מחזור 3 :: פסטיבל באולד טראפורד, 2-1 על ליברפול (סאנצ'ו, ראשפורד)

חצי שעה ראשונה מצויינת. רצים נלחמים ועולים ליתרון מוצדק. רבע שעה אחרונה ליברפול שישנו על האף עד לאותו רגע מתחילים להשתלט על מרכז המגרש ואנחנו מתחילים להסתבך. ברונו מתחיל לעשות שטויות במקום לשמור על ריכוז וליברפול בקצב הזה משווים בלי בעיה.
וראן בינתיים שבע רמות מעל מה שהתרגלנו ממגוויר.

ליברפול מאוד אפורה, קישור סופר אפור.
הגנה והתקפה לא מתפקדים.
מה שואן דייק עשה בגול הראשון זה חרפה לבלם.

יונייטד נראים מאוד רעננים, מאוד רוצים, כפרה על ליסנדרו

אולי אני טמבל, אבל יש כאפות שמעוררות. ייתכן שברנטפורד עשו טובה ליונייטד

מרסיאל הביא חתיכת שינוי כשנכנס , שיחק חכם ונתן המון פעולות מצוינות כולל הבישול הנהדר .
טן האח התעכב עם החילוף של אריקסן , הוא כבר שפך לאגר והיה צריך להיות מוחלף לפני השער של ליברפול.
וראן ומרטינז נתנו הכל , זה לא היה מושלם אבל זה משהו לעומת החרפה שראינו לפני .

לא זוכר מתי ניצחנו בכלל לאחרונה :smile:

זה מה שמפחיד אותי שיקרה אם יונייטד תחזור להיות קבוצה. זה יהיה הפסד ענק לפורום.
ורק לחשוב שיונייטד מעל ליברפול בטבלה… אני לא מפסיק לצחוק. אחלה משחק.

ליברפול עולה עם ההרכב הכי אפור שהיא יכולה, הנדרסון מילנר ואליוט, טיאגו פצוע לחודש וחצי, קייטה כנראה עוזב ולכן לא עולה היום ואנחנו בלי קשר יצירתי אחד בכל הסגל, גם בהגנה הבלם הרביעי עולה עם ואן דייק.

עוד לא עבר חודש מפתיחת הליגה ומילנר כבר שחקן מרכזי…אין לנו קישור, לסיטי יש את סילבה ודה ברוינה וגונדוגאן כמחליף, לנו את מילנר ואליוט ואין אפילו מחליף.

ואם כל זה לא מספיק גם נונייז בחוץ ל 3 משחקים ופירמינו הגמור בהרכב.

אפילו מגוואייר לא פותח מה שאוטומטית מוריד 2 שערים בטוחים :man_facepalming:

מזל שהיונייטד לא יודעת ללחוץ, קבוצה עם לחץ סביר פלוס ולא היינו מצליחים להניע כדור עם מילנר והנדרסון.

קאסמירו רק עבר ליונייטד ואפילו לא שיחק והם כבר מובילים 0-2 על ליברפול. מפחיד לחשוב מה יקרה כאשר הוא ישחק, הם עוד יזכו באליפות בסוף…

קלופ עקשן, זה מביא לו המון הצלחות, אבל יש ימים שזה גם מתסכל ומביא הפסדים מעצבנים לקבוצות חלשות, אין שום סיבה הגיונית לתת לאליוט ומיחנר לפתוח לפני פאביניו, קלופ רוצה להוכיח משהו, בנתיים אולי הלכה האליפות כבר במחזור השלישי.

היו הרבה פציעות וחיסורים, עדיין ההרכב לא היה נכון, כבר בדקה ה 5 היה ברור שחייבים את פאביניו, חטפנו גול, פאביניו היה חייב להיכנס במחצית, אבל לא הכניס, רק כהנדרסון בישל את השני של יונייטד הוא הכניס את פאביניו.

פירמינו גוויה מהלכת כבר המון זמן, עדיף עוד בלם מאשר שהוא ישחק בהתקפה.

אליוט זה שחקן אולי לצ’מפיונשיפ שקלופ מאוהב בו וממשיך לקבל קרדיט מבלי להראות משהו בתמורה.

גומז חלש מאוד כבלם, 2 השערים מהצד שלו, שיהיה מגן ימני מחליף וזהו, גם עם חסרונם של מאטיפ וקונאטה הייתי עולה עם פיליפס ולא גומז.

ולעולם לא אבין איך כל פעם שער נגד ליברפול נראה נבדל בכל ההילוכים החוזרים ותמיד ב var מראים זווית מוזרה שמוכיחה שזה לא נבדל…

לא לתת להארי לשחק הייתה הברקה של טן האח, את 2 הניסיונות לשערים עצמיים ששחקני יונייטד נכשלו בהם מגווייר בטוח היה מבקיע !

