מחזור 31: מגרדים 0:1 קשה על אלאבס (קמאבינגה)

לקראת אלאבס - “לא בא לי לשמוע” [הדורבנים]

image

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד אלאבס אחרי שבוע שחור, שמעמיד בספק גדול את האמירה הידועה של קרלו אנצ’לוטי מזה תחילת השנה האזרחית: “אנחנו בחיים בכל המפעלים”. מה שהתחיל עם הפסד ליגה ביתי מביך לוולנסיה 2:1 בסנטיאגו ברנבאו - המשיך עם מפלת ענק בדמות תבוסה 3:0 נגד ארסנל ברבע גמר ליגת האלופות הראשון בלונדון. כעת במועדון מנסים להרים את מצב הרוח, הכותרות בעיתונים הם בן הכאוס (ריאל מדריד ו-ויניסיוס ג’וניור), מעמדו של קרלו אנצ’לוטי ובין קלישאת ה-“הרמונטדה נגד ארסנל מתחילה נגד אלאבס”. לאחר הניצחון של ברצלונה אמש, הרי שאין מקום לטעויות כי שבע מי יודע - זה שבע נקודות פיגור. ריאל לא רוצה לגמור את הליגה באמצע מאי. נציין כי ריאל עם ניצחון ליגה בודד בארבעת משחקי החוץ האחרונים. “אנחנו במצב של שפל כללי”, אמר אנצ’לוטי במסיבת העיתונאים, נאחז בקרנות המזבח לגבי עתידו (“יש לי חוזה”) ואמר את הדברים המשעממים והצפויים - ריאל מדריד צריכה “לקבל בחזרה את התחושות הטובות” לקראת הגומלין וזה מתחיל במשחק מחר.

“מחר (היום) אני רוצה לראות ריאל מדריד שמסוגלת להחזיר את ההרגשה החיובית. ברור שכולם חושבים על המשחק ברביעי אבל זה תלוי לא מעט במשחק מחר. אנחנו עדיין נלחמים על אליפות, צריכים לשחק טוב ולנצח. דיברנו על המשחק מחר הרבה, אנחנו חייבים לתת הכל. כל תבוסה מביאה לרגעים קשים, צריך לחשוב ולהתמקד איך להפוך את המצב. למרבה המזל, גם בכדורגל, תמיד יש לך עוד הזדמנות”, אמר קרלו והוסיף כי הקבוצה התאמנה קשה מאוד והיא מרוכזת בניצחון - שיהיה. “אנחנו רואים במשחק הזה משחק קשה מול יריבה שנלחמת על הישארות בליגה ובכושר טוב, אבל גם הזדמנות מצוינת לחזור לנצח לאחר שבוע קשה”, הוסיף. קרלו לא שכח גם להתלונן על כך שריאל היא הקבוצה היחידה מרבע הגמר שמשחקת היום - בראשון, ולא ביום שבת. “אנחנו לא מבינים למה, אבל זה מה שזה. העונה היא ככה. זה לא מובן, אבל יש לנו יותר מ-72 שעות מנוחה למשחק הזה אז אנחנו לא יכולים להתלונן”.

הקאמבק של קרלו לריאל התחיל איי שם באוגוסט 2021 עם ניצחון 1:4 במנדיסורוסה של אלאבס, אנקדוטה מעניינת. כעת נראה שהוא איבד את הקבוצה לחלוטין, לא מבחינת חדר ההלבשה אלא מה שקורה על המגרש. שתי בעיות ענק: ריאל סופגת בלי סוף, וכולם ראו את הנתון הידוע לשמצה שריאל מדריד רצה כ-12 קילומטר פחות מהיריבה שלה בליגת האלופות והכי מעט מבין כל שמונה קבוצות רבע הגמר. “זו הייתה ירידה גדולה בביצועים, לא רק שאנחנו לא יעילים בהתקפה אלא ספגנו יותר מדי שערים במשחקים האחרונים ואנחנו צריכים לעצור את זה, יציבות הגנתית חשובה להפליא, על אחת כמה וכמה כשהחלוצים לא יעילים כרגע”. על זה שריאל לא רצה: “הסטטיסטיקה ברורה, זה השפיע עלינו, יכולנו לעשות הרבה יותר ולרוץ יותר, הסתכלנו על הסטטיסטיקה כמו כולם”. “ננסה לעשות קאמבק ברביעי”, אמר קרלו ודירבן: “זה מתחיל כבר מחר”. אולי ראול אסנסיו יעזור להציל את ‘הדימום ההגנתי’. הבלם הספרדי היה זה שנח נגד ולנסיה באותו 2:1 ידוע לשמצה, והוא יפתח בהרכב היום במקומו של אנטוניו רודיגר. אם כי ההרכבים במארקה וב-AS הם סמטוחה. גם דויד אלאבה כמובן לא ישחק. מאז החזרה מהפגרה, ריאל ספגה 11 שערים בארבעה משחקים, בלתי נתפס. ארבעה נגד ריאל סוסיאדד, שלושה נגד ארסנל, שניים נגד לגאנס ושניים נגד ולנסיה.

