האם מאמן אחר היה זוכה לאותה כמות חסד כמו צ’אבי, עם אותן תוצאות ואותו סגל?
האם זה טוב שצ’אבי זוכה ליותר ימי חסד ביחס למאמן אחר?
בעוד לשאלה הראשונה יש לי תשובה חד-משמעית, לשנייה קצת פחות. אני אומנם בעד לתת זמן למאמן להנחיל שיטה ודרך, במיוחד במצב הקבוצה הנוכחי, כשפתרונות קסם לא יכולים להגיע, אבל יש בי חלק קטן שחושש שבגלל שלמאמן קוראים “צ’אבי”, אז במידה ודברים לא ילכו טוב גם עוד שנה - עדיין יסלחו לו נטו בגלל ההיסטוריה שלו. כשחקן, כן?
אני בעד לתת לצ’אבי להמשיך, אין ספק. אני לא חורץ את גזר דינו כל כך מהר, ובמצבנו, ועוד רחוק מאוד היום בו אקרא להחלפתו. אם בכלל. אבל אני גם זוכר שמעולם לא עפתי על ההגעה שלו או אפילו המועמדות שלו, כשהוא כזה חסר ניסיון והמועדון כל כך מפורק, ובעיקר קיוויתי לאכול את הכובע. זה לא שהכסא שלו מתנדנד, מבחינתי, אפילו לא קרוב, אבל…גם לא אמהר לוותר לו על דברים שלא הייתי סולח עליהם למאמנים אחרים.
לא בהכרח. ההסכמה על חזרה הדרגתית היא לא משהו תחת פרוטוקול כתוב. הפציעה של פדרי היא על הראש של צ’אבי כי הוא באמת באופן גס עולה מאפס למאה עשרים, לעומת על אנזו שנכנס המחליף ועדה קצת יותר מחצי שעה לעומת החצי שעה של פרונה. מה שקרה עם פאטי זה בעיקר חוסר מזל.
@Shusaku , אומנם אני העדפתי את גז’ארדו, אבל גם אני לא יכול להגיד שבוודאות הארגנטינאי היה מצליח לעומת צ’אבי. זו סתם פנטזיה שאני לא יכול לאמוד.
אין שום מאמן בעולם שהיה יכול להגיע לתוצאות יותר טובות בחצי שנה הנוכחית. אולי כדורגל טיפה יותר טוב ואולי גם פחות “קלאב דה אמיגוס”, אבל בתמונה הגדולה שום מאמן אחר ושום שיטה אחרת היו מצליחים בתנאים שצאבי ירש אותם עם הסגל הנוכחי שהוא קיבל.
מה שכן, אני חושב שלצערי צאבי מראה בדיוק למה לא רציתי אותו מאמן עכשיו. אני גם לא אוהב שהוא חושב שאנחנו טיפשים שהוא מבלבל את המח ב"אין תחליפים לאלבה ובוסי" …
פאטי נכנס דקה 61 במצב של 1-1. צ’אבי הכניס אותו במטרה לגמור את המשחק ולא להיכנס להארכה. בפועל נכנסו שני גולים תוך פחות מעשר דקות לקראת סוף המשחק.
שמע, אומנם עם פאטי נראה שכמעט כל החלטה היא הימור, וכמו שהזכרתי זו פציעה עם אחוז גבוה מאוד של חזרה, ועדיין זה כביכול נעשה בתחום ה"בטוח" של הפציעה, ולא נעשה תוך שאיפה להכניס אותו להארכה, אלא ההפך, לגמור את המשחק ולחזור הבייתה עם ניצחון. הסתכלות במצב הזה של חוסר אחריות היא קצת חוכמה בדיעבד במקרה של פאטי, בניגוד למקרה של פדרי שסוחב דקות ישר אחרי פציעה.
חרטא. 6 דקות זה זמן זניח. גם באמצע היה זמן לנוח בין סיום ה90 להארכה כמה דקות. אם תציג את זה באחוזים זה לא יראה יותר טוב.
