לקראת אלאבס
ריאל מדריד למעשה סיימה את העונה עם ההפסד הטראגי 4:3 לבאיירן מינכן בגומלין רבע גמר ליגת האלופות. עם כל הכבוד למחמאות לקבוצה על היכולת - זו הייתה עונה כושלת, בעיקר בליגה כשהפער עומד כבר על תשע נקודות מברצלונה שבעה מחזורים לסיום. ריאל אפילו הוליכה את הטבלה לא מזמן ובעטה בדלי וזה בלתי נשכח. המטרה היא לסיים את העונה בכבוד ולא לפשל בקלאסיקו המתקרב [ועצוב לומר - לא לתת לברצלונה את האליפות עוד לפני המשחק], והשלב הראשון הוא לקטוע את רצף ארבעת המשחקים ללא ניצחון בכל המסגרות - רצף שמחזיר אותנו לימי 2018/19 הקודרים. אלה משחקיו האחרונים של אלבארו ארבלואה כמאמן הקבוצה ככל הנראה. לפי מריו קורטגנה המאמן קיים אסיפה עם השחקנים והדגיש את הצורך “לשמור על מקצועיות, מחויבות ואחדות עד סיום העונה שהוא מאתגר”. למי שזוכר, צ’אבי אלונסו הגיע לסיבוב הקודם למשחק נגד אלאבס במנדיסורוסה שהוא נמצא ‘על הגריל’ כמו שאומרים, אבל שרד. לא להרבה זמן. ארבלואה הציב מטרה: “עלינו לנצח את כל שבעת המשחקים שנותרו. יש לנו את אותו הצורך להשיג נקודות כמוהם. אנחנו רוצים לשחק מול האוהדים שלנו עם הרבה תשוקה ושואפים למשחק נהדר. המשחקים האלה יותר חשובים ממה שהם אולי נראים”.
במשחק הליגה נגד ג’ירונה פתח בהרכב הקפטן דני קרבחאל וייתכן שזה יהיה כך גם הפעם, באחד ממשחקי הבית האחרונים שלו בסנטיאגו ברנבאו אולי. נראה שהוא וטרנט אלכסנדר-ארנולד מתחרים גם על האפשרות האחרונה שלהם לקבל מקום בסגל הנבחרת שלהם במונדיאל. אנחנו צפויים לראות “הרכב תחרותי” כמו שכל המאמנים אוהבים להגיד, ומי שחוזר לסגל הוא אורליאן טשואמני שהיה מושעה מהמשחק במינכן בשל כרטיסים צהובים. ראול אסנסיו שסובל מדלקת חריפה בקיבה והשיל מספר קילוגרמים ממשקלו - ייעדר מהמשחק כמו גם טיבו קורטואה ורודריגו כמובן, הפצועים ארוכי הטווח שלנו. אלבארו קארראס צפוי להחליף את פרלאן מנדי.
זה היה המשחק ה-50 של ריאל מדריד העונה ויש לה כבר 12 הפסדים, מצב די עגום. המאזן המלא - ותוכלו לראות עוד בדיון הסטט’ - עומד על 33 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו-12 הפסדים. כמו שראינו נגד חטאפה (1:0) ונגד ג’ירונה (1:1), גם משחקי בית נוחים על הנייר אינם ערובה להצלחה, כלל לא. בהחלט מעניין לראות איך הברנבאו יקבל את הקבוצה לאחר ההדחה, בין אם שחקנים בודדים כמו אדוארדו קמאבינגה (“הוא פגוע כמו כולם, אך זו הייתה טעות שיפוט חמורה שאסור שתתרחש ברבע גמר ליגת האלופות. הוא זכה איתנו פעמיים במפעל ויש לו את הביטחון של המועדון”), או צמד החלוצים קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור. ארבלואה מצפה לאווירה טובה ולא לבוז למשל כמו במשחק הבכורה שלו נגד לבאנטה: “הרגשתי את הגאווה שיש לאוהדים על ביצועי הקבוצה. אני מצפה לאצטדיון שהוא כמו משפחה, לאוהדים וקבוצה מאוחדים. התחושה ברחוב היא שנשללה מאיתנו ההגעה לחצי הגמר. איני מודאג מהאווירה, האוהדים מאחורי הקבוצה ואנחנו צריכים להראות שאנחנו רוצים לנצח כמו במשחקים הגדולים”.
