מחזור 33: מביסים 1:0 את מאיורקה בבית (כבש: אולמו. בישל: אריק)

הופעה של שוער הכי טובה מולנו תמיד היה קרלוס קאמני, כל משחק היה הופך לתמנון.

חחח התכונתי השנה לול

1. תוצאה שקרית לחלוטין. היו פה 40 בעיטות לשער. 40 ב-ע-י-ט-ו-ת ל-ש-ע-ר. 8:1 ככה היה משקף יותר. המחצית הראשונה הייתה צריכה להסתיים בחמישייה קלילה ואז טיול אחרי ההפסקה. רק חוסר חדות הזוי (והופעה טובה מאוד של שוער מאיורקה) היום מנע פה שיפור משמעותי למאזן השערים והביטחון העצמי.
    נכון, היו המון החטאות. המון. אבל שוב, בפעם המיליארד, גם היו המון פירגונים מיותרים. אפשר שזה יפסיק, בבקשה? בטח כשהמשחק לא סגור?
  2. משחק טוב מאוד, ובעיקר מהנה מאוד, של ברצלונה היום. שטיפה מרשימה מאוד של המגרש, לאורך משחק שלם, בהרכב חסר (אם כי חשוב לציין שגם מאיורקה הייתה בהרכב וסגל חסרים), לא מתואם, ועם 2 מופשרים.
  3. פאטי עם ביטחון זה משהו שממש ממש כיף לראות. הוא רץ, הוא נתן עקבים, הוא בעט לשער, אבל בעיקר בעיקר - הוא לא פחד להיכנס למאבקים.
    זה לא משנה שהוא לא כבש היום, וכנראה שלא נדע מה הסיפור בינו לבין פליק העונה, אבל לפחות למשך 62 דקות היה נחמד לפנטז.
  4. אפשר ש-3738383 ההחמצות היום ינקזו את אלו של המשחקים הבאים? כי זה היה מוגזם, מאוד. וגם כי -
  5. רצף של 4-5 משחקים קשים וחשובים מאוד מאוד לפנינו, וזה בלי לבנדובסקי ובאלדה (ברוב הזמן, לפחות). עונה שלמה מונחת על הכף, בשבועיים.

נ.ב. אנחנו לא ראויים לך, פדרי. לא בטוח שאנחנו בכלל מבינים את האירוע.

לפי מאניה הופעה הכי טובה העונה בליגה לא רק מולנו:

שוער מיורקה, ליאו רומן, רשם היום 12 הצלות, המספר הגבוה ביותר של הצלות על ידי שוער במשחק בודד בליגה הספרדית העונה.

ה-1-0 הכי חד צדדי שראינו. אני חושב שהיכולת מאוד מעודדת לקראת השבועיים הבאים. שיהיה לנו בהצלחה.

פשוט תענוג של קבוצה.
עולים עם 6 שחקני רוטציה/ספסל(2 מהם בקושי היו על הדשא העונה) ועדיין משחקים כדורגל מצוין שהיה יכול להיגמר עם תבוסה שהייתה נרשמת בדפי ההיסטוריה.
זה בקלות היה יכול להתפתח למשחק סטטי ומשעמם שאנחנו מחפשים את עצמנו ונכנסים ללחץ סתם, אבל הקבוצה הזו עם המאמן הזה תמיד מרימים את הרף.

היה קשה להבין את ההרכב הנבחר אבל ברגע שאריק נכנס לעמדת המגן הימני כל שאר החלקים נכנסו למקום. מה שלא ציפיתי זה שאריק יתן הופעה מצוינת כמגן.
פעם ראשונה העונה ששיחקנו עם מגן שיודע להשתלט על כדור, לשחק תחת לחץ ולמסור אותו בצורה נקיה. בנוסף הוא היה שם כמעט בכל פעם שהדברים עמדו להסתבך וניקה את הסכנה. יופי של משחק.
מי שעוד זכה מזה שאריק שיחק כמגן ימני היה אראוחו שבזכות הספרדי הצליח בפעם הראשונה העונה לא להפריע בהנעת הכדור ולהתרכז רק בצד ההגנתי. הפעם בלי שטויות.

