מחזור 30: מניפים דגל לבן עם הפסד 2:1 למאיורקה מהתחתית| כבש: מיליטאו שהתקאמבק

תן לי 11 נגרים שנלחמים בשביל הסמל, אני לא אקח אליפות אבל עדיין אני ארגיש שיש לי קבוצה, שיש רוח, שיש אנשים שהקבוצה הזאת באמת חשובה עבורם.
אני לא יכול לראות יותר פרימודונות, שחקנים שמשחקים רק במשחקים גדולים, מה שווה לי כל נשיקות הסמל האלה של ויני כשהוא לא מופיע ברוב העונה?

דעתי על שני הצרפתים ידועה, הם אחת הבעיות המרכזיות שלנו אבל כנראה שבהנהלה עדיין מאמינים שטשואמני הוא שחקן טוב למשל, או שאשפר להמשיך לתת לויני לדרוך על כולם ולשים בובות על הקו במקום מאמנים.

אני לא מתחבר לקבוצה שלי, וזה פשוט עצוב.

טיטי בחיאת תפסיק עם הגניבת דעת הזאת-
קאמאבינגה לא שחקן פותח בנבחרת צרפת.
ארנולד לא בסגל של אנגליה.
רודיגר לא שחקן פותח בגרמניה.
האוסן אין לי דעה ברורה לגביו.
בילינהגאם כבר שנה וחצי לא תורם כלום.
גולר/ברהים/ מסטונטונו התרומה שלהם אפסית.
ויני נעלם ברוס העונה ומופיע רק בכמה משחקים.
זה שיש לך שמות לא אומר שיש לך קבוצה טובה, סגל טוב זה סגל מאוזן, לנו אין סגל מאוזן.

לא רוצה לרדת לרזולוציות של אשמה אבל ארבלואה עלה בהרכבים גרועים לא פעם ולעתים הברקות של שחקנים הצילו אותו. היה הרכב גרוע ולא מתאים לסיטואציה גם נגד אוססונה בחוץ, נגד חטאפה בבית ועוד ועוד ועוד. והוא אחד שמכיר את הליגה היטב עוד מימיו כשחקן.

אתה מדבר על קיצור תהליך, אבל זה לא נכון רק לריאל מדריד אלא באופן כללי בכדורגל העולמי ולשאר קבוצות העל. אני מסכים איתך כמובן, ואולי לא הזכרת את שמו, אבל בהחלט פרנקו מסטאנטואונו…

@sari.23.11, האליפות הכי מרגשת שחוויתי כאוהד הייתה זו של קאפלו ב-2007 אבל עד לינואר ואפילו פברואר הקבוצה שיחקה כדורגל פח אשפה, אמרסון ספג בוז בברנבאו וקאפלו עשה אצבע משולשת לאוהדים וכמעט פוטר.

רק מזכיר לעצמי שהשמש תזרח מחר והכי חשוב זה שלא יהיו טילים הלילה (תפילה כמובן), ושהקבוצה הזו בין-כה לא יודעת לקחת אליפויות, עיין ערך 2004, עיין ערך 2013-2015…

טיטי אתה ציינת פה שחקני נבחרת אבל יש סימן שאלה אם אנטוניו רודיגר יהיה בסגל שלנו בעונה הבאה. הוא במגמה פנטסטית אבל היום לדעתי היה חלש מאוד והספרינטים שלו לא כמו פעם. דין האוסן בלם גרוע, ואין לנו מגן שמאלי בנבחרת ספרד. כדורגל נבחרות הוא לא שיקוף של הכל. אין עוררין על האיכות של בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה אלא האם זה מצליח יחד. טרנט כמה שהוא טוב בהתקפה הוא גרוע בהגנה, זה מתאזן.

ומה עם גניבת הדעת שלך על טשואמני ? אחד הקשרים הטובים בעולם, אין קבוצה בעולם שתוכל להחתים אותו ולא תחתים ואתה כותב פה כל שבוע שהוא כלומניק ועוד מדבר על גניבות דעת.

ואני די בטוח שאם נחזור אחורה ונבדוק לפני כמה חודשים שגם על פדה כתבת די הרבה שהוא כלומניק.

קמאבינגה לא מימש את הפוטנציאל. שחקן שרוב הפעולות שהוא עושה לא טובות.

טשואמני אפור, גם כן לא מה שציפו ממנו. הגנתית הוא סביר, כקשר הוא בינוני וזה מסתכם בשחקן בינוני.

