מחזור 32: מטיילים ל-4:0 קליל בבית מול בטיס המתפרקת (כריסטנסן, לבנדובסקי, ראפיניה, גידו רודריגז [עצמי] )

לא מבין למה אתה תוקף את דימה, כאילו הוא מדבר בשם צ’אבי.

באופן חד משמעי ומאוד ברור - צ’אבי מאמין בדמבלה. האם הוא מאמין בכריסטנסן יותר/באותה מידה? אנחנו עדיין לא יודעים, ויכול להיות שלעולם לא נדע. אבל זה לא משנה כמה חלקנו פה כועסים על צ’אבי בגלל הגב שהוא נותן לצרפתי, אבל מאוד ברור שכל מה שהמאמן עושה עם הצרפתי בשנה וחצי האחרונות צועק בקולי קולות, בחוצות העיר, עם שלטים וכיתוב בשמים: “אני רוצה שהוא יישאר, וצריך לעשות כל מה שאפשר כדי שזה יקרה”.

אפשר לא לאהוב את זה, אבל אי אפשר שלא לראות את זה. וברגע שרואים את זה, מבינים שאם דמבלה נעול לעונה הבאה (אלא אם תנחת פה הצעת ענק, שלא תנחת), זה אומר שלפחות אחד מבין 3 האחרים בהתקפה יידחף החוצה. מכאן השאלה היא רק “על מי אפשר להוציא יותר?”. זהו.
ואם עזיבה של 1-2 מההתקפה לא תעזור - גם ההגנה תנודב למאמץ המלחמתי. ומה לעשות - יכול להיות מאוד שלא נאהב את מי שינסו לדחוף החוצה משם. רמז - זה צריך להיות שחקן שעזיבה שלו תכניס כסף למועדון.

מעבר לזה - אני איתך. החזרה של מסי זה נוסטלגי ומרגש וכל השיט הזה. אחלה. לא רוצה למשכן עוד נכסים של המועדון, במיוחד כאלו בגיל צעיר וכאלו שהחזיקו את הקבוצה השנה, בשביל שחקן אחד בן 36. גם אם לשחקן הזה קוראים מסי.

לבנדובסקי ראה את ברצלונה במצב גרוע יותר לפני שנה, ועדיין נלחם כדי להגיע. למה שיעזוב דווקא עכשיו?

מי אמר? מה אתה חושב שהוא עושה במקום להתכונן למשחקים?

די פשוט, הוא השיג אליפות עם ברצלונה. ברצלונה במצב גרוע. אם יש לו גלגל הצלה ושחקן ברמה שלו יש לו. אז למה לו להתבזבז בברצלונה? בהנחה שברצלונה היא זו שתרצה למכור אותו בגלל המצב הכלכלי הרע. אני לא מתכון שהוא זה “שיכפה” על ברצלונה את המעבר…

בשביל שלבנדובסקי יעזוב, צריכה להיות קבוצה שתרצה אותו, והוא ירצה אותה, וברצלונה תרצה למכור. לא רואה איך אחד מהתנאים האלו קורה, אז שלושתם?

בכמה אתה חושב אפשר למכור את לבנדובסקי אם הוא היה מוכן לעזוב?
בן 35 תיכף להזכירך, עם משכורת גבוהה.

גם נכון. לא חשבתי על זה.

קשה לי להאמין אם מסי יגיע שלבנדובסקי יעזוב מרצונו.

למה אתה לא רואה את שלושת התנאים האלו קורים? אם הדני מועמד למכירה אז המצב הכלכלי שלנו גרוע אפילו גרוע יותר ממה שאומרים לנו. והפולני אני בטוח שאתה תסכים איתי הוא לא פראן טורס.

נשאיר את מסי בצד.

שזה היה ברור שזה גם לא אפשרות שדנים בה היום . לא מדברים על מכירה שלו אפילו לא ברמה התיאורטית . אבל מבחינתי, אם שום ברירה אחרת לותר עליו ולא לוותר על הדני.

למה?

• רצון לעזיבה של לבנדובסקי - למה שיירצה לעזוב מועדון שרק לפני שנה הוא נלחם להגיע אליו, כשהוא (המועדון) היה במצב גרוע הרבה יותר? למה שירצה לעזוב מועדון שכנראה יזכה באליפות, בשנה הראשונה שלו, כאשר הוא אולי יסיים כמלך השערים בגיל 35, עם צ’מפיונס בעונה הבאה, ועם הזדמנות אולי לשחק עם מסי?
  • קבוצה שתרצה אותו - כמה קבוצות יכולות לקלוט את הפולני, כולל השכר שלו והעובדה שהוא לא בא להיות שחקן ספסל, ויכולות להציע לו גם מקצועית, חברתית, פרסומית ומה לא, את מה שברצלונה מציעה?
  • שברצלונה תרצה למכור אותו - זה טריקי. על הנייר זו האפשרות הכי סבירה, לדעתי, לפחות רעיונית, וגם זה רק מהבחינה הכלכלית. כי בהינתן העובדה שאין לברצלונה יכולת לקנות חלוץ על אחר, צעיר או לא צעיר, אז ברצלונה חד משמעית תעדיף לסחוט את הלימון הפולני כמה שרק אפשר (שוב, במיוחד אם מסי יחזור), בשביל לעשות עוד צעד בחזרה לטופ האירופי. יהיה לה הרבה יותר קשה לעשות את זה בלי לבנדובסקי, בעיקר כי אין מישהו אחר שיכול להיות במקומו.

