בהסתמך על מראה עיניים במשחקים בלבד (כי אין לנו אפשרות לדעת מה קורה מאחורי הקלעים ובאימונים) - פורט לא קיבל מספיק הזדמנויות העונה, בטח לא בצורה רצינית שהיא לא 5 דקות פעם בחודשיים. אותו דבר פאו ויקטור.
האם יש סיבה למה פליק מחק אותם? כנראה שכן. אבל לא בטוח שהסיבה היא מקצועית נטו.
בעיני כל הזדמנות היא הזדמנות.
אם פורט היה בולט לטובה במשחקים שקונדה איחר, אז המצב היה אחרת. הוא יותר בלט לרעה מטובה.
ברמות האלה, אין זמן לתת לשחקנים הזדמנויות ארוכות. 1,2 ונקסט.
פאטי אנחנו כבר מכירים את הסחורה עוד מצ’אבי. גם בברייטון הוא לא הצליח.
אין שום אינדיקציה לחשוב שיש פה משהו מעבר למקצועי.
הנה גם עם פרמין וגאבי הוא סגר את ההמצאה הזו השני מקבל יותר דקות בגלל קשר אישי.
לגבי פורט.
פליק נשאל לפני המשחק מול סלטה למה קונדה לא נח. הוא ענה שאם הוא ייתן לקונדה 30 דקות מנוחה, קונדה יתחיל לרוץ מפה ל Sitges. זאת עיירה 35 ק"מ מברצלונה.
ואז הוסיף שקונדה בכושר מטורף ואין לו בעיית עייפות.
קונדה כבר סגר יותר מ 100 משחקים רצופים מאז נובמבר 2023. מי ששיחק כבר 100 משחקים, יכול לסחוב גם 110.
אם פורט יקבל דקות העונה, אני מאמין שזה יהיה בשמאל. הוא המחליף היחיד למרטין כרגע, ואני בטוח שיקבל דקות מול ויאדוליד ואולי אפילו מול מאיורקה.
בלי קשר, אני מבין למה פורט ופאטי לא משחקים. אני עוד איכשהו יכול להבין למה טורה לא משחק. יש עומס בעמדה שלו.
אני לא מבין למה פאו ויקטור לא משחק. בהתקפה יש שמיכה הכי קצרה, היו כמה גוליאדות, למה הוא לא שותף?
א. אני לא מסכים שהוא בלט בעיקר לרעה. אבל גם אם כן -
ב. זו הבעיה - שהוא נזרק למים בצורה די אקראית (“קונדה איחר? קדימה פורט, תעלה למגרש”), ומצפים ממנו, כילד בן 18 בלי הרבה ניסיון, להיות מדהים בסיטואציה הזו.
אומנם בהחלט אין יותר מדי אפשרויות לתת לשחקנים הרבה הזדמנויות ארוכות להתפתח, בטח ברמות האלו וברמת הלחץ בברצלונה, אבל בוודאות הוא יכל לקבל יותר ממה שהוא קיבל עד עכשיו (*). הוא שיחק רק 408 דקות העונה, ואנחנו בסוף אפריל.
אלו השחקנים ששיחקו פחות ממנו (ויש להם דקת דשא אחת במינימום) -
אני לא מתכוון לסתור אותך, זה פשוט המצב.
מסיבה כל שהיא פליק לא רוצה לתת דקות לפורט.
וקונדה במצב פיזי שבו הוא יכול להרשות לעצמו להמשיך לרוץ איתו. זה לא דומה לאגף השני שבו שבאלדה מקבל טיפול יותר שמרני בגלל פציעות עבר ונטיה לפציעות.
אני פשוט לא חושב שמדובר בעניין שהוא מעבר למקצועי, ומקצועית משהו שפורט עושה שם אותו במצב שבו פליק לא סומך עליו.
אני חושב שמהדוגמה היחידה עליה כבר התקבלה תשובה לשאלה “למה X לא משחק יותר (או בכלל)”, שהיא גם הדוגמה הכי בולטת לשאלה הזו - פרמין - ומהתשובה הדי משכנעת שבדיעבד קיבלתם/קיבלנו לשאלה (עכשיו שהוא כן הספיק לצבור כמות מכובדת של דקות כשחקן פותח והחסרונות/פערים שלו התחדדו) - אפשר ללמוד לכל הפחות שאפשר לתת את הקרדיט לפליק על ההחלטות שלו בתחום הזה.
