הבנת כדורי הגובה של אלאבה בין הגרועים שראיתי מבלם ברמות האלה. קריאה סיטואציה/מיקום פשוט זוועה הוא אחראי ישירות ל2 שערים.
להגיד על מנדי נגר זה לפגוע בציבור שלם של בעלי מקצוע מכובדים.
ובתחושה כללית יותר, פשוט מביך ומבייש מאוד לראות את ריאל מדריד נראית ככה.
משחקי החוץ הבאים שלנו- גירונה, נאפולי, סביליה וברצלונה.
רק לחשוב על מה שהולך לקרות במשחקים האלה גורם לי לרצות לבכות.
קבוצה פשוט לא מואמנת, לספוג 3 שערים באותה צורה זה לא טעות ספיציפית של שחקן, זה קבוצה פשוט לא מאומנת שהמאמן בה פשוט לא יודע מה לעשות עם הסגל.
יאללה מחכים לאלונסו.
אין לי שום דבר לחדש. קרלו מכר אותנו בתחילת המשחק, פרז מכר אותנו בתחילת העונה, אלאבה זוועה, את מנדי לא הייתי מביא למכבי חיפה, ולמה לעזאזל מודריץ׳ לפני סבאיוס בהיררכיה? (בכללי לא ברור לי למה הוא כל כך מנודה).
אנסה לחפש פה משהו טוב. אהבתי לראות את פדה. הוא הראה שהוא יודע להיות דומיננטי הרבה יותר בהנעת הכדור.
חוץ מזה באמת שכלום, אם זה היה תלוי בי, חצי מהסגל שלנו לא אמור ללבוש לבן.
הבעיה זה לא ההפסד ולא זה שאנחנו נראים חרא, הבעיה שאין תקווה שזה הולך להשתפר, המאמן הזה לא יכול, כל הקריירה הוא לוקח קבוצות ומוציא מהם את המינימום, לפעמים אותן קבוצות כל כך מוכשרות שהוא לקח פה ושם אליפויות כי המינימום הספיק לאליפות.
אם לא הגולים המקריים שנפלו לרגליו של בלינגהאם הליגה הייתה גמורה כבר היום.
אגב, חוסלו בכל הדקות שקיבל עד היום הוכיח שיש חלוץ מספיק טוב לרוץ איתו לאליפות, גם הסגל טוב מאוד, זה רק אנצ’לוטי.
שחלילה לא יישמע שאני מגן על אנצ׳לוטי, כי גם הוא מקומו לא בריאל באידיאל. אבל זה ממש לא רק אנצ׳לוטי.
אנחנו בלי חלוץ טופ.
אין לנו מחליפים מספיק טובים לאגף.
אלאבה הוא פאקינג הבלם הפותח שלנו.
קרבאחל וואסקז רחוקים מלהיות זה, וגם פראן הוא יופי של סותם חורים, אבל הוא רחוק ממה שמצופה ממגן בריאל.
אז נכון שזה לא סגל של ירידת ליגה, אבל זה רחוק מלהיות סגל שאמור בקלות לקחת אליפות.
אני גם ממש לא בטוח שהוא עדיף על של ברצלונה, כלומר, הוא מוכשר יותר, אך מאוזן פחות ועמוק פחות.
הרי בואו רגע נספור:
טר שטגן > קפה
קאנסלו > קרבאחל
אראוחו > רודיגר
כריסטנסן > אלאבה
באלדה ~ פראן
דה יונג > טשואמני
גאבי < פדה
פדרי < בלינגהם
ראפיניה < רודריגו
לבנדובסקי > חוסלו
פליקס < ויניסיוס
לכל זה תזכור שויניסיוס היה פצוע עד כה, ושהמחליף שמשחק במקומו (קרוס/קאמבינגה) אולי עדיף על פליקס ברמה (נתון לויכוח), אבל בהחלט לא בהתאמה.
כלומר, מתוך 11 אנחנו עדיפים על ברסה ב4 עמדות בלבד.
גם אם נתבונן בעומק:
קונדה יותר טוב מחלק מהבלמים הפותחים שלנו, ובטח שמהמחליפים.