בלינגהאם ממש לא האנגלי הטוב בעולם. נתן עונת בכורה מטורפת לפני שנתיים ומאז הוא בירידה חדה. פייס איט.

האוסן לא נראה טוב

קרראס אני לא בטוח שהוא בסגל של הנבחרת בכלל… שחקן סולידי בסהכ, אבל לא שחקן שעושה הבדל.

כל השאר בסדר

כן, ברור, וטיאגו הוא המלך שהופך את כל מי שלידו לטוב יותר.

תגיב עניינית

עניינית למה ? כתבת את דעתך והשלמתי לך.

טשואמני הוא אחד הקשרים הטובים בעולם? באיזה עולם בדיוק? מה הוא עושה כטוב בעולם בדיוק?
בהנעת כדור אנחנו מנסים להעלים אותו כי הוא לא יודע להניע כדור, לא יודע לשחרר לחץ, ולא תורם כלום, הגנתית אני יכול להראות לפחות 15 שערים כל עונה שהם לרוב באשמה שלו כולל השער הראשון שספגנו היום שיצא לעשות לחץ במקום לר ברור מסיבה לא ברורה.

אף פעם לא כתבתי שואלוורדה כלומניק, כתבתי שהוא מאוד אכזב בתחילת העונה, יש הבדל מאוד גדול בין הדברים.

בעולם הזה, שאם מחר הוא זמין אין קבוצה שלא תקפוץ עליו, אחרי פדה היה הכי טוב בתקופה האחרונה וגם היום היה טוב מאוד.

כתבת על פדה שהוא לא לרמה של ריאל מדריד.

לא אמרתי שאין לארבלואה אשמה בניהול משחק, פשוט נתתי את הדעה שלי על השחקנים בכללי העונה. מן הסתם שההרכב של ארבלואה היום (וגם בהרבה מהמשחקים שלו ששיחקנו בהם זוועה) היה לוקה בחסר מהרבה בחינות, בעיקר רצון, יכולת, קונספט ודחף. כל מה שיש לפדה וחסר אצל כמעט כל שאר השחקנים בסגל למעט בודדים.

זה נכון לגמרי שזו לא רק תופעה שיחידה רק אלינו, אבל בריאל היא הכי ניכרת וחמורה לדעתי. בעיקר בגלל הסטטוס והחשיפה אצלינו כמועדון גדול.

ולא הזכרתי את חרבסטואנו כי זה הורג אותי מבפנים כל פעם שאני רואה אותו לובש את החולצה של ריאל מדריד. הוא ללא ספק הדוגמא הכי ברורה של התופעה הזו של שחקני הייפ והוא לא היה פותח באף קבוצה שאני שיחקתי בה כשהייתי צעיר.

בכל משחק של ארבלואה, אי אפשר לעלות לכל משחק עם שחקן התקפה וחצי ולקוות לטוב, פדה עשה ניסים חודשיים, היום לא היה זמין בגלל הרחקה.

לא מאשים אותו שהוא מלטף את האגו של המושתן ושל גולר, הביאו אותו בדיוק לזה, אבל הוא גם יכול לעלות עם יותר שחקני התקפה, אף אחד לא מונע ממנו את זה.

אני די מבטיח לך שלא, העולם התקדם וטשואמני עומד במקום, אין לו אלמנט אחד במשחק שלו שהוא טופ, אם הוא היה כזה אף אחד לא היב מפנטז פה על רודרי.
לא זוכר שכתבתי דבר כזה, הוא כן איכזב עד החודש האחרון.

אני מבטיח לך שכן, גם סיטי תהיה בין הקופצות על צ’ומה.

פפ בחיים לא ייקח שחקן כמו טשואמני, זה נוגד את כל הטזה שלו.
טשואמני לא מוסר טוב, לא יודע לשבור לחץ, לא יודע לנגח ועל הבעיטה שלו אין הרבה מה לדבר.
אם באף אחד מהאלמנטים האלה הוא לא טוב אז איך בדיוק הוא קשר טופ?

אי אפשר להתעלם גם מזה שהקבוצה נראתה יותר טוב ולדעתי הרבה יותר טוב בתקופה האחרונה בלי בלינגהאם ואמבפה. אני משאיר את ויניסיוס עם כל הבעיות הרבה לפני בלינגהאם שנראה לי שחקן בירידה עקבית בשנתיים האחרונות.

