כל כך שקוף.
חוסלו משחק אותה רונאלדו וחוגג
קרבחאל המצטיין, וברהים במשחק ענק, זהו, הגיע הזמן שלי לתלות את המקלדת
ה-DNA של ריאל מדריד| טוב קצת קשה לדעת מניין להתחיל סכם את המשחק הזה. כמובן שלנצח בצורה כזו זה הכי מתוק שיש. גאלו אותנו מייסורינו. זה בסדר לנצח על הקשקש. בריאל מדריד בכל פעם שאתה מפסיד זה מאכזב וכמעט “סוף העולם” (טוב, נו, לפני השבעה באוקטובר), בטח כשמדובר במשחק על תואר. אך אם היינו מפסידים לא זה היה מה שמאכזב אותי. כי היה נוח להפיל את זה על כך שאין לנו שוער והגול השלישי בושה. וגם אפשר לחיות בשלום בלי הסופרקופה, על אף שבעונה שעברה ההפסד הזה לברצלונה די במעמד צד אחד – חיסל אותנו לדעתי. אנחנו עושים עונה טובה מאוד בינתיים וחבל שמשחק כזה היה הורס לנו.
אם היינו מפסידים הייתי מאוכזב זה משום שפשוט לא שיחקנו כמו שאנחנו מסוגלים. נהניתי מריאל מדריד מהדקה ה-80 ועד שהשופט שרק לסיום והלכנו להארכה. משהו כזה בערך. לאחר מכן לא היינו ממש טובים אבל אתלטיקו התפללה שייגמר. לא ציפיתי שנביס את אתלטיקו, אני לא מנותק, דרבי זה דרבי. אבל לא נראינו כמו קבוצה שמובילה בפער עשר נקודות ממנה ואפילו לא חמש או נקודה. הרגשתי שריאל היא צריכה לעשות את ההתאמות ולא להיפך. הביך אותי לראות את השחקנים עוברים את החצי ומסמנים לקהל “ואמוס”, מנסים להטריף אותם. מילא דקה 60, אבל אחרי חמש דקות? ושבע דקות? וכולם עושים את זה? קצת פאתטי כמו המשחק של החלק הקדמי שלנו. שכחנו מי הקבוצה הגדולה כאן? איפה לחץ גבוה? איפה הנעת כדור שזה דבר בסיסי אצלנו מאוד?
בואו נראה עד כמה לתקשורת במדריד תהיה היושרה המקצועית לדבר על כך דווקא כשניצחנו – שדייגו סיאמונה כמעט שוב עשה שח-מט לקרלו אנצ’לוטי. שהוא טעה בצורה קשה בשלוש בחירות בהרכב וזה הרבה מתוך 11, ויש היגידו אפילו טעות רביעית. להחמיא לו על ניהול משחק זה מצחיק כי הכתובת להרכב טוב באמת הייתה על הקיר.
עלינו לשחק בלי מרכז שדה, תסלחו לי. פדה ואלוורדה טוען גדול ל-MVP, עשה עבודה מדהימה, של שלושה והשאיר אותנו בתמונה. העמדה הזו מונעת ממנו להראות את הדהירות שלו ולבעוט לשער אבל הוא כל כך אחראי ומחלץ כדורים. אבל הוא שיחק לבד. לוקה מודריץ’ היה חלש מאוד למעט הקרן - “כי כשלוקה מרים קרן תמיד קורים דברים טובים” (מי אמר זאת?) - כמעט העתק של הדסימה גם עם הזינוק של השוער. עוד לפני הטעות, הרבה איבודי כדור. ואיך אנטואן גריזמן שהוא לא שחקן חזק או הכי זריז שיש – עושה לו בית ספר ככה? אורליאן טשואמני אולי היה שיקול בכדורי הגובה ובתאכלס לא עשה כלום. למה טוני קרוס ואדוארדו קמאבינגה לא פתחו? זה מחדל עצום! החילופים היו מאוחרים כרגיל ורק בנס זה הצליח.
שיחקנו עם ההתקפה המבריקה שלנו על הנייר וכמעט כלום מצידנו, עם כמה שזה מרגש שהמגן דני קרבחאל מבשל למגן השני פרלאן מנדי. והבלם שלנו אנטוניו רודיגר שהתחפש לסרחיו ראמוס גם כן הבקיע. ושוב קרה מצב שאין מספיק שחקנים שמצטרפים לרחבה בטח מול מערך צפוי של שלושה בלמים. כשמנדי עשה זאת במפתיע אז הבקענו. ג’וד בלינגהאם היה מאוד לא מעורב, לא זוכר תנועה גדולה שלו לעומק, פס, דריבל, איום על השער, כמעט כלום למעט ב-3:3, משחק מאכזב. זה קורה והכל בסדר.
