הקשר הטוב בעולם
תיקנתי לך חנן, אין בעד מה.
אין לי התנגדות בכלל.
אין לי עונג יותר גדול מלהרוס לכולם את השמחה.
המספרים של 17\18 חילוצי כדור למשחק לשחקן בודד נראה לי הזוי ולא מציאותי. כמות כזאת עושה קבוצה שלמה.
אז הלכתי לבדוק, ומצאתי שיש recoveries באתר הרשמי של הליגה.
אין אף שחקן בארסה עם 30 או יותר ריקאבריס בעונה שלמה.
אני חושב שהנתון של 18 חילוצי כדור לקוח מ FBREF (תלחצו על Miscellaneous Stats)
יכול להיות שזאת טעות שם, כי שאר השחקנים חילצו 5 לכל היותר.
אולי אני לא מבין מה זה “חטיפת כדור” . חשבתי שזה לחטוף כדור משחקן יריב בפעולה אקטיבית ולהחזיר אותו לשליטה של הקבוצה שלך. אבל איך שסני עשה את זה 4 פעמים במשחק אני לא יודע. אולי מה ש FBREF סופרים זה איבודי כדור של היריבה, ושחקן הראשון של בארסה שנוגע הוא זה שחילץ?
זה באמת מעניין.
אגב, למיורקה נדמה לי היו איזה 6 ניסיונות הבקעה. אם שצ׳זני עצר ארבע מהם ואח״כ הכדור נשאר בשליטת ברצלונה אז למה שזה לא ייחשב כחילוץ הכדור?
אתה גם פולני באחד הצדדים? סתם שואל…
מצאתי בחיפוש קל שאכן מדובר בזה -
This is where a player recovers the ball in a situation where neither team has possession or where the ball has been played directly to him by an opponent, thus securing possession for their team
איבוד כדור נשמע כמו בעיטה לשום מקום שבמקרה הגיעה לרגליים של שחקן יריב.
משחק לחץ זה לא דבר מקרי. שחקנים לוחצים את מוביל הכדור ואחרים מתמקמים בשטחים בהם יש להם יותר סיכוי ליירט אותו.
גם אם פדרי הוא ״רק״ השחקן ״הראשון להגיע״ לכדור בפער כל כך גדול מהאחרים זה עדיין מרשים אותי מאוד
כמה נקודות-
-
אריק גרסיה לא שחקן מושלם, אבל הוא צריך לקבל יותר כבוד לדעתי. יהיו לו משחקים טובים, יהיו לו משחקים רעים ולפעמים גם בינוניים, אבל הוא שחקן מעולה באוברול שבאמת יכול לשחק בכל תפקיד והוא יתן גם 100% בלי לעשות פרצופים. הוא קולה בנשמה ואני רוצה אותו פה בלי בלבולי מוח על ג׳ירונה בסוף העונה.
לא לקחתי אותו בחשבון בתור מגן, אבל האמת, אני מעדיף אותו במאני טיים על ג׳רארד מרטין. חד משמעית. -
שמחתי לראות ששצ׳סני עבר הלאה מהמשחק נפל שהיה לו מול סלטה ודווקא ביציאות לכדורי רוחב הוא הציל אותנו לא מעט במשחק הזה שתפסו אותנו עם המכנס למטה לא פעם ולא פעמיים.
-
גאבי היה אחלה בחלה בתור קשר אחורי. קשה לי להתייחס למשחק הזה כי מיורקה ממש הצטופפה בהגנה ולא ממש לחצה עלינו או החזיקה בכדור מספיק בשביל לקבל אינדיקציה לגאבי כקשר אחורי, אבל זאת
התחלה טובה לראות שאולי הוא לא כזה טומטום. -
השינוי קצב של פדרי שאיל הזכיר אצלנו בצ׳אט זה בהחלט צ׳יט מוב שאני זוכר רק מאיניסטה וצ׳אבי.
-
יש שחקנים שאני באמת מאמין שמקומם להיות כמחליפים. הם מוציאים מעצמם יותר והם נותנים לקבוצה יותר ערך כמחליפים. אני מתחיל להאמין שפראן טורס הוא אחד כזה.
-
דני אולמו כשהוא כשיר הוא הגיים צ׳יינג׳ר שלנו מהקישור. עם כל הכבוד לפדרי בחלק ההתקפי הוא יותר תאכלס ממנו, ועם כל הכבוד לפרמין שעל המשבצת שלו גם מבחינת סוג השחקן הוא פשוט יותר טכני ומנוסה ממנו. הכשירות שלו היא סופר קריטית לנו בחודש הזה. כאשר גם באלדה שהוא אופציה התקפית קריטית וגם לבה החלוץ הפותח שלנו פצוע, דני אולמו פצוע זה כבר game over.
-
כמות המלל ששפכנו פה על פאטי במהלך השנים היא עצומה. אני חושב שאתמול ראינו שחקן שקיבל סוף סוף הזדמנות ולדעתי למרות שסיים ללא שער, הוא הראה שהוא רחוק מלהיות השחקן עבר שמנסים פה להציג אנשים שראו אותו לפני 100 יום ל5 דקות.
אני לא יודע מה קרה שם. אולי פליק כעס עליו בתחילת העונה ולא הסכים לשחרר מהחינוך. אולי המועדון רצה להיפטר ממנו וכעסו עליו שלא מוכן ללכת וזאת הוראה מלמעלה. אולי פאטי כעס על המועדון שלא עמד מאחוריו למרות הטיפול שהוא חושב שהיה לא טוב איתו והחליט לזרוק זין ולחיות מהחוזה השמן שלו. ואולי פליק סתם טועה לגביו. ואולי פליק גם צודק.
