אוי לא איבדנו את האליפות. מי היה מאמין. הפכנו לקומדיה ממזמן וזה רק עוד פרק. כשהמועדון יפסיק להיות מנוהל כמו מאפיה יהיה על מה לדבר.
בול
בקיצור אתה מציע לרכוש הרכב פותח חדש טופ עולמי ומאמן טופ עולמי.
אני באמת חושב שויני ואמבפה זה לא עובד ביחד. לדעתי אחד מהם צריך ללכת- וזה ויניסיוס. גם מקצועית, וגם בגלל האופי.
אמרת שהוא קשר טופ, קשר טופ לא יכול להיות רק טוב, הוא צריך להיות מצויין ברוב האלמנטים האלה, וטשואמני פשוט לא מצויין באף אחד מהם.
ואני אשאל שאלה הפוכה, אם יכולנו עכשיו להחליף את טשואמני ברודרי היינו מחליפים? בויטיניה? בפאבלוביץ?
ויטיניה כן, רודרי של היום לא, וגם לא השקר כלשהו החדש של באיירן, נראה אותו באלופות.
קורטואה, אמבפה, בלינגהאם, קרראס ופדה זה בסיס מעולה.
קאמבינגה/טשומאני, רודיגר/אסנסיו בראהים וגולר זה אחלה שחקנים משלימים.
זה לא שאין עם מה לעבוד. אבל כן- זה לא מספיק לבד.
הוא מציע לחזק אותנו בעמדות שאנחנו ממש צריכים חיזוק בהם.
אני אסתפק בבלם, קשר חכם וחלוץ, למכור את ויני, אמבפה עובר לשמאל ואז נראה.
אמנם הוא “העיר” את פדה וויני, נכון. אבל למה הוא היה צריך בכלל להתעסק בזה?
שורה תחתונה הם שחקני כדורגל מקצוענים שמקבלים מליונים לפי חוזה מקצועני במועדון גדול לשחק כדורגל ברמה הכי גבוהה שאפשר. הם לא היו פצועים או סבלו מאיזה בעיה מנטאלית. הם נטו לא רצו לעשות מה שהמאמן שלהם (אלונסו) אמר להם לעשות, לרוץ ולעבוד קשה וטקטית.
עם כל האהבה שלי לפדה, ממנו לא ציפיתי לזה. במיוחד כשהוא בין השחקנים הכי “פייטרים” שראיתי בשנים האחרונות. מויני זה היה צפוי כי יש לו אופי של ילד קקה מפונק.
הפואנטה היא שאם פרז היה בא ואומר להם “חבר’ה, זה המאמן, זו השיטה, ומי שלא טוב לו שיארוז את הדברים שלו וילך לחפש הצעות במקום אחר” אף אחד מהם לא היה עוזב ואולי זו בדיוק הכאפת מציאות שהייתה חסרה להם.
זו אמנם ספקולציה, אבל ככה אני רואה את זה. באף מועדון רציני אתה לא יכול שלא להקשיב למאמן ולעשות מה שבא לך. וזה חלק מהסיבה למה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים לדעתי.
זה סגל יותר טוב מזה של ברצלונה, ויותר טוב מרוב קבוצות העולם, כן, תמיד אפשר לשפר ולהביא לכל עמדה את השחקן הטוב האפשרי, אבל מאמן טוב מוציא מהסגל הזה הרבה יותר.
אלונסו היה מוציא מהקבוצה הזאת הרבה יותר, אבל היו חייבים לתת לו גב, אם הוא חושב שויני חייב ללחוץ והוא לא לוחץ אז הוא מוציא אותו ואם המושתן עושה פרצוף הוא מקבל קנס, במקום זה העדיפו את השחקן על המאמן.
יש לנו 5 שחקני טופ עולמי מובהקים, בין הכי טובים בעולם, אמבפה, ויני, פדה, ג’וד וקןרטואה, זה חצי קבוצה, אי אפשר שיש לך חצי קבוצה טופ שבטופ העולמי ולהתלונן שלא מצליחים כי אין מגן ימני טוב מספיק.
תביא לי כל קבוצה בעולם ואני משפר לך אותה, תביא את ויטיניה את אמבפה וימאל והנה שיפרת כל סגל
זה לא שאני לא מסכים איתך שאפשר לשפר או בעמדות שהצעת לשפר, אני רק לא מקבל את זה כתירוץ לאי הצלחה שלנו בשתי העונות האחרונות, יש לנו סגל מספיק טוב להשיג הרבה יותר ממה שהשגנו ולשחק הרבה יותר טוב ממה שמשחקים.
הטייק שלי
חודשים שאני צועק פה שלשחקנים האלה אין את המסוגלות לשחק כדורגל יפה לעין. ובטח שלא כדורגל מנצח.
אחרי ההדחה הצפויה מול באיירן אפשר יהיה לומר בפה מלא שפרוייקט הצעירים של דון פרס כשל.