התוצאות שלנו מטשטשות את זה אבל ריאל קבוצה שמחפפת בכל משחק. קשה לנצח משחק גדול כשמחפפים, יש ליקויים כאלה וטעויות כאלה. כשאתלטיקו מגיעה למצבי נגיחה קלים מאוד למשל – גם נאצ’ו אשם הפעם. או כשמודריץ’ שומר כמו שהוא שומר. או כשרודריגו מחמיץ כשהשוער על הריצפה. זה לא מעניין שהוא עשה מהלך של רונאלדו-פנומנו בשיאו אם הבעיטה היא של ציפור. אף שחקן התקפה לא היה ברמה מספקת.
ברהים דיאס היה צריך לפתוח בהרכב. ויניסיוס בעיקר נפל, שוב, עד לדקות האחרונות, ולפני שהוחלף הוא נזכר לשחרר כדור בזמן. תצוגת נפל שלו. אולי רק במחצית השנייה קצת היה שיפור. ברהים נכנס והקצב עלה, כמה לא מפתיע, היינו מנצחים גם בלי השער שלו בסוף אבל כל כך מגיע לו, זה מרגש ממש. הוא על הגל. וגם החילוף שלו היה מאוחר מאוד. המהלך שהוא עשה כאילו הוא בועט והעביר לרגל ימין ברחבה, זה לא משנה שבהילוך החוזר אתה רואה שזה לא באמת קרוב - אתה מחכה שהכדור יגיע אליו. הצלחה מסחררת עד עתה. בפנדלים מול יאן אובלק לא היה לנו סיכוי. כל זה לעיניו של המאמן הלאומי לואיס דה לה פואנטה.
פרט לפדה, נקודות האור הן המגינים. קרבחאל עם משחק כמו אריה, אשכרה שער ובישול\בישול וחצי, מה שתרצו, אני זוכר שהוא תפס את השוק וכמעט יצא. ובעיקר שהיו כאלה ששלחו אותו כאן לפנסיה - איפה אתם. מנדי שקט מאוד וניצח במאבקים, יציב הגנתית, הגול זה בונוס ענק ומאוד מפתיע, הופעה שלו כמו ב-2022, הוא בקושי זוכר איך זה להבקיע ולא הצליח לחגוג. וכמובן שזה מצחיק, סיימנו את המשחק עם דני סבאיוס (זוכר דריבל מיותר שלו בצד לפני הסיום), עם ארדה גולר, שחקנים כאלה על המגרש. ושוב אתלטיקו באמת קרסה בלי אוויר בריאות כמו בדסימה. זהו מפסיק להזכיר את הגמר ההיסטורי ההוא יותר. הלילה כולנו היינו תומאס רונסרו. האללה מדריד, תמיד.
אתלטיקו פשוט לא היו במשחק מרגע שעשינו את החילופים התבטלו לגמרי ורק ניסו להגיע לפנדלים, לא ככה משחקים כדורגל מנצח.
דבר אחד אין ספק שלקבוצה הזאת יש משהו מיוחד העונה, על כל מגרעותיה. מעניין מאוד איך תיגמר העונה בכל החזיתות.
איזה כיף שיש לנו עוד 2 משחקים מולכם (או 4 אם עוברים את אינטר).
בגלל משחקים כאלה אני מעדיף קרב חפירות שבו יורקים דם ומנצחים (או מפסידים) 1-0 והיריב מפחד להתקרב לרחבה שלנו מאשר בית הבושות שהלך היום בהגנה שלנו.
מבחינתי המשחק התחלק לשניים. עד שמוריץ’ יצא היינו יותר טובים, מכשמודריץ’ הוחלף הייתה רק קבוצה אחת על המגרש.
קפה כל כך לא ברמה, ואם אנצ’לוטי ימשיך להתעקש עליו זו תהיה חידה בשבילי.
גול ממגן למגן. אני לא האמנתי שאכתוב את זה. קרבאחל מצויין, מודריץ צריך להמשיך לשחק בסעודיה. המצטיין שלי בנוסף לקראבחל זה רודיגר.
