כרגע ההרכב הכי טוב שלנו לדעתי הוא
לונין
קמא רודיגר טשואמני קרבחאל
קרוס פדה
ג’וד ברהים
ויני רודריגו
כרגע ההרכב הכי טוב שלנו לדעתי הוא
לונין
קמא רודיגר טשואמני קרבחאל
קרוס פדה
ג’וד ברהים
ויני רודריגו
לא כתבתי שריאל מדריד ניצחה במזל ושוב זה בסדר לנצח בשיניים משחקים נגד יריבה חזקה. אבל ציפיתי מאיתנו להפגין יותר דומיננטיות על חשבונם. אזכיר שוב שזו לא קבוצה שמחפשת להניע כדור, בשלב מסוים היה 50-50 לדוגמא. זה לא סוף העולם אבל גם אם היה נניח 69-31 לריאל לא הייתי מתפאר בזה. אני חושב שהם כן הגיעו למצבים מסוכנים די בקלות, מאותו שטאנץ’ של להרים כדור לרחבה, האמצע היה לא טוב עד לחילוף של טוני קרוס. לקרלו אנצ’לוטי אין מה לעשות עם זה שאין חלוץ שהוא כוכב, ואני לא יודע אם ויקטור אוסימן שווה כל כך הרבה כסף או לאוטרו מרטינס אבל ברור שהם היו מוסיפים גם איש מטרה וגם שחקן שיודע לבנות. אבל קרלו צריך להשתמש בתבונה במה שיש. חוסלו זה פחות שחקן שיוצר לבד אבל הוא יעשה את ההגבהות לרחבה יותר יעילות וכשהוא נוכח לרודריגו קל יותר וגם לג’וד, אולי בעיקר לג’וד, להגיע מקו שני. וזה חשוב אם היריבה משחקת עם שלושה בלמים או לא. למשל מאיורקה שיחקה עם שלושה בלמים וכמובן אתמול. נגד נאפולי - לא היו שלושה בלמים - לכן בלטנו גם בלי חוסלו בשני משחקים. הם גם משחקים עם קו הגנה גבוה ומשאירים הרבה שטחים ובכלל בעונה רעה.
אגב, מי שאוהב להשתמש ב-XG כנתון זה בסדר גמור, אני מעדיף שלא להתייחס לזה ואלך עם המראה עיניים שלי.
ההרכב הכי טוב שלנו -
לונין
מנדי נאצ’ו רודיגר ואסקז
קמא פדה
בלינגהאם
ויני חוסלו רודריגו
אני גם לא, אני אוהב להסתכל על התכלס והתכלס הוא שכבשנו 5 שערים במשחק הזה והיו יכולים להיות גם עוד
הפאניקה של קפה אתמול עבדה מעולה לטובתינו.
לונין ישאר השוער הראשון. ותודה לאתלטי.
רק אני חושב שהיתה עבירה על קפה בשער השלישי של אתלטיקו?
שוער זו עמדה מאוד מיוחדת בכדורגל. בעצם, ישנו סט מסוים של תכונות שכל שוער מקצועי צריך שיהיו לו, שבלי זה, בלי שום קשר לאיכותו כשוער טוב יותר או פחות, הוא פשוט לא שוער. היכולת הבסיסית של עבודת רגליים, מיקום וקבלת החלטות בסיסית היא איזה רף כזה שאין מה לדבר בו בכלל על סקאלת איכות. זה 0 או 1. או שאתה שוער כדורגל מקצועני, או שאתה לא. זו גם הסיבה למה אפשר להחליף במקרי חירום במהלך משחק בלם בחלוץ או חלוץ בבלם וההשפעה תהיה יחסית מינורית. מנגד, לשים שחקן שדה אקראי כשוער זה מתכון לאסון.
מה שמיוחד בקפה, זה שבלי קשר למיקום שלו על סקלאת האיכות של שוערים, הוא לוקה מאוד באותה תכונה בסיסית בינארית והוא לגמרי על הגבול של להיות 0 ולא 1. ואת זה אני לא זוכר שראיתי מאף שוער טוב יותר או פחות שעבר בריאל מדריד. הוא לא זז כמו שוער, לא מתנהל כמו שוער ולא נראה כמו שוער. הרבה פעמים הוא לגמרי נראה כמו שחקן שדה שזרקו אותו להיות שוער כי השוער שלך קיבל אדום ונגמרו החילופים.
