מרגיש לי שכל המהומה פה היא ניסיון להצדיק את הדעה הראשונית שהייתה על ברהים בתחילת העונה.
הוא בא בתור מחליף לאסנסיו, ובינתיים עולה על כל הציפיות.
אני עדיין לא בטוח לגבי התקרה שלו, היא כנראה איפשהו בין לוקאס ואסקז לאיסקו (יכולת ואופי, כשהסקאלה הפוכה עבור האופי כמובן).
לא יכולתי לומר זאת טוב יותר.
לא השחקן שרצינו שיהיה המחליף הראשון בהתקפה, אבל בשלב זה התפוקה שלו מרשימה כצו גם היכולת. וכמו שנאמר קודם הגולים שלו אינם ניפוח סטטיסטיקה אלא לרוב שערים חשובים שהביאו נצחונות או תיקו או שנתנו גול ראשון שפתח סכר.
לא מאמין שיהיה אחד השחקנים שבעתיד נאמר שהגדירו תקופה, אבל בהחלט אחלה שחקן אם ימשיך כך (ולמשל עוד כמה שנים לא יעזוב כי ירגיש שמגיע לו להיות שחקן הרכב)
אני חושב שמה שטיטי מנסה להגיד פה (ובצדק גמור) זה שהמדגם מאוד מאוד קטן ולא ייתכן שמייחסים חשיבות רבה מדי לכמות קטנה כמו 6 שערים (ומיעוט יחסי של דקות) לעוור אותנו. בסוף ברור לכולם שאם בראהים ישחק כמות דקות של שחקן בכיר יחס השערים פר דקות שלו יירד דרמטית, ויש גם מראה עיניים ובמראה הזה בראים דיאס לא שחקן ששווה יותר מלהיות הסבאיוס של ההתקפה. זה הכל.
אם תשים לב כמעט בכל הודעה אני כותב שהעונה מגיע לו הרבה דקות, הטענה שלי היא לא כלפי ברהים אלא למי שהביא אותנו למצב שברהים זה שחקן סגל חשוב.
הדיון הוא האם במצב נורמלי מגיע לברהים לקבל את המעמד שהוא מקבל העונה בקבוצה ברמה שריאל מדריד שואפת להיות בה ? אני אישית בטוח שלא.
ולא כתבתי שהשערים שלו הם ניפוח סטטי, זאת סטייה סטטיסטית שמתרחשת אצל שחקני ספסל בפורמה טובה, בדרך כלל לחודש חודשיים, אם ישמור על הסטטיסטיקה הזאת עד סוף העונה אז זה כבר יהיה דיון אחר על מי נחתים עונה הבאה כדי שיגבה מהספסל את שחקן ההרכב דיאז אם יפצע.
ברור שהוא לא שווה שער/בישול למשחק.
הוא כן הראה ניצוצות (השער בדריבל, הדאבל פס עם קרוס) שנותנים תקווה שהוא כן יכול להיות סופר סאב שמשנה דינאמיקה - יותר מאסנסיו לדעתי, שעם כל היתרונות שלו, הוא מאוד מוגבל בתנועה ודריבל עם הכדור, וזה דיל ברייקר מבחינתי (משאיל את אפיון שלך לגבי תכונת בסיס אצל שוערים).
הבנאדם הוחתם מראש כדי להעלות עובש בעומק הספסל. היו משחקים בהתחלה שלא היו חלוצים זמינים ואנצ’לוטי עלה עם 50 קשרים במקום לשתף אותו. הוא לגמרי הרוויח את הקרדיט הזה, לא צריך לזלזל בכך. הוא אשכרה הצליח לשנות את הקיבעון של אנצ’לוטי. אנצ’לוטי לא היה מהסס לעלות עם סבאסיוס כ9 מזוייף אם האלטרנטיבה הייתה מריאנו, הזאר או אחד מאינספור חלוצי קאסטיליה שחיממו את הספסל אצלנו בשנים האחרונות - וברהים כבר עקף את חוסלו בהיררכיה בחלק מהמקרים.
אתה בגדול חוזר על דברים שאני מסכים איתם וכתבתי אותם, האם יש משהו שאנחנו לא מסכימים עליו שאפשר יהיה לנהל עליו דיון ?
ובקשר לפוסט עצמו, אני מסכים עם הרוב, מה שאני לא מסכים איתו זה שהוא הוחתם לחמם ספסל, הוא אחד מ 4 שחקני התקפה אצלנו, הגיע להיות שחקן סגל בכיר, זה שאנצ’לוטי מקובע זה עניין אחר.
