חצי גמר הסופרקופה: 3:5 היסטורי על אתלטיקו, אין מקום לרשימת הכובשים

לא מהירות יוצאת דופן, אבל שחקן מהיר שקרוב לטופ. אחלה בונוס לשחק שעולה מהספסל שצריך, יודע ליצור ונותן תפוקה.

אצלו זו מהירות המחשבה שהכי מהירה :stuck_out_tongue:

אז אם צריך לתמצת את הדיון, טוב ששחקן לא טוב עולה מהספסל עם טירוף בעיניים מאשר קודמו, שחקן טוב, אבל שהיה עולה מהספסל ללא טירוף בעיניים (אסנסיו).

קיבלתי.

מהירות שיא זה לא הכי חשוב, יותר חשוב מהירות יציאה מהמקום, מהירות עם הכדור והכי חשוב שחקן כמו פדה שיש לו כוח פריצה אדיר יחד עם המהירות, אי אפשר לשים עליו גוף ולעצור אותו השהוא מתחיל לדהור, גם אמבפה וויני, ברהים למרות המהירות יותר קל לשים עליו גוף ולהוציא אותו משיווי משקל ולגרום לו לאבד מהירות.

אבל שוב, עם הסגל הנוכחי ברהים הוא שחקן חשוב, אין מי שיערער על כך, הטענה והביקורת היא שריאל לא צריכה להגיע למצב ששחקן ברמה של ברהים יהיה שחקן סגל מוביל.

שוב, תביא לי שחקן שנותן את התפוקה שהוא נותן, בגיל שלו, בשכר שלו, ומוכן להיות שחקן רוטציה, ונדבר. כרגע גם אם נניח שהוא לא צריך להיות חילוף ראשון/שני, מי כן צריך להיות?

כתבתי שכרגע הסגל ההתקפי לא משהו ואין עוררין שהוא שחקן סגל חשוב.
במצב אופטימלי הארי קיין היה מגיע בקיץ ואסנסיו נשאר ואז לברהים לא היה מקום.

ושיגעתם אותי עם המספרים של ברהים אז בדקתי, 4 שערים ו 2 בישולים עד עכשיו, כמו פראן טורס שאוהדי ברצלונה מוכנים לתרום בחינם.

הטענה של סנטיאגו היא שגם במצב של סגל נורמלי הוא אחלה. תכלס, אני לא מצליח לחשוב על יותר מדי שחקנים בגילו, בשכר שלו, וביכולת שלו, שיסכימו להיות שחקני רוטציה

אין שום בעיה שיהיה שחקן רוטציה שמתמודד על דקות יחד עם ניקו פז, שוב, הביקורת היא על כך שכרגע הוא שחקן סגל בכיר.

אסנסיו בחר לעזוב, והוא לא היה מוכן לרול הזה של שחקן רוטציה, ככה שהוא לא עונה לדרישות התפקיד.

אל תגיד לי מה בעולם האידיאלי, תהיה מציאותי.

הדיבור עליו כמי שמתחרה עם ניקו פס לא ריאלי, לא בתפוקה שהם נותנים, ואפילו לא בעמדה. ברהים שחקן התקפה/10, ניקו קשר.

-ברהים דיאס כובש או מבשל כל 91 דקות ואלו מספרים שמאפילים אפילו על ג’וד בלינגהאם.
-חיפשתי איזה שחקן דומה לו מהכדורגל של פעם וסתם עלה לי בראש סנטיאגו סולארי. הזריזות הזו, הדריבל, יודע להבקיע, תמיד טוב כשהוא משחק, אף אחד לא חושב שהוא יהיה שחקן הרכב.
-חשוב לציין כי הגולים שלו לא מנפחי תוצאה בדרך כלל וזה חשוב. בין היריבות שכבש נגדן - אתלטיקו מדריד ונאפולי וזה לא רע בכלל. נגד לאס פלמאס, גרנאדה (שער הניצחון), בראגה - הוא כבש את השער הראשון וזה קריטי. הוא גם בישל את השער של ג’וד נגד בטיס.

