מחזור 30 :: שלישייה ברוורס על לאס-פלמאס רגע לפני יובה. כבשו: ביילx2 ובנזמה. נאצ'ו נפצע

לקראת לאס-פאלמס

פגרת הנבחרות מאחורינו, יובנטוס עמוק בליבנו אבל רגע לפני - ריאל מדריד, או שמא קבוצת הקאנטרה שלה - מתארחת בלאס-פלמאס(19:30) במטרה להמשיך את הכושר הטוב. ייעדרו, בין היתר: כריסטיאנו, ראמוס, איסקו ועוד

סטטוס אלופת אירופה::
ריאל מדריד שסימנה V גדול על פגרת הנבחרות - לא רק שוירוס פיפא היום חס עליה - מעבר לכך שחקנים בולטים כמו איסקו ובייל נתנו הצגה וחזרו לעניינים עם שלושער כ"א. הראש שלנו ממש לא בלאס-פלמאס והלבפק ומפמפם ‘יובה, יובה, יובה’. ריאל מגיעה למשחק בכושר טוב, השאלה האם זו ריאל מדריד או שמא קסטיליה? בעוד ההיעדרות של כריסטיאנו הלוהט(עם כל הכבוד לריצה המטורפת ולחלום הפיצ’יצ’י שלו) והקפטן ראמוס(מזל טוב!) מטעמי מנוחה היו ידועים לכל, יחד עם קרבחאל המושעה - אמש בשעת ערב מאוחרת הסתבר שזה לא הכל, תחזיקו חזק: גם מרסלו וטוני קרוס שנטחנו עד תום במדי הנבחרות מקבלים פטור, ואיסקו יעדר אף הוא לאחר שלא התאמן.

ההיעדרות של איסקו היא פספוס גדול, רגע לפני 1/4 הגמר נגד יובה הוא חולם לגרום לזידאן לעוד חומר למחשבה. בנבחרת הלאומית הוא כבש שלושער ראשון בקריירה ונראה נפלא נגד ארגנטינה(6:1) וגרף מחמאות מכל עבר. איסקו היה רוצה להמשיך את המומנטום אך זה פשוט לא יקרה. הנושא של איסקו היה מהבוערים ביותר במסיבת העיתונאים וזידאן אמר - "אני שמח בשבילו ולא חושב שאני לא הוגן כלפיו. אין עם איסקו שום בעיה. העניין הוא שיש לנו סגל עם 25 שחקנים מעולים.

דיברנו על מה שלא נמצא, ועכשיו נתרכז במי שישנו. הוותיקים גארת’ בייל וקארים בנזמה יצטרכו לסחוב את ריאל מדריד על הגב. הצפי הוא חזרה למערך 4:4:2 עם לוקאס ואסנסיו בכנפיים, כאשר קאסמירו שנכלל בסגל מקבל מנוחה ויורנטה יזכה לאשראי נדיר ב-11. בייל הפך לשיאן השערים של נבחרת ווילס לדורותיה אבל קשה להגיד שהוא נמצא בכושר טוב גם אם הוא כובש במדי ריאל מדריד פה ושם, זה עדיין לא זה. חברו לחוד ההתקפה הערב, קארים בנזמה, ירשום את משחקו ה-400 במדי הקבוצה ואיך נאמר בעדינות? ‘הוא חייב גול!’ כמו שכתבו ב-AS לצד תיאור גרף מלא עם המספרים שלו. בנזמה עומד על 8 כיבושים בלבד העונה, רקורד קטסטרופלי. ריאל נראית טוב והיא הקבוצה שהשיגה הכי הרבה נקודות ב-2018, ויש לה מאזן של 8-1-1. כעת נראה האם הקבוצה תציג שובע לפני הצ’מפיונס או שהחבר’ה יבואו לטרוף את הדשא ואולי להלחיץ את אתלטיקו בקרב על המקום השני. גם תיאו ואשרף ישחקו.

