אלופות מחזור 3 :: מנצחים לראשונה אחרי חודש עם 2-1 ביתי על פלזן

פרוויו למשחק: סרחיו ראמוס מוציא עצבים על רגילון באימון הבוקר

גועל נפש שככה מתנהג קפטן ולראות את התגובה העלובה של שאר השחקנים רק מוסיף לאכזבה.

ראמוס מתנצל, אומר שאלה דברים שקורים כל הזמן אבל זה לא תירוץ לתגובתו.

גם השטויות שלו על המגרש הן bastante habituales, זאת בעיה יותר חמורה…

https://twitter.com/SergioRamos/status/1054360578150617089

סרחיו העלה התנצלות בטוויטר כמו שנאמר מעליי ואמר שלמרות שדברים כאלה די נפוצים באימונים הוא לא היה צריך להתנהג ככה, הם אף ניצחו את המשחקון ביחד.
רגילון צייץ מחדש את הציוץ הזה עם הציוץ “ביחד עם הקבוצה שלי ועם הקפטן”.

לנו מהצד זה נראה די נוראי, אבל כשחקני כדורגל בטח כאלה עם אגו, אלו כנראה דברים שנשארים על מגרש האימונים.

הלחץ מורגש. והוא יוצא החוצה. ודווקא מהקפטן שלנו היינו מצפים להתנהגות אחרת. או שבעצם לא…

דני סבאיוס מחוץ לסגל (ויניסיוס, יחד עם כל החלוצים, בפנים).
זה מוזר בהתחשב בכך שהוא אחד השחקנים היותר סבירים שלנו בתקופה הזו סה"כ, או שהסיפור הרבה יותר מוזר והוא נשמר לקלאסיקו.

אני לא חושב שתתרחש היום איזו ‘קטסטרופה’ שתקדים את פיטורי לופטגי עוד לפני הקלאסיקו, אבל בתור אוהד מושבע של ליגת האלופות או יותר נכון הצמד הזה ריאל מדריד-ליגת האלופות(לא חסרות לכם דוגמאות\הוכחות) - רמת עניין אפסית במשחק הערב(לא בהכרח קשור לקלאסיקו בראשון), גם אם ננצח היום 5:0 עם שלושער של מרקו אסנסיו שעתיד בכלל להיות מסופסל לפי ה-AS - זה לא ישנה לי דבר. אפס עניין כזה לא קרה לי גם לא לפני משחקים נגד קבוצות זניחות אחרי שהבטחנו את ההעפלה לשמינית הגמר מהמקום הראשון. אפילו פריויו לא כתבתי למשחק, זה אומר משהו. שיהיה בהצלחה ובעיקר שאף-אחד לא ייפצע.

קונים מגן ימני מחליף ב-30 מיליון יורו, משאירים אותו על הספסל כשקרבחאל פצוע ומשחקים עם לוקאס בתור מגן ימני… וזה עוד בא ממאמן שלקח את אודריוסולה למונדיאל. לופטגי לא יישאר פה הרבה אבל לפחות שחקן אחד הוא הצליח להחריב.

מספיק בקושי. הזוי שגם במשחק כזה, בעבר היינו מנצחים 3:0 קל או אפילו מעבר לכך - הצלחנו להסתבך. בייל היה חלוד כאילו היה פצוע חודשיים ולא שבועיים, לא אהבנו שלוקאס פתח במקום אודריוסולה שלא נכלל בסגל, הרי זה המשחק בו הוא צריך לצבור ביטחון, אבל לוקאס במחצית הראשונה היה טוב. אבל עזבו, כדורגל בין-כה אין פעם(אהה, שכחתי, בנזמה מצטיין). לופטגי סבל בדקות האחרונות ונראה מזיע כמו חוסה אנטוניו קמאצ’ו בימי השיא על הקווים של הנבחרת. מי האמין שתוספת הזמן הכה קדושה, זמן החואניטו, הראמוס ורמוטדות הקאפלו - תיראה כמו נצח?

התמונה של המשחק, בהמשך ישיר למשחק נגד לבאנטה. ריאל מצאה סקורר חדש העונה לשם מרסלו, החלוץ השמאלי שלה. כל פעולה התקפית מרתקת הגיעה ממנו, כרגיל(וגם חור אחד ענק בהגנה). בדקה ה-55 הוא נכנס לרחבה ובעט בצ’יפ מרגש לרשת. שער שני תוך ארבעה ימים ואחר-כך…ראיתם בעצמכם. מרסלו הצביע ארוכות על הסמל - אנחנו ריאל מדריד - תמונה מרגשת. אז הזיבלונים השונים בתקשורת האיטלקית יכולים להמשיך לקשקש. ככה נראה שחקן שביקש לעזוב? אם הוא לא יהיה בקלאסיקו לא בא לי לראות את המשחק.

מה לופטגי מכניס את מריאנו כשהוא רואה שמרסלו כמעט נפצע?
שיחכה דקה.