מנצ’סטר סיטי היא אולי הקבוצה היחידה באירופה עם סגל באמת בלתי נגמר של שחקנים ונניח גם פריז סן ז’רמן. לא חושב שיש שחקנים הרבה יותר טובים ממנו בהתאם למעמדו כמחליף שני-שלישי.

4 שערים ו 2 בישולים(אם לא נספור משחקים בגביעי שוקו למיניהם), אי אפשר לבנות על זה יותר מדי, זה כמו שחקן מחליף ששיחק פעמיים כמחליף והבקיע ובישל אז יש לו תרומה לשער כל 10 דקות, האם גם זה מאפיל על ג’וד ?

דיאז נחמד לא יותר מזה, תפסיקו לכתוב שטויות שהמספרים שלו מאפילים על המספרים של ג’וד.

היה עד עכשיו בסך הכל משחק אחד שהוא בגביע שוקו, השאר היו ליגה, ליגת האלופות, ומשחק מול אתלטיקו בסופר קופה.

גם במשחק מול היריבה בליגה הרביעית הוא זה שהופיע שם. סחט פנדל, כבש ובישל. השאר לא.

אתה פשוט שוב פעם מנסה לקמט את המציאות שתתאים לאג’נדה. בהצלחה עם זה.

ורק להבהיר אני לא נכנס להשוואות עם ג’וד. ג’וד קשר וברהים שחקן התקפה, אין לי עניין להשוות ביניהם.

איזה אג’נדה ?

אתה זה שמנסה לדחוף לנו שער כל 91 דקות עם 4 שערים, פראן טורס הבקיע יותר ? נסמן אותו לרכש מרכזי לעונה הבאה ?

פראן טורס העונה השיג כמה שערי קלאץ’ לא רעים בכלל. הוא למעשה עם אותו הספק של כל העונה הקודמת בחצי עונה. בכל מקרה פראן טורס שיחק גם כ400 דקות מברהים, בנוסף לזה הוא גם שיחק כחלוץ המרכזי של הקבוצה לא מעט, בעוד שברהים שיחק בעיקר באגפים או 10. מלבד זה שוב פעם הכל נעוץ בציפיות. מפראן טורס ציפו שיהיה איזה סופרסטאר והוא התגלה כמחמיץ כרוני, ברהים שחקן רוטציה בלבד שלא רצינו לקבל ועדיין תורם (הרבה) יותר פר דקה ממה שהסופרסטאר היה אמור להיות.

בקיצור אתה שוב פעם עושה מישמש…

ברהים היום שחקן שאני אוהב שנמצא בסגל שלנו. שחקן חכם, משתלב נהדר וכבר יצר כמה שיתופי פעולה מרהיבים עם יתר השחקנים אצלינו, הוכיח איכויות, מתבטא במעורבויות, בגיל הנכון, בגישה הנכונה, בשכר המתאים. אני לא יודע על עוד שחקן שעונה על כל הקריטריונים האלה ויסכים לבוא לתפקיד של השחקן ה12/13/14, וזה מבלי להזכיר שבעונה הבאה התחרות תהיה אפילו יותר קשה. אם יש עוד אחד כזה אשמח לקבל גם אותו.

אני לא מבין למה אתה מתעקש שיבוא שחקן שיסכים להיות השחקן ה 13 או ה 14, האם קבוצה כמו ריאל צריכה להביא שחקנים כאלה ? יש להביא שחקנים שיתחרו על מקום ב 11 ולא כאלה שיסתפקו להיות השחקן ה 14.

תראה את הקישור שלנו, 4 צעירים מדהימים וקרוס שעדיין מושך יפה מאוד מתחרים על מקומות בקישור, ככה צריך להיות גם בהתקפה, 5 שחקנים מצויינים שיתחרו על 3 מקומות, זה שהמצב לא ככה וברהים נהנה מסגל התקפי מצומצם להחריד לא אומר שככה צריך להיות.