אני פתאום מצליח להבין מה קרה לצ’לסי. ייתכן והוא נתן כמה משחקים טובים בליגה הספרדית עם כמה הצלות יפות, ועם השגעונות של צ’לסי הם שברו עליו את שיא ההעברות אי פעם לשוער, רק כדי לגלות שחקן שנראה כמו שהוא נראה. פאדיחה רצינית.
אני מניח שניפרד ממנו לשלום בקיץ.
מדויק, השוער הכי שלומיאל שראיתי . הוא אנטי שוערות ממש כל בעיטה לעבר השער התקף לב.
מה הסיכוי שבגמר נראה את לונין? אני לגמרי “בטים לונין” וההופעה של קפה הייתה לא טובה בעליל, אבל לא נראה שקרלו בוחר לפי יכולת נטו
לפי מה שדווח היום קפה יהיה שוער גביעים (גביע המלך וסופרקופה) ולונין יהיה השוער הבכיר שישחק בליגה ובאלופות,אז כנראה שהוא יפתח גם בגמר.
אני הייתי בעד קפה אבל כנראה שצריך לתת ללונין. בכל מקרה, מספרית שניהם לא רעים.
תגידו, אני עיוור שאני לא מצליח להבין את השבחים המוגזמים לדעתי על דיאז?
הדריבל שלו ממש לא טוב וברוב המקרים הוא יאבד את הכדור. המסירות שלו? על הפנים - או לא מוסר מדויק או לא מוסר בזמן או לא מרים את הראש ומבזבז הזדמנות. אפילו השחקנים תופסים את הראש עליו לפחות פעמיים שלוש במשחק. הוא בוחר בפעולות פשוט לא נכונות. ואפילו להגיד ׳בוחר׳ זה מחמאה כי אני באמת מאמין שהוא בכלל לא חושב על מה שהוא עושה.
אולי התרגלנו לסטנדרטים הנמוכים. בראהים צריך להגיד תודה כל יום שהוא משחק אצלינו.
מה שכן, אני לא מזלזל בתרומה שלו, ובהתחשב בנסיבות זה סבבה לזרוק שחקן אנרגטי כמוהו על המגרש, אבל זה לא שחקן לרמה של ריאל. ואני הייתי אחד שמאוד מאוד רצה לראות אותו/בנה עליו מלפניו המון שנים.
מישהו אמר פה לא מזמן שברהאים הוא ויניסיוס לעניים. לדעתי זה עלבון לויני עצמו מאשר מחמאה לדיאז.
*אני חלילה לא מנסה להיות שלילי. פשוט באמת תוהה מה פשר ההתלהבות.
אתה לא עיוור אלו פשוט הפרשי השעות אח יקר, סתם. אני חולק עלייך מאוד ואני אסביר. קודם כל אף אחד לא חושב שברהים הוא איזה כוכב על.
תדמיין את מרקו אסנסיו במקומו, זה דבר ראשון, ובוא נשווה אותו למשל לוויניסיוס. אחד עולה בכל משחק כאילו זה עתה קיבל את הצ’אפחה הראשונה באימון של הקבוצה הבוגרת. קצב המשחק אחר, הוא רץ בלי סוף, עושה הגנה. ויניסיוס נראה שחקן שקיבל את החוזה הגדול ולא ממש מעניין אותו. הוא ינסה דריבל כל עשר דקות, יצליח פעם ברבע שעה, ויהיה בסדר, יתמקד בוואמוס לקהל. ואולי גם לא ייפול על כר הדשא או יריב עם מישהו. אנחנו מדברים על ויניסיוס 2023/24 כן?
