ליגת האלופות - מחזור 3: מטיילים לגוליאדת שקר עם 6:1 ביתי על אולימפיאקוס (כבשו: פרמין 3X, ראשפורד 2X, לאמין. בישלו: לאמין, דרו, באלדה, בארדג'י, פדרי)

1. אתחיל, ואז אפסיק, עם ענייני השיפוט:
  • פסילת השער ומתן הפנדל לאולימפיאקוס - לא מכיר את החוקה פה, אבל מבחינה הגיונית נראה לי שהתקבלה פה ההחלטה הנכונה בהתאם להשתלשלות העניינים הכרונולוגית.
  • הצהוב השני להזה - כן מגע, כמעט בטוח שווה שריקה לעבירה, חד משמעית לא שווה צהוב שני. קסאדו לא צריך להתבייש ולא נעליים, מי שכן צריך להתבייש פה זה השופט. פתרון אפשרי אחד למקרים האלו הוא לאפשר לוואר להתערב גם בצהוב שני. פתרון אפשרי נוסף - שופטים טובים יותר.
  • הפנדל על ראשפורד - אלא אם יתקנו אותי פה חוקתית, לא רואה בעייתיות בשריקה הזו. הכדור היה בדרך החוצה? אחלה, אבל זה לא קריטריון.
  1. אהוד הקדים אותי פה עם משהו אחד לגביו, וליאור עם משהו אחר בצ’אט, אבל בכל זאת - אני אוהב אותך פרמין זה חיה טורפת שמטריפה בעצמה. הוא טוב במשחק עומד, בגלל שהוא לא מפסיק לחפש שטחים להסתנן אליהם ובגלל שיש לו אחלה יכולות מיקום, והוא בוודאות מעולה במגרש פתוח ששם זה הלחם והחמאה שלו. הוא תמיד דוחף, תמיד רוצה, תמיד נלחם. הבעיה היחידה שלי איתו זה שהוא, בדומה לגאבי, כל כך רוצה ונלחם כל הזמן, שהוא קורע את עצמו במשחקים ולא יודע לנהל את העומסים בתוך 90 הדקות, והרבה פעמים מגיע מפורק לדקה 70-80 ככה.
    זה לא רק עליו, כי זה גם התפקיד של פליק לנהל את זה, וגם של פדרי/פרנקי, אבל זה משהו שהוא יהיה חייב לשפר כדי להחזיק מעמד יותר, ולא לפגוע במשחק מסוים רק כי השקיע יותר מדי במשחק הקודם.
  2. אני שונא, מה שונא - מתעב, את חגיגת הכתר של לאמין. בטח במשחק לא טוב שלו (וממש לא צריך להתבלבל מהסטטיסטיקה היבשה והדי משקרת של שער ובישול). שחצנות מיותרת.
  3. הנעת הכדור של ברצלונה מתחילת העונה ממש לא טובה. ואני עדין. יש הרבה פציעות וסגל חסר ומשתנה כל הזמן וכל זה, נכון, אבל לדעתי הרבה מאוד מהעניין מושפע מחולשת ההגנה. פדרי/פרנקי/קסאדו לא יכולים להיות שקטים מאחורה, גם כשהכדור אצלנו, אם כל פעם שבאלדה/שצ’זני/קונדה/אראוחו מחזיקים בכדור, ואז אוטומטית תמיד על סף איבוד.
  4. והבעיה היא שאפילו הגנתית פרופר, כשהכדור אצל היריבה, למעט ז’ואן גרסיה - שחקני ההגנה שלנו ביכולת רעה מאוד ב-11 המשחקים מתחיל העונה. כמות השערים שספגנו לא מפריעה כמו כמות הגולים שבנס לא ספגנו, חוסר התיאום הבסיסי של שחקנים שכבר שיחקו משחק או שניים יחד, או אירועי תפיסת הראש אחרי עוד פישול של קונדה, ולצערי גם לא מעט של קובארסי. זה כבר מעבר לעזיבה של איניגו, או התירוץ הגרוע של “קובארסי לא טוב בשמאל”. זה משהו קולקטיבי.
  5. יהיה מאוד מעניין מה פליק יבחר לעשות בראשון, בהתחשב בסגל השחקנים שיעמוד לרשותו. לא פוסל בכלל את האפשרות של קסאדו-פרנקי-פדרי בקישור, כשאאא"פ מתזז את עצמו לדעת באגף. יש מצב שזה אפילו עדיף.
  6. ועדיין - פחד אלוהים. אנחנו נחשפים במערומינו מול יריבות הרבה יותר חלשות מריאל מדריד, ויהיה חשוב מאוד לעבוד לא רק על הצד הטכני/טקטי לקראת ראשון, אלא גם (ואולי בעיקר) על הצד המנטלי. אחרת נאכל הרבה חצץ, ולא רק חצץ.

הלאה, לקלאסיקו.