מחזור 32: רכבת ההרים במונז'ואיק מסתיימת עם 4:3 פסיכי על סלטה ויגו (כבשו: פראן, אולמו, ראפיניה 2X. בישלו: איניגו, ראפיניה, לאמין)

לא תשכנע אותי שתוספת הזמן הייתה מופרכת ועוד לרזולוציה שיש על מה להתעכב עליה. לגביי החלק השני אתה צודק, בהחלט התקדמנו. מפליאה והתנערות שקראתי לזה טרללת אתה אומר את זה עכשיו במפורש.

כל הפורום הזה זקוק לאהבה. בעבר המאבק בין ריאל לבארסה הוציא התרגשות, היום הוא מוציא טריגרים. כולם פה צריכים חיבוק אחד גדול. תרגעו, תהיה עונה הבאה לריב.

אני אוסיף את השנקל שלי למשחק המטורף שהיה היום.

קודם כל, אני מתנצל. כל פעם שברצלונה משחקת חרא תדעו שזה בגלל שלא פתחתי בזמן את המשחק. היום ישבתי עם חברה בלנדוור עד רבע ל6 אז זה עליי הכל.

1. צריך לתת בראש שמגיע-משחק נפל של הפולני בשער שלנו. השער הראשון זה ברור, השער השני יוצר קריטי לדעתי-העמידה שלו הייתה פשוט נוראית. הוא עמד יותר מדי קרוב לקורה הקרובה שהוא פשוט הפקיר את כל הצד הרחוק. אפשר לראות מהזווית של מאחורי השער שהוא פשוט לא מכסה כלום ברחוק, כלום. השאלה זה אם מדובר בחלודה, או בחסרונות שלו שבעצם מנעו ממנו להיות שוער יותר גדול.
    גם השער השלישי אני מרגיש שהוא יכל יותר. בנאדם הביא ממש דרדלה, הוא לא הצליח להביא צ׳יפ כמו שצריך ועדיין השוער שלנו לא הצליח לעצור את זה.

אם יש משהו טוב בפולני שסיגריה אחת בסוף המשחק והוא שוכח הכל. הוא לוקח בפרופורציה ועובר למשחק הבא. אולי זה מה שכן הפך אותי לשוער של הטופ, למרות חסרונות אחרים במשחק.

1. לא הייתי מאמין בחיים שבלי באלדה נהיה כאלה מוגבלים התקפית. דווקא כאן יש חשיבות עצומה למאמן שצריך למצוא פתרונות לכפר על האיום של באלדה שנלקח מאיתנו, ואנחנו צריכים למצוא פיתרון לאיך ג׳רארד מרטין גורם לפחות נזק ולפתרונות יצירתיים בהתקפה. היום זה לא היה נראה טוב.

2. אני מת על פרמין, אבל שישאר מחליף. הילד היום קיבל שיעור חשוב מאוד מאולמו.
    קודם כל, כבר כמה משחקים שפרמין דווקא בעמדת הקשר הפותח משחק חרא. כל פעם שפרמין נכנס כמחליף הוא הביא שינוי, כשחקן פותח משהו שם לא עובד. זה בסדר להוריד לו קרדיט, לתת לו לעלות מהספסל ושילמד.
    והחלק החשוב-דני אולמו הוא השחקן ששינה את המשחק לגמריי, ואני אסביר למה פרמין קיבל שיעור-מה ששינה את המשחק והביא את הגולים ואת השינוי בחלק ההתקפי הייתה התנועה של אולמו ללא כדור.
    לאולמו יש את החסרונות שלו. הוא לא בדיוק סקורר, הןא לא בדיוק דריבליסט, תמיד מרגיש שחסר שם משהו. ועם זאת, יש לי משהו שאין לשחקנים אצלו ואולי רק פרמין יוכל למלא את החלל הזה-התנועה ללא כדור. זאת יכולת שקשה למדוד בסטטיסטיקה, אבל לא סתם ברגע שהוא נכנס הוא פשוט מיקם את עצמו כל פעם בצורה כזאת שהזיזה את ההגנה של סלטה. פרמין היה צריך לשבת בספסל עם מחברת ועט, כי זאת דוגמה מושלמת לקשר התקפי עם ניסיון מול קשר התקפי בלי ניסיון.