אז שוב - גם אם אני מוכן לקבל תנאי אחד שיתקיים, אני לא רואה איך שלושתם קורים.
רק אם החוליה הראשונה בשרשרת תהיה רצון לעזיבה מצד הפולני, וג’נטלמניות של ברצלונה ורצון לתת לו ללכת מתוך כבוד. אבל…לא רואה את זה קורה.

אתה חוזר לזה שאתה מעדיף מכירה של לבנדובסקי ולא של כריסטנסן. ובאיזשהו מקום אני מסכים. אבל אני לא יכול להתעלם מענייני היצע, ביקוש, ומה אפשר להשיג ממכירה ושל מי. מקצועית - כריסטנסן חייב להישאר. אין ספק בכלל. אבל למועדון כמועדון יש זוויות הסתכלות אחרות מעבר לזה שהדני באמת הרשים השנה.

אני לא מדבר על אפשרות שהוא ירצה לעזוב בניגוד לרצון של ברצלונה, אלא רק אם ברצלונה מבחינתה תרצה למכור אותו.

אז במקרה הספיציפי הזה אני לא חושב שהוא יאחז בקרנות המזבח ואם תהיה הצעה טובה בשבילו הוא יעזוב בשקט.

זה לא אופציה הוא גם לא מוזכר באף שמועה, אני גם לא רוצה למכור אותו. אבל מבחינתי הדני הוא באנקר מוחלט.

דרך אגב סתם בשביל הדיון התיאורטי כמה כסף הוא כבר יכול לתת לנו? זה לא בלם בן 20 ונדיר שקבוצת עושות קופה היום מבלמים.

כל עוד צ’אבי מאמן בברצלונה לפאטי אין מה לעשות אצלנו זה כואב לי אבל הוא יכול לתת לנו כסף כי מנדש מומחה בלמקסם מחירים של שחקנים.

בכמה תמכור את לבנדובסקי אם באמת הייתה אופציה כזאת?
לפי טראנספרמארקט, הוא שווה 40 מיליון.
בארסה קנתה אותה ב 50, חוזה ל 3 שנים.
זה אומר שבקיץ הוא שווה 34 מיליון בספרים .
אם מכרת אותו ב 40, אתה יוצא עם רווח של 6 מיליון שלמים. עם זה אתה הולך לטבאס?
אריק לדוגמה שווה 12 לפי טראנספרמארקט. אם תמכור אותו, תרוויח את כל ה 12 כי הוא בא בחינם.

אתה מבין שאי אפשר למכור את לבנדובסקי אפילו מבחינה כלכלית, שלא לדבר מעשית?

אני לא רוצה למכור אותו. אני גם מבין שזה היה במחיר של הפסד. אבל הבעיה הגדולה של ברצלונה זה המשכורות והffp אתה נפטר מהמשכורת שלו.

ובאמת כמה אתה חושב שאפשר לקבל על כריסנטסאן? המשכורת שלו לא גדולה באופן יחסי וברצלונה לא טובה בלמכור שחקנים.

נמכור את הדני. זה יתן לנו אולי טיפה אויר לנשימה בקיץ הקרוב אבל שהיה לנו בהצלחה עם הגנה שמורכבת מרוברטו אלונסו ואלבה. באמת שהיה לנו בהצלחה עם זה. זה הגנה שתככב בסיוטי הלילה של כולנו פה בשנה הבאה… בסופו של דבר ברצלונה שתהיה קבוצה תחרותית זה הפיתרון הכי טוב לבעיות הכלכליות שלנו…

לא רוצה למכור לא את הפולני ולא את הדני. אני לא זה שמקבל משכורת ושכר על תפקיד ניהולי במועדון , זה התפקיד של לאפורטה ואלמיני לשבור את הראש פה, לא שלי.

ואני יודע שאתה לא צאבי ואתה גם לא רוצה למכור את הדני… אבל מישהו חייב לחטוף פה אש :slight_smile:

דרך אגב אם מסי לא יגיע ויגידו שאנחנו במשבר כלכלי נוראי אז אוקי. אבל בעיני אם מסי יגיע זה עוד יותר יהיה בדיחה.

