מארק סאמפר אספינוזה
הפרש השערים מאז הקלאסיקו - 12:10. ב-9 משחקים. זהו, זה הכל.
פאטי והגריאטריה באגפים מנצחים לנו את המשחק. העונה זה יספיק לאלופות, בשנה הבאה? כנראה שלא.
צ’אבי היה לא ברור היום - החילוף של אובמיאנג עשה את השינוי הנדרש, ואפילו פראן מיד אחרי זה נתן את החמצת ה"איך לעזאזל???" הקבועה שלו, והדברים התעוררו. ואז? פראן ודמבלה יצאו, ואדאמה ופאטי נכנסו. פאטי אומנם כבש, אבל בכנות - עדיין לא מבין מה היה הרעיון בחילוף המדורג הזה. עד שפראן התעורר, ועד שלדמבלה יש את הראש של אובמיאנג שהוא אשכרה יכול לנסות לכוון אליו - הוא יצא. ועוד בשביל אדאמה.
אני מניח שריקי נכנס מחוסר ברירה, כי אין אף קשר אחר בסגל שיכל להחליף את גאבי, שבאמת היה חלש מאוד היום. הבעיה של ריקי? שהוא לא כבש שלושער בזמן שלו על הדשא. ועכשיו ברצינות - לא מצפה ממנו לקסמים ביציאה של פעם בחצי שנה מהפריזר, אבל היו שם איבודים שלא נתנו לו נקודות זכות ספייר. למרות שכל ברצלונה הוצפה באיבודים היום.
הלאה לצ’מפיונס. המשימה הבאה - המקום השני.
נ.ב. אלבה סגר לעצמו את המקום בהרכב עד עונת 24/25 עכשיו.
ריקי ופאטי ביחד… מה עשיתי שמגיע לי כל הטוב הזה? ועוד גול בדקה ה94. ועוד ג’ורדי.
כבר סגרתי עם עצמי שמבחינתי אלבה המצטיין של המשחק והייתי מוכן לקבל תגובות זעם. אולי אחי הגול אקבל פחות.
פרנקי השתפר מאוד במחצית השניה.
אני לא מבין את החילוף של דמבלה באדאמה. דמבלה היה טוב, למה להחליף אותו? ולקח לצ’אבי יותר מדי זמן להוציא את ממפיס.
ריקי פוץ’ לא הרשים. אני יודע שהוא היה בפריזר, וכו’, אבל צריך להגיד את זה. איבד כמה כדורים של טירון, ולא נתן איזו מסירת פלא.
כל מהלך של דמבלה מתחיל מרהיב ונגמר בקול ענות חלושה. אדאמה הוא לא שחקן לרמה דל בארסה נקודה. ואני לא מדבר על בארסה בגדולתה. אני מדבר על בארסה הנוכחית.
ממפיס חייב ציפרלקס ויש לי תחושה שפראן הולך בעקבותיו למחוזות הדכאון.
דני אלבס לא יכול להיות שחקן הרכב שנה הבאה. זה פשוט יהיה פשע.
ריקי הבלתי נלאה עם 3 טעויות בלתי נסלחות מצד אחד אבל להסתכל עליו בלי הכדור מהווה אופציית מסירה נוספת בכל רגע… אם הוא רק היה צובר ביטחון ומסת שריר…
גאבי ופרנקי לא מחזיקים קישור.
אתה סתם מגזים בדרישות שלך. גאבי ופרנקי כנראה בכלל לא מודעים לכך ששניהם ביחד בקישור. לא חושב שראיתי, לכל אורך המשחק, יותר מ-2-3 פעמים שהם התמסרו ביניהם. גאבי ברח שמאלה, פרנקי ברח ל…אנשהו. ביניהם? בוסקטס קשישא בעיקר ניסה למלא את החלל.
כתבתי במחצית ליאור, דמבלה היה צריך את אובמיאנג. לא היה לו למי למסור כל כך.