אם ברהים יסכים להיות הסבאיוס של ההתקפה אין לי בעיה, אבל לא רוצה מצב בריאל ששחקן כמו ברהים מתחרה לגיטימי למקום בהרכב, זה לא אומר שברהים פתאום הפך לשחקן מצויין אלא על סגל דפוק.

בוא נגזים עוד קצת.

זה לא עובד ככה אצלינו. יש היררכיה והיא מאוד חשובה, ולכל שחקן מוגדר תפקיד. כשרוצים להביא שחקן, לא מביאים אותו כי נפלה הזדמנות להביא שחקן טוב, אלא מחפשים שחקנים שעונים לתפקיד.

שחקן ב11 צריך להיות שחקן וורלד קלאס, טופ 1 עד 3 בעמדתו. על שחקנים כאלה מוכנים לפתוח את הכיס במקרה הצורך, כמו במקרה טשואמני או בלינגהאם. שחקנים משלימים יעלו עד איזור ה40 מיליון גג, שכר מקסימלי של איזור 7-8 מיליון, עדיף שיכסו מספר תפקידים. הם צריכים לבוא בידיעה שהם לא שחקני הרכב ראשון. למשל סבאיוס, נאצ’ו, גרסיה, לוקאס, וגם ברהים. הם עדיין צריכים להיות שחקנים מאוד טובים ובכל זאת להתפשר המון בדקות המשחק ובשכר, וכמובן לא נשכח גם להיות בגיל הנכון. החיתוך בין כל הדרישות האלה מאוד קטן.

בקיץ למשל חיפשו מישהו לפרופיל של השחקן המשלים להתקפה, התעניינו בהאברץ, ומכיוון שהדרישות עליו לא התאימו לפרופיל ירדו ממנו מהר מאוד (וטוב שכך בדיעבד…). למרות שריאל בקלות יכלה לשלם את ה65 מיליון שביקשו עליו, היות והוא לא התאים לפרופיל מבחינת כל הקריטריונים הוא הפך ללא מתאים. עכשיו חיפשו בלם, והיות ולא היה מישהו שעונה על אף אחד מהפרופילים גם פסחו על האפשרות להחתים אחד.

יש עוד פרופיל, ששמה החוקים לא נוקשים כל כך אולי, והוא של הטאלנט הצעיר. מי שהיו בעבר למשל ויני ורודריגו, קמא, ועכשיו גולר. שחקן צעיר עם פוטנציאל וורלד קלאס שאולי יפרוץ ואולי לא.

בקיצור לא יביאו שחקנים ש"יתחרו" על המקום ב11, כי המטרה היא ליצור מצב שבו השחקנים ב11 יהיו כל כך טובים שבודדים יוכלו להחרות איתם בעולם הכדורגל בכלל.

מה שקורה בקישור הוא מצב זמני לגמרי. ביום שאחרי קרוס ומודריץ’ הוא יצטמצם ואתה לא תקבל עוד סופרסטארים במקומם.

ברהים לא אמור להתחרות על ההרכב. כרגע הוא מתחרה לגיטימי על חולצת ההרכב כי השאר לא מספקים את הסחורה. נראה מה יהיה כשויני יחזור לעצמו ואולי ההתקפה תתחזק בקיץ. אבל שוב, כרגע הוא לא הבעיה אלא שהשחקנים מסביבו לא מספקים את הסחורה.

הבישול שלו לג’וד מול בטיס היה מעולה. זכורים לי כמה צירופים יפים שלו. גם הבישול לרודריגו בגביע. יש לו משחק מסירות קצרות טוב והשטף שלו גבוה.