הכושר הגופני של השחקנים שלנו זה פשוט דבר מדהים. פינטוס עושה זאת שוב, ובגדול. מקווה שנראה את זה בא לידי ביטוי גם בהמשך הליגה ובאירופה - זה הקלף הכי חזק שלנו, כבר כמה שנים טובות.
5 שערים בלי אף שער של ג’וד (ועם משחק פושר שלו באופן כללי). אם הייתם מספרים לי את זה לפני 3 חודשים הייתי בטוח שצוחקים עליי.
בראהים הוא ה-רכש של ינואר. רק שאנצ’לוטי ילמד להשתמש בו יותר.
בשקט-בשקט - יש לנו עומק לא רע בכלל בסגל. מוציאים את ויניסיוס ורודריגו, שני שחקני ההתקפה הבכירים שלנו, ובכל זאת מצליחים להבקיע 3 שערים מול אתלטיקו.
וכמה כיף לראות את קרבחאל שוב בפורמה כזאת. חשבתי שכבר לא נזכה לזה. מהמדריסטאס האהובים עליי אי פעם.
פרטידאזו של קרבחאל,היה פשוט ענק היום וממשיך את העונה המצוינת שלו,רק שלא יפצע.
בראהים חייב לשחק יותר,מודריץ׳ חייב לשחק פחות,עושים אחד ועוד אחד ויש לנו הרכב התקפי,מגוון ויצירתי מאוד שיכול לפרוץ כל בונקר.
לונין>>>קפה.
ברהים הוא בול סוג השחקן שפורח במועדון כמו ריאל מדריד לעומת מועדון כמו מילאן למשל, הוא לא סופרסטאר ולא מספיק מוכשר לסחוב את העגלה לבד, אבל הכישרון שכן יש לו, בעיקר דריבל משובח, זה אחד שבא לידי ביטוי עוד יותר כשיש חופש. ובקבוצה עמוסת כישרון כמו ריאל הוא מקבל הרבה חופש, אין שמירות כפולות ובשבילו לעבור שחקן זה קלי קלות.
לתחושתי הוא יתרום לנו הרבה בתור אס מהספסל/שחקן רוטציה בכיר בשנים הקרובות.
הנקודות הטובות מהמשחק
- פגשנו יריבה לא פשוטה במפגש נוקאאוט ועלינו, בלי מחיר של פציעות.
- פעם נוספת אוסף השחקנים הזה עשה קאמבק הירואי ופעמיים באותו משחק הפך את התוצאה. זו עוד חוויה שתלך איתם קדימה, כזאת שתשפיע בפעמים הבאות שנהיה במצב שאנחנו חייבים גול בדקות הסיום.
- ברהים ממשיך את ההתקדמות.
- ויני נכנס לכושר הרבה יותר מהר מהפעם הקודמת שחזר מפציעה. אז לקח לו איזה חודש, אולי אפילו יותר. אתמול הוא שיחק את המשחק השני שלו מאז חזר וכבר היה טוב, למרות ששיחק מול שחקן שמאוד קשה להתמודד מולו. מקווה שנראה אותו ב100% בקרוב מאוד.
- קרבחאל ממשיך את העונה האדירה שלו, אתמול זה היה ערב שיא.
- קמא אתמול היה טוב ונראה שהוא מתאושש.
הנקודות הרעות
- שיחקנו 120 דקות. כל כך מיותר להשקיע כל כך הרבה אנרגיה באמצע ינואר.
- נאצ’ו טייל לאורך כל המשחק ורודיגר הצטרך לעשות עבודה של שני שחקנים. היה מהלך אחד שהוא שבר נבדל של איזה 3 מטר.
- טשואמני לא נוכח מספיק. בדרך כלל זו התכונה הטובה ביותר שלו, הנוכחות. אתמול הוא היה מאוד שקט, בעיקר במחצית הראשונה.
- אין נוכחות התקפית מספיקה. עד שחוסלו נכנס, הנוכחות שלנו ברחבה שלהם הייתה אפסית. ויני ברח יותר מדיי שמאלה, רודריגו דיי נעלם, ג’וד נחסם בכל פעם שחשב על להתקרב לרחבה. רק כששלחנו יותר שחקנים לתוך הרחבה איימנו בצורה משמעותית על השער.
- יותר מדיי כדורים ארוכים לויני. חלאס עם זה, אנחנו יכולים להגיע קדימה גם דרך משחק מסודר. אנחנו כבר לא תלויים בויני. לא מבין את ההתעקשות על הכדורים האלה.