מסכים לגבי אדאמה. הוא וואן טריק פוני. נתן 2-3 משחקים טובים בהתחלה, ואז למדו אותו ונגמר הפוני.
את ממפיס הייתי מוכר הקיץ. מפראן טורס עוד לא התיאשתי, הוא עדיין שחקן מאוד צעיר ויש לו כדורגל.
דני אלבס לא היה אמור להיות שחקן הרכב מלהתחילה. צ’אבי לא אהב את דסט בהתחלה, אחר כך דסט נפצע, ואת אראוחו צריכים במרכז, בטח כשאין פיקה. דני אלבס צריך להישאר, מגיע לו, אבל רק כמחליף.
וואו משחק מאוד מוזר עם הרבה רכבות הרים, מה אפשר להגיד?
-
אני יכול להגיד שבהגדרה המחצית הראשונה הייתה מאוד “טקטית” אבל זו הייתה תצוגת נפל של בארסה שרק בגלל שמרנות יתר של פלגריני לא קיבלנו בראש ביציאה עם יתרון מספרי קדימה. עיבודי כדור, פיספוס בשמירות, לפעמים נראה שגאבי וממפיס לא בטוחים איפה לעמוד בכלל, והלחץ הגבוה פשוט לא היה. השדרה אמר שבארסה מאוד רוצה את המקום באלופות, וואלה לא ראיתי את זה במחצית הראשונה.
-
ההוראות ככל הנראה השתנו במחצית השנייה שכן היה שיפור, וכמו שאיילוש כתב, הכניסה של אובמיאנג הייתה משמעותית. הוא אומנם לא כבש, אבל פתאום המשחק יותר שטף, שחקנים הבינו איפה הם צריכים לעמוד, חזרנו להיות מסוכנים באגפים, וכל זה בשביל שנוציא את שחקני האגפים שלו. צעד לא מובן של צ’אבי.
-
הנה מגיע היוצא מין הכלל. הוא לא חד, הוא מפחד לרוץ וללחוץ, פאק הוא בעט דרדלה בעמידה, אבל הילד הזה מכושף. איך הוא כל משמעותי עבורנו בכל כך מעט זמן שהוא נטו על המגרש.
-
אם כבר נטו, שמחתי מהמשחק שלו היום, תסכל את חואנמי המצויין שקיבל טיפול צמוד מאוד גם מארואוחו ואלבס, ובכללי, לפחות שזה נוגע לרביעייה האחורית רוב הזמן בארסה התמודדה עם כל מה שבטיס זרקה עליה עד השער בו כרגיל קצת איבדנו את הצפון.
-
הרביעייה אחורית עזרה הרבה בהגנה וחצי ממנה הכריע עבורנו את המשחק עם ג’ורדי אלבה שנותן לנו את המקבילה של ריבאלדו עם שער בדקה האחרונה ששם אותנו באלופות. אפשר לשנוא אותו (אפילו דיי בקלות), אבל הבור של חרא הזה הוא משמעותי מאוד לקבוצה הזאת.
-
ריקי, פרנקי וגאבי חייבים מיקרמונג’מנט. הקישור נראה אבוד, וזה אולי החלק עם הכי הרבה פוטנציאל במגרש, ויחד עם זאת אלו העמדות הכי מורכבות בברצלונה. אני חושב שכל הקדם עונה זה כל מה שאחפש במשחקים שלנו, מה צ’אבי מנסה לעשות עם הקשרים שלנו.
ממקום 9 להבטחת בצ’מפיונס. רכבת הרים בפארק ה לאפורטה-ונטורה הגיע ליעד מבטחים.
מעניין כמה פעמים זה קרה שהמגן הימני בישל שער למגן השמאלי, גולאסו של ממש. בארסה גם כן משחקת עד הסוף ויש לה אופי. אני זוכר בשלוף את לבאנטה, אלצ’ה, 2:2 נגד אספניול בדרבי ובטח דה יונג יוכל להרחיב.
