מחזור 33: עושים את העבודה עם 2:0 על חטאפה בקולוסיאום (כבשו: פרמין, ראשפורד. בישלו: פדרי, לבנדובסקי)

בפני ברצלונה תעמוד הערב הזדמנות להגדיל את הפער בראש הטבלה ל-11 נקודות, אפשרות להגיע מרחק של 5 נקודות ב-5 משחקים מאליפות שנייה ברצף, ואופציה לכל מיני שחקנים להוכיח את עצמם בהיעדר האדונים שלהם. כל מה שצריך זה ניצחון. מסריח, קטן, נגריירי, עם היד מנבדל בתוספת הזמן. ניצחון.

אז כמובן שהמשחק יסתיים בתיקו.

למה? כי סוף עונה, כי פער 8, כי עוד רגע מונדיאל. אבל בעיקר בעיקר כי היריבה ממול, והזירה המארחת, הם האירוע השנתי הכי מאוס בשנים האחרונות. משחקי החוץ מול חטאפה הבורדלאסית מסתיימים קלאסית בתיקו, ועם 37828743 סימנים כחולים. וזה עם הרכבים יותר מלאים ממה שיהיה לברצלונה להציע היום.

(בתמונה: לבנדובסקי מתרגל את הפעולה הכי נדרשת משחקן ברצלונה היום - לעזור לשחקן פגוע לקום)

בפינה הימנית - ברצלונה תגיע למשחק ללא ברנאל (שאולי עוד יהיה כשיר לגומלין מול אתלטיקו. תאמינו), ראפיניה טמבלולי (שאולי כן ואולי לא יחזור לאימונים השבוע), והמצטרף החדש - לאמין פנדאל (שגמר את העונה, וצפוי לחזור בול בזמן כדי להחמיר את הפציעה במונדיאל). בנוסף, אריק גרסיה ייעדר בגלל צהובים, מה שיפרדקס את פליק עם החובה להרכיב אותו בכל משחק שהוא, לא משנה איפה. יהיה מרתק לראות איך המאמן יסתדר עם הבעיה הקיומית הזו.

(בתמונה: אראוחו ברגע של התבוננות פנימית לפני כניסה כחלוץ להציל את המולדת)

אז מי זמין לשחק? כל השאר, ברמת עייפות כזו או אחרת. קונדה יפתח כמגן ימני, קובארסי ואלון מרטיני במרכז ההגנה, וככל הנראה קאנסלו (שלא נפצע מול סלטה ויגו) בשמאל. בקישור ובהתקפה בטח פליק ידחוף את גאבי לאנשהו, ופדרי ישחק גם בקבר, מה שמשאיר 4 עמדות למילוי - האם זה יהיה פרנקי לצידו של פדריטו הגדול? האם רוני ברדג’י הסיר את נטיפי הקרח ויפתח על חשבון לאמין? מי מבין פראן ולבנדובסקי יפתח במרכז ההתקפה? ואיך משתלבים פה ראשפורד, אולמו ומאל"פ בסיפור הזה?

ובעיקר - מה זה משנה, כשכל המטרה הערב היא לצאת בלי פציעות (ואם אפשר גם לא להפסיד, אז אחלה)?

(בתמונה: פרנקי מאושר מזה שנשאר לו להדיח רק את גאבי מההרכב כדי לשחק)

בפינה השמאלית - הנבלות.

במפגש הקודם העונה -
ליגה - ניצחון 3:0 בבית. כבשו: פראן 2X, אולמו. בישלו: אולמו, ראפיניה

מועד המשחק: שבת, 17:15
אצטדיון: הקולוסיאום
שופט: פרנסיסקו הרננדס מסאו
שידור: one

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פציעות - כריסטנסן, ראפיניה, ברנאל, לאמין
צהובים - אריק

בסכנת השעייה מהמשחק הבא -
פרנקי, קונדה

הרכבים משוערים -

יש לי הרגשה שנפסיד פה. הראש של רוב השחקנים כבר בחוף או בארה”ב, חטאפה יגיעו להתאבד אחרת אין להם כדורגל, וכי אין סיבה שהשבועות הקרובים יהיו רגועים בבארסה.

אני מקווה שפדרי יקבל מנוחה הפעם. שכל אחד אחר יהיה בסכנת פציעה, רק לא הוא.
ברדג’י חייב לשחק. לא מבין את ההרכבים המשוערים ששמים עוד קשר במקומו.