והוא לא עקף את חוסלו, הוא היה לפני חוסלו, הגיע ממועדון יותר גדול אחרי שלקח אליפות איטליה לפני 2 עונות, הכוונה שמלכתחילה הוחתם להיות לפני חוסלו בהיררכיה, אבל למרות זאת מבחינתי חוסלו לפני ברהים להרכב.
בסדר אבל האמירה הכי מרחיקת לכת כאן הייתה מהצד שלי לדעתי שהוא שווה מקום בסגל נבחרת ספרד וכידוע לי כבר לא משחקים שם דויד סילבה, אנדרס אינייסטה וצ’אבי הרננדס. מה זה רלוונטי מה ברהים דיאס היה נותן כשחקן הרכב שמשחק 3,000 דקות? הוא בעונה מצוינת, אלו לא רק המספרים שלדעתי לרובם הייתה סקפטיות. אגב אי אפשר גם לשלול שהוא היה נותן תפוקה, עוד חזון למועד. בוא נשווה למחליפים מפעם. בטוח שהוא פחות טוב משמעותית מקאקה של עונת האליפות 2011/12? לא בטוח, קאקה היה אחלה אבל חצי שחקן. הוא לא יבקיע גולים כמו חוסה קאייחון אבל כן יהיה אחראי על יצירת מצבים.
אני אגב חושב שהוא שונה ממרקו אסנסיו באופי שלו, וגם כי הם בשלב קצת אחר בקריירה ובגיל קצת אחר. אסנסיו היה מתוסכל ממה שקרה, עשה קצת פרצופים, גם כשהבקיע, ברהים עולה בכל משחק כאילו הוא שחקן קאנטרה.
מה הבעייה עם “מראה עיניים”? יש נקודת קיצון מסוימת לגבי ויניסיוס שזה הריב עם השופטים+פציעות+חלודה. הוא לא משחק טוב. לא עשה כלום חוץ מהספרינט במהלך של ה-3:3. ברהים בנק’ קיצון אחרת בינתיים. אם נתחיל לספור איבודי כדור תראו שגם רודריגו מאבד הרבה שלא נדבר על החבר שלו.
טיטי, אתה מוריד את משחק הגביע נגד ארנדינה אז יש לו חמישה שערים וזה מכובד. ותוריד גם את הפנדלים של קארים בנזמה בעונה שעברה ונראה כמה גולים יישארו לו. אתה כתבת שהוא לא ראוי להיות בסגל של ריאל מדריד וזה מוגזם ממש.
לא “כל מה”, בסך הכל המקרה הזה. מצבת הבלמים שלנו הצטמצמה אחרי שוראן וראמוס עזבו, הייתה אופציה להביא את רודיגר בחינם ולכן זה התאים למועדון. אם אתה לא רואה את ההבדל בין להחתים שחקן בעשרות מיליונים לעמדה שבה אנחנו עמוסים, ובין להחתים שחקן בחינם בעמדה בה חסר לנו שחקנים, אז זה אתה…
בכל מקרה, ככה אני מבין את המדיניות של המועדון. נראה בעתיד מה באמת יקרה.
אם אני מבין נכון את התוכניות של המועדון, אז לקיץ הקרוב רוצים להביא שחקן התקפה ואת אלפונסו דייויס, לקיץ 25 בלם ומגן ימני, לאחר מכן אנחנו נשכח מרכש למעט שחקנים זולים, טאלנטים צעירים, או שינויים נקודתיים במקרה של עזיבה. מה שאנחנו רואים עכשיו זה השלד שאיתו נרוץ קדימה בשנים הבאות.
אתה רוצה להביא שחקני וורלד קלאס שילחמו בשחקני וורלד קלאס כאילו ריאל מדריד היא הקבוצה היחידה בעולם. זה לא יקרה. תראה מה קורה אצלינו בקישור היום, קרלו המציא מערך במיוחד כדי שכולם יהיו מרוצים, ועדיין יש כאלה שלא מרוצים, בסופו של דבר מי שנפגעת זו הקבוצה שלא משחקת במערך האופטימלי. מה שאתה מבקש לא הגיוני.
תחזור אחורה לתחילת הדיון, כתבתי בפירוש שכרגע הוא נמצא בפורמה טובה ומתישהו הוא ירגע.
דוד על זה אין ספק או ויכוח, מתישהו הוא יעצר. הדיון הוא בהתבסס על מה שהוא הראה עד עכשיו. ההבדל ביני לבין טיטי הוא בציפיות. אני מסתפק בשחקן כזה לרוטציה גם בקבוצה אידיאלית, בעוד שטיטי רוצה שחקן וורלד קלאס שילחם על המקום שלו מול שחקני ההרכב. אני חושב שמה שהוא רוצה לא ריאלי וברהים למעשה הוא הכי טוב לפרופיל הזה של שחקן רוטציה.