גונדוגאן ורומאו אולי קצת פחות טובים מקאמבינגה וקרוס, אבל זה לא איזה נוקאאוט.
כשהם לריכים גול יש להם את טורס וימאל, לנו את בראהים…
אני מסכים שאנחנו שווים ביכולת יותר משאנחנו מראים ומאמן נורמאלי היה מצליח יותר, אבל אם נסתכל על הסגל בלבד אנחנו כלל לא עדיפים על ברצלונה.
אני מבואס מקרלו כי הוא כן הראה בתחילת העונה שהוא כן הפנים דברים, אבל הוא חזר אחורה מהר…
הסגל שלנו בעדיפות ברורה על זה של ברצלונה, הבעיה שאין לנו מאמן.
הסגל של ברצלונה לא נופל משלנו וגם אין לנו מאמן.
הבעיה שלנו זה שבמקומות שאנחנו חלשים, אנחנו מאוד חלשים. בניגוד אליהם שהם הרבה יותר סבירים ומאוזנים.
לטווח הארוך מצבינו עדיף. סגל צעיר יותר ומרחק קטן יותר מהרכב מושלם (יותר קל לשדרג כשיש לך שחקן בינוני ושחקן מצוין מאשר 2 טובים). אבל לטווח הקצר אעדיף את האיזון והעומק שלהם על פני החורים של אלאבה, הנגרות של מנדי, ומשחק התקפה שתלוי בשחקן אחד.
סגל זה לא רק קישור.
אתקן אולי, מה שאני אומר נכון בהתחשב בפציעות של קורטואה ומיליטאו. איתם אנחנו עם מרכז הגנה חזק ושוער טוב.
בכל מקרה, בנימה קצת אופטימית, כולנו היינו קונים 6/7 בתחילת העונה.
לפעמים כאפה זה מה שצריך. הפסד בדרבי מזעזע יותר מהפסד לחטאפה אז מקווה שנראה שינוי.
השינויים שלי, 433:
———— קפה ————
פראן - נאצ׳ו - רודיגר - קרבאחל (ואסקז עד שדני יחזור)
——— קאמבינגה ———-
——בלינגהם - פדה ——
– ויניסיוס - חוסלו -רודריגו—
אתה טועה, הסגל שלהם לא ברמה של הסגל שלנו, אתה עושה השוואות של שחקן מול שחקן ולמרות שאני לא מסכים איתך כלל עם איפה ששמת את ה <> זה לא כל כך משנה.
לדוגמא בקישור, זה לא פיפ’'א שהם יכולים לשים את הכי כשרוניים שלהם, אין להם פיזיות וקשיחות ולכן שחקן כמו רומאו חייב לשחק והוא לא לרמה.
גם ההגנה שלהם מקבלת אצלך יותר מדי קרדיט, עונה שעברה הייתה עונה מדהימה של טר שטגן ובעיקר בגללו ספגו מעט, העונה הם כבר סופגים הרבה שערים למרות שטר שטגן עדיין מציל המון.
בכל מקרה אני לא מנסה לטעון שהם עדיפים עלינו חד משמעית, אלא לטעון שלכל הפחות זה לא יתרון ברור לנו. הסגל שלנו מאוד חסר.
מאמן טוב בהחלט היה עוזר כמובן, אבל גם חלוץ, בלם ומגן.
אנצ׳לוטי צריך ללכת, אבל אני לא מסכים עם ההצגה שלו כתמצית כל הבעיות שלנו במאבק מול ברסה, בטח כעל הקווים שלהם זה צ׳אבי ולא פפ.
זה לא רק אנצ’לוטי, כאן טיטי טועה. ברצלונה עברה קיץ מושלם ובנתה, ללא גרוש על התחת, סגל ששווה בקלות טופ 5 באירופה. מנגד, אצלינו, אם זה לא אמבפה זה לא נחשב, ולמרות ימבה מזומנים אנחנו מתחילים את העונה עם אשכרה קבוצה פחות טובה אפילו מזו של השנה שעברה, ההיא שלא זכתה באליפות מול ברצלונה בדיחה.