כן, המילה רמונטדה חוזרת המון. “רמונטדה זו מילת הבאז”, נכתב בפריויו במארקה, “הקאמבק מתחיל בוויטוריה. הכל קשה אבל שום דבר עדיין לא אבוד”, נכתב ב-AS, שם ציינו רוטציה ‘מתונה’ לקראת המשחק. בדרך כלל שחקן ההתקפה שנח ככה מפעם לפעם הוא רודריגו, שאפשר לדבר גם על התרומה הדלה שלו ב-2025 למעט הגולאסו מול אתלטיקו מדריד, הוא שוב נכנס לבצורת איומה. ברהים דיאס, שגם הוא היה חלש נגד ולנסיה למשל, אמור להחליפו. על ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה נכתב לא מעט השבוע, שהצרפתי כובש שער במשחק בלעדיו, ויחד איתו? 26 שערים ב-41 משחקים, רע מאוד. ויניסיוס היה השחקן הגרוע על המגרש מבין החלק הקדמי נגד ארסנל. שער אחד שלו יהפוך אותו לברזילאי הפורה ביותר בתולדות ריאל מדריד עם שער אחד (105) יותר מרונאלדו-פנומנו.

בקישור נראה שוב את פדה ואלוורדה, אין מנוחה, לכו תבינו. אדוארדו קמאבינגה שמושעה מהגומלין נגד ארסנל ישחק במרכז השדה לפי ה-AS, או כמגן שמאלי לפי המארקה. דני סבאיוס מתקאמבק אחרי 45 ימים, ואם בהתחלה היה אפשר להתגבר על חסרונו - כך נראה - במשחקים האחרונים ממש לא. האנרגיות שלו, הנעת הכדור, העבודה שלו - הכל חסר. הספרדי קיצר ברבע את זמן ההחלמה המשוער ואולי יקבל דקות במחצית השנייה, אין לדעת. “הוא צריך לקבל נתח של דקות כדי לראות האם ישחק תפקיד חשוב נגד ארסנל. הוא היחיד העונה שהצליח באופן גורף לחבר בין ההגנה להתקפה של הקבוצה”, נכתב במארקה. זוכרים את המשחק בסיבוב הראשון? ריאל הובילה 0:3 בדקות הסיום, חסוס ואייחו נכנס לפרמיירה העונה, וזה נגמר ב-2:3 בקושי. מאז הוא לא שיחק. אגב, דיוויד, הבן והעוזר - יהיה זה שיעמוד על הקווים כי קרלו מושעה. בהצלחה

קשה לשכוח ממפח הנפש באימרויות…

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אורליאן טשואמני, ראול אסנסיו, פראן גארסיה (אדוארדו קמאבינגה)| פדה ואלוורדה, לוקה מודריץ’, ג’וד בלינגהאם| רודריגו (ברהים דיאס), ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אלאבס

אלאבס רוצה גם כן להשתמש במילה ‘רמונטדה’, להמשיך את ההתאוששות שלה ולהשאיר מאחור את חודש פברואר האכזרי שכמעט הוריד אותה ליגה. הקבוצה מהמנדיסורוסה מגיעה למשחק עם שיפור ניכר מאז תחילת חודש מרץ. היא השיגה עשר נקודות מ-15 האחרונות ועל כן טיפסה למקום ה-17 בפער של נקודה מהקו האדום אם כי יש לה משחק חסר. במחזור האחרון היא השיגה 0:1 חשוב מאוד על ג’ירונה בחוץ משער של ויסנטה במחצית השנייה (שער של חלוץ גדול, עצירת כדור ובעיטה לפינה הרחוקה כאילו אין לחץ של תחתית), לא מזמן גברה בביתה על ויאריאל, והעולה החדשה ממש לא רוצה לחזור לסגונדה. והיא מאמינה שהיא תישאר. “אלאבס השיגה ניצחון כל כך חשוב וחגגה בסטייל. הפצע מהמשחק נגד ראיו וייקאנו נותר מאחור ויש אוויר לנשימה”, נכתב במארקה. אם כי, לוח המשחקים שמצפה לקבוצה הוא אכזרי.