קשה לומר שהשחקנים באמת נמצאים תחת זכוכית מגדלת לגבי המשך דרכם בקבוצה. אז המחזורים האחרונים יעזרו להם לשפר את הגרפים והסטטיסטיקה ובעיקר “לשקר”. מעבר לכך ארבלואה למעשה אמר את הבעיה כמו שהיא: “משחקים כמו שחווינו נגד ג’ירונה מראים מדוע לריאל מדריד קל יותר לזכות בליגת האלופות מאשר באליפות הליגה”. הוא גם נשאל על מאזן האליפויות הדל ב-20 השנים האחרונות ועל שנתיים ללא תארים. אמר שהביצועים במשחקים הגדולים היו טובים אבל בשאר המקומות היה מקום לשיפור. “עלינו קודם כל לנצח את שבעת המשחקים ואז לחשוב על הדברים לשפר לעתיד”. אמבפה שספג לא מעט ביקורות על יכולתו במשחקים נגד באיירן, לא כבש בליגה מאז השמונה בפברואר נגד ולנסיה ורוצה להגן על תואר הפיצ’יצ’י שלו כאשר ודאט מוריצ’י ממאיורקה כבר נושף בעורפו. גם ויניסיוס ג’וניור וג’וד בלינגהאם יפתחו. ארבלואה כרגיל מגן על הצרפתים: “אני לא יכול לכעוס על אף אחת מהפעולות שלו. אמבפה שיחק ברמה גבוהה כמו שהוא. הוא הקריב הרבה מאוד. אנחנו תמיד צופים במשחק יותר מפעם אחת ומנתחים. הוא היווה איום מתמיד על באיירן וזה השחקן אנחנו רוצים לראות כל יום”.
העונה נגמרה ברביעי. נותר לשחק רק על הכבוד
ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| טרנט אלכסנדר-ארנולד (דני קרבחאל), אנטוניו רודיגר, אדר מיליטאו, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם, ארדה גולר| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
אלאבס התדרדרה לאחרונה למלחמת העולם בתחתית מה שהביא לפיטורי מאמן ומינויו של קיקה סאנצ’ס פלורס בן ה-61, שועל קרבות וותיק בכדורגל הספרדי. המאמן הצליח להביא לתנופה מסוימת אך אלאבס עדיין בבוץ או החול הטובעני, מדורגת במקום ה-17 ביתרון נקודה בלבד (33) על פני אלצ’ה שמתחת לקו האדום. קיקה הפסיד פעם אחת בחמשת משחקי הליגה שלו - 4:3 נגד ולנסיה במשחקו הראשון, ומאז לא. אלאבס אף הייתה שייכת אולי למשחק הכי משוגע העונה בליגה כשפיגרה 3:0 נגד סלטה ויגו בבלאידוס ואשכרה הפכה ל-3:4. עם צמד של טוני מרטינס ושער ניצחון של עבדה רבך. במחזור האחרון סיימה אלאבס ב-3:3 דרמטי נגד ריאל סוסיאדד בחוץ כשהיא מובילה פעמיים ולבסוף משווה עם שער של לוקאס בויה, שערו ה-11 העונה, המוציא לפועל העיקרי. ברצף המשחקים הזה היה גם תיקו 1:1 נגד ויאריאל כך שהקבוצה כן מראה חוסן.