אבל זה בעיקר אנצ’לוטי, וכאן כולם כמובן צודקים. חוץ מזה, חותם על כל מילה פה:
זה היה נכון אגב גם בעונה הראשונה לפני שנתיים, עם הדאבל השקרי ביותר אי פעם. העונה שעברה כבר הייתה חזרה למוטב, וכמובן שגם השנה אין שום סיכוי שנזכה במשהו, ועם קצת פחות מזל במחזורים הקודמים היינו עכשיו כבר מגרדים מקום 7-8.
טוב, מאוחר מדי לדיונים האלה, לא מסכים עם שניכם, ובהחלט לא לטענה שלברצלונה יש סגל שאפילו מתקרב לטופ5 אירופי.
זה לא לבנדובסקי של אז וזה לא גונדוגאן הצעיר.
יש לנו סגל אתלטי בטירוף שיכול לשחק כדורגל מדהים.
לילה טוב, אולי עונה הבאה נראה כדורגל טוב.
לאיזה משחקים בארסה צריכה קבוצה כל כך אתלטית וקשוחה? אז למשחקים מול באיירן, ריאל הנוכחית וסיטי כמובן נצטרך לשחק עם רומאו אולי שהוא לא וורלד קלאס (ולעונת ליגה שלמה יותר חמור לשחק ללא חלוץ וורלד קלאס מאשר עם קשר אחורי שאינו כזה), אבל לליגה הספרדית לבארסה יש סגל שווה ברמתו אם לא יותר מלכל קבוצה בליגה.
ההתייחסות כאן לריאל כקבוצה עם סגל ברמה אחרת לגמרי מברצלונה היא פשוט מנותקת מהמציאות. בסוף בתחילת השנה יחסי ההימורים נתנו סיכויים די זהים לשתי הקבוצות לזכות באליפות, אין כל כך הרבה הבדל ברמת הסגל.
העניין הוא שהמצב הכלכלי בריאל מצוין והמועדון בריא לחלוטין, בעוד בארסה בכאוס מוחלט ועדיין היא מעמידה קבוצה שוות ערך לזאת של ריאל ומכאן נוצרת האכזבה המוצדקת והברורה שלכם. אלו שנים בהן ריאל הייתה צריכה לפתוח פער מקצועי משמעותי שלא נפתח.
מעבר לזה הטענות לאנצ’לוטי גם כן מוצדקות. הוא לא עושה את ההבדל ואפילו מזיק. זה נראה שבכל מאבק שאין לו יתרון מובהק וברור ברמת הסגל הוא לא מסוגל לקחת אליפות, וגם כשיש לו (השנה זאת לא דוגמה לכך), זאת לא אליפות ודאית.
אגב טיטי, אם הסגל של בארסה לא מתקרב לטופ 5 האירופאי, אשמח לשמוע איזה 7-8 קבוצות הן עם סגל משמעותית טוב יותר משל בארסה.
באמת שאני לא חושב שברצלונה היא איזו קבוצת על, ממש לא, אבל יש פה המעטה רצינית בסגל של בארסה ביחס לכדורגל העולמי הנוכחי.
לא חושב שאפשר לומר שברצלונה בטופ 5.
אני כן חושב אבל שהרבה צדקו פה מאוד כשכתבו שהסגל של ריאל לא מאוזן.
יש לריאל כנראה את הקישור הטוב בעולם, והוא גם מאוד עמוק.
זה לא עוזר כשהמגנים והבלמים בינוניים מינוס (לא כולל מילטאו שלא רלונטי העונה) וכשההתקפה זה רוב הזמן “תנו את הכדור לויניסיוס ויהיה בסדר”.
בלינגהאם זה הדובדבן על הקצפת, אבל בטווח הקצר הקבוצה הייתה יותר תחרותית אם במקומו היו מגיעים חלוץ ומגנים ברמה גבוהה.
מי זה אותו טופ 5? באיירן, סיטי, ליברפול וארסנל…
סףברסה בעיני לא נופלת מריאל ופריז ברמת הסגל, בכל מקרה, אם זה טופ 6 זה זה הבדל?