אחד מגיבורי הניצחון של אלאבס היה הבלם האורוגוואי סנטיאגו מוריניו שהציג מופע הגנתי. הוא השיג שבעה חילוצי כדור, ביצע תשע הרחקות, ניצח מאה אחוז מהקרבות באוויר - רסטיל אמיתי. וזה משהו שאין לזלזל בו. אלאבס לא מציגה הגנה מי יודע מה, אבל סופגת פחות מרוב יריבותיה לתחתית (44 שערי חובה). נגד ג’ירונה זו הייתה הפעם החמישית בלבד בה שמרה על שער נקי העונה. ואולם, אלאבס מקשה על הגדולות. היא הפסידה רק 1:0 לברצלונה במונז’ואיק בפברואר, נכנעה 2:1 ו-3:2 לאתלטיקו מדריד וגם יש לה תיקו נגד אתלטיק בילבאו. היא לא נשברת, היא לא מתפרקת, היא כל הזמן נלחמת, בצלמו ובדמותו של המאמן אדוארדו קאודט.

“סולד אאוט” הכריזו במועדון לקראת המשחק, הכרטיסים למנדיסורוסה נחטפו וזה בהחלט יכול לעזור לקבוצה עם רקורד ביתי לא מי יודע מה - ארבעה ניצחונות מול שישה הפסדים, אם כי אלאבס במשחקי הבית סופגת שער בממוצע למשחק. לצד זה, השוער אנטוניו סיברה והקשר ההתקפי גורידי ייעדרו מהמשחק בשל השעיות. זה פותח את הדלת לשוער חסוס אונוו וכן אולי לקרלס אלנייה, שהצטרף בחורף, ויתופקד בעמדה קדמית יותר. הקשר אנטוניו בלאנקו, אקס ריאל מדריד, משחק באופן קבוע כמובן, חמישי במספר הדקות עם 2,151. זה הבית האמיתי שלו והקבוצה לה הוא מתאים.

בחוד ההתקפה יפתח קיקה גארסיה שבולט לעת זקנה, בגיל 35 הוא מוביל את אלאבס לעונת הישרדות מטורפת. עד לחודש דצמבר הוא התנדנד בין ההרכב לספסל, פה רבע שעה ושם 70 דקות, ומאזנו עמד על שלושה שערים ב-16 מחזורים כשבאחד כלל לא שיחק. ומאז? התפוצצות. צמד נגד אוססונה, שלושער ב-1:3 על בטיס, הוא כבש גם נגד סלטה ויגו, נגד לגאנס ונגד מאיורקה. עם 11 שערי ליגה ו-13 בסה"כ - קיקה בשיאו. כשחקן בליגה הבכירה זו עונת השיא שלו. בליגה במדי אייבר היו לו 12 שערים בעונתו האחרונה שם ואם לא יקרה משהו בלתי צפוי הוא ישבור את השיא גם בלה-ליגה.

בדצמבר הוחלף המאמן לואיס גארסיה באדוארדו קאודט. הוא עם קצב צבירת נקודות טיפה יותר טוב - 16 נקודות ב-15 משחקים לעומת 14 של קודמו. במועדון יש ציפייה לעשות משהו הערב. “עכשיו או לעולם לא”, כתב עיתואי ה-AS חאבייר לקואנה, כשהוא משוכנע שהראש של ריאל יהיה במשחק ברביעי. קאודט מנסה להרגיע. "ריאל מדרי היא ריאל מדריד בלי קשר להרכב או לכושר שלהם. לא יהיה קל לנצח אותם דווקא בגלל שני ההפסדים האחרונים שלהם. יש להם שחקנים ברמה גבוהה ומאמן נהדר. לדברי המאמן, ההכנה למשחק "הייתה שקטה, ככה זה, זה מה שניצחון עושה לך. ברור לנו שאם ניתן להם לרוץ אז יהיה קשה לעצור אותם. עלינו להתמודד בצורה קולקטיבית. כל משחק חשוב במצבינו אבל ברור שהתמודדות נגד קבוצה ברמה הזו, זה מייצר מוטיבציה נוספת. הייתה לנו שמחה גדולה בניצחון האחרון, נתנו לאוהדים תחושה טובה ואנחנו צריכים אותם, אנחנו חייבים לתת להם יותר במשחקי הבית שלנו

