מחזור 30: מנצחים 2:1 את אתלטיקו מדריד במטרופוליטנו ופותחים פער של 7 נקודות בראש הטבלה (כבשו: ראשפורד, לבנדובסקי. בישל: אולמו)

באופן די בולט (לדעתי לפחות), כשהכדור היה אצל ברצלונה פרמין היה הקדמי מביניהם, אבל כשהכדור היה אצל אתלטיקו, אולמו הוא זה שהיה יותר למעלה. יכול להיות שזה גם קשור לסגנון המשחק השונה של שניהם (אחד יותר טכני, השני יותר שטח), גם במשחק ההגנה והלחץ.

בכל מקרה, אני חושב שיש למה שכתבת עוד הסבר -
אולמו טוב יותר (או גרוע פחות) עם הגב כי הוא שולט יותר טוב בכדור ובשטח קטן, ופרמין טוב יותר בהצטרפות מקו שני ובשטח. לא סתם פרמין הגיע להזדמנויות טובות במחצית הראשונה (ולא מסר כי גם הוא טומטום לפעמים) כשהגיע מאחורה, וכמעט בישל ללאמין גול אחרי צירוף מסירות עם אולמו כ"חלוץ".

לא יודע איך זה יעבוד מול קבוצות אחרות (אם בכלל ינסו את זה שוב), אבל עם כמה שאני מעדיף את אאא"פ, טוב ששניהם אצלנו, כי הוורסטיליות שנובעת מההבדלים ביניהם (בין אם רק אחד מהם משחק, ובין אם שניהם) חשובה מאוד.

באנטארטיקה הזמנים עובדים אחרת?

נו בסדר רביעי לא שלישי, אז הסתכלתי לא טוב

1000221557

ולכן אני אומר:

1. הביקורת עליו קיצונית.
    או ש:
  2. הבעיה לא עם אולמו כי הוא כן עשה פעולות חיוביות כשהכדור היה אצלו.
    פס עומק לראשפורד, פס שבירת לחץ לימאל שהוביל למסירת עומק לפרמין, ‘‘גישור’’ בין ימאל לפרמין שהוביל להקשתה לקורה, בישול. זה במחצית הראשונה שהוא ‘‘לא נגע בכדור בכלל’’.

הוא היה חלש מאוד במחצית הראשונה וכמעט לא היה מעורב.

לציין את הפעמים הבודדות שהוא נגע בכדור זה לא מחזק את הטענה שהוא היה מעורב במיוחד.

אבל אני לא טענתי שהוא היה מעורב במיוחד, אתה בעצם מחזק את הנקודה שלי.
הייתה לו מחצית סבירה במקרה הרע אבל זה תמיד הופך ל-‘‘הוא לא נגע בכדור’’ או ‘‘חלש מאוד’’.
מה נגיד על שחקנים שבאמת היו חלשים ולא הצליחו בשום פעולה כמעט?

לא הבנתי.

זה שהוא לא היה מעורב במשחק זו לא אינדיקציה לעובדה שהיתה לו מחצית חלשה?

מה הקשר לשחקנים אחרים?

זה בערך מה שג’ררד מרטין עושה במשחק ממוצע מעמדת הבלם.
מקשר מחונן שמשחק 9 מזויף אני מצפה להרבה הרבה יותר.
הוא גם לא תמיד היה שם, חלק מהמחצית הוא היה יותר נסוג ולא היה אף אחד ברחבה. ועדיין הוא לא היה מעורב ובקושי נגע בכדור.

סה"כ 12 מסירות (ועוד 2 דריבלים כושלים), רק 6 במחצית של היריבה, רק 3 בשליש האחרון, שאחת מהן הפכה לאסיסט. 0 נגיעות ברחבה.
יופי , תגיד שזה היה משחק טוב כי הוא רשם אסיסט. זה בערך כמו לטעון שלבנדובסקי היה מצוין כי כבש גול מנצח ב 15 דקות על המגרש.

לשם השוואה, זאת המחצית השניה של אולמו, שהוא היה בה טוב. אתה רואה את ההבדל?

אחלה, כשהוא עושה את זה אני לא אגיד שהיה לו משחק רע או שהוא לא נגע בכדור.