מאוד מסכים עם אסף, ההסתכלות כן על הסגל של ריאל מנותקת.
אנחנו בהחלט שווים יותר משאנחנו נראים, ועדיין, זו אותה הליגה של ברצלונה, ולדעתי אפילו קצת פחות.
אני חושב שפנקי וגונדוגאן/גאבי בהחלט מסוגלים להחזיק קישור. בטח כשפליקס הוא חצי קשר רביעי, וקאנסלו גם חצי קשר.
לבנדובסקי של היום עדיין אחלה של שחקן. הוא היה גרוע במהלך הרבה מהעונה שעברה ובתחילת העונה הזו מאותה סיבה ששחקני ההתקפה בריאל כל כך רעים, לא הייתה לו תמיכה. מאז שצ׳אבי הביא את פליקס וקאנסלו, פתאום שחקנים משחקים קרוב ללבנדובסקי והתוצאות בהתאם. חוץ מזה שאתה מזלזל בו כשהוא כובש בערך כמו כל ההתקפה שלנו יחד (לבנדובסקי כבר עם 6 שערים העונה, ויני, רודריגו וחוסלו עם 4, אגב גם בבישולים הוא מוביל).
לגבי גונדוגאן, אתה זוכר שרק לפני 3 חודשים הןא היה נחשב לקשר מהטובים בעולם?שהוא היה נכנס בכל קבוצת סיכום עונה של כל אחד מאיתנו?
הוא לא צעיר ובגלל זה לא רואה אותו משחק ברמה הגבוהה ביותר למשל יותר משנה-שנתיים נוספות, אבל אנחנו עדיין בתקופת השנה-שנתיים האלה.
כדי לצייר תמונה. אני חושב שהם הרבה יותר יציבים ועמוקים, הם נראים טוב מאיתנו העונה וזה עוד לפני שהתחלנו להזדקק לרוטציות משמעותיות.
האמת שלא התייחסתי למספרים עצמם. מבחינה פרסונלית הם פשוט עדיפים עלינו ועמוקים מאיתנו.
אבל גם עם המספרים, אני לא ממהר לפסול עונה שלמה על סמך 6 משחקים בהם הם כולה ספגו ממוצע של שער למשחק…
עם כל הכבוד, רודיגר, אלאבה ונאצ׳ו פחות טובים מאראוחו, קונדה וכריסטנסן. גם באגפים, באלדה לא נופל מפראן (בלשון המעטה) ואין לנו אף מגן ימני שמתקרב לקאנסלו (קרבאחל ביום טוב כן, אבל הוא כם פציע וגם לא יציב)
אגב, אני בהחלט הסכמתי איתך אז כשטענת זאת לפי שבועיים-שלושה, אבל הרבה השתנה מאז. אנחנו הספקנו לאבד 2 שחקני הרכב והם רכשו 2 שחקני הרכב.
בכל מקרה, השורה התחתונה שלי היא שבהחלט הרבה מהאשמה על כתפי קרלו, אבל זה לא שהוא קיבל פה משימה קלה שכל תפקידו הוא לא להרוס. הוא עדיין צריך לזכות באליפות מול קבוצה בעלת סגל טוב משלנו.
+1
זו הטענה. אני לגמרי שמח שבלינגהם הגיע, ולטווח הארוך זה ישתלם לנו, אבל אנחנו עדיין בטווח הקצר.
לריאל מדריד יש קצת יותר איכות במרכז השדה מברצלונה לדעתי והיתרונות הגדולים שלהם באופן כללי בסגל הם ויניסיוס ג’וניור - לברצלונה אין שחקן כזה, וג’וד בלינגהאם. אבל גם לברצלונה יש הרבה מאוד יתרונות כמו לדעתי גם היכולת הפרסונלית של שחקני ההגנה שלה וגם החיבור, והפציעה של טיבו קורטואה העמיקה את הפער. על החזון\רעב\טירוף לזכות בתואר וההנהלה אין מה לדבר בכלל. לכן מבחינתי זה היה קיץ ביזיוני ועלוב, זה לא מגיע לנו.