אלאבס - הרכב משוער: חסוס אוואנו| נאהול טנגליה, עבדאל אבקאר, סנטיאגו מוריניו, מאנו סאנצ’ס| אנטוניו בלאנקו, קרלוס מרטין, יוהאן ג’ורדן, קרלוס ויסנטה, קרלס אלנייה| קיקה גארסיה

היסטוריה ומפגשי עבר:

רגע לפני סיום הסיבוב התארחה ריאל מדריד במנדיסורוסה בעונה שעברה נגד אלאבס. אחרי שנאצ’ו הורחק היא דווקא התחילה לשחק כדורגל ולוקאס ואסקס, כן, הוא, בנגיחה - עשה 0:1 קטן-גדול. “ניצחון של אליפות” אומרת הקלישאה למרות שזה במחזור ה-18. ניצחון חשוב מאין כמוהו - אפשר ריפיט? גם אם חגיגי פחות מהניצחונות הקודמים. שוב נזכיר, איי שם באוגוסט 2021 (ה-14.8), ריאל מדריד של קרלו אנצ’לוטי יצאה לדרך ואנחנו סקפטיים. מחצית מאופסת, שער של קארים בנזמה, ואז נאצ’ו, ואז צמד של בנזמה, וחוסלו האקס מצמק, ויניסיוס ג’וניור עשה 1:4. עם אדן הזאר והכרס בהרכב וגארת’ בייל וחוסר החשק, דויד אלאבה מגן שמאלי. ניסינו לא להתלהב יותר מדי. זה נגמר בדאבל. 1:4 הייתה התוצאה גם ב-2020-21 וזה היה מפתיע מאוד לנוכח ההתקפה המוגבלת. קאסמירו עם אחד, אפילו הזאר הבקיע, בנזמה עם צמד, וכמובן חוסלו להם - איך לא. ריאל עם רצף נאה של ארבעה ניצחונות רצופים על אלאבס, כזה שהחל עם 1:2 במחזור ה-15 בעונת הקורונה, סרחיו ראמוס כבש, לוקאס פרס השווה ודני קרבחאל מכל הלב ובתוך כל הגשם - ניצח את המשחק. זה הרצף הכי טוב של ריאל במנדיסורוסה, רצף שקרה כבר פעמיים, אז אולי…ואולי בעצם בעונה הזו עדיף לא לכתוב את זה.

משחק פחות חגיגי היה בעונת 2018-19, ריאל של ז’ולן לופטגי המשיכה את המשבר שלה עם הפסד 1:0 במחזור השמיני - מריאנו נכנס להציל את המולדת וימיו היו ספורים. אחד המשחקים הזכורים ביותר נגד אלאבס היה 1:5 בעונת 2002-03. לא להתבלבל, רונאלדו-פנומנו כבש צמד בפרמיירה, אבל ניצחון החוץ היה בסיבוב השני, הוא “עלה” לשלושער וגם ראוליטו עם צמד. בעונת 2005-06 הפנומן העניש שוב את אלאבס עם צמד. ב-2016-17 רונאלדו אחר - כריסטיאנו - כבש שלושער, ואלבארו מוראטה קינח, והערב הגדול של דני סבאיוס היה ב-2017-18 עם צמד בדרך ל-1:2. במשחק הראשון נגד אלאבס איי פעם כאורחת הפסידה ריאל 2:0 בעונת 1930-31 והגיבה עם ארבעה ניצחונות רצופים. מאמצע שנות ה-50 ועד סוף שנות ה-90 הקבוצות לא נפגשו כי היריבה לא הייתה בליגה הבכירה. ב-1999-00 זה נגמר ב-1:3 וגם כעבור עונה - היירו גוטי וראול ושנה אחר כך אייטור קראנקה גוטי וראול - דומה, ולעומת זאת ב-2001-02 תיקו מאופס בעונה בה ריאל פשוט לא הצליחה לנצח בחוץ. המאזן נגד אלאבס בחוץ עומד על 14 ניצחונות לריאל (78%), שתי תוצאות תיקו (11%) ושני ניצחונות לאלאבס (11%), יחס שערים 15:41 לטובת ריאל. בכל 37 משחקי הליגה - 31 ניצחונות לריאל וארבעה לאלאבס. העונה במחזור השביעי לוקאס כבש כבר כעבור דקה! קיליאן אמבפה הכפיל, רודריגו כבש את השלישי אבל ריאל הזו לא יכולה לתת לנו ליהנות. קרלוס בנאוידס וקיקה גארסיה כבשו פעמיים תוך דקה (85 ו-86). 2:3 בלבד