על הנייר ה-11 שעלו היום לא משמעותית פחות טובים משל ליברפול הפצועה. אבל על הנייר ה-11 שלנו היו הרבה יותר טובים משל ברייטון וברנטפורד וראינו מה קרה. כמובן שההבדל היחיד בין המשחקים הוא הנחישות שהשחקנים הציגו, באמת לשם שינוי ולמרבה ההפתעה.
אני לא יודע מתי ניצחנו לאחרונה בפרמייר ליג, אבל המשחק האחרון שנלחמנו בו היה הראשון של ראגניק מול קריסטל פאלאס. לפני כן צריך ללכת עוד עונה אחורה לפחות. זה הזוי כשמדובר במועדון בסדר הגודל הזה ובשחקנים שמקבלים כל כך הרבה כסף, אבל משהו ממש רקוב במועדון.

כל הקבוצה נלחמה, אך יחד עם זאת השחקנים של טן האח בלטו היום לטובה במלחמה שהציגו. מרטינז ומלאסיה עם תצוגה מופתית. מלאסיה התמודד יפה מאוד עם השחקן המסוכן בליגה כך שאי אפשר להמשיך לשקר שהוא לא מוכן ושואו צריך לשחק. הבחור הקטן נתן הכל בהגנה והיה שותף בכמה מהלכים יפים בצד השני. מרטינז בא לריב מהדקה הראשונה, בדיוק מה שרצינו לראות במשחק הזה, לא בקטע מלוכלך אלא בקטע של אתם לא תחרבנו עליי בבית שלי כי אני לא הארי מגווייר.

חוץ מהשער המיותר שספגנו אני חייב לציין לרעה את ברונו שאמנם קיבל שבחים מגארי נוויל אבל לא ברור לי על מה. נתן לאלנגה כדור לגול, רץ הרבה (בלי מטרה וללא תועלת) אבל חוץ מזה חושך מצרים. בילה יותר זמן על הדשא מבעמידה. מחזיק את הכדור כמו ילד בן 3 אחרי הגול של ליברפול ואז מתווכח עם השופט. והשיא כמובן התחזות ברחבה כשיש VAR. כמה טמבל אפשר להיות? למה הבכיינות כל כך מושרשת בו? קפטן עדיף פי מאה על מגווייר אבל די עם ההצגות האלה, תת רמה. שיחזור לשחק כדורגל ולתת מספרים.

וכמה אני שמח בשביל ראשפורד. כל העולם צריך לשמוח בשביל ראשפורד. אפילו אם הייתי חס ושלום אוהד ליברפול הייתי אומר שאם כבר להפסיד ליונייטד אז לראשפורד. רק שיתעל את זה להמשך.

אני רק רוצה להוסיף למה שכתבו פה, שהפעם הרוחתם גם מאמן. רק תיתנו לו גב וכח ובסוף זה גם ישתלם.

הצחיק אותי

נצחון מעודד, לא הייתי בונה עליו בניינים גבוהים מדי, חיה תמיד מסוכנת כשהיא פצועה. הבעיה הגדולה של יונייטד הייתה ונשארה המנטליות. כאשר אנחנו צריכים ליזום ולשחק שם אנחנו מסתבכים. טאן האח בכיוון נכון הדיח מההרכב את מגוויר ההיסטרי (למכור גם בתמורה לשקל עשרים- הוא גמור במועדון הזה)
ואת פרד שיש לו את כל האיכויות חוץ מ-1. מוח.

יש עוד עבודה רבה קדימה אבל הכיוון חיובי

לא שמתי לב לדיון אז אגיב קצת באיחור. לדעתי, ולצערי הרבה, אני נוטה להאמין שליברפול לא תעשה עונה גדולה. יש משהו בקבוצות של קלופ (לפחות ממה שאני ראיתי גם אצל דורטמונד וגם ליברפול שבה אני צופה כל שבוע) שקצת דועך אחרי זמן מה. אפשר בצדק להגיד שאצל דורטמונד השחקנים עזבו אחרי האליפות ושאצל ליברפול נפצעים וכו וכו, אבל לדעתי זה אולי הגרוש ללירה שחסר לקלופ — וזה לא משהו שאני יכול להגיד בקלות מן הסתם.