וחוץ מזה שחקן שמשחק 6 דקות יותר ממה שהרופאים ממליצים לו ונפצע לשלושה חודשים, אז אני מצטער גם אם נתנו לן 6 דקות יותר, או 20% נוספים מעל 30 הדקות ו12 השניות שהוקצו לו, אז הבעיה בו ולא במאמן.
אגב אני לא טוען שמדובר במזל, אני חושב שזה היה קורה במוקדם או במאוחר, מדובר בשחקן פציע גם אם יתלו בכל הקאמפ נואו תמונות של הבבא סאלי.
פאטי נפצע בדקה ה 94. הטענה של צ’אבי “לא תכננו על ההארכה” היא מפגרת.
אפשר לחשב את זמן ההארכה של המחצית השניה , ולהאשים את צ’אבי שפאטי שיחק 37 דקות. אפשר להגיד שפאטי נח בהפסקה בין סיום המחצית השניה לבין תחילת ההערכה. אני חושב שזה בולשיט, גם הרופא לא יכול להגיד ש 30 דקות זה בסדר ו 37 זה כבר לא.
בעיתונים מראיינים פיזיוטרפיסטים ורופאים, והם כולם אומרים שזה חוסר מזל, לא חוסר אחריות. אז אני עם צ’אבי, למרות הטיעון המפגר שלו.
אני לא יודע לקבוע אם פאטי פציע או לא פציע. אני יודע שמסי היה פציע בגילו, ואחר כך לא. היו לנו את ורמאלן וארפיניה שהיו פציעים יותר מדמבלה, ויש להם קריירה עדיין. אני מודע לזה שפאטי בלי מניסקוס, ולא תהיה לו קריירה עד גיל 35, אבל עוד מוקדם לקבוע מה יהיה איתו בעוד שנה או חמש.
לדעתי מסי לא דוגמה לכלום, לטוב ולרע. בכל מקרה השבוע בדקתי ופאטי החמיץ ב3 עונות כפול זמן ממה שמסי החמיץ בחמשת העונות שבהן סבל מהכי הרבה פציעות. וזה לפני הפציעה הנוכחית. הנקודה היא שהמצב נראה לא טוב עבור פאטי וצריך לקבל את המצב שיהיו איתו פציעות מבלי לחפש אשמים בכוח. לא צריך לתת לו כל דקה שהוא יכול לשחק וצריך להוריד ממנו את הציפיות, כי הוא בסך הכל ילד שכל המשקל של המועדון הענק הזה נפל לו על הכתפיים ביום בהיר.
הבעיה שפאטי זה כל הזמן אותה פציעה שחוזרת וחוזרת. מסי היה פציע יותר כי אצלו היו פציעות שונות, למרות שבסה"כ בילה בחוץ פחות. פה מדובר בפציעה חוזרת, טעויות של רופאים שבגללן הוא נאלץ לעשות 3 או 4 ניתוחים באותו מקום במקום אחד, צוות רפואי שהיה ידוע בפציעות חוזרות סיטונאיות, ולחץ מההנהלה.
אני לא חושב שאפשר להסיק מזה שפאטי שחקן פציע.
אפשר לראות שיש לו בעיה בברך שחזרה 3 פעמים, אבל זה לא הבעיה הגדולה איתו. היתה לו את הפציעה במיניסקוס, והפציעה בהאמסטרינג שהיא באמת חוזרת.
אני מקווה בשבילו שהוא יתאזן, כמובן אחרי שתתייאשו ממנו ותמכרו אותו כי לא בא לי לראות אותו מצליח אצלכם. אבל עם זאת ראינו כבר אינספור שחקנים שאיבדו קריירות בגלל פציעות. מבחינתי חובת ההוכחה עליו, אני רוצה לראות אותו תקופה של כמה חודשים בלי פציעות כדי להגיד שהוא יצא מזה.
אם אני זוכר נכון, כל מה שהיה בשנה האחרונה תחת knee problems היה הסיפור הלא נגמר עם שלושת הניתוחים במיניסקוס של פאטי. אותה פציעה עם ערימות סיבוכים. ההמסטרינגס זה סיפור נפרד שהיה למשך 65 ימים ועכשיו חזר שוב.