עם כל הכבוד לשינויים בהרכב ולמשחק הערב, וברור שזידאן דורש רצינות - ההיילייט העיקרי מהימים האחרונים היה הציטוט של זידאן שלראשונה מפזר את הערפל סביב עתידו ואומר באופן ברור - הוא רוצה להמשיך. התקווה היא שהאמירה הזו תדרבן את השחקנים לסיום עונה נפלא, ועם כל הכבוד לתשע המטרות של ריאל מדריד בליגה אותן פירטתי בכתבה נפרדת - אתם יודעים מה זה אומר סיום עונה נפלא[רמז: הגביע עם האזניים הגדולות]. “כן, אני רוצה להמשעך כמאמן ריאל מדריד ואני אוהב כדורגל, אוהב את מה שאני עושה, אבל כולנו יודעים איך הכדורגל ומה קורה בריאל מדריד - הכל תלוי בתוצאות”. בינתיים, זידאן מספק את התוצאות האלו…

ריאל מדריד או קסטיליה?

ריאל מדריד - הרכב משוער: קיקו קאסייה| אשרף, נאצ’ו, ואראן, תיאו הרננדס| לוקאס ואסקס, קובא, יורנטה, אסנסיו| בייל ובנזמה

מה המצב לאס-פלמאס?

לאס-פלמאס קיבלה שבוע חופש ממאבקי התחתית והשחקנים יחד עם הצוות המקצועי, יכלו לקחת אוויר ולנשום לרווחה. הקבוצה של פאקו חמס עמוק בבוץ מה שנקרא(מדורגת במקום ה-18), מאז המחזור השביעי היא לא ראתה אור-יום(דורגה מעל הקו האדום) ובמשחק האחרון היא פספסה הזדמנות גדולה לנצח יריבה גדולה לתחתית כמו דפורטיבו לה-קורוניה, כשסיימה רק בתיקו 1:1 בריאזור. שער יתרון של חלילוביץ’ המוכשר לא הספיק והפער מהקו האדום עומד על 7 נקודות. שעון החול של לאס-פלמאס לחלוטין הולך ואוזל. היא לא ניצחה שבעה משחקים ברציפות ונק’ האור היחידה שלה היא תיקו מקרי בבית נגד ברצלונה(1:1) לא מעט בזכות מתנה נדיבה מהשופט

מי שהיה אמור להיות המשיח הוא המאמן פאקו חמס שכבר הוריד ליגה את ראיו וייקאנו ב-2015/16. היו הבלחות כמו ניצחון גדול על ולנסיה(2:1) בסוף ינואר, ואחר-כך במשחק הבית הבא היא השיגה 1:0 על מאלגה, אך אלו היו הנצחונות האחרונים והמאזן עומד על 2-5-7. חוץ ממאלגה האחרונה ובילבאו, ללאס-פלמאס יש את רקורד הבית הגרוע בליגה(14 נק’ בלבד). כבר עייפתם ממספרים? אז נספר לכם שמדובר בקבוצה עם ההגנה השנייה הגרועה בליגה(58 שערי זכות), ומכאן נמשיך הלאה לציטוט לא שגרתי של המאמן פאקו חמז שלבטח היה בשער עיתון הספורט של העיר. “זו הקבוצה הגרועה ביותר אותה אימנתי”. הציטוט הכנה, אולי בצורה מוגזמת, נאמר בתוכנית TerritorioUD" המקומית. “אני חושב שהם(ריאל מדריד) הקבוצה שמשחקת הכי טוב כרגע בליגה ואנחנו הגרועים ביותר, אלה שתי הקצוות”. המאמן מודה - “אני לא מרוצה מהחודשים הראשונים, 95% מהאחריות היא שלי. השחקנים לא מפרשים את המסר ולא משתפרים”. המאמן רומז שלכישלון אבות רבים והוא מותח ביקורת על ההנהלה שלא בדיוק סייעה בחלון ההעברות בינואר.