3. כולם יודעים מה דעתי על ראפיניה פה, אבל משהו אחד לא אקח ממנו-יש לו אופי.

4. היה פנדל גבולי על מינגסה, אם זה להפך ברסה מאניה חוגגת. לא הגיע לנו 8 דקות זמן.

5. אחרון חביב-פאטי. להאנסי פליק מבחינתי לא הגיע לנצח כשהוא מכניס קשר במקום חלוץ. היה צריך להכניס את פאטי.

תגובה מעולה, אבל מצטער - אני לא יכול לתת לייק.

כל השבוע הראשון של ה"חופש" הייתי בתגבורים עם יא 5 יחל שלי, וכל השבוע השני אני בודק מבחנים ומתכונות שהצטברו לי בשבועות האחרונים. אני זוכר שכשהיינו ילדים פסח היה שלושה שבועות, איך לעזאזל הוא הפך למצמוץ וחצי?!

אפילו לא סיימתי לבדוק את כל המתכונות…

שביט: כועס על זה שמכניסים קשר במקום חלוץ.
גם שביט: רוצה להכניס שחקן עבר במקום חלוץ.

לא זוכר איפה כתבתי את זה, אבל כשדיברנו על הדמיון ל-08/09 אמרתי שאחד ההבדלים בין העונה ההיא לזו זה שאז היינו גומרים משחקים 15 דקות משריקת הפתיחה, ואצל פליק אנחנו מזכירים את יונייטד של פרגי. קאמבקים מטורפים בזכות סגנון התקפי בלי מעצורים.
אנחנו לאט לאט בונים לעצמנו מסורת של לחזור מפיגור וזה יפה לראות. זה בעיקר מעיד על אופי וזה הכי חשוב.

אמשיך להגיד את זה פעם אחר פעם, קל להשמיץ שחקנים במקום לנסות להבין את הניואנסים ולהעריך.
אולמו, פראן, ראפיניה. כל אחד בתרומתו, כל אחד ברמתו. יופי של שחקנים. גם איניגו, באלדה ועוד ספגו יותר ממה שהגיע אליהם וצחקו על כולם. לא הכל שחור ולבן.
בקרוב אצל גאבי.

אפשר לנסות לשחק בלי באלדה, אפשר לנסות לשחק בלי ימאל. איך אפשר לשחק בלי שניהם אני לא יודע. מול 541? גיהנום.
זה כל פעם חוזר לאותו מקום - אין לנו כנף ימין חוץ מימאל ואין לנו כנף שמאל חוץ מבאלדה. אפשר להסתדר בכוח בלי אחד, אבל בלי שניהם פשוט סוגרים לנו את האמצע ונגמר הסיפור.
ואיזו כניסה מדהימה של הילד. כרגיל הכל עליו. מקווה שפינקו אותו בהרבה מופלאות. מגיע לו.
עונה הבאה 2 שחקני כנף חדשים לסגל זה חובה.

טוב, אז מגפת תפיסות בחולצה נגד מאיורקה בבקשה.

נדב לפני חולי - מפות חום, טקטיקות, ניתוחים מעמיקים, טיפ לפפ, צ’יפ לצ’אבי, השפעות סטטיסטיות של גובה העלים בדשא על אופן קשירת השרוכים של גאבי.

נדב אחרי חולי - השוואות מעולות בין לחרבן במכנסיים אתמול עם קו ההגנה הגבוה לבין…ובכן…לחרבן במכנסיים.

תמשיך ככה.

@Shusaku - תזכיר לי, מורה למה אתה?

