אתם לא מודאגים קצת מהמחצית הראשונה?
בעיניי האדום של אתלטי טשטש את העובדה שלפני כן הם התמודדו יפה עם המיד-בלוק שלכם (בלי לוקמן וחוליאן), וללחוץ על כל המגרש בלי ראפיניה זה גם בעייתי.
אתם לא מודאגים קצת מהמחצית הראשונה?
בעיניי האדום של אתלטי טשטש את העובדה שלפני כן הם התמודדו יפה עם המיד-בלוק שלכם (בלי לוקמן וחוליאן), וללחוץ על כל המגרש בלי ראפיניה זה גם בעייתי.
אנחנו אוהדי בארסה. אנחנו מודאגים תמיד.
זה חלק מהשיטה. לפתוח בעצימות נמוכה ולתת ליריבה להתעייף. ריאל מדריד עשתה עם זה קומה שלמה בארון התארים.
הדבר שהכי מדאיג אותי זה הרעננות שאתלטיקו תגיע למשחק הזה, בזמן ששחקנים שלנו נופלים מהרגליים בשלבים מסוימים של המשחקים.
למפגש באלופות? אני מודאג לא פחות ולא יותר ממה שהייתי מודאג לפני המשחק בליגה. חושב שהיה לנו סיכוי 70-30 לעבור אותם וזה לא השתנה.
תתעודד. רובם נחו לא מעט בפגרת הנבחרות, הם לא מגיעים מותשים למשחק הראשון.
אם פליק יחליט להתאבד על 3 נקודות מול אספניול, אז יגיעו מותשים למשחק השני. אני מקווה שמול אספניול יהיו רוטציות נרחבות.
למה שאנחנו נהיה מודאגים ולא הם?
כי מבחינה טקטית אתם במצב טריקי קצת. ללחוץ על כל המגרש בלי ראפיניה זה מסוכן (תקנו אותי אם אני טועה), ומידבלוק כמו במוצ’'ש זה משהו שאתלטי הראתה שיכולה להתמודד גם איתו.
@dmitrys מסכים שיש סיבות לאופטימיות, חוץ מזה:
אני זוכר 3 מצבים מול שוער של אתלטיקו, ו-3 שלכם. xG לא כ’'כ משכנע אותי🙂
מצד שני, אני לא חושב שהם התמודד טוב עם ההתקפה שלנו. פרמין פעמיים היה מול שוער.
ראשפורד עשה 3-4 פעולות התקפיות שפגעו בהם בצד השני.
לא הצליחו להגביל אותנו עם הלחץ הגבוה שלהם כמו במשחק הראשון בגביע.
חושב שהדאגה צריכה להיות שווה אם כן, והגנתית אני פחות מודאג משיטת ההגנה כמו האיכות האינדיבידואלית.
פגשנו את אתלטיקו 4 פעמים העונה:
3-1 בליגה
0-4 בגביע
3-0 בגביע
2-1 בליגה
חוץ ממחצית הבלהות אצלם בגביע - היינו טובים משמעותית ב-7 מתוך 8 מחציות. בחלק מהן הפערים אפילו היו עצומים בין שתי הקבוצות. בליגה אצלנו זה יכל להיגמר יותר אם לבה לא היה מחמיץ פנדל, אצלם בגביע זה אמור היה להיגמר בתוצאה יותר שפויה אם לא השיפוט השערורייתי, הגומלין היה במעמד צד אחד לחלוטין וגם אתמול ברור שהתוצאה משקרת.
אני מסכים עם דימה שהסיכויים הם 70-30 לטובתנו, ומי שצריכים לפחד הם אתלטיקו. בהינתן שיפוט סביר אנחנו אמורים לעלות.
אני הרבה יותר פסימי.
השחקנים עייפים, החיסור של ראפיניה קריטי, החיסור של ברנאל קשה. השחקנים הכי טובים של אתלטיקו יגיעו אחרי מנוחה.
לדעתי אתלטיקו עוברת אותנו.