הרבה יהיה תלוי בשופט. הוא יכול לתת לחטאפה להרביץ, או לא לתת. השופט הספציפי הזה לא זכור לי במיוחד, רק שהוא גרוע.
שופט הואר איגלסיאס וילנואבה זכור לי לרעה.

ההרכב של ברצלונה -

כנראה שגורלו של ראשפורד בקבוצה נחרץ (למעט אולי מסירה בחינם של יונייטד בעונה הבאה) - גם בהיעדרם של ראפיניה ולאמין, פליק ממשיך לא לפתוח עם האנגלי, ועולה עם התקפה וקישור התקפי שכוללים את מאל"פ, אולמו, רוני ברדוגו ולבנדובסקי.
ישלימו את הקישור - פדרי וטומטום.

בהגנה, כצפוי בהיעדרו של אריק ובהיעדר מוחו של באלדה, קאנסלו ממשיך לפתוח בשמאל, קונדה בימין, וקובארסי את מרטין באמצע.

ההרכב של חטאפה -

הרכב מושלם להיום.
לבנדובסקי ואולמו מול הבלוק הנמוך.
פרמין מצטרף משמאל ומשאיר את האגף לקאנסלו.
פדרי וגאבי מנהלים את המשחק וסוגרים את המתפרצות מאחור.
ראשפורד, פרנקי, פראן ואראוחו בספסל למקרה שדברים מסתבכים.

כמעט מושלם.
אני לא מבין מה התועלת של גאבי מול הבונקר, לעומת פרנקי.
אני בסדר עם כל השאר, אפילו לבה במקום פראן.

איזון.

פליק: אני מעדיף למות ולהפסיד 5-0 מלתת לקאסדו או ראשפורד הרכב.

השילוב פרמין את קאסדו כמעט אף פעם לא עובד טוב. לא שווה לתת לפדרי טיפה לנוח לקראת הקלאסיקו?

לפחות רוני יקבל הזדמנות.

אני בטוח שפליק רוצה שפדרי יפצע לפני המונדיאל כדי לפספס אותו, ואז לקבל אותו רענן לעונה הבאה. אין לי הסבר אחר לטחינה הזו שלו גם במשחקים גמורים.

מצחיק שאתה חושב שאם ברצלונה מובילה 2:0 בחוץ בדקה 74, זה נחשב משחק גמור.

מי אמר שפליק לא מקשיב.

פדרי קיבל את המנוחה הכי גדולה שלו בשנתיים האלו. דקה 88

משחק ענק של קובארסי.
זה וה-3 נק’ זה כל מה שחשוב היום.

11 נקודות. זה כל מה שחשוב

משחק הכי טוב של קוב השנה. בין הטובים שלו בכלל בברצלונה.

1. לפני כל מיני ניתוחים ורגשות - המשימה הושלמה בהצלחה, למרות החששות ולמרות ניסיון העבר. בשורה התחתונה ברצלונה פותחת פער של 11 נקודות בראש הטבלה, ומתמקמת במרחק של 5 נקודות ב-5 משחקים מאליפות (*). זה הכי חשוב.
  2. למרות שאולמו ממש השתדל להשאיר את חטאפה במשחק, ולא לכבוש את 4 המצבים הגדולים שהוא הגיע אליהם (בזכות, ובאחלה משחק שלו, אגב), ברצלונה מנצחת את חטאפה בקולוסיאום. והדבר שאני הכי לוקח מהמשחק הזה זה אי הירידה לרמה של חטאפה. ברצלונה שיחקה רגוע, נכון, שקט, ולא איבדה את הראש לפרובוקציות, למרות שכמעט ירדה למחצית בתיקו. המסירות הלכו מצד לצד, כל הזמן חיפשו את הפירצה, היו חילופי מקומות באמצע (שכיפרו על חולשה של הכנפיים).
  3. אלמלא 2 החלטות לא ברורות של פדרי למסור לשחקן הלא נכון להזדמנות ל-1 על 1, הוא היה (כמעט) מצטיין המשחק. ברצלונה פתחה לא טוב את המשחק, אבל מהרגע שפדרי התעשת, הבלאוגרנה השתלטו על האמצע, והיכולת שלו ללחוץ, לחלץ, למסור ולנהל לא רק יצרה את השער הראשון (בו הוא עשה את כל אלו), אבל גם גרמה לברצלונה לשחק נכון.
  4. אבל קובארסי היה פשוט מעליו, ובעצם מעל כולם, היום. משחק ענק של הילד, שכיפר לא רק על זה שאין שותף ראוי לצידו, אלא גם על זה שקונדה (שייעדר מהמשחק הבא בגלל צהובים) בא לתת את המשחק לחטאפה כי שיעמם לו או משהו. קובא שיחק בשביל 3 שחקנים - הוא, קונדה שהיה אמור להיות, והמינוס שחקן שקונדה היה בפועל.
    קובארסי של השליש האחרון של העונה זה שמים וארץ מזה של התקופה שלפני, במיוחד כשהוא נכנס למוד הלתת את הנשמה שלו. והוא עוד יכול יותר.
  5. עוד שער נקי לז’ואן גרסיה בדרך לזאמורה.
  6. בנוסף לתארים, יש משחקים ספציפיים לאורך עונה שהניצחון בהם חשוב גם מורלית ותקיעת-אצבע-בעין-ית. זה לגמרי אחד מהם. באמת שאני לא מבין איך אפשר לאהוד את חטאפה. אתלטיקו מדריד זו קבוצה של רכרוכיים ליד מה שבורדלאס מגדל שם - אינספור עבירות, קטנות או לא קטנות, בזבוזי זמן, אי הבנת הקונספט של נבדל, ואפס רצון לנצח אלא רק לא להפסיד. גם אם הייתי נולד בחטאפה הייתי מחליף אהדה נטו מהפאדיחה. פשוט קבוצה מגעילה.
  7. שבוע לאוסאסונה, שבועיים ויום לקלאסיקו. יאללה, פוש אחרון.