תמטיקה

tenor (1)

מניח שמדובר בעצבים של ילד בן 18 (לא תמיד זוכרים כמה צעירים החבר’ה אצלנו), ולא משהו מעבר. אבל מקווה שפליק לא ייאבד אותו.

אתמול לא הייתה שום סיבה לא לתת לו דקות, גם אם רק כמחליף של מרטין/קונדה, בטח אחרי שקונדה שיחק כמות דקות פסיכית השנה, נראה עייף, והיה גרוע אתמול.

יוצר ידיעות גם עולות סביב הבאסה של פורט שכבר חוזר ע"י עוד קבוצות, ולא הסכים להיות מושאל כי רצה להיות בבארסה. מצד אחד אני לא אוהב התנהגו. כזאת של שחקנים צעירים, מצד שני קשה שלא להבין את התסכול שלו. זה גם לא שיש לנו עודף של שחקנים לגיטימיים בהרכב. בטח כשאחד כמו מרטין רואה דשא…

זה קטע עם מאמנים, אה?

לכל אחד מהם יש איזה שחקן שהוא מתעדף על פני מישהו שאנחנו היינו חושבים שהוא טוב יותר, ואנחנו לא מצליחים להבין למה…

במקרה הזה, ייתכן שאנחנו מקבלים את התשובה בהתנהגות של פורט. מאמנים לא אוהבים שחקנים קצרי רוח. גם לא כאלה שעושים אבו עלי כשהם יושבים על הספסל.

אבל בהחלט מעניין מה עוד יש שם שאנחנו לא יודעים…

מודה שגם אני כעסתי על פליק שלא נותן דקות לפורט וקורע את קונדה (אהמממ זה מתנקם בנו עכשיו בשני המשחקים האחרונים??) אבל אז גילה לי דימה שהילד בן 18 סה"כ. עכשיו, אם אתה בן 18 ויש לך כשרון כמו של לאמין או לכל הפחות כל הבלמים נפצעו ואתה פותח ומרשים - סבבה, אבל בסיטואציה של פורט בניגוד לקובארסי ולאמין יש על המשבצת שחקן פותח. אתה לא יכול לבכות שלא נותנים לך לשחק בגיל 18, תראה מה קרה לאידיוט מוריבה שחשב שהוא מסי בגיל 15, מקווה שיישרו את ההדורים כי נצטרך קצת ממנו ברצף שנותר ולטעמי הוא כשרוני פי 100 ממרטין - לא שזה הרבה.

פי 100 מ-0 זה עדיין 0. תשאל את טל, הוא מורה למתמטיקה.

ההשואה בין מוריבה לפורט לא נכונה ועושה עוול לפורט.

מוריבה היה כבר על הסף של שחקן הרכב קבוע בברצלונה (קומאן מאוד אהב אותו) פורט שנה שלמה סופג התעלמות מפליק.

אני מת על פליק אבל אני מבין לחלוטין את פורט.

יש דברים שאנחנו לא יודעים. אולי הוא חרא באימונים, אבל זה פשוט צורם לראות את ההתעלמות הזו מפורט

הוא בן פאקינג 18!! למה צריך להתייחס לכל ילד בן 18 שרוצה לשחק? מה אנחנו קבוצה סוציאלית? ראיתי אותו משחק, פנטזיסטה ודריבל זה אחלה, בהגמה אני רוצה לראות דברים אחרים לפני.

אני לא רוצה לתת לו 90 דקות שהוא יהיה קבוע בהם כי קוראים לו פורט, אבל אתה רואה אופציה אחרת חוץ ממנו וממרטין על הספסל?

באלדה נפצע בגלל זה וקונדה זה רק עניין של זמן.

ברור שקונדה מול ריאל מדריד וקבוצות בדרג שלה צריך לפתוח בהם אבל סלטה ויגו ולגאנס לדוגמה הוא לא היה יכול לקבל דקות או רחמנה ליצלן לפתוח בהם?