לרגע עמדתי לחשוב שאני מפספס משהו לגבי גאבי, אבל לשמחתי הגיע המשחק היום וגאבי החזיר לי את כל האמון.
בדאבל פיבוט לצד פדרי, קרוב לקו הראשון של הנעת הכדור ועם יותר אפשרויות להשפיע בצד ההגנתי של המשחק היה אפשר לראות למה הוא כל-כך מוערך ע’'י כל מאמן שהוא עבר אצלו. חילוצי כדור, הנעת כדור, השתחררות מלחץ וסוף סוף גם מסירות קדימה. הופעה שלמה של גאבי.

מילה אחרונה אני שומר לדני אולמו.
16 גולים ובישולים(כמעט תמיד חשובים ו/או עם ביצוע טכני ברמה מאוד גבוהה) ב-1,500 דקות משחק.
לא ברור אם הוא מצליח להישאר כשיר, אבל כשכן מדובר בשחקן עם איכות טכנית גבוהה מכל אופציה אחרת לעמדה הזו. התקרה שלו הרבה יותר גבוהה מהקרדיט שנותנים לו כאן בפורום, והוא מוכיח את זה בעקביות.
הסתדרנו עד כה בלעדיו אבל הוא חוזר בדיוק בזמן וכמו שראינו הוא מגיע חד.

אתה כמובן צודק לגבי אולמו מבחינת התקרה, רק בהנתן ולבה פצוע ועומס המשחקים הקרוב הוא קריטי, המילה ‘חזר’ תצטרך לחכות ללפחות למשחק של 90 דק חי, נושם, הולך על שני רגליו, כשיר לשכב במיטה.

אני טיפה לא מבין את האופטימיות פה, מדאיג מאוד שלא הצלחנו לתרגם את המצבים לשערים.

אנסו פאטי היה צריך לקבל יותר דקות. לא מבין מה התועלת לייבש שחקן שנה שלמה ואז לזרוק אותו כך. לפחות הוא רואים שהוא הסיר חלודה .

מקווה שחטאפה פעם אחת בחיים האומללים שלה תעזור לליגה ולשם שלה ותגאל את היסורים מהאפשרות שמדריד עוד יחשבו שהם ראוים לאליפות השנה . אבל על מי אני עובד. זה חטאפה.

א. זו לא אופטימיות, זו הנאה ושמחה ממה שראינו אתמול. ללא קשר לזה שניצחנו, או לזה שניצחנו רק 1:0 למרות שהיה צריך להיות יותר. שיחקנו בהרכב מחורר, עם חוליית הגנה לא מתואמת בשיט, בעייפות מוגזמת, בלחץ פסיכי, מול קבוצה מהמקום השביעי שספגה לפני אתמול 37 שערים (כלומר פחות מוויאריאל, בטיס, סלטה ויגו, ראיו וכד’). ועדיין שלטנו בכדור 78% מהזמן (שזה עוד משקר קצת, כי ברובו הגדול של המשחק הנתון היה יותר גבוה), הגענו להמון מצבים ו…אממ…אשכרה ניצחנו.
בקיצור - שמחה מהדרך ללא תלות בתוצאה (תרתי משמע).
ב. לא חושב שיש מה ללמוד על יכולת ניצול המצבים שלנו (בכללי, ובמשחקים הבאים), בגלל משחק אחד ספציפי שהוא לחלוטין סטיית תקן הזויה ודי היסטורית. כמו שלא נסיק ממשחק ספציפי אחד בו כבשנו 5/5 שאין מה לדאוג והנשק מאופס.

המטרות במשחק אתמול היו (לא בהכרח בסדר הזה) -

• לנצח.
  • לצאת בלי נפגעים.
  • לא לקרוע את עצמנו יותר מדי/לאפשר מנוחה לשחקנים מסויימים וקבלת דקות לאחרים.
  • להמשיך את מומנטום הנצחונות.
  • לעשות את כל זה בכדורגל לא מסריח.

