במאקרו, לצ’אבי יש קצת פתיחות מחשבתית.
למשל, את העונה התחלנו עם גאבי כבאנקר על הדשא, ועם פרנקי כבאנקר על הספסל. איך זה נפתר? הפתרון הממש רשמי היה רק אחרי המונדיאל, עם המעבר ל-4 קשרים, ככה שגם גאבי נשאר על הדשא (כי חס וחלילה שלא יפתח מתישהו), וגם בוסקטס קשישא לא נשאר לבד בקישור האחורי להתמודד עם היריבה לעת זקנה.
רק שזה עבד טוב כל עוד הקישור וההתקפה היו כשירים לחלוטין, ועבד פחות טוב ברגע שפדרי ודמבלה נפצעו, שלא נדבר על פרנקי. ואז כל המטרה שלשמה התכנסנו כאן היום לקישור מרובע הלכה לאיבוד.
בקיצור - זה לא היה פתרון, זה היה פלסטר. וכמו כל פלסטר - יש גבול לכמה הוא יכול להחזיק, בטח כשיש עוד פציעות.
אבל אני לחלוטין מסכים איתך ועם ליאור פה: כמו בכל מועדון, בכל שחקן, עם כל מאמן ובכל תקופה - אי אפשר לנתק הצלחה/כישלון של גורם אחד (למשל: שחקן), משאר הגורמים שמסביבו. לצ’אבי מגיע כל הקרדיט שבעולם על העלייה של באלדה, אבל באותה מידה מגיעה לו ביקורת על זה שהבחור פשוט לא יודע איפה להתמקם בהגנה. למשל. ואם באלדה לא מסוגל ללמוד את זה, לפחות לא בצורה מהירה, אז מגיעה לצ’אבי ביקורת על זה שאלבה עדיין מסופסל (כן, גם במשחקים “קטנים” בהם יש פחות סיכוי שהוא יבכה במחצית) למרות שבאלדה מתקשה בנושא.
אני לא יכול באמת לשפוט אף קיצוני אצלנו העונה.
בימין: כי פשוט אין לדמבלה/ראפיניה עזרה של המגן שלידם (אגב, אותה סיבה למה אני מאמין לחלוטין, נכון להיום, בקונדה, וחושב שרוב הגדול של הבעיות איתו העונה נובעות מהתפקוד הלא נכון שלו + עונה ראשונה ובלה בלה בלה).
בשמאל: כי או שהם לא משחקים גם אם הם במגמת שיפור, בין אם זה בגלל המערך, ובין אם זה מסיבות אחרות.
יכול להיות שפאטי ופראן באמת גרועים, ובאמת עדיף לזרוק אותם כמה שיותר מהר ותמורת כמה שיותר ג’ובות. אבל אני לא חושב שהם לגמרי לגמרי נבחנו השנה - גם במשחקים בהם היה אפשר לתת להם יותר זמן דשא. תראו איך ראפיניה התחיל את העונה, ואיך הוא סיים אותה. זה לא שעכשיו הוא הקיצוני הכי טוב בעולם, רחוק מזה, אבל בהחלט רואים מגמת שיפור אצלו בשבועות האחרונים. רק שאני לא בטוח שהוא היה משחק יותר מידי, אם דמבלה היה כשיר.
אבל אין מה לעשות - צ’אבי פה, ופה כדי להישאר (לפחות גם בעונה הבאה). אני רק מקווה שיוסקו כמה מסקנות בקיץ, עם ובלי קשר לחיזוקים שאולי יגיעו.