האחרונה? חסר לו עוד גרם מדרגות שלם.
למה משחקים של הקבוצה מרגישים כמו עבודה?
כבר עכשיו שחקן אדיר, אם יוסיף איום על השער הוא שחקן על, אנחנו אוהבים לזלזל בשחקנים שלנו ולהאדיר כל שחקן בינוני בקבוצות אחרות.
בטח התכוונת לכתוב למה זה מרגיש כמו ביקור אצל רופא שיניים לעקירת שן בינה כלואה.
בעייה כי בשליש האחרון אין לו כלום חוץ מדריבל. לא מהווה סכנה לשער בשום צורה. כקשר אחורי הוא לא ישחק למעט משהו נקודתי כי הוא חסר אחריות וחייב להיגמל גם מהפנדלים והעבירות המיותרות בטח כשיש לו יתרונות על שחקנים רבים. הוא יאבד כדור פעם אחת מ-50 ניסיונות כדרור אחרים שייצלח בקלות ונשלם על זה. בכל מקרה עוד כמה משחקים כמו היום רק נגד יריבות חזקות יותר ואהיה יותר מרוצה. הוא תמיד בולט כשיש כאוס.
אגב הוא כבש העונה בגביע ב-0:5 על הקבוצה הקיקיונית ההיא. אז הבצורת היא קצת פחות משלוש שנים.
רופא שיניים זה חטאפה, לחכות עוד קצת וגם זה יקרה, לא הניצחון השקט והסולידי כמו אשתקד (זוכרים בזכות מי?)
אני חושב שבמקרה של קמאבינגה זה הפוך. מאדירים אותו כי הוא בריאל ולא להיפך. אם היה משחק עם היכולת הנוכחית ברומא או אודינזה לא היינו מדברים עליו כקשר על שחסר לו אלמנט אחד בלבד במשחקו. הפוטנציאל בשמיים, אך בארבע שנים כאן לא רק שאין גרף שיפור- יש אפילו הידרדרות קלה.
כמות העבירות באזורים מסוכנים, איבודים באזורים מסוכנים, פנדלים, וחוסר אחריות כללית במשחק שלו מוגזמות לחלוטין ולא נראה גרף שיפור בנושאים הללו בכל תקופתו כאן. אשמתו או אשמת אנצלוטי זה לא משנה, היו לו את המורים הטובים ביותר ללמוד מהם מקרוב, מודריץ וקרוס, וכלום לא קרה.
ועוד משהו, מעבר ליכולות טכניות ופיזיות שנדרשות ברמות הכי גבוהות, יש תכונה שלא נוטים לדבר עליה הרבה והיא קבלת החלטות מתוך חוש למשחק. כשרואים לדוגמה כדורגל ישראלי ורואים שחקנים בוחרים תמיד בפעולה הלא נכונה ניתן להעריך זאת יותר. קמאבינגה לא במצב הזה כמובן אך הוא לא ניחן בהבנת משחק בקליבר של ריאל מדריד.
נקווה שיקבל מאמן אמיתי עונה הבאה ונראה, לא רק הוא לא התקדם, בכל העונות של קרלו אין שחקן אחד שהתקדם, גם לא ויני שנותנים לקרלו את הקרדיט, ויני עדיין לא יודע לעשות תנועת עומק אלכסונית.
יש שחקנים אתלטי על וטכניים בטירוף שאתה שם אותם בתבנית ומוציא מהם 100% ואז הם לא צריכים ‘‘חוש למשחק’’ או לקבל החלטות, הכל הם התאמנו עליו, זה מה שקורה בסיטי ומה שקורה בליברפול, אצלנו בגלל שאין מאמן חייבים שחקנים שהם ‘‘מאמנים על המגרש’’, הסוג הזה של השחקנים כבר כמעט ונעלם כי לא צריך אותם.
שחקן כמו קמאבינגה שהוא רק בן 22 והשיא שלו זה בעוד שנתיים שלוש ישתפר גם בקבלת ההחלטות, אבל הוא לא יהיה לוקה מודריץ הוא שחקן שמתאים לכדורגל שמשוחק היום, שחקנים כמו קמא וםדה הם שאמורים לאפשר לג’וד ואמבפה לשחק כדורגל.
למה אוהדי אלאבס קיללו דווקא את אסנסיו?
כדי להוכיח שהם לא גזענים ושונאים את כולם באופן שווה.
כמעט בכל משחק חוץ שורקים לאסנסיו בוז בעקבות חשדות בספרד שנוגעות למעורבות שלו בהפצת סרטון בעל אופי מיני.
כנ"ל לגבי צ’ואמני לדעתי. אתלט-על עם טכניקה ברמה גבוהה שבתוך מערכת סיסטמתית ושיטתית יכול להיות קש"א מעולה. קרוס/רודרי הוא לא יהיה, אבל גם אף שחקן אחר כיום לא
קמאבינגה מילא, לא מבין איך מישהו יכול להסתכל על הכשלון המתמשך של טשואמני אצלנו ולחשוב שמאמן יפתור את זה. שחקנים ברמת הרכב של ריאל מדריד אמורים להיראות סביר ומעלה גם עם מאמנים גרועים. ג׳וד (שלא עלה המון יותר, להזכירכם), פדה, פאקינג ראול אסנסיו… אפילו קמאבינגה שבקושי בקושי מגרד את המינימום, ואני נדיב. טשואמני לא ברמה וזהו.