ומה עם זה שהבטחת לי שלא מביא מחליף לקרוס כשהבאנו מחליף לקאסמירו בעשרות מיליונים ?
ומה עם זה שהבאנו שוער מהרמה הגבוה(ככה חשבו, נזוב מה שהתברר) כשהעדפנו לשלם על השוער שרצינו למרות שהיה שוער מצויין גם בחינם ?
זה כבר שוער, הגנה וקישור, אז רק בהתקפה הקבוצה מתנהלת כפי שאתה מספר לנו ?
שוב, קרלו לא המציא כלום, 2 קשרים כדאבל פיבוט ושני שחקני קישור בצדדים משחקים עוד משנות ה 80, זאת השיטה שקרלו שיחק כנער צעיר בנערים של מילאן בתחילת דרכו.
והשיטה הזאת מיושנת ופוגעת בשני השחקנים הכי טובים שלנו, ויני שאם מרחיקים אותו מהקו האיכות שלו יורדת וג’וד שהוא השחקן הטוב שלנו ולמרות פתיחת עונה מדהימה לדעתי היה משחק עוד יותר טוב אם היה משלק במיקום הטבעי שלו.
ומה זה שכולם יהיו מרוצים ? בקבוצות ברמה שלנו יש 2 שחקנים על כל תפקיד ויש רוטציות, הבעיה זה קרלו שלא מכיר את המילה רוטציה ולא האיכות בקישור.
איזה ציפיות ? אנחנו מתכוונים להילחם בקבוצות כמו סיטי, ליברפול, ארסנל ובאיירן, בכל הקבוצות האלה יש 5 שחקני התקפה שנלחמים על 3 מקומות.
בסיטי וליברפול יש כוכב על ועוד 4 שנלחמים על שאר המקומות, באיירן אחרי עונה בלי כוכב על בהרכב מיד הבינה שטעתה והביאה את הכוכב העל שלה.
ומה עם ריאל ? 2 שחקני התקפה שנלחמים על 2 מקומות…וכוכב על התקפי די מפוקפק.
חייבים 5 שחקני התקפה ברמה גבוה, תקרה להם וורלד קלאס או תקרה להם מה שאתה רוצה, כרגע יש 2 ואחד מהם רודריגו למרות החיבה הרבה שלי אליו כרגע ברמה של להיות מחליף ראשון להתקפה.
אם רודריגו יהיה מחליף ראשון בהתקפה וברהים מחליף שני בהתקפה(מה שאומר בעצם השחקן ה 14) לא תהיה לי בעיה.
אבל שוב, 2 שחקנים שמתמודדים על 2 מקומות וברהים ? לצפות ליותר זה לא לפתח ציפיות מוגזמות אלא הכרח בקבוצות ברמה שלנו.
מחליף לקסמירו הוא טשואמני, במקום קרוס יש לך את פדה, במקום מודריץ’ יש לך את ג’וד. יש לנו בעיה קטנה עם קמא (שנרכש בתור טאלנט צעיר ולא סופרסטאר) ולכן אנצ’לוטי ניסה למצוא מערך שיכלול את כולם.
מחליף לשחקן הרכב יכול לעלות סכום מאוד יקר במידה והוא עונה על הדרישות.
אתה מתכוון לקפה? אם כן אז הוא היה פשרה וגם הגיע בהשאלה. גם יאסין בונו וגם ממרדשווילי נשקלו לפניו וירדו מסיבות אחרות. אף אחד לא חשב שקפה הוא שוער וורלד קלאס. הוא פשוט הגיע בכלום כסף.
התכוונתי למערך איתו פתחנו את העונה לפני הפציעות. מערך היהלום, עם קמא טשואמני פדה וג’וד.
בכל הקבוצות שהבאת יש בדיוק 3 שחקני טופ בהתקפה. קיין, הלאנד וסלאח. איתם אף אחד לא נלחם על מקום בהרכב, וכשהם כשירים הם משחקים. גנאברי יכול להילחם על מקום בהרכב עם סאנה ומולר, והכל יהיה סבבה, אבל אתה לא יכול לשים את ויני ואמבפה (שנמצא בתוכניות של המועדון) ולהגיד לשחקן כמו קוורצחליה תלחם על הדקות שלך. זה פשוט לא יקרה. ויני ואמבפה ישחקו כשהם כשירים, כנל לגבי פדה וג’וד. אלה לא שחקנים שאתה יכול להתמודד איתם אם אתה לא שחקן טופ אחר, ואתה לא תבוא להתמודד איתם ולחכות להזדמנויות כשיש לך הצעות אחרות.
רודריגו מחליף ראשון זה כנראה משהו שלא יקרה. הלוואי וזה יקרה אבל הוא שווה הרבה יותר מלהיות שחקן מחליף. אני דיי משוכנע שאם סיטואציה כזאת מתגלגלת הוא יבקש לעזוב.