חוסר היכולת שלנו לנצל מצבים מזעזע. בד"כ אומרים שהעיקר שיוצרים מצבים, אבל הרכות הזו מול השער לא נותנת לנו לצאת מהמשבר. מרסלו השחקן האיכותי היחיד, שמתפקד לפחות. אין לנו מה לחפש בקלאסיקו בלעדיו.
הדבר היחיד שעוד נותן לי תקווה הוא המשחק שהיה לנו מול רומא. אותם שחקנים נתנו חתיכת הצגה. השחקנים האלה יודעים להופיע במשחקים גדולים, נגד קבוצות נטולות מסי כשהם לא אלו שמכתיבים את הקצב. לא יודע, כך או אחרת נשב מול הטלוויזיה ביום ראשון ונקבל מה שנקבל.

אגב, העונה המעצבנת הזו שלנו מזכירה לי יותר מידי את העונה הארורה מלפני עשור, 08/09. המדים הדומים לתלבושת דאז כבר עשו לי הרגשה לא נעימה בתחילת העונה, ועכשיו גם היכולת מתחילה להלום אותה.
אז הגענו לקאמפ נואו עם חצי סגל פצוע. הפסדנו 2-0 אך דווקא עמדנו יפה מול ברצלונה האימתנית של תחילת עידן פפ עם הצגה של איקר, שגם הדף פנדל אם אני לא טועה.

אגע בנקודה אחת. מרסלו. נגמרו הסופרלטיבים על הבחור, איפה הילד הטיפש שהגיע מברזיל? לא מפסיק להתשפר משנה לשנה והפך לשחקן החשוב ביותר ולקפטן שני(וגם ראשון) יותר מראוי.
הלוואי שהפורום הישן היה קיים בשביל להעלות פה תגובות נאצה כלפיו כשכונה בשמות גנאי כגון מרשמלו. הנשמה של הקבוצה, פשוט מלך.

יש לי הרגשה שהקלאסיקו הקרוב יסתיים כמו הקלאסיקו של בניטס. גם אז מסי היה פצוע ופתח על הספסל. עד שהוא נכנס ברצלונה כבר הובילה 3-0 ונגמר 4-0. ביכולת שלנו זה ייגמר ככה או אפילו יותר גרוע. אם פלזן הגיעו לשלושה מצבים בטוחים אז קוטיניו, דמבלה וסוארז לא יתקשו.

אנחנו משחקים כדורגל משעמם. למעט מרסלו אף שחקן לא באמת מלהיב לראות. גם הכדורגל הקבוצתי שלנו משעמם עם יותר מידי החזקה סתמית בכדור ומסירות לרוחב. חוץ מהמשחק מול רומא לא באמת נהניתי מהקבוצה העונה. כנראה שהתצוגה מול רומא הייתה התעלות חד פעמית בזכות העובדה שרומא הייתה חושך באותה תקופה.

איסקו נראה זוועה. ההחמצה שלו היום הייתה מביכה במיוחד והוא בקושי זז על המגרש.

לפחות ואלוורדה קיבל דקות היום, רק כמובן שלופטגי לא ישים אותו במקום הטבעי שלו…

החילוף של מריאנו במקום בנזמה כשמרסלו פצוע מסכם יפה את התפקוד של לופטגי אצלנו.

משחק נוראי אבל זאת רוח התקופה. הקלאסיקו עשוי להיות נקודת מפנה לכאן או לכאן: הפסד ואפשר לקפל את העונה, ניצחון יכול לשנות דינמיקה.

בקאמפ נואו קל לנו יותר כי יש לגיטימציה להתבנקר, הבעיה היא שעד כה לופטגי לא הראה נכונות או יכולת להתאים את עצמו ליריבה. הוא נראה כמו מאמן שמגיע עם הסגנון שלו לכל מגרש ושהיריבה תתאים את עצמה. כשמדובר בקבוצה טובה זה ראוי להערכה, כמו אצל פפ, אבל במצבינו זה עשוי להיגמר רע מאוד.

מבחינה פרסונלית כולם היו רעים חוץ מקיילור שטרם טעה העונה, מרסלו הנסיך וקצת קארים. אפילו נאצ’ו לא טוב העונה, לאן הגענו…

נראה לי שהשטאנץ של לוקאס כמגן ימני עשה את שלו וצריך להפסיק עם זה. הוא מגן נוראי, המיקום שלו רע ובאחד על אחד עוברים אותו כמו מים. התרומה ההתקפית שלו לא מספיק משמעותית כדי שאפשר יהיה לחיות עם זה.

:point_up_2:

אני גם לא מבין על איזו תרומה התקפית מדובר. הוא לא באמת טוב מאודריוסלה התקפית מעמדת המגן. כלומר ואסקז מגן פחות פשוט, אבל בסך הכל שניהם תוקפים בצורה די דומה וברמה די דומה.
בכללי לא ברור לי החוסר אמון באודריוסלה, הוא באמת לא היה רע במשחקים ששיחק.