דימה, הגרפים האלה לא קיימים בוואקום, וכשנותנים קונטקסט מבינים כמה הם חסרי ערך.
כדורגל זה משחק אסוציאטיבי. כל שחקן תלוי בשחקנים לצידו, ביריבה ובמהלך המשחק. אני לא יודע איך לנתח גרפים כאילו זה מציאות. כל נגיעה וכל סיטואציה היא עולם ומלואו.
מה בתמונה הזאת אומר לי שהוא נגע בכדור פחות ממה שהוא היה אמור? מה בתמונה הזאת מראה לי לגבי כיוון ההתקפה של בארסה(שסביר להניח שהלכה פי 2 לצד ימין, לעומת צד שמאל)? מה בתמונה הזאת מספר לי על האפשרויות של אולמו לקבל כדור שלא קרו בגלל נגיעות מיותרות של ראשפורד וקאנסלו?

האמת שלא. גם בתמונה השניה הוא לא נוגע ברחבה כמעט.
אני כן זוכר, מעיני הרואות, שהקבוצה שינתה מערך במחצית השניה, היריבה שינתה סגנון משחק, ושאולמו שיחק בתפקיד אחר.
זה לא מופיע שם.

גם זה, וגם נגע בעיקר לא איפה שהוא היה אמור להיות. נראה יותר כמו קשר אחורי ולא 9 מזויף. אבל מקשר אחורי אני מצפה להרבה יותר נגיעות ותרומה הגנתית. לאולמו היה 0 תרומה הגנתית (סה"כ מצ’אפ אחד שהוא הפסיד בו, 0 בכל שאר הפרמטרים שהיו בסטטיסטיקה)

אני לא מבין מה הקשר. הוא לא שיחק בשמאל שייבשו אותו בגלל שכל הכדורים הלכו ימינה. גם פרמין שיחק במרכז ונגע בכדור הרבה יותר ואפילו ברחבה.

אפשר לבדוק למי ראשפורד וקאנסלו כן מסרו. אם אלה יהיו הקשרים האחרים, זה ישכנע אותך?

הוא לא היה 9 מזויף כי נכנס פראן. למרות שאולמו כביכול ירד אחורה בתפקיד, הוא למעשה נגע הרבה יותר בשליש האחרון. היה מעורב במשחק כפי שמצופה ממנו. במחצית הראשונה - לא, ואני קורא לזה מחצית חלשה.

דילגת מעל כל מה שכתבתי.
לא תשכנע אותי בגרפים, כי הם מנותקים מהמציאות של המשחק.
הגרפים לא יוכיחו לי שאולמו לא היה בעמדה או שלא נגע מספיק פעמים בכדור.
גם הטענה שהוא נגע בכדור כמו קשר אחורי בגלל שהוא קיבל מסירה בתוך החצי שלנו תחת לחץ של היריבה כל-כך הזוי בעיני.

יותר מזה, הלכתי לראות שוב את המחצית הראשונה ובחיי אני לא מבין מה אתם רוצה מהבן אדם.
אם זו לא מחצית טובה, הוא לכל הפחות עשה את כל המוטל עליו כמעט בלי שום טעויות.
פותח אופציית מסירה לז’ואן גארסיה מול לחץ גבוה, עושה תנועה לפנות שטחים כשלאמין ופרמין מנסים לעשות דאבל פס, פותח אופציית מסירה לראשפורד כשהוא באגף, פעמיים מקבל כדור מאחורי קו הקישור של אתלטיקו ומתחיל את ההתקפה שמסתיימת באיום לשער(אחד גם נכנס). כל הזמן עוזר לחבר את ההתקפות בנגיעה ובדיוק.
מפוקס ונחוש הגנתית, עד כדי סגירה ברחבה שלנו במידת הצורך.
מחצית סולידית ביותר. איך מפה הגענו למחצית חלשה מאוד, אין לי מושג.

הנה משהו קצת יותר מעניין מציורים:

קראתי את כל מה שכתבת, הגבתי למשפטים שנראו לי יותר חשובים מאחרים.
לא תשכנע אותי שהייתה לו מחצית טובה . לא ראיתי שום דבר מהדברים שאתה ראית.
אחלה אסיסט, אולי הייתה לו עוד פעולה טובה כלשהי, וזהו. אצלי זה נחשב מחצית רעה.

זאת הבעיה בעיני.
אלו לא המצאות שלי. אלה דברים שקרו אתמול עם הוכחות. אני פשוט לא מבין איך תמיד כשזה אולמו אז הפעולות האלה נעלמות ואז טוענים שאולמו לא נוגע בכדור.

זה לא תמיד, ולא תמיד הוא- בהרבה משחקים הוא טוב, היו גם משחקים בהם פרמין נעלם.

במחצית הראשונה הוא לא היה טוב.