(*) - ברצלונה צריכה או להשיג במקסימום 5 נקודות, או שריאל תאבד 5 נקודות, או קומבינציה של 2 המקרים האלו - כדי להבטיח אליפות.

ניצחון כביר של אלופה.

אהבתי מאוד את המשחק שלנו לכל אורכו. בהתחשב בהרכב, בחיסורים, ביריבה, בדשא המזעזע, ברמת המוטיבציה שצריך לשאוב בפער שכזה בפסגה - בארסה עשתה מעל ומעבר. לא נגררה לכיסוחים של חטאפה ולניסיונות להרוג את המשחק, בארסה הניעה כדור בצורה רגועה כל המחצית הראשונה ומצאה את הפירצה. מחצית שניה הגנתית יוצאת מן הכלל של הקבוצה ולבסוף עקיצה במתפרצת, זה בדיוק מסוג הניצחונות הקשים שבזכותם מגיעה לנו האליפות.

30 ספיגות, הכי פחות העונה בליגה - מי אמר שפליק מתעלם מההגנה?

וואו איזה כיף לנצח ככה אצל חטאפה.

עשינו שירות טוב לליגה הספרדית. אולי אולי מנענו מחטאפה להגיע לאירופה. רק על זה כולם צריכים לעשות פאסיו.

קוברסי ענק, ובעיקרון כולם היו בסדר בנסיבות האלה.
כל הזמן חששתי שמישהו ייפצע.

אני חושב שגם מה שעזר לנו במשחק זה היה השופט שכן שרק מתחילת המשחק על כל עבירה קטנה של חאטפה דבר שמנע מהם להכנס למשחק המסריח שלהם.

באמת שפדרי התעקש היום לא לסיים עם שלושה בישולים, ניקח אליפות מחזור הבא ואז פדרי ינוח חודש עד המונדיאל ויפצע במשחק הראשון .

מבאס שקאנסלו לא שיחק את רוב משחקים בימין לצד ימאל.

לא משוכנע שצפינו באותו משחק.

חשבתי שהפרצוף תחת שבאלדה עושה משעשע, ואז ראיתי את מרטין.

+1

אם ניקח את האליפות הזאת, זאת תהיה אליפות של הילדים. זאת תהיה אליפות של אריק גרסיה שלקח תפקיד חשוב העונה בכל עמדה, של פרמין עם עליות, ירידות, ויריקות דם תרתי משמע. של גאבי שנאבק בפציעה לחזור, של פדרי שנאבק להחזיק את האמצע, של קובא שנאבק בחוסר פרטנר טוב, ובעוד מלא שחקנים מהבית שכל אחד נאבק בשביל הסמל.

לנצח בחטאפה, כשאנחנו יודעים שריאל הוציאה תיקו, זה אופי של אלופה. ללא לאמין ימאל, ללא ראפיניה, הם ליטרלי יצאו לאחד המגרשים הכי קשים שיש בספרד עם הקבוצה הכי מסריחה שיש, וניצחו 2-0.

תנו לילדים להרים את הגביע. אני מת מציפייה כבר.