במטרה ליצור זעזוע, המאמן החליט להשאיר מחוץ לסגל את הקשר טאנה שלאחרונה התנדנד בין ההרכב לספסל אמנם, אבל מדובר בשחקן חשוב מאוד בלאס-פלמאס, בטח לאחר עזיבתו של ג’ונתן ויירה לסין. “אני מתייחס למי שנמצא בכושר הטוב ביותר עכשיו וזו ההחלטה שלי”, אמר המאמן בנושא. מי שכן יהיה בסגל הוא החלוץ קאיירי, מלך שערי הקבוצה עם 7 כיבושים ו-2 בישולים. מסתמן שינוי בקישור ההתקפי כאשר חאירו יחליף את מומו. הבלם גאלבז חוזר ל-11 לאחר שריצה השעייה בגין הכרטיס האדום שספג נגד ויאריאל ועבורו יהיה זה ציון דרך נפלא עם משחקו המאה במדי הקבוצה בליגה. הוא מקווה שהחוויה תהיה חיובית…

תיקו עם ברצלונה, וחוץ מזה כלום בזמן האחרון. לאס-פלמאס ברגע של נחת.

לאס-פלמאס - הרכב משוער: צ’יצ’יזולה| מקאדו, גאלבז, צ’ימו, אגירגארי| חאירו, חאבי קאסטליאנו, אקווילאני, חלילוביץ’, ויסנטה| קאיירי

היסטוריה ומפגשי עבר::

די נדיר לפתוח סקירה של מפגשי עבר עם הפסד של ריאל מדריד, אבל באתר הרישמי אפילו ציינו בהתלהבות את הגולאסו של זיזו נגד לאס-פלמאס ב-2001/02. תמיד כיף להיזכר בימי זידאן כשחקן ובמחזור השישי הוא שלח כדור חופשי מושלם לרשת של העולה החדשה, והשוותה את התוצאה ל-2:2. הבעיה הייתה שברבע השעה האחרונה ספגה ריאל פעמיים מרובן קסטרו ונכנעה 4:2. אין דבר, בברנבאו היא גבתה את החוב עם שביעייה וגם במשחק הזה זידאן כבש. בעונה שעברה זה נגמר ב-2:2 קצבי ומהנה באותם ימים שחשבו שלאס-פלמאס תהיה המרענן הרשמי של הליגה. ריאל לא השכילה לשמור על יתרון שהגיע פעמיים תוצרת אסנסיו וכריסטיאנו, וכשהפורטוגלי הוחלף בדקה ה-72 התקשורת עשתה מטעמים, בטח כשארואחו השווה ל-2:2 בדקה מאוחרת. הנה התקציר למתעקשים…בברנבאו זה נגמר ב-3:3 מטורף כשריאל השוותה בעשרה שחקנים ומחקה פיגור 3:1, אבל נמשיך עם אלמנט הדרמה:

ב-2015/16 ריאל השיגה קשה והזוי על לאס-פלמאס. ראמוס כבש בדקה ה-24 והעלה את ריאל ליתרון, אלא שוויליאן חוסה המצוין השווה בדקה ה-87. נגמר? ממש לא. דקה 89 - קרן של לוקאס ואסקס וקאסמירו נגח מכל הלב לרשת אחרי שהטעה את השוער, 2:1 דרמטי לריאל מדריד. זה היה הניצחון השני ברציפות שהחל את הרצף של זידאן עד לסיום העונה. אפרופו רצף, ריאל לא הפסידה בכל 13 משחקי החוץ הראשונים שלה נגד לאס-פלמאס בליגה, החל ממפגש הבכורה ב-1951 שהסתיים ב-4:1, ובמשחק הרביעי(1957) השיגה את ניצחון החוץ הגבוה ביותר שלה - 5:1 עם רבייעיה של די-סטפאנו, והכל הסתיים ב-1972 כשלאס-פלמאס השיגה ניצחון בכורה על ריאל בביתה עם 2:0.