קצת קשה לנו לפעמים בתור אוהדים לזכור את זה (גם אם אנחנו תופסים את זה עקרונית), אבל הצוות המקצועי רואה את השחקנים הרבה הרבה יותר מאיתנו. הרבה יותר. אם אנחנו רואים שחקן מסויים 70-90 דקות פעם או פעמיים בשבוע, הצוות המקצועי רואה אותו פי 5 לפחות (גם אם לא מדובר באותה רמת אינטנסיסיביות של משחק). קל וחומר כשמדובר בשחקן שראינו בקושי 100 דקות במצטבר.
נכון, טבילת האש הזאת על הבמה האמיתית היא משמעותית, וחשוב לראות איך השחקן מסתדר גם ‘על רטוב’. אבל אם באימונים המאמן לא רואה את מה שהוא מצפה ורוצה לראות - אין לו שום סיבה לחשוב שדווקא במבחן האמיתי הדברים יסתדרו כמו שצריך.
בנוסף - אני לא רוצה גם ללכת יותר מידיי לטיעון של “עם התוצאות קשה להתווכח” (מי כמוני כנפגע אנצ’לוטי יודע שהטיעון הזה עשוי להיות בעייתי, בלשון המעטה), אבל כן - גם ברמת התוצאות פליק הוכיח שהוא ראוי לקרדיט הזה. ולא רק ברמת התוצאות הסופיות של המשחקים - גם בדרך ובאופן שבו המשחק של בארסה נראה.
פליק רחוק מלהיות “מוחק/מתעלם צעירים” (כמו אנצ’לוטי, למשל). הרבה מאוד שחקנים צעירים (מאוד) מקבלים הזדמנויות משמעותיות אצלו, ואפילו השתדרגו אצלו בכמה רמות (קסאדו, ברנאל עד הפציעה, באלדה ועוד ועוד). אם שחקן אחר, צעיר, לא מקבל את ההזדמנויות מפליק - כנראה שיש לזה סיבה טובה, ואותו שחקן צריך לשאול את עצמו למה זה המצב (או שהוא כבר יודע, ורק לאוהדים הסיבה לא ברורה).
יותר מזה, אני חושב שצריך להסתכל על זה להיפך - אם אפילו שחקן כמו פראן מקבל קרדיט משמעותי מפליק, אתם יכולים רק לתאר לעצמכם עד כמה רחוק מהרמה הדרושה נמצאים פאטי ופאו ויקטור.
בגדול מסכים עם ההודעה שלך, אבל הקטע המצוטט צריך לעבור איזשהו דיוק -
אין לי תלונות על שיתוף הצעירים הכללי של פליק, אבל קסאדו וברנאל לא תועדפו על פני שחקנים בכירים מהם (שבסגל, או כפתרון מהבית במקום לקנות שכיר חרב מבחוץ). כשקסאדו וברנאל פתחו את העונה בהרכב, אלו שחקני הקישור שהיו פצועים: פרנקי, גאבי, אולמו (עוד לא נרשם, ומעט אחרי שנרשם נפצע), אאא"פ (חזר מקיץ של יורו ואולימפיאדה, וגם הוא שיחק מעט ונפצע), ואפילו אריק. כזכור - ראפיניה ו/או פראן שיחקו בקישור הקדמי במשחקים הראשונים. ככה שמתן ההזדמנויות למארקי מארק לא בהכרח קרה רק בגלל סגנון שיתוף הצעירים של פליק.
זה שהוא הוציא מהם (בעיקר מאסאדו, שקיבל יותר הזדמנויות כי…ובכן…הוא לא נפצע אחרי 3 משחקים) ומאחרים כמו באלדה המון, זה כמובן לחלוטין לזכותו של פליק. המון לזכותו.
אין שחקנים צעירים בברצלונה של עונת 24/25 שקיבלו הזדמנות משמעותית מפליק במצב שהוא לא אין ברירה, בטח לא בהופעות בכורה. בצדק או לא בצדק, אבל אין. חוץ ממרטין, אבל הוא לא צעיר. ולא שחקן.