מחזור 30: בועטים בדלי ומסיימים בתיקו 1:1 ביתי מול בטיס (כבש: גאבי. בישל: פראן)

(בתמונה: 3 שחקנים שצברו העונה פחות דקות, ביחד, ממשחק אחד של קונדה)

אחרי עוד הפרש-בין-משחקים-שקטן-מ-72-שעות, ברצלונה תתייצב הערב במונז’ואיק מול ריאל בטיס בלומפיה, כדי לנסות ולשמור על היתרון בטבלה, ולא פחות חשוב - לשמור על הרגליים לפני דורטמונד (ברביעי הקרוב).

בטיס תגיע למשחק מהמקום השישי, אחרי 6 נצחונות (כולל אחד נגד ריאל מדריד) ותיקו ב-7 המשחקים האחרונים, מה שאומר שהיא באה עם מומנטום חיובי מאוד מבחינתה, ועם אנתוני אחד שפורח מאז שהגיע בינואר. מצד שני, היא מגיעה ללא איסקו המושעה (צהובים) ועבדה האקס.

פליק יצטרך שוב להתפלל לאיזשהו אל גרמני (שניצ-אל? לא, זה אוסטרי) שההחלטות שלו הערב בנוגע לסגל ולחילופים יהיו נכונות, כי השחקנים מתחילים להראות סימני עייפות במשחקים האחרונים. ניתן להניח שלבנדובסקי יפתח הערב, אבל לגביי לאמין - לא ברור. ההנחה הייתה שלא יפתח מול אתלטיקו, אחרי רצף משחקים ללא הפסקה, אבל הוא פתח גם פתח והוחלף רק בסיום המשחק. אבל אולי הפעם, פראן הבלתי נגמר יקבל הזדמנות על חשבונו.

בקישור ובהגנה ההימורים לא יותר פשוטים - גאבי ו/או פרנקי יוכלו לפתוח במקום פד…טוב, אני אפילו לא מסוגל להשלים את המשפט בלי לצחוק. אבל אולי בדקה 86 ככה הקוסם יוחלף. אולי. השאלה העיקרית היא האם אאא"פ ימשיך לקבל הזדמנות, בעקבות היעדרותו של אולמו, או שטומטום יקבל את חולצת ההרכב כקשר התקפי, יסריח את הדשא, ויקבל צהוב.

בהגנה - אראוחו, קובארסי ואיניגו (אולי אפילו גם אריק) “יתחרו” על עמדות הבלמים ומרטין יעשה צחוקים באגף. בין אם כפותח ובין אם כמחליף.

הרכבים משוערים -

1000132750

אני מקווה שפדרי ינוח וייכנס בדקה ה 60 אם צריך.
הוא לא רק עם המון דקות, הוא גם רץ הכי הרבה מכולם בכל משחק.
יש לנו עכשיו מספיק שחקנים כשירים שצריכים למלא את החלל שהוא ישאיר.

ההרכב המשוער הראשון, של מארקה נדמה לי, שם את כל 4 שחקני התקפה בהרכב. יהיה זה מטומטם לשים את כולם מבחינת חלוקת עומס. מישהו חייב לנוח, הפעם זה תור של לאמין.

בטיס אולי בתקופה טובה, אבל הם לא קבוצה מדהימה. הם בלי איסקו, והם משחקים פתוח מה שאמור להקל עלינו.

הסגל של ברצלונה -

כריסטנסן חוזר לסגל וזה הולך להחזיק מעמד הרבה זמן כי ברור.

לעומתו, איניגו מחוץ לסגל, לצורך מנוחה (לקראת דורטמונד).

הנעדרים הרגילים -
מאטס, ברנאל, אולמו, קסאדו.

יקבל את המושב הכי טוב באיצטדיון -
פאטי.

הסגל של בטיס -

כאמור - איסקו ועבדה בחוץ.

לו סלסו, אנתוני, בארטרה ושאר הרגילים, כולל שימי שימי יה העדין - בפנים.

ישפוט -
חיל מנסאנו.

אושר.

עוד משחק שנע על השאלה של כשירות מול מומנטום. כמה השערות:

1. ראפיניה יפתח כי אם יש מישהו שחייב לחזור למומנטום זה אדון בלולי שלא התאפס חזרה מאז הפגרה.

2. כמו שאני מכיר את פליק, מנוחה תגיע רק אחרי שהניצחון יובטח. המקסימום יהיה לאמין הספסל וכמובן איניגו שיצא מהסגל.

משחק שמריח כמו איבוד נקודות, מעניין אם ריאל תטייל כרגיל.