בעשרת המשחקים האחרונים המצב די מאוזן עם 5 נצ’ לריאל מדריד, 2 תוצאות תיקו ו-3 נצ’ ללאס-פלמאס, כולל 4:3 משוגע ב-1986 אחרי מהפך מעולה שלה בעשר הדקות האחרונות(לריאל כבשו צ’ולו עם צמד ובוטראגיניו בפנדל). ברוח של משחקי העבר נזכיר 1:0 של גוטי בעונת האליפות 2000/01, שער קטן = 3 נק’ חשובות. סה"כ המאזן ב-33 משחקי הליגה(לאס-פלמאס מארחת) הוא - 16 נצ’ לריאל מדריד(49%), 10 תוצאות תיקו(30%) ו-7 נצ’ ללאס-פלמאס(21%), יחס שערים 56:40 לטובת ריאל מדריד. בכל משחקי הליגה, 67 בסה"כ, יחד עם הברנבאו - 45:7 לריאל מדריד בנצחונות, וכולם זוכרים את החמישיה של מוריינטס ב-2001/02 כשריאל מנצחת 7:0 ופיגו מבשל ארבעה שערים. בסיבוב הקודם ריאל הביסה את לאס-פלמאס 3:0 כשגולת הכותרת היא הגולאסו של אסנסיו.

הפתעה מסוימת בהרכב, כאשר קאסמירו ומודריץ’ פותחים ואינם מקבלים מנוחה (למה?), כמו גם ואייחו פותח כאשר הוא מועדף על אשרף ונאצ’ו זז ימינה (למה לא לתת לאשרף לשחק במקום וראן?)

כי אנחנו כאוהדים אוהבים להתלונן. אם ננצח זה למה לא לתת מנוחה ואם לא אז למה נתנו יותר מידי מנוחה ליותר מידי שחקני הרכב.
לטעמי אם זידאן יעשה חילופים מוקדמים לחלק מהשחקנים אז זה לא נורא בכלל שמודריץ ישחק, 60 דקות לא יהרגו אותו.

שלישייה לפני שלישי. ניצחון ברוורס מה שנקרא, זידאן ניסה לאזן את ההרכב עם הציוות של קאסמירו(תמיד נלחם ורציני) ומודריץ’(אחלה מסירות) ומבחינתי עשה את המוטב כשבדקה ה-60 נתן להם לנוח. הפציעה של נאצ’ו היא הרגע העצוב במשחק והלוואי וזה לא רציני ונאצ’ו לחוץ כי הוא לא יודע מה זה פציעה, הוא תמיד בריא. אותה פציעה גם מנעה שילוב של בורחה מאיורל בהמשך אני מניח כי נגמרו החילופים. חסוס ואייחו נדמה לי שיחק בליגה פעם אחרונה נגד לאס-פלמאס בסיבוב הקודם, צריך לבחון אותו במשחק יותר רציני.

אולי זה ישמע שלילי מדי אבל החדשות הרעות דווקא הן היכולת של קארים, שעדיין לא מסוגל לתת גול כשזה לא מפנדל, וכשמדובר בחלוץ זה מה שבודקים ולא חשוב שמשחק ההתקפה זרם ושהוא מפרגן[אובר-פרגון], וגם של בייל. אני מאוד חושש שנראה את ה-B-B-C נגד יובה כשיאסקו אוכל חצץ על הספסל ולוקאס ואסנסיו שהיו פחות טובים היום ללא ספק - על הספסל. זה לא היה מספיק טוב מולם(יובה) ב-2015 ועברו שנתיים והם לא בדיוק השתפרו.
אני לא בורח מהאיכויות של בייל ואני מחבב אותו. הוא מהיר עם סיומת ופס אחרון קטלני, אהבתי לראות כניסות שלו לעומק אבל אם את בנזמה אני מקבל כנתון שאין מה לעשות איתו - אני חושש מאוד אם בייל ישחק גם כן(מודע לכך שכדורגל נבחרות שונה מכדורגל קבוצות).