גם אם צ’אבי היה אוהב 4-3-3 (והוא לא) אז אחד מבין דמבלה וראפיניה צריכים ללכת. אי אפשר לשחק עם שניהם ביחד, וזה לא הגיוני להחזיק את שניהם, במיוחד כשאפשר לעשות קופה על אחד מהם.

כן, גם אני לא רוצה למכור אף אחד אבל בו נהיה מציאותיים .
מישהו חייב להימכר, וזה חייב להיות מישהו עם ערך שוק גבוה וכזה שלא שווה הרבה בספרים.
לא לבנדובסקי, לא קונדה, לא ראפיניה ולא פראן אפילו.
אולי החלום של ליאור עוד יתגשם, וזה יהיה גאבי.

שוב הדני כמה ערך יש לו ואיזה הצעה יתנו עליו הרי בקיץ הוא לא היה מבוקש כל כך ?

יש גם אפשרות לאראוחו או פדרי? :grin:

30M לפי טראנספרמארקט.
לדעתי לא מספיק כדי להיות האופציה הראשונה להימכר. אבל אם איזו צ’לסי תבוא עם 50-60 מיליון, הוא יימכר.
אני חושב שתהיה מכירה כואבת אחת לפחות. אולי כריסטנסן, אולי פאטי, אולי גאבי, אולי אפילו ראפיניה (ב 90-100 מיליון) או באלדה.

פרט לראפיניה במחיר משוגע, לא נראה לי שיש סיכוי שמישהו מהרכישות היקרות האחרונות יימכר.
כמו כן, אין ערך שוק לוותיקים - אלבה, רוברטו, אלונסו. בוסקטס ממילא מסיים חוזה. אני חושב שאלבה יקצץ או יידחה שוב את המשכורת, האחרים גם ככה עם משכורת נמוכה.
לא מאמין שימכרו את עמודי התווך של בארסה - מאטס, אראוחו, פדרי, דה יונג.
לא מאמין שיימכרו את הבייבי של צ’אבי - דמבלה.

מה שנשאר זה כריסטנסן, פאטי, גאבי, באלדה, וכל הלא יוצלחים.
אני מוכן נפשית שימכרו שחקן שאני לא רוצה שיימכר.

מסי מייצר הכנסות, אז גם זה שיקול למועדון, לא רק התועלת הספורטיבית שלו. ויש מצב טוב שיסכים לשכר נמוך פלוס בונוסים גדולים.

סליחה שאני מתערב אבל רק רציתי להגיד שמהשאלה של פאטי לאיזו אוססונה אקראית תוביל את הקריירה שלו לכיוון אחד בלבד, וזה לא למעלה.

ואז תישאל השאלה - אם הקריירה שלו לא תנוע למעלה בקבוצה אחרת, למה להשאיר אותו בברצלונה?

(גילוי נאות: אני בעד השארה שלו בעונה הבאה. לא בכל מחיר, תרתי משמע, אבל בעד).

יש לי בעיה כשמדברים על שחקנים במנותק מהקבוצה. חוזק ואיכות הקבוצה מכתיבים לא מעט איך שחקן יתמודד עם בעיה או קושי.

אנחנו יכולים למשל לטעון שפראן טורס לא טוב ושזו הייתה טעות לקנות אותו אבל אפשר גם לטעון שבקבוצה מאומנת יותר בה התפקיד של כל שחקן מוגדר בהתאם ליכולות ולכישורים שלו פראן יכול לשגשג.

גם גאבי שממש מעצבן אותי, אני בטוח שאם היה מקבל הגדרת תפקיד יותר טובה ומקבל מנטורינג מהמאמן שלו היה יכול להשתפר מאוד באספקטים שכל כך חסרים לו כדי להיות קשר ברסאי אמיתי.

ואנסו, שברור שהפציעות פגעו בו מנטלית, זה כל כך ברור שהוא צריך רציפות ואמון וביטחון והוא פשוט לא מקבל את זה כי צ’אבי כמאמן לא יודע לתת את זה.

יש כמה שחקנים שהגיעו והכל פשוט תקתק להם כמו אראוחו וכריסטנסן אבל רוב השחקנים סובלים מהיעדר התקדמות.

אפילו ראפיניה שלא מפסיק להילחם ולנסות, אני מרגיש שהוא לבד במאבק. שאין לו יד מכוונת. וגם באלדה, אני לא רואה אותו עובר תהליך…

הוא לא מסיים השנה חוזה?

כי יש הבדל אם משחקים בקבוצה שמתחרה על תארים (בשאיפה) ומנסה לשחק כדורגל לבין קבוצת תחתית שעסוקה בהשרדות וכדורגל ציני.