ברהים מבקיע הרבה שערים, מעורב בשער בכל 91 דקות למעשה, זה מרגיש שיחד איתו ההתקפה קצת יותר בסינרגיה. אני חושב שעניין הדריבל הוא סטיגמה שיש עליו. הוא נראה לי שחקן הרבה יותר חכם ובשל ממה שציפיתי. כמובן שיש לו יכולת כדרור וזה התפקיד שלו, לקחת סיכונים. מבחינתי ובטח כשברור פער המעמדות ביניהם בהיררכיה - ברהים הוא הצלחה מסחררת וצריך לשחק בנבחרת. הבעיטה שלו לא מרשימה אבל הוא מבקיע. לדעתך ויניסיוס כובש שער כמו שלו על הפרצוף של אובלאק?
להיפך, אתה רואה טוב מאוד.
היתרון של דיאז זה שהוא שחקן התקפה, ולכן כשהוא משחק במקום מודריץ’ שהוא גם קשר וגם כבר לא שחקן יש שיפור גדול אצלנו, לא הייתי נותן לו לשחק התקפה לפני ויני, רודריגו ואפילו חוסלו, אבל כשחקן בקישור 4 השחקנים של קרלו הוא יתרון על שאר האפשרויות.
אבל אני חייב לציין שבדרבי הוא היה טוב , גם שיחרר הרבה יותר את הכדור ובחר באופציות הנכונות, אם ימשיך ככה יש תקווה, חייב להנשיך לעבוד על עצמו שהדריבל לא יהיה האופציה הראשונה והיחידה כל פעם שמקבל את הכדור.
ויש לציין בנוסף שבלי הכדור התנועה שלו מאוד טובה וחכמה, מה שגורם לי כל פעם להתעצבן עוד יותר שאחרי תנועה חכמה באה פעולה מפגרת כשהוא מקבל את הכדור.
בכל מקרה, שחקן לא לרמה של ריאל מדריד, גם לא לסגל.
וניסיוס היה חוטף את הכדור הרבה יותר מהר מברהים, לא היו מצליחים להשיג אותו והוא היה דוהר עם הכדור לרחבה ואז מנסה להבקיע לבד בצורה מתוחכמת, מועד ונופל אבל מצליח לקום ומול שער חשוף כשהוא כבר בזווית לא נוחה בועט לרשת החיצונית.
להגיד שהוא לא שחקן מספיק טוב לסגל זה קצת מוזר כשהוא העונה הפך להיות שחקן הספסל הכי טוב שלנו. אז כן, ברור שהוא בולט כי האלטרנטיבות רעות (וההרכב בלעדיו הגנתי מדי), אבל בינתיים הוא לגמרי מוכיח שכשחקן סגל רחב יש לו מה לתרום.
האם הוא לרמה של להיות שחקן הרכב או אפילו מחליף ראשון/שני שלנו? ברור שלא. האם כשחקן יחסית לקצה הספסל הוא יכול לתרום לא מעט? לדעתי כן. שחקן סגל רחב לגיטימי לחלוטין בעיניי והוא בינתיים הפתעה נעימה, כי הייתי בטוח שגם זה לא.
הכוונה לסגל של ריאל כמו שהסגל של ריאל אמור להיות, עם הסגל הנוכחי הוא שחקן יותר מלגיטימי לצערנו.
וכשחקן סגל רחב אין לי בעיה עם ברהים, הכוונה לא כשחקן שמאיים על ההרכב או חילוף ראשון/שני, שילחם על דקות משחק מול ניקו פז, זה בסדר.
תביאו לי שחקן אחר שנותן את התפוקה שהוא נותן כרגע, יכול לייצר שער מכלום (כמו שראינו רק בשבוע האחרון מספר פעמים), בגיל הנכון, ושמוכן לשבת על הספסל ולחכות בשקט לדקות שלו, וכשהוא עולה לדשא הוא נלחם ועושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. אחר כך נדבר אם יש או אין לו מקום בסגל בהשוואה לאותו שחקן.
עם התפוקה שהוא נותן כרגע (9 מעורבויות ב830 דקות, מספרים של וורלד קלאס), אין לנו אפילו את הלגיטימציה לקיים דיון שכזה.
לדעתי הוא כרגע צריך להיות שחקן הרכב, אם מתעלמים משיקולי פוליטיקה. הוא מוסיף המון אנרגיות, יש לו תנועה חכמה ללא כדור והוא משתלב נהדר בכל מה שקורה אצלינו בהתקפה. יש לו עצבים מברזל והוא לא עושה במכנסיים כשמגיע למצבים (כמו שרודריגו וויני אוהבים לעשות מדיי פעם).