מסכים, וזה בעיקר נובע מהעובדה שאנחנו משחקים בצורה לא מאוזנת ללא חלוץ טבעי בערך מאז שחוסלו עזב.

בניית הסגל היא על הפנים וזה היה ניכר גם כשאלונסו היה אצלינו ולא קיבל את הרכש שביקש. מאיך שזה נראה מהצד, ארבלואה נמנע מלהכניס את גונזאלו כדי לא לפגוע באגו של מבאפה וויני.

בסופו של דבר אני לא מגן על ארבלואה, רחוק מזה, אבל אני חושב שהבעיות שלנו יותר עמוקות מעמדת המאמן. זה עניין של הנהלה לא טובה לאורך תקופה, מנטאליות של ליטוף אגו ושאננות והתנהלות כללית של קייטנה ולא מועדון תחרותי.

הוא טוב באלמנטים האלה ובעוד אלמנטים, פפ לוקח אותו בלי למצמץ.

מסכים בהחלט, פרז נראה והתאהב בעצמו יותר מדי, כלכלית הוא נשיא מדהים, אבל כדורגל נטו יש לו הרבה מה ללמוד מהלוויתן של ברצלונה.

לריאל יש סגל עם המון פוטנציאל ומלא שחקנים מצוינים, אבל כל עוד פרז ממשיך לקבור את הראש בחול (כמו טיטי) ולהתעלם מהחוסרים הקבוצה תתקשה להתקדם.

ועזבו את המאמן, שעם כל הכבוד הוא לא לרמה של מועדון כמו ריאל.

ריאל צריכה קיצוני ימני, בלם טופ, מגן ימני, קשר אמצע חכם ויצירתי, וחלוץ (או להחזיר את שמנדריק ולתת לו צ’אנס אמיתי)

בשונה מברצלונה, לריאל גם יש את היכולת לעשות את הרכש הזה (מקסימום אפשר לפרוק את רודריגו או וויני ויהיה מספיק כסף). הייתי גם מוכר את טרנט.

חבל.

פלורנטינו פרס מאדיר את הסגל יותר ממה שהוא ומחבק את השחקנים יותר מדי. אני לא יודע אבל אם הוא האמין שנסיים כאלופי אירופה או כאלופי ספרד. אלבארו ארבלואה קיבל את הג’וב כשריאל מדריד רחוקה ארבע נקודות ממאבק האליפות. לכל הפחות ציפו ממנו להישאר שם. בטח כשטיבו קורטואה וקיליאן אמבפה היו מדהימים. הוא הצליח להעיר את ויניסיוס ג’וניור ופדה ואלוורדה ועל כך מגיעות לו נקודות זכות. ברמת התוצאות, ניצחנו את אתלטיקו מדריד ואת ויאריאל [חוץ] אבל זה מתקזז עם הפסדים לתחתית כמו חטאפה והיום.
בליגת האלופות התוצאות די טובות כי לא האמנו שנעבור את מנצ’סטר סיטי. על הגביע אני לא אדבר, מפיל את האשמה על השחקנים ולדעתי הסגל שלקח איתו היה מספיק כדי לא לעשות בושות באלבסטה.

@RDT, אני די מתחבר לניתוח שלך אבל אני חושב שכל עוד יש את המשולש בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה, לא נשחק עם קשר כנף אמיתי. זה יהיה משהו “מזויף”. פעם פדה ואלוורדה הכל-יכול, פעם ארדה גולר חצי כנף ימין, פעם ברהים דיאס אם כולם פצועים או היריבה חלשה..אין תכנון לשחק במערך מאוזן לדעתי. זו גם הצרה של הסגל.
כשניסיתי לנתח את מצב הבלמים שלנו ראיתי שכל הזמן יש רכבת הרים. חשבתי שאדר מיליטאו גמור ואז הוא פתח את העונה נפלא ואז שוב נפצע. כנ"ל אנטוניו רודיגר שנעדר לשלושה חודשים, שיחק טוב, נפצע, ויש משחקים שהוא עדיין מבריק. ראול אסנסיו היה בתנופה והוא גיבוי בסדר. אני לא אוהב את דין האוסן אבל תחילת דרכו הייתה מעודדת. מה שכן, רודיגר ומיליטאו זה בהחלט כנראה כמו בלם אחד, ואני מניח שחאקובו ראמון או מישהו נוסף מהקאנטרה יהיה הבלם הרביעי.