כשמיליטאו גמר את העונה לא דאגתי, כי המחליף שלו הוא בלם וורלד קלאס שכבר זכה בכל, ואכן ההגנה רק השתפרה, האם אתה רוצה להסביר לי שרודיגר לא הגיע להתחרות על מקום בהרכב ?

מצב זמני ? כשקסמירו ביקש לעזוב מיד הבאנו קשר אחורי וורלד קלאס לעמדה שלו, כשמודריץ’ ירד בכושר הבאנו את בלינגהאם להחליף אותו כשמודריץ’ עדיין כאן, אז למה אתה מבטיח לי שלא נביא מחליף וורלד קלאס גם לקרוס ?

קבוצה שקונה שחקנים להרכב ושחקנים שהתפקיד שלהם זה השחקן ה 14 לא תצליח, חייב להיות מלחמה על ההרכב, כי אם לא אז השחקנים לא יתאמצו מספיק, אז חייבים 5 שחקני התקפה שמתחרים על 3 מקומות, וכן, גם שחקני סגל רחב, אבל לא 2 שחקני התקפה בכירים ושאר הסגל ההתקפי שחקנים משלימים.

אכן, אחלה ברהים, שחקן נחמד פלוס שמפתיע העונה, אבל מפה עד “שיתוף פעולה מרהיב” המרחק הוא כמו המרחק בין איכות הבעיטה של ג’וד לזאת של וניסיוס.

אין לי בעיה עם זה שתשבחו את ברהים ואת מה שהוא מביא לקבוצה, רק בבקשה לא ‘‘מר שער למשחק’’ ו’‘מרהיב’’ וכאלה.

מקרה אחר. רודיגר הגיע בחינם בגיל מתקדם, כדי לעבות את מצבת הבלמים שאיבדה בשנים האחרונות את ראמוס ווראן. הוא היה צריך לקנות את המקום שלו בהרכב בעזרת עבודה קשה והיה צריך לחכות לפציעות כדי להיות שחקן הרכב.

את קסמירו מודריץ’ וקרוס המועדון תכנן להחליף. כשנפלה אופציה בשוק להחליף את קסמירו בשחקן שמאמינים בו, הביאו אותו. המחליפים של קרוס ומודריץ’ כבר נמצאים במועדון. אני איתך בעניין של מחליף לקרוס, אני חושב שצריכים מטרונום לקישור ליום שאחרי קרוס, אני בספק אם נקבל אבל ואולי נצטרך להסתדר עם רביעיית הקישור הנוכחית, מחוזקת כמובן בסבאיוס ועוד קשר שניים לא יקרים.

בסופו של דבר קשה מאוד להחזיק שחקני וורלד קלאס בהרכב ועוד כמה שחקנים באותה רמה על הספסל. יותר מדיי אגו, יותר מדיי משכורות, אין היררכיה. המועדון לא מתנהל ככה.

לכן המועדון רוצה שחקן התקפה בכיר נוסף. שלושה שחקני התקפה בכירים, המחליפים שלהם יהיו שחקנים משלימים. יש לך את ברהים, גולר (שאני אישית לא מאמין בו כל כך אבל נותן את הקרדיט לאנשי המועדון), חוסלו ואנדריק. זה לא רע כל כך. אנחנו לא נביא גם את הלאנד וקוורצחליה כדי שישבו על הספסל (או יורידו את ויני לספסל). או להביא את מוסיאלה שיתן קונטרה לג’וד. זה לא אפשרי כלכלית, ולמה שהם בכלל יסכימו לזה. תראה איך אסנסיו ברח כשיועד לו התפקיד הזה.

מעורבות למשחק*. תדייק. אלו עובדות.

וכן, הוא עשה כמה דברים מרהיבים. הדאבל פס עם קרוס שהסתיים בשער (לא זוכר מול מי זה היה) היה מרהיב, השער סולו מול ויאריאל היה מרהיב, מה לעשות.