אז שאלה, נותנים לך את מארק קסאדו תמורת צ’ואמני, לוקח? בעיניי ברור שהתשובה היא לא וזה די מבהיר את הנקודה
תראה מה פליק עשה בבארסה עם כמה שחקנים.
ראפיניה אני לא ארחיב.
פדרי.
איניגו מרטינז היה בלם רוטציה מבוגר שלא בלט במיוחד גם כשהיה צעיר. מעוז ההגנה עכשיו.
באלדה פתאום מגלה סימנים של שחקן לגיטימי לרמות הגבוהות.
פרנקי כבר נקבר בצד שלנו של הפורום, ניסו למכור אותו בכוח. תראה אותו עכשיו.
אפילו פראן טורס תורם , שחקן שקיבל 0 קרדיט מכולם כולל ממני.
ג’רארד מרטין זה אסנסיו שלנו. מי שמע עליו לפני ? בן 23 תיכף. מבדיחה של הפורום הפך למחליף לגיטימי, ועכשיו כשבאלדה פצוע אני בהחלט מצפה להופעות סולידיות שלו. כי יש מאמן ויש שיטה.
כבר כתבתי את זה, המאמן הוא הבעיה הגדולה, אבל לא היחידה. אם תפתרו את בעיית המאמן, תעברו לבעיות אחרות. סגל לא מאוזן וטיפול בפרימדונות.
לוקח. הוא ספרדי, הוא צעיר יותר, הוא בעונה מעולה. יש לו עליות ומורדות העונה וזה טבעי אבל הוא בא לעבוד ולא “מסתתר” או עושה בכאילו. אני לא זוכר אף משחק של אורליאן טשואמני כמו זה של אדוארדו קמאבינגה - וזה היה משחק נגד יריבה חלשה - שהוא היה הרבה מעל לרמה הממוצעת וניצח לנו את המשחק. זו עונה שלישית שלו וזה מספיק זמן.
לא זוכר פעם אחת שאמרתי על טשואמני “וואלה איזה מזל שיש אותו”. אבל אולי אני בדל"פ
זה לא מבהיר כלום, שני שחקנים שלא מתאימים לריאל מדריד, זה הנקודה היחידה שעוברת לי בראש…
דמיטרי, מאמן טוב אמור לדעת להתמודד עם פרימאדונות וגם לשחק כדורגל טוב…
מבחינת performance קסאדו נראה הרבה הרבה יותר טוב מצ’ומה העונה, למרות שעל הנייר לצרפתי יש נתונים טובים יותר ועל הספרדי אף אחד לא שמע עד לפני שבועיים (אאל"ט הוא אפילו היה אחרי ברנאל בהיררכיה (?)). אני טוען שההבדל ביניהם זה האיש על הקווים, לפחות עד שיוכח אחרת.
בעיניים עצומות, ולו בגלל היתרון העצום במסירות עומק. אחד מהם כבר נכשל פה והשני עוד לא.
@dmitrys אני לא טוען שאי אפשר לשפר, אני טוען שאי אפשר להוציא ממנו באנקר להרכב, ואני לא רוצה אותו כמחליף ב-80 מיליון יורו. מעדיף למכור כל עוד יש לו איזשהו ערך. מכל השחקנים שציינת, היחידים שמצדיקים סכום כזה ומעמד של שחקן הרכב הם ראפיניה (אנומליה פסיכית) ופדרי (שאצלו עיקר הקפיצה היא בכשירות).
מעבר לזה, אני רואה אצלו ליקויים איומים בגישה ובדברים הכי בסיסיים שקשר אחורי אמור לספק.
אני לא מגן על צ’ואמני, אלא אומר שאצל מאמן טוב, שחקנים יכולים להיראות הרבה יותר טוב.
ציינתי בכוונה שחקני בארסה שאף אחד לא האמין שהם יכולים להיות כל כך טובים לפני שפליק הגיע.
יש גם כמה שחקנים שאפילו פליק לא הצליח להוציא מהם כלום. אולי צ’ואמני כזה, ואולי הוא יכול להיות הרבה יותר טוב.
תלוי מי מקבל את הגיבוי מלמעלה.
היו נותנים למאמן להעיף את ראשפורד?
את השחקן שהנשיא רדף אחריו במשך שנים? או זה שכל ביקורת נגדו היא גזענות?
אני לא רוצה להצית את הדיון אם מגיע או לא מגיע, אלא שזה תלוי בסטטוס של המאמן. קלופ אולי היה מקבל רשות לעשות מה שבא לו, אלונסו כנראה שלא.
אז אולי לא הייתי ברור - אני די בטוח שאפשר להוציא ממנו יותר, ועם זאת חושב שהוא לא מספיק טוב. אין סתירה.
יכול להיות, בעיניי לפחות לטעון שהקבוצה לא מתפקדת ותוך כדי לבא בטענות לשחקן ספיציפי לא כ"כ מסתדר.
קרלו העונה שובר שיאים של עליבות - אנחנו מתבזים טקטית בנוהל, ג’וד ממשיך להרים ידיים בתסכול כל דקה וחצי, ויני ממשיך לטייל מחוץ לרחבה במקום לדחוק את הקאטבקים של פדה, שחקנים שמנופפים בפראות כדי שימסרו להם (כל הזמן), ההשתחררות מלחץ הפתטית, הלחץ שפתטי עוד יותר ובאמת שיש עוד הרבה להמשיך.
להסיק מסקנות על שחקנים או לדבר על שינויים פרסונליים במהלך פיאסקו כזה נשמע לי כמו לחזק חלק רופף במכונה שבכלל לא מחוברת לחשמל.