קמתי בבוקר והתגעגעתי לכתיבה על כדורגל, זה היה חסר לי והתחיל באמצע החדר כושר למשה, אני מרגיש כמו אישה מוכה - חצי התאוששתי מהשבוע האחרון. כל כך קל “להם” לשכנע אותי.

לגבי המשחק היום, קצת הזוי להגיד, ה-3:0 נגד ארסנל לדעתי גמר את הסיפור. גם בליגה אמרתי מזמן - עוד אחרי בטיס - אין לריאל מדריד סיכוי לזכות בתואר - בגלל המצב בטבלה, הכושר של ברצלונה והיכולת של ריאל עצמה וכמובן קלאסיקו בהמשך העונה זה לא צ’ופר אלא להיפך - אבל בליגה שום דבר עדיין לא גמור מתמטית. גם אם נחרבן במכנסיים היום הגרזן ימתין, אני מגיע קצת יותר שליו למשחק הזה, בלי ציפיות. שמח שאני יכול לצפות למרות הכל כי אם זה לא חג אני צריך לרוץ ולמהר מהעבודה.

מסיבת העיתונאים של קרלו אנצ’לוטי אני לא אגיד “זיעזעה” אותי כי אני רגיל. אבל היו כמה שאלות שאפשר היה לשאול. בתקשורת מכבדים את הדון ואת המיסטר וחבל. למשל: מה החלק שלו בכישלון של ריאל מדריד, איך הוא מסביר שברצלונה עם בעיות משלה נראית הרבה יותר טוב מאיתנו? למה לא לספסל את ויניסיוס ג’וניור. אם בכל משחק הקבוצה רצה פחות ואין שינוי…? האם המשחק ברביעי היה הזמן המתאים עם הטסט לדויד אלאבה כמגן שמאלי אחרי שנה וחצי…? אבל היום דיוויד אנצ’לוטי עומד על הקווים, אולי לא נצטרך לחכות שנה לחילופים? על מי אני עובד…

משחק נגד קבוצת תחתית שבמומנטום וצריכה כל נקודה, רעבה ללחם - לא הולכים לטייל בספרד היפה, צריך לקחת את הנקודות האלה בציפורניים, משהו כמו שעשתה ברצלונה אתמול. צריך פחות כדורגל ופוזה אלא יותר ‘לוחמים’ לכן אני בעד לוקאס ואסקס במשחק כזה, היה הגיבור אשתקד, אין לי בעיה שלוקה מודריץ’ ישחק כי הוא מתאמץ באמת, ובשלב מתקדם יותר להריץ את דני סבאיוס לראות האם הוא רלוונטי לגימלין. מבחינתי בלי פדה ואלוורדה ובלי אנטוניו רודיגר שמעניין אם זו רק הברך והעומס שמקשים עליו. זה תיאורטית היה משחק הרבה יותר מתאים לראות את דויד אלאבה כניסיון למגן שמאלי כרפרנס למחזורי הסיום ולא לאימרויות.

הברזילאיים צריכים להתעורר. אף אחד לא בשיאו, קיליאן אמבפה היה לא רע נגד ולנסיה וג’וד בלינגהאם בסדר בתקופה האחרונה (עם שני משחקים טובים) אבל הברזילאיים בעיקר. ויניסיוס ג’וניור מאבד עשרות כדורים בכל משחק, ההופעה שלו נגד ארסנל לא מתקבלת על הדעת ומבחינתי שלא ישחק אף דקה היום גם אם ברור שזה “איום” ותו לו והוא יפתח בוודאות בגומלין, ולא להכניס אותו גם אם אנחנו בפיגור. ורודריגו מסיים ערב שלם בלי לבעוט לשער ולא עשה כמעט כלום מאז הדרבי. אז מה אם ברהים דיאס איכזב נגד ולנסיה, הוא צריך לשחק ואפילו אנדריק. מבחינתי לא יכול להיות שלמעט אנטוניו רודיגר אין שום מחשבה על ארסנל ברמת חלוקת הכוחות.