אחת הבעיות של אלאבס היא שעל אף הרצף הכי טוב שלהם העונה - ארבעה משחקים ללא הפסד - גם יתר התחתית צוברת נקודות ומעבר לכך עברו עשרה ימים מאז משחקה האחרון. “הזמן בין המשחקים מרגיש די ארוך, הגענו אחרי משחק טוב נגד ריאל סוסיאדד ורצינו לשחק אבל זה הלו"ז וניצלנו אותו כדי להתאמן. אני לא מופתע ממה שקורה בטבלה ובחלק הראשון של העונה ראיתי שיש הרבה קבוצות מעורבות”. קיקה אומר: “בחמשת המשחקים שלי בקבוצה אנחנו מדורגים במרכז הטבלה, זה אומר שאנחנו במצב טוב ואנחנו רוצים לצבור עוד נקודות עד סוף העונה”, והוא מלא ביטחון. קיקה, אגב, כבר ניצח את ריאל כשהיה ממש בתחתית - ב-2022 עם חטאפה בינואר.
עם 46 שערי חובה, לאלאבס ההגנה החמישית הגרועה בליגה מה שכמובן מונע ממנה לברוח מהתחתית לעת-עתה, אבל קיקה אופטימי: “ספגנו יותר שערים מאשר מה שהיה אמור לקרות. השוערים לנו לא נדרשו להרבה עבודה. היריבות שלנו לא מגיעות להרבה מצבים. זה משהו שאנחנו יודעים שאנחנו יכולים להשתפר בו, ואנחנו עובדים על זה”. הוא נשאל על מצבה של ריאל מדריד לאחר ההדחה מליגת האלופות ואמר בין היתר שהוא מקווה שב-20 הדקות האחרונות המשחק יהיה פתוח. “נגד יריבה ברמה כזו, משחק בברנבאו תמיד שם אותך תחת הרבה יותר לחץ. אנחנו צריכים לעשות דברים טוב מאוד ואני מקווה שיהיה לנו קצת מזל, כי הם קבוצה שיכולה לפעמים לדחוף אותך עד הקצה. יש להם שחקנים טובים מאוד זה ברור ולעתים דברים שמתפחים אינם בשליטה שלך”. למעט המשחק נגד ויאריאל שהוזכר, אלאבס סיימה גם בתיקו נגד אתלטיקו מדריד מהצמרת הגבוהה, זה קרה בפתיחת העונה, ויש לה גם ניצחון נגד בטיס החמישית. במשחקי החוץ היא ניצחה שלוש פעמים והפסידה עשר בין היתר.
לוקאס בויה שהוזכר קודם, מלך שערי הקבוצה, כבר קבע שיא קריירה עם 11 שערים, ואליו אפשר להוסיף את טוני מרטינס עם שמונה. בסה"כ יש להם 19 כיבושים שזה יותר ממחצית שעריה של הקבוצה. “צמד מאירופה”, נכתב עליהם במארקה. הם הצמד השישי הכי טוב בלה-ליגה, כאשר רק לריאל מדריד, ברצלונה, מאיורקה, אוססונה וריאל סוסיאדד יש צמד שכבש יותר. זה הצמד שישאיר את הקבוצה בליגה, כך מקווים בקבוצה. בויה עלה מהספסל במשחק האחרון ונראה שיחזור ל-11 במקומו של איברהים דיאבטה שגם כן כבש. אנטוניו בלאנקו במרכז השדה כמובן ואלאבס עם מערך שלושה בלמים. עבדה רבך ששיחק כמגן לאחרונה ייעדר בשל כרטיסים צהובים. מי שאולי יהיה בסגל של אלאבס למרות הכל הוא מריאנו, שיחזור לברנבאו לאחר 1,052 ימים, אז היה בסגל נגד אתלטיק בילבאו במחזור סיום העונה ולא שותף, חוזהו נגמר כמובן. מריאנו זכה לקצת קרדיט מקיקה שכן קודם לכן לא היה בסגל בשל סכסוך עם המאמן אדואראדו קאודט. אבל עדיין הוא ארבע שנים לא כבש שער ליגה, מאז שלהי 2021-22 במשחק החוץ נגד קאדיס כשחקן ריאל. אניגמה
בויה ומרטינס. הצמד שישאיר את אלאבס בליגה?