בסך הכל משחק טוב של הקבוצה. היה אתמול שיעור חשוב לשחקנים. יש הרבה מה ללמוד מהמשחק הזה. בשלב הזה של הפרויקט מה שקרה אתמול הוא שיעור חשוב שאפשר ללמוד ממנו ולצמוח ממנו.
במשחקים כאלה נגד יריבה חשקה וכשאין דרך חזרה - ההרכב הרבה יותר משמעותי בהשוואה למשחקים נגד מאיורקה או אלאבס. אני עדיין מחכה לטיעון טוב על השטויות של אנצ’לוטי. השוער, טשואמני החלש (קמאבינגה שיחק אמנם כמגן אבל מה טשואמני עשה? כמו לשחק בפחות שחקן), מודריץ’ ואפילו חצי טעות עם ברהים. אפשר להציג עליונות נגדם. צריך להציג עליונות מולם. הרכב שהוא פשע. כן אחמיא על הבחירה במנדי.
ויניסיוס נפל אתמול על הריצפה כלכך הרבה. סתם בלי סיבה. ברהים כבר השווה את מספר השערים שלו.
זהו אפשר לומר שקרבחאל שחקן ולא היה צריך להוציא אותו לפנסיה? מה עוד הוא צריך לעשות?
אין טיעון מקצועי, קרלו פוליטיקאי וזו הסיבה שמזגזג בין קפה ולונין או שלוקה פתח אתמול.
אבל אני חייב להגיד שאני ממש לא שותף לחלק מהדברים.
ריאל אתמול שיחקה באמת טוב, שלטה ברוב דקות המשחק והגיעה לעוד מצבים חוץ מ5 השערים שהובקעו כשאף אחד מהם לא של ג’וד, ויני או רודריגו.
אתלטיקו בחלק גדול מהמשחק החנתה אוטובוס ומהרגע הראשון עד האחרון היה די ברור מי הקבוצה הבכירה, היינו צריכים לסיים את זה הרבה לפני.
ההרכב לא היה טוב, ההגנה ספגה מכל מצב וזועק עד כמה הקבוצה הזו צריכה חלוץ אמיתי אבל בסך הכל התחושות מאד חיוביות מהמשחק אתמול.
יש חלוץ, הוא לא חלוץ מדהים, אבל אולי הנוכחות שלו עזרה לשער הרביעי? זו החלטה של קרלו אנצ’לוטי לא לשחק עם חוסלו או להעלות אותו רק לפירורים. אני ציפיתי שנשחק לפחות קצת יותר טוב מהם. אתלטיקו לא צריכה להניע כדור כמונו, כמו בשער השני למשל שהוא ‘מוזר’ מבחינת המבשל והכובש אבל מהלך קבוצתי נפלא. אתלטיקו משחקת אחרת. היא הגיעה למצבים בקלות. כמה פעמים שגריזמן ומוראטה נוגחים חופשיים לחלוטין ולא הסתדר להם.
זה גם עניין הביצה והתרנגולת, הרי שלישיית החוד הייתה חלשה, או.קיי, אבל אם ברהים פותח בהרכב או לפחות עולה דקה 60 אז דברים היו משתנים והיה לנו יותר קל. לכולנו ברור שאין לו סיכוי לפתוח לא משנה כמה הפער שלו מוויניסיוס בנקודת הזמן הזו בכלל - יהיה גדול. לא חושב שוויני רעב להוכיח כמו ב-2021-22. שיחקנו באמת טוב אתמול מסביבות הדקה ה-80. זה שיש מצב כמו שרודריגו הגיע עם טכניקה עילאית זה סבבה, זה לא קבוצה, זה להעיף לו כדורים. לא מעט בזכות טוני קרוס היה פס ועוד פס ועוד פס, התקפות שלמות שאתלטיקו לא מצליחה להרחיק עד לחצי אפילו.
זה לא שהוא צריך לפתוח במקום ויני או רודריגו, זה שהוא(או עדיף, חוסלו) חייב לפתוח יחד איתם במקום מודריץ’
דבר אחד קצת עצוב שיש לי להגיד על לוקה שהיום הוא בדיוק ההפך מהשחקן שהוא היה, כלומר בעבר הכישרון הפסיכי שלו עם הכדור וראיית המשחק איפשרה לו פעם אחר פעם לחלץ פקקים, להשתחרר מלחץ מאסיבי ולשים את כולם סביבו בעמדה טובה יותר לשחק כדורגל, אם תשאלו אותי זאת הייתה התכונה שהפכה אותו לסופרסטאר.