אני זוכר את 2009-10, פיפיטה היגואין בעט לקורה נגד ליון והשאר היסטוריה - ואחרי כמה ימים, כשהודחנו, פגשנו בליגה את טנריפה או קבוצה קיקיונית אחרת והוא הבקיע צמד בקלות משני מצבים, אחד גם מהאוויר, והיבעתי את האכזבה והעצבים שלי עם “זה לא חוכמה”. אולי היום כן קיליאן יהיה חכם על חלשים אבל ממנו אני פחות מאוכזב לאחרונה.

כבר הבנתי שבכל קונסטלציה - מילה יפה - הכדורגל שלנו יהיה מרגיז וקשה לצפייה אבל מתישהו רצף הספיגות אמור להיעצר וכמו כן שחקן גדול שלנו צריך להביא את ההברקה. להיזהר מקיקה גארסיה. האם הקבוצה הזו עוד רוצה לנסות, לפחות בכאילו, לשחק כדורגל, או ללכת לים? בשורות טובות. 15 מי יודע?

עוד פחות משעתיים חג פסח שלכם יגיע לשיאו - יש הרכב למשחק נגד אלאבס ב-17:15 - ראול אסנסיו מקבל את הכבוד להיות על התמונה. ההרכב: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| פדה ואלוורדה, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה| ארדה גולר, רודריגו וקיליאן אמבפה

אז ויניסיוס ג’וניור יורד לספסל וגם ג’וד בלינגהאם נח לפני הגומלין האינטנסיבי נגד ארסנל, אבל אלה שנראים קצת עייפים וסובלים מבעיות פיזיות - אנטוניו רודיגר ופדה ואלוורדה - והפעם כקשר - שוב ב-11. רודריגו בצד שמאל, בכנף ימין נראה את ארדה גולר ולא את ברהים דיאס. גולר פתח בהרכב לא מזמן - ב-2:3 על לגאנס, אבל במסגרת הליגה זו הפעם השמינית בלבד. לוקה מודריץ’ ודני סבאיוס על הספסל.

גם עם 11 גלאקטיקוס לא הייתי אומר שנראה העונה כדורגל טוב, מה שכן, הקישור נראה לי קצת-קצת נגרי. צריך איזו בעיטה תותח של פדה כדי לשחרר כאן משהו אולי. צ’אנס נוסף לגולר לאכזב אותנו.

ההרכב הזה למרות שלא כולל את ג’וד הוא יותר מאוזן מזה שפתח נגד ארסנל וינצח היום בקלות(יחסית) ואז בצ’מפיונס נחזור להרכב הלא מאוזן.

ניצחון בקלות נשמע כמו חלום באספמיה בימים אלה… רק חוצבים בקושי רב.

הניצחון הקליל האחרון שלנו היה…ב…לא זוכר. השנה? העונה?
לעומת זאת אני זוכר די הרבה הודעות שמנבאות ניצחון קליל (גם נביאי שקר היו נביאים).

אני חושב שאפשר לתת לויניסיוס לשחק היום, עדיף לכולנו שהוא לא יהיה על המגרש נגד ארסנל, ככה אולי אפילו נכבוש נגדם.

לא נהנתי מריאל מלא זמן. אולי היום, בלי ויני. ואולי לא.

אני לראשונה העונה לדעתי לא רואה את המשחק… התייאשתי ולא אהפוך את העולם לראות, נהנה מהחג במקום.

היה מצחיק לשמוע את גיא צרפתי אחרי רבע שעה אומר שריאל מדריד עשתה את ההתאמות והרגיעה את אלאבס - רציתי לבכות.

כל העונה קיליאן אמבפה היה רגוע והיום השד נכנס בו, כבר פאול שני מלוכלך שלו והייתי בהלם בהילוך החוזר כמה הרגל שלו גבוהה - איכס. לא מבין מה אכל בארוחת הבוקר. חבל כי הכל משתנה עכשיו. מצד שני מגיע לשחקנים שכל העונה לא רצו.