בכל מקרה מבחינתי אנסו פאטי סיפור המשחק. הוא כישרון כל כך גדול, אני מלא ריספקט לשחקן שכבר בגיל 16 נתן גולים במועדון על כמו ברצלונה. יש לו את החוש לשערים, זה לא יעזור. גם הוא יותר ‘פדרו’ אם תרצו או רודריגו מאשר ויניסיוס שמלהטט בכדור ועד העונה הנוכחית הרמנו ידיים לגביו. הוא הפסיד הרבה מאוד זמן בגלל פציעות ארורות ואולי במועדון צריכים לשנות משהו בגישה כלפיו (אני משער, מדבר בחוסר ידע) או לקחת בחשבון שהוא לעתים זקוק ליותר זמן מנוחה. אבל הוא יהלום והוא עדיין כל כך צעיר וזה שחקן התקפה שהייתי מעלה ב-11 כל פעם כשהוא בריא. גם לפני דמבלה.
אני לא רוצה לעשות נאחס אבל אני לא מאמין בנאחס אז אני ארשה לעצמי - יש משהו באנסו פאטי שפשוט גורם לי לראות את זה כך: רונאלדיניו >>> מסי >>> אנסו. הוא פשוט נראה לי כמו המשך של שושלת. כמו שכינה.
כתבתי את זה . כל פעם אני מתלהב ומתרגש מחדש ואז הוא נפצע שוב.
ליאור למה אתה עושה לנו את זה? לא למדת מדימיטרי?
עוד משחק קריטי, עוד פעם דמבלה לא עשה כלום. ואני שואל רק שאלה-למה? תשלחו הביתה. אפילו טרינקאו כבש נגד יריבה יותר גדולה מכל מה שהדביל הזה פגש. תביא לי אותו בחזרה, את קויאדו, אין צורך בדמבלה פשוט בעיניי. לא כל הנוצץ זהב.
לא רע אלבה. עדיין הייתי רוצה אותו בחוץ עם המשכורת המנופחת שלו.
ממפיס זה שחקן להכניס דקה 60 שיעשה שינוי. בארטרה צבט לי בלב, אבל שמחתי בשבילו. גאבי בעוד משחק של שכר לימוד, דה יונג השתפר מחצית שניה, ומעלה כולם אראוחו. פשוט אתלט ומהיר בצורה לא רגילה לבלם. מדהים.
מה אתה רוצה ממנו? סה"כ משוואה מתמטית. באותה מידה יכל לכתוב -
רונאלדיניו >>> מסי >>> בודווין זנדן
ליאור? מתמטיקה? קצת הרבה התבלבלת…
אנסו פאטי קוסם, אבל קוסם פצוע לא עושה הצגות אז אתן לו לשכנע אותי שהוא לא פציע.
דן גנבת לי את המחשבה. אבל אני כל כך אוהב את הילד הזה. הוא גם צנוע ועובד קשה (המשא ומתן עם הארכת חוזה שלו זה היה דוגמה לאיך צריך לנהל משא ומתן מכובד ושקט וגם לקבל שידרוג) . לא מגיע לו הפציעות האלו.
סביליה עושה תיקו וההפרש 4 נקודות ויתרון עליהם בטבלה הפנימית במקרה של שויון נקודות. אולי גם להרגע מבחינת המקום השני.
מזמין אתכם להאזין לפודקאסט ברצלונה של ONE, אני ביחד עם רז אמיר ועמית לוינטל סיכמנו את המשחק נגד בטיס.
דווקא פאטי בסגנון המשחק שלו (ביום בשנה כשהוא כשיר) לגמרי שייך לז’אנר של רונאלדו ואמבפה - קילר יוצא דופן מול השער בכל מצב, מהיר כמו שד ואחלה דריבל.
אין לו עשירית מהטכניקה, הקסם האישי ו"הנגיעה האלוהית" שנוהגים לשייך למסי ולרונאלדיניו.