מחזור 30: בועטים בדלי ומסיימים בתיקו 1:1 ביתי מול בטיס (כבש: גאבי. בישל: פראן)

1. זה היה משחק נוראי, פשוט נוראי, של לאמין. זו כנראה (בעיקר) העייפות, אבל עדיין - כמעט ולא קיבל החלטות נכונות לאורך משחק שלם. הרבה ראש בקיר, הרבה פאסים פשוטים שלא הלכו, וכמה “תבעט כבר!” שלא נבעטו. מקווה שזו עייפות, ולא ילד-חראיות שצומחת לה.
  2. ואם כבר “תבעט כבר” - קונדה חייב להתחיל לבעוט לשער כבר, ולא לקרוב. לפחות פעמיים במשחק הוא נשאר לבד מול השוער, ולא יוצא מזה כלום.
  3. לא מבין למה לעזאזל פרמין נכנס רק רבע שעה לסיום. פליק ויתר על המשחק הזה בהשארה של גאבי ובהכנסה של אריק, במקום פרמין ואולי גם פבלו טורה. השחקנים הכי יצירתיים שלך בקישור הקדמי, שזמינים לשחק, נשארו על הספסל עד שכבר היה מאוחר מדי. אין לי אף הסבר להחלטה הזו.
  4. כמעט כולם היו מתחת לרמתם היום, ואני לא יודע אם לקוות שזו רק עייפות, או שזה רק בגלל שהראש בדורטמונד, או שזה רק בגלל המשקולת מההפסד של ריאל שנחה להם על הכתפיים. אבל השטף לא עבד, והחדות בבירור לא הייתה. כרגיל, הגענו למספיק הזדמנויות מספיק טובות בשביל לגמור את זה, רק שהפעם זה לא קרה.
  5. חבל חבל חבל שלא ניצלנו עד הסוף את ההפסד של ריאל מדריד, אבל…4 עדיף על 3. כבר משהו.

הלאה לאמבטיית קרח, מסאז’ים ודורטמונד. והפעם, באופן הזוי לחלוטין, יש לנו כמעט 4 ימים עד למשחק הבא.

למרות משחק רע של כולם, בטיס לא הגיעה למצבים בכלל ולנו היו כמה וכמה.
היינו צריכים להבקיע שלישיה בנוהל גם הפעם.
זה לגמרי לא נורא כי ריאל הפסידה, וזה היה אחד המשחקים היותר קשים שנותרו לנו בליגה, והפער גדל, אז בסדר.

איך גאבי נבחר לאיש המשחק אני לא מבין. הוא היה בסדר ולא יותר. היו צריכים לתת את הפרס לאדריאן או לברטרה.

אני לא מבין את החילופים של פליק. למה פראן הוחלף ולאמין לא? למה פדרי שיחק כל כך הרבה? למה באלדה מוחלף פעם שניה למרות שנח שבועיים בפגרת הנבחרות?

ראיתם את העצבים של ראפיניה בסוף? לטעמי הוא פצוע, והוא מתוסכל, וקופץ לו הברזילאי. הוא אפילו לא מאוים הרכבית למרות פראן המפציע.

מצד אחד, אני רוצה לבוא ולהחמיא לפלגריני שהכין את הקבוצה שלו מצויין לקראת בארסה, מצד שני אני חייב להגיד שהירידה באינטנסיביות מורגשת. המשחק נגד אתלטיקו גבה מאיתנו לא מעט אנרגיה, ריאל איבדה נקודות והראש כבר בדורטמונד אז קיבלנו ירידת מתח צפוייה שמלווה באיבוד נקודות מוך בטיס בבית.

חבל חבל חבל שלא פתחנו עם פרמין או אפילו עם טורה כי למרות הגול של גאבי, ולמרות סך הכל עוד משחק הגנתי סולידי של פרנקי שניהם לא יודעים לדחוף קדימה, ויש גבול למה שפדרי יכול לעשות אחרי שנטחן דק, מקבל בלוק באמצע של בין 3-4 שחקנים ומשחק בלי עזרה בקישור. אם זה לא מספיק, גם איניגו לא היה מאחורה כדי לעזור לייצר עוד כדורים מהאמצע שלקו הקדמי יותר. בהינתן המצב הזה שיחקנו בקצב נמוך, שבלוני ויותר מידי תלוי ביכולת אישית.

