מחזור 32: מטיילים ל-4:0 קליל בבית מול בטיס המתפרקת (כריסטנסן, לבנדובסקי, ראפיניה, גידו רודריגז [עצמי] )

שאלה קצת מורכבת.
ממה שאני מבין, נחתם איתו חוזה עד 2026, אבל הוא לא עבר אישור בינואר בגלל איחור ברישום.
לפי חלק מהמקורות, יש לגאבי תחנת יציאה אם החוזה לא מאושר בקיץ.
חלק מסוים מאותן מקורות אומרים שהתחנה היא בקיץ 2023 .
לפי חלק אחר, אין לגאבי תחנת יציאה.

ההיגיון שלי אומר שגם אם התחנה שלו בקיץ, ובארסה הרבה מעל תקרת השכר, היא עדיין יכולה לרשום אותו.
בארסה עדיין יכולה לרכוש\לחדש לפי הכלל של 40%. פיקה לבד פינה משכורת גבוהה, ו 40% ממנה אמור להספיק לרשום את גאבי.

זהו, שאני לא בטוח בזה. החוזה איתו נחתם רשמית, והוא אמור לקבל שכר לפי החוזה החדש, לא הקודם. יש לבארסה מחויבות כספית כלפי החוזה החדש, אז ההיגיון אומר שגם לו יש מחויבות עם סעיף שחרור אסטרונומי.
השאלה אם הוכנס בחוזה החדש סעיף של עזיבה במקרה של אי-רישום או לא.

הבעיה שגאבי לפחות מבחינה משפטית, יכול להחליט שהוא עובר בחינם לקבוצה אחרת. הרי עכשיו הוא תחת החוזה הישן.

הבעיה העיקרית שלנו היתה ותישאר העובדה שצ’אבי מקובע מחשבתית. אם הוא אוהב משהו הוא יישאר איתו ואם הוא התקבע על משהו אז ימות העולם אבל זה מה שיהיה. לכן קונדה ממשיך להיות מגן ימני ולא הבאנו שום מגן טבעי נורמלי כבר שלושה חלונות העברות (ואלבס לא נחשב), לכן ראפינייה ממשיך להיות מוחלף, לכן לבנדובסקי מקבל כרטיס חופשי להישאר על הדשא בכל משחק ובכל תוצאה, לכן אנסו מקבל אותה כמות דקות גם אם הוא במגמת שיפור, לכן באלדה וגאבי לא מתקדמים, לכן נדיר כשצ’אבי משנה שיטת משחק באמצע כשמשהו לא עובד או עושה חילוף מפתיע. ולכן הופעה אירופית אחת אחרי השנייה נראית אותו הדבר בדיוק.

ואגב פתיחות מחשבתית, גם ה4-4-2 קרה עקב אילוצים (להזכיר לכם את בהלת הקיצוני השמאלי שכמעט גרמה לבארסה להחתים את קראסקו בינואר?) ולא איזה קלף טקטי מבריק ורק בגלל שזה עבד צ’אבי המשיך לרוץ עם זה ומעכשיו גם ימשיך להאמין בזה לא משנה מה.

אני באמת לא יודע למי יימאס קודם מהעקשנות והקיבעון של צ’אבי, לו עצמו או להנהלה.

במאקרו, לצ’אבי יש קצת פתיחות מחשבתית.
למשל, את העונה התחלנו עם גאבי כבאנקר על הדשא, ועם פרנקי כבאנקר על הספסל. איך זה נפתר? הפתרון הממש רשמי היה רק אחרי המונדיאל, עם המעבר ל-4 קשרים, ככה שגם גאבי נשאר על הדשא (כי חס וחלילה שלא יפתח מתישהו), וגם בוסקטס קשישא לא נשאר לבד בקישור האחורי להתמודד עם היריבה לעת זקנה.

רק שזה עבד טוב כל עוד הקישור וההתקפה היו כשירים לחלוטין, ועבד פחות טוב ברגע שפדרי ודמבלה נפצעו, שלא נדבר על פרנקי. ואז כל המטרה שלשמה התכנסנו כאן היום לקישור מרובע הלכה לאיבוד.
בקיצור - זה לא היה פתרון, זה היה פלסטר. וכמו כל פלסטר - יש גבול לכמה הוא יכול להחזיק, בטח כשיש עוד פציעות.

אבל אני לחלוטין מסכים איתך ועם ליאור פה: כמו בכל מועדון, בכל שחקן, עם כל מאמן ובכל תקופה - אי אפשר לנתק הצלחה/כישלון של גורם אחד (למשל: שחקן), משאר הגורמים שמסביבו. לצ’אבי מגיע כל הקרדיט שבעולם על העלייה של באלדה, אבל באותה מידה מגיעה לו ביקורת על זה שהבחור פשוט לא יודע איפה להתמקם בהגנה. למשל. ואם באלדה לא מסוגל ללמוד את זה, לפחות לא בצורה מהירה, אז מגיעה לצ’אבי ביקורת על זה שאלבה עדיין מסופסל (כן, גם במשחקים “קטנים” בהם יש פחות סיכוי שהוא יבכה במחצית) למרות שבאלדה מתקשה בנושא.