זה בסהכ היה רעיון מצויין וגם כולנו שמחנו שהצליחו להנחית פה את הכשרונות הכי גדולים ביבשת שנה אחרי שנה, ואפילו היה נראה כאילו יצא מה משהו (22\23, 23\24) אבל זו היתה אשליה של שירת הברבור של בנזמה, קסמירו, קרוס ,מודריץ’ וקרבאחל שעשתה את ההבדל.
מה יש לנו היום?
הגנה - מלבד שוער אין יציבות
קורטואה - השוער הטוב בעולם אין מה להרחיב.
רודיגר - בלם אמין אך מעבר לשיא. פציע ב2 העונות האחרונות.
מיליטאו - כשהוא כשיר הוא טופ עולמי. אחרי שתי פציעות קשות לא ניתן להשען עליו.
האוסן - מאכזב מתחילת העונה, זוכר אולי 2 משחקים טובים שלו.
אסנסיו - לוחם בקטע טוב, בלם בינוני.
אלאבה - לא שחקן פעיל כבר שנתיים
קרראס - מגן סולידי בסהכ. האם הוא מגן שעושה הבדל? בהחלט לא. מגן “פסדר”
מנדי - כמו אלאבה
טרנט - מגן הוא לא, מאכזב מתחילת העונה. לא מספק את הסחורה מבחינתי.
קרבאחל - הגיל משפיע אין מה לעשות
ועם כל זאת - ההגנה הטובה בליגה (?)
קישור - הכי גרוע שזכור לי כאוהד. נתחיל
קמאבינגה - על פניו יש לו הכל חוץ ממוח.
טשואמני - קשר כזה שלא מועיל ולא מזיק. הוא שם עושה את העבודה בצורה בינונית שאיכשהו עוברת מתחת לרדאר כבר 3 שנים. חלאס.
בלינגהאם - אני שמח שאנשים פה בפורום התחילו להשכיל. בירידה חדה כבר שנתיים. לא אותו שחקן שהתאהבנו בו בעונת הבכורה. משאיר אותו רק זכר לאותה עונה ובגלל שהוא עוד צעיר מאוד.
פדה - בוקס טו בוקס הטוב בעולם. מכה ברגל שאין להרבה שחקנים. יכולת הנעת כדור של פיתה.
גולר - עושה קריירה על הסיומת של אמבפה. חייבים לעשות עליו אקזיט לפני שיעלו על הבלוף.
סבאיוס - אין מה להרחיב
פיטארץ’ - טופ 3 שחקני לחץ בעולם.
התקפה -
ויניסיוס - לא יציב, אבך בסוף העונה מביא את הקבלות.
אמבפה - למרות שהוא מכונת שערים, אני מתחיל לפתח דל"פ לגביו וזה מגרד לי
רודריגו - שחקן לא יציב, נעלם ברוב שלבי העונה. ולמרות כל זאת - מחביביי זכר לשערים המכריעים באלופות.
ברהאים - אף פעם לא היה ברמה, שחקן ספסל בגג.
מסטאנטואנו - עקיצה מטורפת.
זה סגל של שמות גדולים ומנופחים. ולא של קבוצה גדולה.
מזמן אמרתי שאם נשיג תואר העונה זה יהיה נס.
אין לי תלונות כלפי ארבלואה, צריך פה מנהל מקצועי שיתווה דרך לשנים קדימה, ולא לחיות מעונה לעונה ולהביא שחקנים שלא צריך
אין לי כוח לחזור אחורה ולהתחיל לחפש, אבל כל מה שנכתב פה על הסגל הגמור והחלש של ריאל, נכתב ואפילו בהקצנה יותר גדולה על הסגל ההוא שכלל את מודריץ’, קרוס, קסמירו, מרסלו, ראמוס, קרבחאל ורונאלדו רגע לפני שזידאן הגיע ולקח 3 צ’מפיונס ברצף.
כתבו אז שיש לפרק את הסגל הגמור והשחקנים מעבר לשיא וזקנים, ומה שמצחיק עוד יותר שבדיוק אותן הטענות נאמרו שוב על אותו סגל אחרי העזיבה הראשונה של זידאן ולפני החזרה השנייה.
השחקן האנגלי הכי טוב הוא הארי קיין
ג׳וד היה בשיח אולי בעונת הבכורה שלו, שנה שעברה היה פושר וכך גם העונה.
אני כן מסכים שיש לנו סגל לא רע בכלל, אחד שיכול וצריך לקחת אליפות מול ברצלונה העונה.
אני לא יודע למה כולם חושבים שריאל תודח בצורה צפויה לבאיירן.
״סגל טוב״ זה מונח כללי. טוב למה? למשחקים שבהם ריאל צריכה פחות ליזום ולצאת להתקפות מעבר אז הסגל מעולה כי לריאל יש שחקני המעבר הטובים בעולם ושחקני הגנה פיזיים עם נוכחות.
למשחקים למשך עונה שלמה, מול הרבה קבוצות קומפקטיות שמצופפות, בלי קישור שיודע לשלוט מספיק טוב במשחק ולא מספיק יצירתי, בלי חלוץ 9 עם נוכחות ומשחק ראש ובלי אגף ימין, אולי הוא לא מספיק טוב.