גול גדול של אדוארדו קמאבינגה בהתקפת הכדורגל הסבירה היחידה שלנו. אחרי שלוש שנים בלי גול - נתן מעט מדי (תמיד חשבתי שהוא מסוגל ועובדה שלא), הוא צריך לא להסתפק במועט, זה לא מספיק לנצח פה 85% מהמאבקים, לחלץ חמישה כדורים ולחסום עוד בעיטה של קיקה גארסיה לדוגמא, אלא לקחת צעד קדימה, ולא להתחבא כמו בן ארצו.

ציפיתי מפדה ואלוורדה קצת להרגיע את החבר’ה, לדבר איתם, להיות כמו מבוגר אחראי על המגרש. להנהיג.

אלאבס קצת עושה עבירות והשחקנים שלה גם נופלים מוגזם. אבל עם מעט מאוד שיש לה - היא משחקת אחלה לגמריי ועוד תגנוב לנו גול בלחץ הגבוה. פראן לא הבין מה המהלך הקבוע של זה שמולו קרלוס ויסנטה. אלא אם כן תיפול איכשהו מהרגליים דרסטית בגלל הלחץ הגבוה אז אנחנו לא ניקח פה נקודות. ברהים או ויניסיוס לחצי השני אין ברירה.

אגב הנה רודריגו בצד שמאל וכמובן שהקבוצה לא טובה אבל אין כאן נוסחת קסם לטעמי או שחקן היסטורי שמפוספס. הוא לא לוקח על עצמו מספיק והבעיטות לא טובות. במתפרצת עם קמאבינגה בסיומה ארדה גולר היה מתוסכל - רודריגו היה חייב לעשות ספרינט קדימה.

שיורחק עד סוף העונה. עבירה ביזיונית לשבור רגל של שחקן. שיתבייש ויישב בחוץ.

השחקנים שלנו לא רגועים, אפשר להרגיש מפה כמה הם לחוצים והאדום הזה היה צפוי.
רק שהעונה הזו תיגמר כבר.
הרחקה של מעל ל 3 משחקים והוא מפספס את גמר הגביע, לא אופתע אם זה יקרה…

לא הייתי מכניס את ויני כפי שהפרשנים של ערוץ one מציעים, נכון שהוא יכול לתת מתפרצות אבל הוא בתקופה חושך ואיתו אנחנו נהיה עם פחות 2 'שחקנים בהגנה במקום עם פחות שחקן.
ג’וד במקום גולר זה החילוף הכי חכם ומאזן.

מה שמעצבן זה שגם בלי ויני שיחקנו באותה שיטה רק שרודריגו לקח את התפקיד של ללכת עם הראש בקיר, בהתקפה היחידה ששיחקנו נגיעות קצרות וחילופי מקום הגענו למצב הבעיטה היחידי וקמאבינגה שהייתי בטוח שבועט ליציע העליון הבקיע שער יפהפה

העבירה של אמבפה זו עבירה של שחקן מתוסכל שמשחק בעצבים ובלי קור רוח. חבל, זה יוסיף רק עוד שמן למדורה.

הייתי מכניס דווקא את אנדריק במקום גולר. ויני שישב על הספסל משחק אחד, לא יקרה כלום, בטח בתקופה הזאת בה הוא פשוט לא טוב. אנדריק יוכל להוציא משהו ממתפרצת ואין לו משחק חשוב ביום רביעי. הוא גם יודע לקדת לאחור ולקבל כדור עם הגב.

אין שום תירצים לחרא כזה, עבירה של שחקן מטומטם, חייב לקבל גם ענישה מהמועדון.

די נו, מספיק.
אנדריק צריך לשחק. שיכנסו גם שני מגינים צעירים מהבית.
הקבוצה הזאת בפאניקה, השחקנים לא יודעים מה לעשות עם הכדור ולא יודעים מה לעשות בלי הכדור.
במקום להגיב לכל הסיטואציה שהם נמצאים בה, נראה שהם פשוט ממתינים שזה יעבור בדרך נס.

כמובן. אבל זה לא עבירה שאמבפה רגיל לעשות. הוא עשה אותה כי הוא עצבני כמו שכנראה מעולם לא היה.

המועדון צריך לטפל בשורש הבעיה ולא בתסמינים.