לדעתי המטרות הושגו. אין סיבה לא ליהנות מזה.

בכל זאת עלית בלי 2 הסקוררים המובילים של הקבוצה(בפער), מול האמא והאבא של הבונקרים ושוער ביום הכי טוב בחיים שלו.
כמו שאמר איל, מדובר בסטיית תקן, והקבוצה פיצתה מעל ומעבר בכך שיצרה אפילו יותר מצבים מבדר’'כ.
המדד הכי נכון עבור קבוצה בריאה זה לא ניצול מצבים אלא ייצור שלהם. ניצול מצבים זה כבר עניין של איכות אינדיבידואלית.

יותר מזה - היכולת בזמן האחרון לא משהו, למרות שהתוצאות המשיכו להגיע. היכולת אתמול היא הדבר שאנחנו לא מפסיקים לתהות מתי יגיע כל התקופה האחרונה, כשכל נביאי הזעם לא מפסיקים לספר לנו שביכולת של המשחקים הקודמים לא תספיק מול אינטר וריאל.

אם המשחק אתמול יתברר בדיעבד כהדלקה של הגפרור שיעזור לנו לשרוף את אינטר וריאל, אז המשחק הזה הוא המפתח למילה שכולנו מפחדים להגיד כרגע - טרבל.

מבלי לזלזל בשתי הקבוצות המאוד חזקות האלו, מה שיש לי לומר זה:
גם להן יש חולשות, גם הן צריכות להתמודד פה ושם עם פציעות חיסורים ורוטציות, גם להם יש עומס ולוח משחקים קשה. ובנוסף, כמו שאנחנו רואים מקומית בביצה הקטנה שלנו, אצל ריאל המצב לא דבש וזה כולל אפילו הדחה מהצ׳מפיונס - שזו תחרות הבית הקלה שלהם. ע״י ארסנל… לא פחות.

אז בלי יהירות ובלי זלזול, המאצ׳אפים האלו יחסית שיוויוניים.

כל הקבוצות יבואו לתת את כל מה שיש להן מתוך הבנה שמשחקים על עונה שלמה, ואמנם קל זה לא יהיה, אבל זה גם לא משוכה בגודל האוורסט…

הפעם אי אפשר להגיד שהוא התחבא.

הפעם הוא לא שיחק בעמדה שבה אני מבקר אותו

גאבי היה מעולה אתמול. לא פדרי, אבל יעיל מעמדת הדאבל פיווט.

גם אולמו היה לא רע. היה נחמד להתרענן אתמול, חוץ משערים ראינו הכל.

לפראן צריך לתת כאפה כי לראות כל הזמן את השער זה טוב, אבל לחשוב כל הזמן שאתה מסי זה כבר פחות.

נכון, לכן תמיד אמרתי שצריך לקחת את ההופעות שלו בעמדה ההיא בפרופורציות.

מבחינתי היו לו גם משחקים/דקות פחות מרשימות בעמדה שאמורה להיות לו יותר נוחה, ולכן אני מאוד שמח על המשחק שלו אתמול.

נו שיט…

זוכר שטענו פה שאיתו בקישור האחורי בארסה לא תוכל להתמודד עם ההתקפות מנגד…

לא זוכר מה אמרו עליו אבל כשאני אמרתי אז מה אני חושב עליו כל הפורום יצא עלי.

במבט ראשון הוא נראה ילד חלושס בסגנון של כל הקשרים הטכניים הספרדיים, אבל הוא עושה עבודה יוצאת דופן הגנתית בקישור וזו לא פעם ראשונה שהוא מוביל את כמות החטיפות. גם קסאדו נתן כמות יפה והצליח לקדם את המשחק, כך שברור איפה הפער גם עומד מול נגיד פרנקי שלטעמי לא עומד בסטנדרט.

מה אמרת חנן?