ניצחון קריטי ומתוק שכל כך הגיע לנו - מתוק לנצח ככה בדקות הסיום אחרי הגומלין בגביע שבו לא הצלחנו להשיג את השער האחרון המיוחל. ומתוק במיוחד לנצח ככה את סימאונה המאוס שפעם אחר פעם הופך את קבוצת המיליונים שלו לקבוצה הגנתית דוחה שמסתמכת על מתפרצות ועל משחק אגרסיבי ומתלהם.

כל כך מעיק לשחק מולם, לא מאמין שיש לנו עוד שני משחקים מתישים כאלה העונה. גם עם חולי ולוקמן אני צופה משחק דומה מאוד ברביעי - הם יבואו לצופף חזק מאחורה ולשחק על תוצאה בקאמפ נואו בתקווה שהטירוף בגומלין יספיק להם. כמו ששביט אמר, חייבים להעיף אותם בלי קשר לשאיפות התואר שלנו.

אהבתי את ניהול המשחק של פליק אתמול - גם החילופים של גאבי ולבה, גם ההכנסה של ברנאל בלי קשר לפציעה של אראוחו היתה מדוייקת וגם החילוף במחצית בהתאם ליתרון המספרי היה נכון אפילו שזה פראן. פליק ניסה ולמד תוך כדי תנועה ובטוח שהופקו פה לקחים לקראת התמודדות הצ’מפיונס.

גם אני התעצבנתי מההחמצות של פראן אבל הפעם לפחות הוא עשה תנועה נכונה ובעט נכון, צריך להבין שזה מה שיש לנו להתקפה לישורת האחרונה ולנסות להעניק לו ביטחון זה הדבר הכי טוב שנוכל לנסות. ויחד עם זאת כיף שיש את לבה - אמנם כבר לא תורם במשחק השוטף אבל עדיין יש לו את החוש לשערים ותחושת המיקום לעמוד במקום הנכון.

מילה טובה על ההגנה שלנו וגם כי אני אוהב לכעוס על פליק בפן הזה - מרגיש שיש מגמת שינוי ולמידה מאז ההפסד לג’ירונה והמפלה מול אתלטיקו. העמידה הטקטית והמחוייבות ההגנתית הרבה יותר טובה, כבר אין קו גבוה בצורה קיצונית שעומד על קו האמצע אלא התאמה ליריבה, יש לחץ מדויק וכל שחקן הגנה מודע למקומו. במחצית הראשונה אתלטיקו אמנם הצליחה להזיק לנו אבל מלבד שתי הזדמנויות גדולות שאחת מהן נכנסה, ההגנה שלנו שמרה יפה.

במחצית השניה נכון ששיחקנו מול 10 שחשבו רק הגנה אבל עדיין מנענו כל ניסיון יציאה קדימה. לראות אפס טעויות הגנתיות לבארסה הנוכחית זה לא מובן מאליו בכלל. גם האופן שבו בארסה הרגה את המשחק אחרי ה2-1 היה נהדר בעיניי, לא הלכנו אחורה בפאניקה ולא שעטנו קדימה ללא הכרה אל עבר השער השלישי, היתה פה למידה ברורה מטעויות שליוו אותנו העונה ועונה שעברה, ורואים שבארסה באה מוכנה לכל תרחיש.

אשכרה הפך להיות לוק דה-יונג משודרג.

פליק פשוט לא רואה את הבונקר הזה בעיניים.
פעם זה היה המשחק הכי בלתי נסבל בלו’'ז העונתי(טוב אולי אחרי חטאפה), זה עדיין קשוח אבל לא קרוב למה שהיה פעם.

אפשר גם להגיד באמירה כוללת יותר שבארסה של פליק יודעת להתמודד עם בונקרים. חוץ מכמה פעמים בודדות אני לא זוכר משחקים שסיימנו עם פאניקה בהתקפה והרמות כדור לרחבה בניסיון נואש להשיג שער. במיוחד העונה הקבוצה שלנו מנסה להשליט סדר גם בדקות הסיום, לנסות מהאמצע, מהאגפים, מבעיטות מרחוק, אפילו תרגילים בקרן (המסירה בקרן ישירות לפדרי שעמד על קו הרחבה היתה גאונית).

רק תזכרו שזה היה בונקר של מחליפים.
הבונקר האמיתי מחכה לנו בצ’מפיונס.

גם את האמאמא של הבונקרים בהרכב מלא הצלחנו לפרוץ שלוש פעמים בגומלין הגביע. אני אופטימי.

גם אני אופטימי.
אבל יהיה הרבה יותר קשה.