והיום אני מרגיש שהוא שם את כולם סביבו בעמדה גרועה יותר לשחק כדורגל, הוא משחרר מסירות לא טובות לשחקנים תחת לחץ רק כדי לא לאבד בעצמו, לא מצליח להשתחרר מלחץ ובגדול די תוקע את המשחק.
מהשחקן שכל כולו היה כספית ותזזית, אשף עם הכדור והשחקן פורץ הלחץ בין הטובים שראיתי אי פעם לא נותר דבר.
זה שהנוכחות של לוקה מודריץ’ היא טעות זה דבר אחד, אבל עדיף את אדוארדו קמאבינגה באמצע עם טוני קרוס ופדה ואלוורדה, אתה כן צריך כוח לעצור מתפרצות וכן הלאה. ברהים דיאס עובד קשה מאוד על המגרש, זה יפה, הוא מפעיל לחץ וכן יכול לחלץ כדורים אבל לא מספיק. לא רואה אותנו משחקים במערך הרפתקני כזה נגד קבוצה חזקה. נגד כל מיני מאיורקה בסנטיאגו ברנבאו אז בהחלט כן.
לא משנה, מבחינתי ה-טעות במשחק חוץ מעמדת השוער, וזה לא שקרלו אנצ’לוטי היה צריך לספסל פיגורה כמו איקר קסיאס אלא בסה"כ קפה שהמוניטין שלו טוב מהשוער שהוא באמת - מרכז השדה. קמאבינגה>>>טשואמני. אגב לא שכותבי טורי הדעה והפרשנים במדריד הם אלוהים אבל אני גם לא מזלזל בהם. הרבה מאוד כותבים ב-AS כתבו לא פעם, לואיס נייטו למשל, אנטוניו רומרו - שטשואמני עדיין לא עשה את הצעד קדימה הזה.
לאוהד שכתב על מודריץ’ - במשחקים כאלה הוא לא מתאים. אבל גם לא הוגן לשפוט אותו בגיל הזה וכשהוא כן סובל מעומס משחקים. רוצה לומר: העונה לרוב הוא חלש, אבל הוא האריך את הקריירה הרבה מעל המצופה ובעונת הדאבל היו לו משחקים נהדרים ורגעים אייקונים כשהיה צריך. אז בגיל 38 זה לא עובד, בגיל 36 וחצי בהחלט. תשווה לריקוד האחרון של אחרים בקטאר וכדומה ותשמח…
בוודאי שהיא עזרה, זה היה שער של חלוץ חוד אמיתי.
מהרגע שחוסלו וכמובן ברהים נכנסו הייתה הרבה יותר נוכחות בשליש האחרון של המגרש.
זה שצריך לשחק עם חלוץ חוד זה ברור אבל גם כשחוסלו על המגרש זה פוגע בנו בלא מעט מקרים- יציאה למתפרצות למשל.
ולכן- כתבתי שזועק כמה אנחנו צריכים חלוץ חוד מהטופ כי עם אחד כזה סביר להניח שהיינו מסיימים את הסיפור הרבה לפני.
וריאל שיחקה יותר טוב, אפילו הרבה יותר טוב.
זה מתבטא בהחזקת הכדור, בזה שרוב המשחק התנהל בחלק של אתלטיקו ובxg שהשכנים אוהבים לפאר, הניצחון לא היה במזל אלא בצדק גמור על פי מה שהיה במגרש.
ההרכב הכי טוב שלנו כרגע לדעתי אחרי התרשמות של חצי עונה:
לונין.
מנדי,נאצ׳ו,רודיגר,קרבחאל.
קרוס,ואלוורדה.
בלינגהאם,בראהים.
ויניסיוס,רודריגו.
אפשר לשחק גם עם קמאבינגה כמגן שמאלי ועם צואמני במקום קרוס או ואלוורדה כרוטציה,אבל זה הבסיס שאנחנו צריכים לרוץ עליו עד סוף העונה,מודריץ׳ צריך להיות מחליף מובהק ולא שחקן רוטציה,חוסלו צריך לקבל יותר דקות כשלא הולך לנו עם הרכב הסילונים ולא להיכנס רק בדקה 80.