ועם זאת, אתמול הוא נתן משחק טוב יחסית לשחקן עבר שעלה מהפריזר. זה לא בהכרח בגול אם לא גול, זה בעובדה שהוא לא ברח מהכדור, שהוא לא כפה את עצמו על המשחק, שהוא נכנס לאמצע כמו שחקן מנוסה, שהוא מרווח את המשחק שצריך, וזאת הנגיעה הראשונה ומשחק המסירות שאין שני לו. הוא יודע לשחק כדורגל, הוא יודע לשחק כדורגל ברסאי. ברגע שהכדור הראשון יכנס לשער, זה יפתח. אתמול עד דקה 60 הוא לא איבד לדעתי כדור אחד, בעט 3 פעמים לשער-פעם אחת החוצה, פעם אחת נבלם ופעם אחת השוער לקח. אם פראן טורס לא היה אגואיסט מסריח הוא גם היה כובש.
חוץ מזה, ואני מאמין שגם נדב יסכים איתי, שחקנים שחוזרים מפציעה חייבים לשחק בשביל שבפן הפסיכולוגי הם לא יפחדו. כל עוד הוא לא ישחק, בחיים לא נדע אם הפציעות גמרו אותו או לא. תנו לו לשחק. ראיתי את פאו ויקטור, כמה פעמים, זה פשוט לא אותו לבל לדעתי.
אני באמת מקווה שהאנסי פליק יהיה הוגן, ויתן לו את הדקות שמגיעות לו במשחקים הקרובים. הוא הוכיח שיש שם עוד משהו. כאשר לבה פצוע, הגיע הזמן.
יותר מזה, היה משהו אחד שהיה חשוב לי לראות-איך הוא מגיב אחריי הגול. הוא שמח, הוא חגג, הוא סוף סוף הרגיש חלק. זה כל כך קשה שאתה לא מרגיש חלק בקבוצה שפעם אתה היית ה-קבוצה. כל העונה הוא היה מצורע ולא הרגיש חלק ולא השתתף בחגיגות-כנראה עם המחווה של לאמין ועם הדקות שהוא מקבל סוף סוף, הוא חוזר לחייך ולהרגיש חלק מהקבוצה שפעם הייתה שלו.
לפי מה ש @R_E_M כתב ( גיא? סליחה שכחתי את השם), זה יכול להיות גם זה.
בכל אופן, יש הבדל אסטרונומי בסטטיסטיקה בין האתר של לה ליגה לבין fbref, מה שעושה את המספרים לא כל כך אמינים.
לא גורע בשום צורה מהתרומה האדירה של פדרי גם בהגנה.
קטונתי מלהיות פסיכולוג ספורט, ברור שהביטחון הזה חשוב, וזאת אחת הסיבות שניסו להוריד ממנו מתח ולהשאיל אותו לקבוצה שתואמת את הסגנון אליו שואפים בבארסה. העובדה שהוא הגיע לאנגליה לקבוצה של דה זרבי לא הייתה אופציה רעה, והוא גם קיבל זימון לסגל של לוצ’ו למונדיאל דיי מתוך מחווה של רצון טוב. כבר כמה מאמנים הביעו חוסר שביעות רצון מחוסר המוטיבציה שלו, שהיא כאמור מובנית, אבל בקבוצה כמו ברצלונה בה כן יש שאיפות ויומרות להיות תחרותיים יש גבול לכמה אפשר למתוח את המועדון ולהיות פשוט דמות רקע ויחסית הראו לו המון אורך רוח, לא מעט בגלל מה שהוא מייצג ותחושת האחריות שיש למועדון כלפיו אחרי מה שעבר עם הצוות הרפואי והמקצועי.
מה השתנה? הצוות הרפואי והמקצועי. אני עוד כנראה אכתוב בסיכום העונה על העבודה היוצאת דופן שהם עשו, אבל כבר בנקודה זו העונה אפשר להתייחס להמון שינויים שהם עשו בקבוצה הראשונה: ירידה חדה בפציעות שריר (היוצא מין הכלל הוא אולמו שהיה קשה לבנות איתו תוכנית רחבה, מסודרת ומותאמת כפי שעשו עם פדרי תוך כדי העונה), עלייה בכושר הגופני (אחפש בהזדמנות דברים כמו מספר ספרינטים בהשוואה לפעם אם כי זה מידע שמאוד קשה למצוא), וכל הפציעות שקרו היו בעייתיות למניעה. ברנאל קרה ממש בתחילת העונה כך שבקושי הספיקו לנהל אותו, הפציעה של קסאדו מחבלה ישירה לברך, הפציעה של טר שטגן היא תוצר של פרוצדורה קודמת שעשה על גיד הפיקה, ופציעות השריר האחרונות, ובכן הן מוגדרות בדרגה נמוכה לפי התקשורת, והן מהבודדות שהיו בקבוצה חוץ מאולמו. אפשר גם להסתכל על שיקומים מצויינים שהם עשו כמו עם פרנקי וגאבי אחרי שאת הראשון בכלל הספידו. אם איכשהו הם יהפכו את פאטי לשחקן לגיטימי זה יהיה באמת משהו שלא כל פיזיו יכול להתגאות ולהגיד שהוא הצליח לעשות בקריירה שלו.
מה דעתך על אתמול? אתה גם ראית ניצוצות או שזה רק אני?
ממש הופתעתי לטובה. כל פעם שראיתי את פאטי עד אתמול נראה שהוא נמנע מספרינטים בכלל שלא לדבר על מאבקים על הכדור. אתמול הוא אפילו העיז לשחרר איזו בעיטה חזקה מרחוק. באמת שצריך לראות אם יאפשרו לו המשכיות. מקווה שפליק ישקול זאת לחיוב מול ויאדוליד.
לדעתי הוא יפתח גם מול ויאדוליד.