זה כאילו מרגיש שהקבוצות של קלופ הן לא עילית ושקלופ הוא זה שהופך אותן לכאלה עם המון עבודה ומרץ ובאמת רק תשבוחות. אבל קשה להשאר ככה לאורך זמן. צריך בסיס יותר נרחב, גם מבחינת המועדון, השחקנים והרכש, והמנטליות. קלופ לבדו לא יכול לעשות את זה. מה שאני כן רוצה להגיד בהקשר לשורה האחרונה זה שאני מרגיש שקלופ לפעמים מחפש להביא את השחקן הלא מוכר / מתעקש על שחקן סבבה + בגלל תפיסה רומנטית של כדורגל של סינדרלות שעושות ניסים. זה יכול להיות מדהים לאיזה כמה משחקים או אפילו עונה משוגעת מהאגדות, אבל בסוף אם רוצים להפוך ולהשאר הכי גדולים צריך את ההכי גדולים.

התחושה שלי זה שהרכש של ליברפול ו/או ההעדפה של שחקנים מסויים בהרכב על פני אחרים הן גישות שיעבדו עם קבוצות קצת יותר קטנות מקבוצה שתמיימרת לזכות באליפות. ספיציפית נגד יונייטד אכן היו לא מעט פצועים, אבל לא ברור לי למה פאביניו לא פתח לצורך העניין. אליוט אחלה שחקן, אבל נראלי שציוות של הנדרסון, מילנר ואליוט זה קצת התאבדות. אבל שוב, קצת קשה להאשים את קלופ ספציפית במשחק הזה.

טיטי, תהרוג אותי אבל אני פשוט חושב שדיאז לא שחקן ברמה של ליברפול. לא ראיתי ממנו שום דבר מרשים. הוא משתמש בהמון כוח ומהירות אבל הוא כל כך לא מסודר ואפילו דיי גמלוני בעיניי. בעינייני הרכש אני חושב שליברפול חייבת ויכולה כלכלית להביא יותר כוכבים לקבוצה. אבל שוב, זו הטענה שלי עם הקבוצות של קלופ: הרבה רומנטיקה והפיכת קבוצת דרג ב׳ לא׳. מדהים. אבל ברגע שעשית את זה כמו עם ליברפול אז צריך לשמר את זה ולפעול בהתאם. רכישות כמו תיאגו, נונייז, קונאטה… זה מה שליברפול צריכה. אבל טיפ-טיפה יותר.

לא שכחת איזה שחקן בהודעה שלך? :wink:

צודק. שכחתי את אליסון ו-ואן דייק (ואם רוצים אפשר גם להכליל את סלאח אבל לדעתי הוא לא הגיע בתור כוכב אלא קלופ הפך אותו לכזה). כשמגיע מגיע — קלופ יודע את העבודה אני לא טוען אחרת. אני פשוט חושב שצריך יותר המשכיות ופחות הימורים על שחקנים לא מוכרים מהזן שקלופ אוהב.

פרגוסון הגדול ידע שמשך זמן של קבוצת עילית הוא 3 שנים, אחרי שאתה מתחיל שנה אחת ומעלה אותה למסלול אין הרבה זמן להמר על שחקנים בינוניים פשוט חייבים לקנות את הכי טובים ולתת לה לרוץ שנתיים שלוש ואז תחל הדעיכה. תמיד זה קורה, תמיד.

אחת מהסיבות שקלופ מהמר על שחקנים לא מוכרים זה כיוון שהתקציב אשר מביאים לו לרכש הוא ממש נמוך.
רוב הפעמים שהם מבצעים רכש זה אם מכרו שחקן אחר. הם מחליפים שחקן אחד באחר ולא בנוסף.
אני מתקשה לראות את נונייז מגיע אם מאנה נשאר.

הייתי שמח לראות את קלופ בקבוצה שלא מגבילה אותו בתקציב רכש כמו שליברפול עושה, אלא נותנת לו יותר חופש פעולה עם התקציב. לא משהו כמו סיטי, פסז או יונייטד ששופכים כסף בלי הכרה. אלא כמו בצ’לסי, ריאל או אפילו בארסה[שם הביאו כמעט את כל השחקנים שצ’אבי ביקש, שאפו גדול על זה].

ב-ד-י-ו-ק.

אני לא בקיא בפן הפיננסי של ליברפול אבל אני חושב שבשנים האחרונות היא כן התברגה כקבוצה דיי מבוססת כלכלית. אבל אם אכן זו עדיין נקודה ׳חלשה׳ אצל ליברפול אז הלוואי שיגיע רוכש רציני.

אני חושב שאצל קלופ זה עניין עקרוני. הוא פעם אמר בראיון שהוא לא מבזבז כמו ריאל/בארסה/יונייטד/פריז/וואטאבר. הוא רואה בזה סוג של אידיאל, זה רומנטי, אבל חסר לו יותר מדי פעמים את הגרוש ללירה.