אלאבס - הרכב משוער: אנטוניו סיברה| ג’וני, נהאול טנגליה, ויקטור פארדה| אנחל פרס, פאבלו איבנייס, אנטוניו בלאנקו, קרלס אלנייה, ג’ון גורידי| לוקאס בויה וטוני מרטינס
היסטוריה ומפגשי עבר:
זה יהיה המפגש ה-20 בין ריאל מדריד לאלאבס בסנטיאגו ברנבאו וריאל עם מאזן מצוין: 17 ניצחונות (89%) מול שני הפסדים (11%), ויחס שערים 60:11. כן, ריאל כובשת שלושה שערים למשחק. היא כבשה חמש חמישיות נגד אלאבס ואחת צריכה ממש לצלצל לכם, ועוד ארבע רביעיות. בעונה שעברה ריאל ‘הסתפקה’ בשלישייה, משחק שהחל נהדר והסתיים בניצחון מעיק, גם בגלל כניסתו של חסוס ואייחו מהספסל. לוקאס ואסקס הבקיע אחרי דקה, קיליאן אמבפה ורודריגו עשו 0:3 אבל קרלוס בנאוידס וקיקה גארסיה צימקו בדקות הסיום ל-2:3. עוד נספר כי לריאל היו שמונה ניצחונות רצופים נגד אלאבס עד שבעונת הקורונה 2020-21 בוולדבבאס - האקס חוסלו הכריע. לוקאס פרס כבש בפנדל מהיר, חוסלו הכפיל וקאסמירו רק צימק בדקה ה-86, 2:1 לאלאבס. את ניצחון הבכורה שלה במדריד השיגה אלאבס כמה לא מפתיע בעונת 1999-00 במחזור ה-36 כשריאל עם הראש כבר בחצי גמר ליגת האלופות נגד באיירן מינכן, אבל זה לא מהווה תירוץ. למען שינוי האווירה נספר לכם על 0:5 כיפי בעונת 2023-24 אחרי הבטחת האליפות עם צמד של ויניסיוס ושערים של בלינגהאם, ואלוורדה בפצצה וארדה.
כבר במפגש השני בביתה ניצחה ריאל את אלבס 0:5, במחזור הרביעי בעונת 1931-32. בעונת 1954-55 זה נגמר ב-1:4 וכעבור עונה שוב 0:5 עם כאלפרדו די סטפאנו ופאקו חנטו מבקיעים וסה"כ חמישה כובשים שונים. בעונת 1998-99 השיגה ריאל 2:3 עם שער ניצחון של ראול. כעבור שנתיים היא זכתה באליפות בעונת 2000-01 עם 0:5 גדול על אלאבס במחזור ה-36 בהצגה כל-ספרדית. לואיס פיגו כיכב עם שלושה בישולים כאשר ראול כבש צמד וגם גוטי, פרננדו היירו ואיבן הלגרה חגגו. כעבור שנתיים ראול הפצוע נעדר וזה היה הערב של רונאלדו שרק עלה מהספסל לבכורה בריאל מדריד במחזור החמישי ב-2002-03 - וכבש מבישול של רוברטו קרלוס בבעיטת יעף. הוא השלים צמד ממסירה של סטיב מקמנמן וגם לפיגו היה צמד וזידאן פתח את הערב עם גולאסו בדרך ל-2:5. ב-2005-06 רונאלדו שוב כבש צמד נגד אלאבס בדרך ל-0:3 במשחק רע. התוצאה חזרה על עצמה במשחק בצהריים בעונת 2016-17 וכעבור שנה 0:4 עם צמד של כריסטיאנו ושערים של גארת’ בייל וקארים בנזמה. בעונת 2019-20 ריאל עשתה צעד חשוב לאליפות עם ניצחון ביתי 0:2 על אלאבס משערים של בנזמה ואסנסיו במחזור ה-35. בסה"כ מפגשי הליגה - 39 במספר - עדיין ריאל מדריד ביתרון גדוןל, 33 ניצחונות מול ארבעה הפסדים ו-104:27 ביחס השערים. בסיבוב הראשון כאמור במחזור ה-6, אמבפה כבש שער גדול, קרלוס ויסנטה השווה ורודריגו ניצח את המשחק כשוויניסיוס מבשל בצורה נהדרת.
הניצחון הדחוק 2:3 בעונה שעברה. התחיל טוב ונגמר רע