אי ההצלחה היחסית של ריאל בליגה וההצלחה באירופה היא לא גזירת גורל. יש לכך אלמנטים מקצועיים שגורמים לכך, מעבר לפחד הפסיכולוגי שריאל משרישה אצל יריבותיה באלופות.
סתם ראיתי שהיה פה דיון על השער הראשון ומי אשם, אז הסתכלתי מתוך סקרנות ויש שני שחקנים אשמים. אחד של ארדה גולר והשני זה קאמבינגה.
ארדה גולר משום מה יצא כמה צעדים קדימה ללחוץ שחקן לא שלו, ועזב את המגן בצד שלו. השחקן שכבש את הגול בזמן הזה היה מכוסה על ידי קאמבינגה. ברגע שהכדור עבר למגן של מאיורקה, ארדה גולר גרם לשרשרת חיפויים שלבסוף שחקן נשאר לבד. הבלם של ריאל הלך למגן שעלה, הוייסמן רץ מהר פנימה לסגור את החלוץ של מאיורקה, וקאמבינגה פשוט לא המשיך אחרי השחקן אמצע שלו שראה את הבלאגן וישר רץ לאמצע. הוא כנראה חשב שהויסן יסגור אותו. במצב כזה שחקן יואן קב מקבל את הכדור ברחבה עם מלא שטח שלא היה מכוסה, לא ע״י הוייסן ולא ע״י קאמבינגה.
השער השני הוא על הראש של טרנט, קרראס ורודיגר.
עלייה לראש של טשואמני ושחקן מיורקה. טשואמני הפסיד וזה קורה. מה שאסור היה לקרות זה ששחקן מיורקה ישתלט על הכדור בלי אף לחץ, בטח לא כשהוא עם הגב ואשכרה יספיק להסתובב בלי הפרעה. הייתה שם הפקרות של קרראס ורודיגר-שניהם צמודים אחד לשני, אף אחד לא יוצא ללחוץ את השחקן, ובגלל ששניהם עליו נוצר בור באמצע. השחקן זיהה את הקיצוני נכנס לפני טרנט שפשוט חלם, ומשם זה כבר מצב של שני שחקנים על מיליטאו.
אין לי בעיה עם הניתוח שלך, אבל אגיד כמה דברים:
-התחושה שלי היא שאף פעם אף אחד בקבוצה הזו לא יודע איפה לעמוד. קשרים, בלמים, תמיד יש כאוס. גם כשאנחנו במוד בונקר.
-זה קצת יותר אולי מתקבל על הדעת “להפקיר” בתוספת הזמן כשאתה מפנטז על ה-1:2 בצד שלנו, תיקו זה כמו הפסד, אבל הגול במחצית הראשונה היה חרא ממש, יותר מגעיל בעיניי.
-ההחלטה של אנטוניו רודיגר ללכת עם ודאט מוריצ’י כשהוא שומר הראש שלו בלי קשר למשחק [ואני יודע שהוא לא אשם בגול הראשון] - הזכירה לי את מתאו קובאצ’יץ בקלאסיקו 2017/18 כשהייתי במשחק הזה בסנטיאגו ברנבאו לצערי. הוא הלך עם ליאו מסי כשהיה אנטי-מסי ואיבן ראקיטיץ’\בוסקטס קיבלו את כל השטח באמצע והוא טעה בשיקול הדעת.
די ברור שזאת אשמה של קמבינגה. זה שחקן שלו עוד מעיגול האמצע, והוא פשוט רץ מאחוריו בנונשלאנט.
לא יודע מה גולר אשם, אולי אפשר למצוא משהו, אבל בראש ובראשונה קמאבינגה
אני מבין לגמרי את הרוטציה וזה שפדה וויניסיוס לא היו זמינים. אני מסכים גם שצריך רוטציה, לפני באיירן. מה שאני לא מבין זה, למה כשאין לך את פדה (הבייביסיטר של טרנט), טרנט מועדף על קארבחל. טרנט הוא מחדל הגנתי חמור. החתמה רעה מאוד שלנו, היום גם הרגל בקאהם שלו לא עבדה, ובגדול זה כל מה שיש לו. מי ייקח אותו מאיתנו בשכר שהוא מרוויח לעזאזל.
צריך להבין שזה הסגל שיש לנו, יש לנו מספר שחקנים שאין להם מקום בסגל. אז כשהאוסן טרנט, קמאבינגה ומסטאנטואנו משחקים, ככה זה ניראה. הם פשוט לא ברמה.
גול ראשון: אשמה ישירה של קמאבינגה הליצן שהפקיר את ההגנה ולא רץ עם השחקן שלו. אולי מעט אשמה גם על האוסן המסכן, הוא באמת לא ברמה של ריאל מדריד וצריך להשאיל אותו דחוף.
גול שני: תגידו מה שאתם רוצים, טרנט טרנט ושוב טרנט, בושה וחרפה של שער בדקה כזאת, כשהמומנטום אצלינו. גול מכלום. מביך.