משהו שרציתי להגיד כל העונה, לדעתי היו לזה השלכות בעונה שעברה וזה כמעט ולא השפיע השנה. ברצלונה לא משחקת בבית שלה. המונז’ואיק זה לא הקאמפ נואו. אמנם אביב אמר לי בשיחת מעלית שדווקא בקאמפ נואו ריאל פחות התבזתה ופה ושם ניצחנו, אבל אני כאוהד רעדו לי הביצים מ-100 אלף איש ששונאים אותי שנאת מוות. ברצלונה דורסת.

-כביכול פציעה של רוברט לבנדובסקי ‘משרתת’ אותי ומקלה עליי אולי כביכול את החיים לקראת גמר הגביע (לא מעניין אותי מירוץ הפיצ’יצ’י המזויף). אני לא מאחל פציעה לאף אחד. אבל יש בזה משהו יפה שראפינייה בעט את הפנדל אתמול וכבש את שער הניצחון, מכל הלב ועמד בלחץ. הוא שחקן העונה שלי.

ברצלונה אחרי 32 מחזורים בליגה הספרדית:
עונת 12-13 מאה נקודות: 99 שערי ליגה
-עונת הטרבל הראשונה 08-09: 92 שערי ליגה
-עונת 16-17: 91 שערי ליגה
עונת הטרבל 14-15: 89 שערי ליגה
-עונת 24-25 פליק: 88 שערי ליגה
-עונת 10-11 דאבל גדול: 86 שערי ליגה
-עונת 17-18: 81 שערי ליגה
-עונת 18-19: 81 שערי ליגה
-עונת 20-21 (הפרידה של מסי) - 76 שערי ליגה
-עונת האליפות של צ’אבי 22-23 - 59 שערי ליגה
-עונת 05-06: רונאלדיניו-שואו ודאבל: 72 שערי ליגה

לי זה מרגיש שפליק פשוט גומר שחקנים מהר מדי. פאטי, פנייה, פורט. זה מרגיש כמו חוסר סבלנות. לעומת זאת היה לו מלא סבלנות לפראן שהיה מחורבן תקופה, לפאו שלא נותן אשכרה כלום, מרטין שגורם לדפיקות לב.

בסוף הגעת לסוף העונה ואתה צריך פתאום את פאטי ופורט. יש לך פציעות ועייפות. מה עכשיו? הם קפואים ומרגישים לא חלק מהקבוצה כבר.

פליק בעיניי באיזשהו מקום מונע מהם את ההזדמנות הספורטיבית להיות ״גיבורים״ בסיפור. כמו המון שחקנים שהתגלו בזמן פציעות וחוסר.

פאטי ופורט וקיבלו צ’אנסים בתחילת העונה והיו לא טובים. פורט בעיקר סיכן את הקבוצה עם טעויות טיפשיות ברחבה.
פאטי הוא פשוט לא כדורגלן רציני לרמות האלה. הוא לא מסוגל להביא את האינטנסיביות הנדרשת בכנף שמאל שלנו, ולא את הפיזיות שנדרשת מהחלוץ המרכזי שלנו.
והאמת? אפילו הדבר היחיד שהוא היה כל-כך טוב בו בעבר כבר אין לו - הסיומת.

קונדה, אגב, מזעזע. אבל מה ההבדל בינו לבין שאר הקבוצה? הוא לא יוצא דופן. כולם מותשים.

תעשה לי טובה, אף אחד מהם לא קיבל צ׳אנס אמיתי. פורט לא היה כזה גרוע. פאטי בכלל לא קיבל המשכיות בשום צורה כמחליף. פאו לדעתי מקבל יותר מדי קרדיט על כלום.

לא קיבלו כי לא הגיע להם.
פורט עוד מילא אבל פאטי זה צחוק מעבודה, הבן אדם גמור ברמות האלה.
כמו שכתבת, לפליק יש סבלנות לפראן ולמרטין, הוא הוכיח שהוא יודע על מי לסמוך. סביר להניח שהוא צודק גם במקרים האלו.