בוא נדבר על העונה הבאה. בתוכניות של המועדון נמצא אמבפה, שאם יגיע או לא ומי יגיע במקומו אם בכלל אנחנו לא יודעים. אבל נגיד שהתוכניות מצליחות והוא מגיע, יש לך שני שחקני התקפה שהם טופ, פלוס רודריגו שהוא לבל אחד נמוך יותר, ברהים ארדה ואנדריק. 6 שחקנים שלא נופלים ממה שיש לאף קבוצה אחרת, בהנחה כמובן שהצעירים שווים את מה שהמועדון חושב שהם שווים. במידה ולא - יהיו שינויים.
נתקעת על המילה המציא… תחליף את המילה המציא במילה בחר. הנקודה היא עדיין אותה נקודה. אנחנו שיחקנו במערך לא אופטימלי כדי שיכלול את רביעיית הקשרים.
אני מדבר על אמבפה לא בגלל שאני חושב שהוא יגיע אלא כי הוא נמצא בתוכניות של המועדון, ואנחנו מדברים על תוכניות. ברגע שהמועדון ירד ממנו נראה כבר מה יעשו, כרגע מבחינת המועדון הוא עדיין קיים.
אני מניח הנחות לפי התוכניות כרגע. עדיין בונים של אמבפה, עדיין יש תקוות לגבי אנדריק וארדה גולר, והם יקחו חלק בסגל של העונה הבאה. כמובן ובמידה והם יכשלו, או שאמבפה לא יגיע, התוכניות יצטרכו להשתנות ואיך בדיוק הם ישתנו ומי ישחק במקום אני לא יודע.
המצב הנוכחי, של 2 ורבע שחקני התקפה, גם הוא מצב זמני. בנזמה הפתיע עם העזיבה שלו שהייתה מתוכננת ל24 מבחינת המועדון, וההנהלה פשוט לא רצתה לזוז מהתוכניות המקוריות שלה ופתחנו את העונה מבלי להביא שחקן התקפה. החלטה שהייתי נגדה בזמנו אבל בדיעבד לא בהכרח הרסה לנו את העונה.
הבעיה שאתה מנסה להסביר לי דברים שאני יודע, אם יש לך ספק אפילו קל אז אתה יכול להיות רגוע, אני מבין מה המועדון רוצה לעשות ועל מה הוא בונה ואיפה הוא מנסה לחסוך, אני מבין ואני לא מסכים ולכן הביקורת שלי.
לבנות על אמבפה 4 שנים זה לא חכם.
גולר ואנדריק יכולים להתברר כתותחי על, אבל קבוצה כמו ריאל צריכה 5 שחקני התקפה בכירים בנוסף לניסיון לשלב צעירים מבטיחים כמו הטורקי והברזילאי, אנחנו לא בנפיקה או איאקס שנגדל שחקנים בכך שנבנה עליהם לסגל הבכירו שיתגלחו על הזקן שלנו, וניסיוס אחד הספיק לי.
אם נחזור שניה לדיון מתוך האופטופיק הזה, אם אתה יודע מה המסגרת ומדיניות הרכש של המועדון, מי אתה רוצה שיגיע בתור שחקן הרוטציה במקום ברהים? בהינתן מדיניות הרכש של המועדון כתנאי, כי הם לא הולכים לשנות אותה מחר, כשדברים הולכים בסך הכל טוב.
די רגוע פה ביחס ליום של אחרי 4-1 מול ברצלונה.
חייב לציין שברצלונה הייתה עלובה ונרפית בצורה שגם לי היה קשה לצאת מגדרי, באמת שלא זוכר מתי היא נראתה ככה. אחרי שנים רבות של דריכות גדולה לקראת כל מפגש, מתחיל להרגיש קצת יותר בנוח (מסי?).
קצת מקצועית, לונין משרה המון שקט מאחורה, בניגוד לקפה שתמיד מייצר לחץ. מקווה מאוד שהסאגה המעצבנת הזו תסתיים, לונין השוער הראשון, קפה שני + גביע, זו צריכה להיות החלוקה.
לאחר כמה משחקים בינוניים של בלינגהאם אני חושב שהיה לו משחק נהדר, בדיוק כפי שקיוייתי שיראה כשהגיע בקיץ ולפני שידעתי שיהה הסקורר המוביל שלנו.
ואלורדה היה מעולה.
לגמרי חושב שעם עוד קצת רצון/ הכנסה מוקדמת יותר של ברהים/ לתת לויני 90 דקות זה היה נגמר ב5 או 6, חבל שנתנו להל יותר מדי כבוד בחצי השעה האחרונה.