לפליק יש שתי אופציות:

1. לעלות עם הרכב מלא כדי לגמור את הליגה עוד במחצית הראשונה.
  2. לזרוק את המשחק עם רוטציות, כדי לתת מנוחה לכל השחקנים החשובים לקראת החודשיים המכריעים של העונה.

איך שלא תיגמר העונה - יכול להיות שנסתכל על המשחק הזה ונגיד שהוא זה שהכריע אותה. לטובה או לרעה. איזה לחץ.

לא באמת חושב שההתלבטות עוד קיימת. ההרכב, שיפורסם עוד שעה וחצי ככה, כבר סגור.

אבל גם אם לא - אפשר ללכת על פתרון ביניים ל-2 האפשרויות שהצעת. אפשר לעלות עם פראן במקום לאמין, וכדי לתת לבטיס סיכוי מול הכריש, גם עם גאבי במקום פדרי.

לא רואה סיכוי שפליק עושה יותר רוטציות מהדברים הנקודתיים שהוא עושה בדרך כלל. פליק כבר נכווה בדיוק בגלל זה בענק בתחילת העונה ונראה שמאז הוא זהיר מאוד עם שינויים דרסטיים בהרכב. הקבוצה רצה טוב, השחקנים קצת עייפים אבל חמים ובכושר, יש אקסטרה רעב עכשיו לנצח כדי להגדיל את הפער - אני מאמין שיעלה ההרכב החזק.

לא רוצה להגיד שיזרוק את המשחק הראשון נגד דורטמונד, אבל הגומלין חשוב יותר. את הרוטציות הוא יעשה בלגאנס.

מסכים, מצד שני פליק בטח ירצה לסדר תוצאה כמה שיותר מבטיחה בקאמפ נואו לפני הר הגעש בגרמניה. דילמות קשוחות…

אין כל כך דילמה מבחינתי,

אם לא ננצח היום נהיה חיבים לנצח שבוע הבא. תחשבו אם אנחנו מאבדים את שתי המשחקים הופה ריאל חזרה למירוץ

לעלות בכח בשביל לנצח היום,. ולעשות רוטציות נגד לגאנס.

יחד עם זאת צריך לתת ללאמין לנוח.

אני מת על זה שאנחנו עושים חישובים של מתי רוטציות ואיזה משחק פחות חשוב, כשלכולנו ברור שרצף אי הבעיטות בדלי השנה ייגמר מתישהו, ושלהרכב שיעלה הערב אין שום השפעה על זה.

אני חושב שבעטנו מספיק בדלי באמצע העונה, אחרת כבר הינו בפער 10 מריאל.

ההרכב של פליק -

רוטציות? מנוחה ללאמין? מרגוע לפדרי? הצחקתם את פליק.

חוץ מראפיניה ואאא"פ שמסתפסלים להם, כאשר גאבי ופראן במקומם, פליק עולה למשחק עם הרכב חזק ללא שום שמירת כוחות לדורטמונד.

אראוחו מחליף את איניגו בהרכב.

ההרכב של פלגריני -

@Eyal

יודעי חן רציניים טוענים ששניצל הוא מלאנזני בכלל.

פליק לא מעושי הרוטציות, פליק מהאלו שנותנים בראש ונחים אח"כ. האם זה ישתלם ההימור? הלוואי.

ראפיניה שלא פותח שוב זה חשוד. מרגיש לי איזו סמי-פציעה שמשחקים איתה בזהירות.

משוכנע שלראפיניה יש איזושהי מיני פציעה באמת. אז הספסול שלו לקראת דורטמונד והמשך העונה סביר. אבל זה שגאבי פותח היום, ולא במקום פדרי, זה חתיכת הימור קשוח.

מקווה שלאמין ופדרי יחזיקו מעמד עד לגאנס, ושינוחו שם.

אני מבין את ההרכב החזק.

לאמין, אני באמת שלא מבין…

אולי לאמין משחק כי ראפיניה לא.

אולי כמה בומבות שראפיניה ספג מול אתלטיקו עושות את שלהן.
הוא לא היה טוב גם מולם אחרי שקיצצו אותו בתחילת המשחק.

נהיה קבוצת הבית הראשונה המחזור שלא מפסידה?

רק מול אתלטיקו דיברתי על החשיבות של שצ’נסני - והוא תופס אוויר, במקום לתקן שגיאה פאטאלית של אראוחו.

הקבוצה עייפה, חזרנו מפגרת נבחרות ללוז משוגע ואם זה לא מספיק - הראש של השחקנים ברבע גמר האלופות.

מה שכן, הנקודה הזאת מאפשרת לנו לעשות עוד שני תיקואים ועדיין לשמור על המקום הראשון. גם משהו. יאללה, נקסט לדורטמונד.