אי אפשר לנהל דיון עם מישהו שמוריד לברהים דיאס שני שערים והחליט שהוא כבש ארבעה על אף שרק שער אחד שלו היה בגביע, ואגב, כבר היו לנו בושות בגביע, עם זינדין זידאן למשל, לא מבין את הזלזול הזה. לרודריגו בסוף העונה לא תחשיב את השער הזה שכבש? הוא גם סחט את הפנדל, אגב, שזה לא מופיע בסטט’ שלו לדעתי. השערים של ברהים העונה: לאס פלמאס, גרנאדה, ויאריאל, בראגה, ארנדינה ואתלטיקו מדריד. זו אמת לאמיתה שבפן הזה המספרים שלו טובים משל ג’וד בלינגהאם, וגם משל ויניסיוס ג’וניור. זו פשוט דעה “לא סקסית” לחיות איתה.

אני עדיין אשמח שתזרקו שמות של שחקנים באותו מעמד בקבוצות אחרות שהם טובים ממנו משמעותית. פראן טורס לא מייצר מצבים כמוהו ושחקן הרבה פחות מוכשר ממנו. הוא אגב לא כזה אפס כמו שחלק עושים ממנו. זה לא שברהים דוחק. הוא עוזר לקבוצה בהגנה, ביצירת מצבים, בשערים.

אגב זה לא ממש מעניין, אבל אני לא חושב שוויניסיוס עושה את הספרינט הזה להגיע לכדור. הוא לא היה מריח את המצב הזה בכלל, לא עומד במקום, היה מנותק מהפריים, בודק שהג’ל בשיער טוב או מוצא באיזה שחקן של אתלטיקו אפשר להתגרות.

כל מה שלא מתאים לסיפור שאתה מנסה למכור הוא ‘‘מקרה אחר’’ ‘‘מקרה יוצא דופן’’

אם אתה מאמין שרודיגר באמת היה צריך לעבוד קשה ולהוכיח את עצמו כדי להיכנס להרכב אז זאת בעיה קשה, מהיום הראשון היה הבלם הבכיר שלנו, רק שאצל אנצ’לוטי יותר חשובה הפוליטיקה בתוך חדר ההלבשה, אכלנו חרא בהגנה כדי שקרלו ישמור על כולם מרוצים.
(כולם כלומר החלק שלדעת האיטלקי שולט בחדר ההלבשה ויכול לעשות בעיות)

שוב, לא מתאים אז אתה ממציא סיפור ספין אוף.

הוא ברח כי הוא מחזיק מעצמו שחקן וורלד קלאס שחייב לשחק, הבין שאין לו סיכוי לקבל הרכב וברח, יש להביא שחקן אחר באותה רמה או למעלה מכך שבא להילחם על מקום בהרכב הפותח.
מה שעשינו זה להביא את חוסלו וברהים שאומרים תודה כל יום על כך שהם בריאל מדריד וחוגגים כל דקה, זה נחמד לראות אבל ככה לא בונים קבוצת על, ההתקפה שלנו קטסטרופה, ואם לא ג’וד במוד של רונאלדו בחודשים הראשונים של העונה אז העונה שלנו הייתה נגמרת מזמן.

זה לא שער למשחק ?
במשחקים במסגרות החשובים הוא תרם 6 שערים, זה לא מספיק כדי לטעון את מה שאתם טוענים, שחקנים מחליפים בפורמה טובה בדרך כלל יש להם סטיות סטטיסטיות כאלה, עם הזמן והדקות זה יתיישר, כי ברהים הוא לא שחקן ברמה של שער למשחק או מעורבות לשער למשחק אם נדייק.

למה אי אפשר ?
מאז שאני בפורום הזה ומשווה שערים בין שחקנים תמיד לוקח ליגה וליגת אלופות בלבד וגם מנטרל פנדלים.
להבקיע נגד קבוצה מהליגה השישית או במשחק גביע השוקו שאתלטיקו באה לשחק גם התקפה ולא רק להרביץ לא עושה עליי רושם.