מודה שלא ציפיתי שג’וד ישתלב ככה אבל בואו הוא לא יבקיע 35 שערים בעונה ואני זוכר שכתבתי מיד לאחר שנרכש: “ג’וד זה אחלה ואין ספק שהוא שחקן גדול אבל יותר בוער לי חלוץ - הארי קיין למשל, וזה באותו המחיר”.
אני לא חושב שצ’אבי מאמן טוב ממש אבל אנחנו נחותים מברצלונה גם בעניין המאמן. אגב, מעבר למצב הכלכלי, ברצלונה גם כביכול בלי מגרש ביתי השנה, ברור שזה משפיע. אבל הסנטיאגו ברנבאו לא יכול להבקיע גולים.
אני רוצה פוסט נפרד בכוונה וקצת לא קשור:
בזמנו כשאלבארו מוראטה נמכר לצ’לסי הייתי מאוכזב כי הוא היה הסופר-סאב המושלם, אבל ריאל מדריד הכניסה הרבה מאוד כסף מהמהלך הזה וקיוויתי שמוראטה יפרח במקום אחר. הוא לא מספיק טוב כחלוץ בכיר לקבוצה גדולה ולכן ההשוואה לא ממש רלוונטית, הוא שחקן הרכב באתלטיקו מדריד, ועדיין. התחושה היא שבהרבה מאוד דרבים הוא ‘היה קרוב’ להעניש אותנו, ורק אתמול החלום הפך עבורו למציאות. אני חושב שבריאל הוא לא הוערך מספיק, לא על ידי הההנהלה ולא על ידי הקהל.
מוראטה >>חוסלו (ושוב, אין כאן ולו טענה לחלוץ שלנו שהגיע הקיץ, ואני יודע שזה לא אחד לאחד).
אני חושב שמוראטה חלוץ נהדר. הוא מהיר מאוד, פיזי, לוחץ את ההגנה בטירוף, יודע לכבוש שערים בנגיחה, גם השליטה שלו בכדור טובה. או.קיי, הוא מחמיצן. סתם תיאורטית, איתו כחלוץ הבכיר שלנו הייתי קצת יותר רגוע, ואני מעריך את חוסלו
“לריאל יש את הקישור הטוב בעולם אבל הרכב לא מאוזן, אין חלוץ טוב ובעיה בעמדת המגן”
מה צריך יותר מהקישור הטוב בעולם כדי להצליח ? משחק הכדורגל זה קבוצה נגד קבוצה ולא מי שיש לו מגן ימני יותר טוב או קבוצה יותר מאוזנת.
למאמן ריאל מדריד יש את הפריבילגיה לבחור שלישיית קישור מבין צ’ומה, פדה, קמא ובלינגהאם, כל שלישייה שתיבחר וכבר יש לך קישור מדהים, רק שאתה צריך לדעת איך להשתמש בו, בנוסף יש לך גם את קרוס וגם את סבאיוס.
בהתקפה יש לך את וניסיוס ואת רודריגו בכנפיים.
זאת כבר חמישייה שמאמן טוב יכול לקחת כבסיס ולבנות קבוצה מצויינת שיכולה לטרוף את הליגה, אין חלוץ טופ עולמי אבל חוסלו כבר הוכיח שהוא בהחלט מספיק, תשחק טוב והוא יגיע למצבים וגם יבקיע, יש לו נוכחות ברחבה והוא גם פיבוט לא רע בכלל.
הלב של כל קבוצה זה הקישור, כשיש לך קישור מפלצתי אז גם הגנה שמורכבת משחקנים שחלקם בעיתיים כמו קרבחאל ואלאבה כבלם(הוא לא בלם ולא צריך לשחק בלם, זאת בעיה שאנצ’לוטי יוצר בעצמו) תספוג הרבה פחות.
אנחנו סופגים הרבה ונראים רע הגנתית לא כי שחקני ההגנה שלנו גרועים כפי שאנחנו עושים מהם, פשוט אין תיאום אין לחץ ואין שיטה.