אני לא יכול באמת לשפוט אף קיצוני אצלנו העונה.
בימין: כי פשוט אין לדמבלה/ראפיניה עזרה של המגן שלידם (אגב, אותה סיבה למה אני מאמין לחלוטין, נכון להיום, בקונדה, וחושב שרוב הגדול של הבעיות איתו העונה נובעות מהתפקוד הלא נכון שלו + עונה ראשונה ובלה בלה בלה).
בשמאל: כי או שהם לא משחקים גם אם הם במגמת שיפור, בין אם זה בגלל המערך, ובין אם זה מסיבות אחרות.

יכול להיות שפאטי ופראן באמת גרועים, ובאמת עדיף לזרוק אותם כמה שיותר מהר ותמורת כמה שיותר ג’ובות. אבל אני לא חושב שהם לגמרי לגמרי נבחנו השנה - גם במשחקים בהם היה אפשר לתת להם יותר זמן דשא. תראו איך ראפיניה התחיל את העונה, ואיך הוא סיים אותה. זה לא שעכשיו הוא הקיצוני הכי טוב בעולם, רחוק מזה, אבל בהחלט רואים מגמת שיפור אצלו בשבועות האחרונים. רק שאני לא בטוח שהוא היה משחק יותר מידי, אם דמבלה היה כשיר.

אבל אין מה לעשות - צ’אבי פה, ופה כדי להישאר (לפחות גם בעונה הבאה). אני רק מקווה שיוסקו כמה מסקנות בקיץ, עם ובלי קשר לחיזוקים שאולי יגיעו.

לדעתי זה בעיקר תלוי בשחקן.
דוגמאות יש לכאן ולכאן, אבל חשוב לזכור את הסיבה המרכזית בגללה נראה שרוב ההשאלות נכשלות - שחקן שמספיק טוב מראש לא יוצא להשאלה.
כלומר, מראש השחקנים שיוצאים להשאלה הם לא הילדים הכי מבטיחים, אלא הילדים שנמצאים רמה אחת מתחת. לכן המדגם מתעתע.
כמובן שיש סייגים, זה תלוי מאוד בעומק הסגל בעמדה הזו, ובצרכי הקבוצה המיידיים, אבל לרוב, גם בגיל צעיר מאוד, הצעירים המבטיחים יותר מראים שהם שווים לפחות מקום גבוה על הספסל, ולכן משתלם להשאיר אותם, גם מקצועית, גם כלכלית וגם עבור האוהדים.

בכל אופן, אני בדעה שאם שחקן מספיק טוב, הוא אמור להיות מסוגל להראות את זה גם באוססונה.
כמובן שרצוי לקבוצה שסגנון המשחק שלה יתאים עבורו, אבל אני הבנתי את אוססונה בתור שם כללי לקבוצות אמצע טבלה ולא לקבוצות בעלות סגנון כדורגל מסוים.

אפשר גם להיות ילד טוב ולצאת להשאלה ובהחלט יש אינסוף דוגמאות (למשל אסנסיו ואלורדה אצלנו).
אבל כשחקן נמצא בדעיכה בקריירה, יציאה להשאלה לרוב אומרת שכבר אין לך מקום בקבוצה ומשם כבר מאוד קשה להרוויח את המקום בחזרה.
מעריך שזה יהיה יותר קרוב להשאלת חאמס רודריגז מאשר השאלת אסנסיו.

עבדה?

מישהו זוכר שחקן שברצלונה שלחה להשאלה ואז חזר והצליח בברצלונה?

אלבה? פיקה? אההה אמרת השאלה. פספסתי

בוא נראה איך מסי יחזור.

הכוונה שלי היא שאחוז ההצלחה של ההשאלות הוא מוטה מראש, כי לרוב הצעירים הפחות כשרוניים נשלחים להשאלה.
על אחת כמה וכמה בקבוצה כמו ברסה שמאוד דוחפת לשילוב צעירים, ולכן אלה שמושאלים כנראה ממש לא מצאו את מקומם.

שאלתי את זה בלי קשר, פשוט לא זוכר שום מקרה של שחקן ברצלונה שמושאל לקבוצה אחרת וחוזר בהצלחה.

יותר מזה, כל ההשאלות של ברצלונה שאני זוכר המטרה היחידה שלהם היתה להיפטר מהמשכורת של אותו שחקן.

בדקתי את כל המושאלים במאה ה 21, לא מצאתי אחד שחזר מהשאלה והצליח בבארסה.
היו כאלה שנמכרו אחרי ההשאלה והצליחו במקומות אחרים.

זה לא נכון שכולם מושאלים כדי לחסוך במשכורת. אפילו מהמושאלים השנה, אבדה וניקו הושאלו כדי לקבל דקות ולא כדי לחסוך במשכורת.

טוב רובם של המושאלים…