אני מקווה שזה הגיע בדמות של כאפה מהירה במטרה לחזור לתלם. אנחנו צריכים שראפיניה יחזור לדחוף את כולם קדימה, כמו שאנחנו צריכים שאיניגו יהיה גנגסטר בהגנה כמו שאנחנו צריכים שפרמין יעזור לפדרי לדחוף את המשחק קדימה. עייפות בשבלב זה היא מובנית, אבל כמה פעמים בקריירה אתה יודע שאם שאתה במרחק של חודש וחצי טוב מלהבדיל בין קצירת מחמאות לעונה הסטורית? הכל עוד תלוי בנו, אבל רחוק מלהיגמר.

נראה מה יביא איתו המשחק מול דורטמונד.

לא נעים והבאסה של כולנו מובנת אבל באמת לא נורא. פגשנו יריבה מצוינת שנמצאת בכושר וישבנו עליה 90 דקות, אמנם המחמאות לפלגריני על העמידה ההגנתית אבל חוץ מהספיגה בקרן בטיס לא הצליחה לסכן אותנו יותר. יש גם ימים כאלה שלא נכנס ובשביל זה קיים הפער שצברנו.

לאמין במשחק מאוד מאוד מבולבל, לא ברור לי אם זו העייפות או תחושת האחריות המוגברת בהיעדרו של ראפינייה אבל הוא חייב להתאפס כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לפספס מצבים קורצים. מצד שני הזכרתי לעצמי גם תוך כדי המשחק שהוא ילד בן 17 שמצפים ממנו לקבל את כל ההחלטות הנכונות שגם שחקנים בני 27 לפעמים לא עושים, אז זה נסלח. עיקר העבודה מבחינתי היא של פליק - לדעת לסדר את הקבוצה ולא להיכנס לפאניקה כשדברים מתחילים להסתבך, כי הבלאגן הורגש מאוד במיוחד בחצי השעה האחרונה.

לדעתי פליק חיכה עד הדקה ה75 לראות אם דברים מסתדרים ואז קיבל שתיקו זה לא סוף העולם במחזור הנוכחי, אז אני מבין את תזמון החילופים של פדרי ובאלדה. במקרה של באלדה, בוחר לסמוך על הצוות הרפואי שזיהה את העייפות שלו על המגרש ולכן החילוף. אני רק מקווה שיש מעקב גם אחרי לאמין ושאין פה טחינת דקות שתעלה לנו ביוקר.

יאללה לדורטמונד.

הגרושים שלי מהמשחק:

1. קודם כל, נורא מבאס. ממש רציתי את הפער 6 להמשך שהולך להיות עמוס וקשוח. זה במיוחד מבאס כי איבדנו נקודות בלי לתת מנוחה מספקת לאף אחד מלבד איניגו.
    נקווה לניצחון ברביעי שיחזיר את המוראל.

2. אני מקבל את המשחק הגרוע של ימאל כי הוא עשה כל-כך הרבה עד כה, וכי הוא ילד. אבל איפהשהוא פה פליק נפל בין ההחלטה לפתוח איתו, להשאיר אותו או לכל הפחות להתאים את המצב בקבוצה לכך שהיוצר ההתקפי היחיד שלנו לא מתפקד.
    החילוף של פראן היה מובן בהתחשב בכפל התפקידים שלו ושל לבה, אבל ראפיניה בשמאל לא שינה הרבה. נגד בונקרים מהסוג הזה הוא צריך לשחק בצד ימין של המגרש ולנצל את היכולת שלו לייצר מצבים ולבעוט מרחוק כמו נגד אתלטיקו ולאס פלמאס. ממש נכנס בשביל כלום כמעט.
    גם פרמין שנכנס והוסיף לא מעט היה צריך להיכנס מוקדם יותר ואולי היינו רואים תוצאה אחרת.
    עוד אופציה הייתה להחליף בין גאבי ופדרי ככה שהאחרון ינוצל יותר בתור שחקן התקפה במקום שיהיה לנו אוברקיל של קשרים שמחפשים את התוקפים במקום לתקוף.

3. למרות התוצאה אני באמת ממשיך להיות מרוצה מהתרומה של המחליפים שלנו. פראן(עם עוד שער), גאבי, אריק.
    גאבי במיוחד במשחק טוב(לדעתי) ונעזוב את זה שם כי כבר חפרנו בנושא.

4. שחקן כנף ומגן התקפי מחליף בקיץ בקטע דחוף. אבל דחוף. כל משחק האגפים שלנו על הגב של ימאל.
    וגם נמאס מהבעיטות העקומות האלה של קונדה. לעזאזל תן פצצה, ואתה כבר עם 4 שערים ב-3 משחקים האחרונים.

image

וועדת העונשים : ניסיון יפה האנזי, אבל נרחיק אותו ל 3 משחקים בכל זאת. כאן זה לא ברזיל! אנחנו נגן עליך, אל תדאג.