רודיגר הוא בלם מצויין, אלאבה לא בלם ולא צריך לשחק בלם, להזיז אותו שמאלה ונאצ’ו בלם וכבר פתרת את רוב הבעיות ההגנתיות שלנו, תשים את פדה, קמא ובלינגהאם מעליהם ותשחק לחץ וכמעט ולא יגיעו לשער שלך.
כמה פעמים רומאו פתח העונה בליגה ולמה ?
אם לדעתך אפשר להסתדר בליגה בלי אתלטיות וקשיחות תחשוב מה אפשר לעשות לאותה ליגה עם הקישור הכי אתלטי וקשוח וטוב בעולם !
לא אתחיל לכתוב שמות ולהתדיין על כל קבוצה וקבוצה.
בוא נחכה לשמינית גמר הצ’מפיונס, אם תקבלו קבוצה מהרמה היותר גבוהה של הכדורגל האירופי(ולא ברמה של הבית שקיבלתם) אני מהמר שתודחו.
יש לכם סגל טוב, אבל בוא נחכה קצת עם קאנסלו ופליקס, לא סתם הם נזרקו מכמה קבוצות והצלחתם להביא אותם כמעט בחינם, אחרי 2 משחקים הם נראים כבינגו, אבל העונה ארוכה.
לא חושב שזה מדויק. קח את ברצלונה כמשל.
העובדה שלא היה לנו מגן ימני נורמלי זה יצר השלכות על כל הקבוצה - א’ צריך לעזור בצד ימין הגנתית כי המגן עושה עבודה רעה, (ואז לפחות קשר אחד פחות פנוי לבנות התקפות ולהיות מועיל כי הוא צריך לחפות על המגן הפח) וב’ אין מישהו שיכול לתמוך בהתקפה בימין (כי המגן פח) אז אתה מסרס אותה, מנתב התקפות לשמאל ולמרכז והופך את הקבוצה לכזו שקל יותר להגן מולה.
לפחות בטווח הקצר, להביא את קאנסלו זה מחזק את הקבוצה יותר מאשר, למשל, להחליף את פדרי בבלינגהאם, וריאל סוג של עשתה את זה- הביאה שחקן מעולה לקישור שגם ככה היה חזק. לשפר משהו מ-9 ל-10 זה נחמד, אבל אי אפשר לומר שזה מועיל כמו לשפר משהו מ-3 ל-7 (בדירוג איכות\ רמה של 1-10 שהרגע המצאתי למען הנקודה)
יכול להיות שבקיץ הקרוב תביאו שני מגנים וחלוץ ברמה גבוהה והכול יהיה בסדר, אבל כרגע לפחות בלינגהאם זה לשים גלגלים מזהב על אוטו שחסרה בו דלת
אין שום דבר “רע” או לא “מרשים” בצירוף הז’ואאוס. קאנסלו יכול לתת כמה שנים בטופ והוא הגיע במחיר נמוך. ז’ואאו פליקס אולי מבין שזה צ’אנס אחרון ואין לו את המשקולות של שחקן רכש במאה מיליון יורו+מאמן עם סגנון משחק אחר. הוא ילד חרא שהוא פתח את הפה בתקשורת אבל ברור שהוא יתרום.
אני כן חושב שהחמרת קצת עם דני קרבחאל, ובכל מקרה קרלו אנצ’לוטי בונקריסט, זה “סיבה ותוצאה” אחרים. אבל חשוב מכך - זו עונה שלישית של אדוארדו קמאבינגה שלמשל לא שיפר דבר בהצטרפות שלו מקו שני, אשתקד ב-59 משחקים הוא לא הבקיע. פדה ואלוורדה זה צעד קדימה וצעד לאחור. הקישור שלנו אחלה, אבל בילד הזה, גם אם זה חודש - יש משהו אחר. אבל אני כן מסכים לגבי חלוץ שהיה חייב להגיע, הארי קיין.
קרלו אנצ’לוטי “תוקע” אותנו כי הוא לא מנצל את האיכויות שיש בקישור ללחץ גבוה למשל ולכדורגל קצת יותר מודרני, בוקס טו בוקס. מצד שני, אני חושב שטשואמני מאכזב וקמאבינגה צריך לשפר דברים בשליש האחרון כמו שאמרתי.