כמובן שגם אם יתנו לו 5 משחקים בחוץ זה יתקבל בהבנה אצלי.

אין משמעת ושחקנים שמים זין על סבא קרלו הנינוח.

לא יאומן שהם לא עשו את השער השני בתוספת הזמן, לג’וד מותר כי זה קורה לו פעם בעונה בניגוד לוויניסיוס, אבל זה מסמן את זה שהכל קשה. גם המסירה הראשונה הניסיון - רשלני, אחר כך כל השער פתוח והוא בועט בומבה מיותרת. כבר היינו עשרה נגד עשרה במשך איזה חצי שעה, כמובן שהמשחק נרגע אבל קבוצה שלא מסוגלת לשים גול ולהפגין עוצמה.

אדוארדו קמאבינגה המצטיין, השער, חילוצי הכדור, האוויר שהוא נתן לנו גם כמגן שמאלי, החלטה טובה של אנצ’לוטיס. חוץ מזה אף שחקן לא שווה מילה. חבל שהוא לא יהיה זמין נגד ארסנל כי כשהוא נמצא יש לך את האשלייה שזה יתחבר לו.

העצלנים האלה רצו קצת יותר מבדרך כלל וזהו. “הרמונטדה” התחילה הערב או לא? אפשר לומר שהצהוב לטיבו קורטואה לבזבז זמן ב-0:1 על האימפריה מאלאבס - מצטרף לרגעי השפל העונה. אבל נהניתי לראות את קרלו אנצ’לוטי ביציע, כן יירבו. אלאבס כיסחה והגזימה קצת. משחק אחד פחות בעונה חושך.

אגב מילה על השופט: בשביל מה יש שופט אם הוא לא טוב בשיפוט? בואו נוותר על האיש והמשרוקית וניתן ל-VAR והמסכים. איך הוא לא ראה את שני האדומים הברורים? שום דבר הוא לא דומה והשם שלו מוכר לי היטב. ועוד המהלך השני הרי הוא ממש קרוב למהלך כשמאנו סאנצ’ס מנסה לקצץ את ויניסיוס - רגל גבוהה, אם כי פחות מכוער וחמור מהפאול של קיליאן אמבפה. דבר נוסף - דל"פ - גם השער שנפסל לנו זה מצחיק, השוער הליצן אפילו לא ‘תפס אוויר’, נותר על הקרקע. אנטוניו רודיגר לא נגע בו והוא נפל אבל ניחא, דיון מיותר.

כן, שכחתי - כל משחק שהקבוצה הזו שהיא אסון מהלך - לא סופגת - דיינו, צריך לחבק את זה ולא להתלונן, אז סליחה.

עדכון מטרות: להשיג 0:1 על ארסנל ולהחזיר חלק מהכבוד האבוד, לא לעשות לברצלונה פאסיו בקלאסיקו במחזור ה-35. על גמר הגביע וממש בלי קשר לקיליאן אמבפה - אני לא רוצה לדבר.

משחק אחד פחות שנשאר לעונה הזאת, כבר משהו חיובי.

אם לקמא היה שכל חצי מהכישרון שלו אוי איזה שחקן הוא היה יכול להיות.

נמאס לי סופית מואסקז ופראן. בניוד לכל היתר אני לא מאמין שזה קשור למאמן. ואסקז כבר גמור, פראן לא ברמה מלכתחילה.

כל משחק חייבים להפוך לקשה, אם זה אדומים מטומטמים, החמצות פנדלים שיכולים להפוך את המשחק לקל ופעם זה החמצות מחצי מטר של ויני ופעם לספוג בדקות הראשונות מהפקרות הגנתית, פשוט בלגן.

יש לנו את פדה וקמאבינגה וקבוצות שולטות נגדנו, אפשר להגיד מה שרוצים אבל זה על המאמן, יחד עם ג’וד בקבוצה מאומנת זה צריך להיות קישור שבילתי אפשרי לשחק נגדו.

קמאבינגה אם יתן כל עונה 6-7 שערים כאלה ישדרגו אותו ויקפיצו אותו מעל המדרגה האחרונה שחסרה לו.

ויני במשחק לא משהו אבל הראה אחריות, אולי מפה הוא יצליח להחזיר את עצמו לעניינים, כי אנחנו יודעים שמשחק על שלו באמצע השבוע ושום דבר לא בלתי אפשרי.