אני חושב שלהחזיק שחקן כזה בספסל זה לוקסוס עצום. שחקן שאתה יכול לזרוק לדשא והוא ישנה לגמרי את אופי המשחק, יוסיף אנרגיות, והכי חשוב גם ידפוק את השערים. ברהים זה לא שחקן שאתה יכול להתעלם ממנו ותמיד יהיו דעות לגביו. הוא אקטיבי ומנסה תמיד ליצור. בנוסף לזה הוא גם יכול לשחק במספר עמדות, הוא מבין את המשחק ויורד אחורה לתרום בהגנה, ויש לו עוד המון שנים לשחק כך שהוא יהיה חלק טבעי מהפרויקט לשנים קדימה.
להגיד שהוא מושלם? אני לא יכול. הוא כרגע בפורם מדהים, ולא יודע איך הוא יראה כשירד קצת בכושר. אך נכון לעתה הוא הוכיח מעל ומעבר את המקום שלו בסגל, וכרגע הוא צריך לשחק. הייתי רוצה שתהיה לו גם בעיטה יותר טובה, או טווח יותר גדול ברגל, אבל אם הוא היה שחקן מושלם כנראה שהוא לא היה יושב לנו על הספסל.
ההחלטה להחזיר אותו הייתה בינגו. מאוד התנגדתי לה בהתחלה, לא סבלתי אותו, אבל הוא הוכיח לי, לאנצ’לוטי, ולכל העולם שצריך להשתמש בו כי הוא לא עוד שחקן.
אני חושב שאתם עושים לו עוול גדול ומושפעים מדעות קדומות כמו ברהים הצעיר שהגיע אלינו, על סמך סטט’ ממילאן בעונה שעברה בה לא נפלנו מהכיסא אבל אף אחד כאן לא ראה 40 משחקים שלהם מלאים מהעונה שעברה, אבל ניחא. אנשים גם שכחו שאין לנו את הספסל של 2016/17 או אפילו של 2011/12. אפשר לחשוב איזה ספסל יש לנו. “לא מתאים לקצה הספסל” זו הגזמה פרועה ומצביע על סוג של אנטי. הוא כובש ומבשל - מספק מספרים, רץ בלי הפסקה, שחקן קבוצתי שאוהבים אותו בחדר ההלבשה. מה הבעיה?
סתם עניין אותי כמה מהירה הייתה הריצה שלו בגול החמישי.
הוא הגיע שם למהירות מקסימלית של 9.78 מטרים לשניה (על פי מה שהעלו בטוויטר הרשמי של המועדון). בדקתי את השיא של עוד כמה שחקנים שידועים במהירות שלהם.
ויני - 10 מטרים לשניה.
אמבפה - 10.6 מטרים לשניה.
האלנד - 10.6 מטרים לשניה.
רונאלדו (שיא קריירה) - 9.5 מטרים לשניה.
גארת’ בייל - 11.1 מטרים לשניה.
אפשר לראות שאמנם הוא לא מהיר כמו אמבפה הלאנד או בייל בשיאו, אבל בכל זאת הוא דיי קרוב, ושחקן מאוד מהיר. אפשר להוסיף גם את זה ללמה הוא כן שווה סגל אצלינו.
סתם עניין אותי עד כמה זה מהיר בהשוואה לנתונים רשמיים.
לא מצאתי נתונים רשמיים של לה ליגה, אבל מצאתי של הבונדסליגה
9.78 מטרים לשניה מתורגמים ל 35.2 קמ"ש.
נתון זה היה מציב את ברהים במקום ה 16 של הכי מהירים של בונדסליגה השנה ובמקום 32 בשנה שעברה. כלומר המהירות הזאת היא לא משהו יוצא דופן.
אגב, 9.78 מטרים לשניה רחוק מאוד מ 10.6 מטרים לשניה, שזה 38.16 קמ"ש.
ולקינוח, מצאתי גם רשימת שחקנים הכי מהירים בליגת האלופות בשנה שעברה (נתון רשמי מהאתר של אופ"א). להפתעתי, המהיר בריאל הוא לא ויניסיוס.