליות היו עדיפות בפער גדול מבחינה אתלטית והיינו צריכים להרדים את המשחק, כרגע המצב התהפך, אין קבוצת עילית שהיא יותר אתלטית ועדיפה פיזית על ריאל מדריד ! במקרה כזה במקום לבוא כאנדרדוג אנחנו כבר יכולים לבוא כשווים בין שווים לשלוט ולנצח.
רודיגר, אלאבה, מיליטאו, מנדי, פדה, צ’ומה, קמא, וויני ורודריגו, קבוצה אתלטית פיזית ומהירה מאוד גם במונחים של ליגה אנגלית, יותר אתלטים מטופ4 האנגלי.

המחליף של מודריץ’, זה מה שקרוס אמור להיות עכשיו.