סתם אנקדוטה -
למרות שמאזן הנצחונות הפסדים עד כה העונה עומס על 3:1 לברצלונה, בכל צמד משחקים, לפי בית וחוץ, נכבשו 7 שערים -
קאמפ נואו: 6:1 לברצלונה
מטרופוליטנו: 5:2 לאתלטיקו
גם אני זוכר 3 מצבים שלהם - שתי ההחמצות של גריזמן והשער. ![]()
כמו שכבר אמרו, לפרמין היו 2 החמצות גדולות, לאמין בקורה, והמקרה בו נשלף אדום היה צריך להיות אחד על אחד מול השוער. פלוס השער.
היו לנו יותר הזדמנויות.
xg הוא פרמטר מקובל למדוד מצבים מסוכנים. אני חושב שזה כן מראה שהיינו יותר מסוכנים גם מול 11.
השחקנים עייפים, החיסור של ראפיניה קריטי, החיסור של ברנאל קשה. השחקנים הכי טובים של אתלטיקו יגיעו אחרי מנוחה.
למה אתה חושב שהם עייפים? הם חזרו מקייטנה עכשיו, ושיחקו משחק אחד.
ראפיניה יחסר מאוד, אבל גם בלעדיו אנחנו פייבוריטים ברורים.
רובם לא נחו בפגרה. לדה לה פואנטה אין סימפטיה לסיטואציה שלנו.
חוץ מראפיניה, קונדה כשיר בקושי, באלדה כשיר בקושי, פרנקי כנראה לא זמין וברנאל פצוע.
קאסדו בפריזר כבר זמן מה, ואריק לטעמי זו אופציה בעייתית מאוד לקישור, במיוחד מול קבוצה כמו אתלטיקו.
זה משאיר אותנו עם הגנה וקישור בעייתיים מאוד (ביום הכי טוב ההגנה שלנו לא להיט), והחיסור של ראפיניה מחמיר את הבעיה אקפוננציאלית, כי הוא קריטי למשחק לחץ והיה עוזר לחפות על החוסרים האחרים.
אוף טופיק -
xg הוא פרמטר מקובל למדוד מצבים מסוכנים.
מעבר להטיות הידועות של ה-xG (פנדלים = 0.75, נגיחה מ-5 מטר אבל מקרן = הרבה, מדידות שונות באתרים שונים ועוד) לא אשתכנע שמדדתי איכות מצבים לא טוב כי מכונה מדדה אחרת.
לא אותו דבר, אבל מזכיר קצת את הציונים המחורטטים שאתרי סטטיסטיקות מדביקים על ההרכב.
מעבר להטיות הידועות של ה-xG (פנדלים = 0.75, נגיחה מ-5 מטר אבל מקרן = הרבה, מדידות שונות באתרים שונים ועוד) לא אשתכנע שמדדתי איכות מצבים לא טוב כי מכונה מדדה אחרת.
בסדר, לא אתווכח על האופטופיק הזה.
אבל אני לא מסכים שלבארסה היו רק 3 מצבים במחצית הראשונה כמו של אתלטיקו.
היו 5-6 מצבים : 2 של פרמין, הגול, הקורה של לאמין, ה 1:1 שנמנע באדום, ובעיטה של ברנאל ממטר מזווית קשה שהלכה החוצה.
לאתלטיקו אני באמת זוכר רק 3 מצבים - שתי ההחמצות של גריזמן והגול.
מקבל. עדיין עומד מאחורי התגובה הראשונה, ויהיה מעניין לראות מה תהיה הגישה של פליק בלחץ.
הוא חתיכת נכס כסופר סאב. צריך לעבוד קשה כדי להשאיר אותו בשכר נמוך.
לא יודע כמה הוא נכס. הוא לא טוב במשחק מסירות כבר והוא לא חד מספיק. הוא נתן את ה4 שנים שלו, אם נסיים עם אליפות הוא יכול להיות גאה בקדנציה מטורפת.
המועדון צריך לדעת לחתוך ולפנות את העתיד לאחרים.