מחזור 36: 3:1 לוואידוליד בחוץ, בעוד משחק לפרוטוקול (לבנדובסקי)

אני באמת מתקשה להיזכר במשחק אחד טוב שלו.
כמעט בכל משחק לפחות טעות אחת קריטית ובד"כ כלל הוא מפנק עם 2-3 כמו היום.

אראוחו קיבל כמה הזדמנויות וחטף ב2 ידיים.
באלדה כנ"ל (למרות שהיו לו נפילות).

מי שצריך כ"כ הרבה הזדמנויות שיילך לקבל אותן בחטאפה.

אמנם לא היה על מה לשחק היום אבל המשחק היום היה מבזה בעיני עם התפרקות לא מכבדת.
מילא השער העצמי, קורה, אבל יותר מדי שחקנים הראו היום שברצלונה גדולה עליהם.

דווקא פאבלו טורה הראה ניצוצות גם היום (אפרופו הזדמנויות ואריק) אבל צאבי כמובן יחליף אותו כי יש כמה דברים שיקרו אצל צ’אבי, לא משנה מה תהיה הסיטואציה:

1. ראפניה מוחלף באזור הדקה ה60-70
  2. גאבי משחק 90 דק’
  3. לבנדובסקי משחק 90 דק’

מתסכל כמה צ’אבי גורם לנו להיראות כמו כלום ושום דבר, ולא משנה שמדובר במשחקים לפרוטוקול. עונה שלמה אנחנו בלי שום שיטת משחק, מסתמכים על מוטביציית שיא של כמה שחקנים שהיו צריכים להוכיח את עצמם כל אחד מסיבותיו (ראפינייה, לבה, פרנקי, אראוחו, טר שטגן) וזוכים באליפות עם המון מזל והברקות של השחקנים הללו.

שוב, קשה להגיד “הבלוף מתגלה” על משחקים חסרי משמעות, אבל מישהו רואה הבדל ביכולת שלנו במהלך העונה ליכולת הנוכחית, מינוס המוטיבציה? נעזוב את זה שגם את החלק של המוטיבציה המאמן צריך לדעת להמשיך להעביר, אבל כל מה שקורה במחזורים האחרונים זה חתיכת מצג לכך שצ’אבי לא עושה כלום באימונים. גם עם מלא מחליפים והרכבים עם שינויים אתה מצפה ממועדון כמו ברצלונה להראות שיטה עליה עובדים באימונים, משחק מסירות, משחק לחץ, פינוי שטחים, דברים שהשחקנים שלנו אמורים לעשות מתוך שינה.

זה פשוט נראה שצ’אבי משחק פיפא. בוחר שחקנים, עושה חילופים, זורק מה שיש לו על המגרש ויאללה איכשהו זה יסתדר.

פרויקט? תהליך? חחחח. למרבה הצער אני יותר ויותר מתחיל להפנים שעם החזרה של מסי אנחנו נחזור לימי “פלסטר מסי” העליזים, שבהם הוא יסחב אותנו ויסתיר את הבעיות עד המבוכה הקבועה שתגיע מול ריאל ובאירופה.

סשה די לקח לי את המילים. אפילו בפיפא יש אופציית חילופים האוטומטיים - אז האנלוגיה היא אחד לאחד.

ורק להוסיף, גם באליפויות אחרות שהבטחנו אצל פפ או לוצ’ו, גם כשהבטחנו מקום ראשון בבית בצ’מפיונס ושחקנו לפרוטוקול עדיין נראנו טוב ושחקנו טוב. אפילו ניצחנו והבסנו קבוצות שנלחמו על הירידה. אני מת על צ’אבי השחקן אבל הג’וב של צ’אבי המאמן גדול עליו בכמה מידות. לא צוות איכותי (שוב ושוב פציעות, כושר לא ברמה של הגדולות), אין אסטרטגיה, אין שיטת משחק, אין קידום צעירים, מדבר בסיסמאות כמו הליגה חשובה כשלקחנו את הליגה בתצוגה של אתלטיקו ובעיקר בגלל מתנות של ריאל שלא רואה אותנו באחד על אחד.

פבלו טורה הפתיע אותי לטובה. מקווה שימשיך לקבל דקות ואולי יחסוך לנו איזו קניה מיותרת.

אריק היה גרוע גם בלי הפנדל. אני רגיל לסטנדרטים של בוסקטס, שמנהל את המשחק מאחורה. לאריק לא היה את זה. גרזן בינוני שאשם ב 2 שערים.

כל הכבוד לראפיניה גם על הכיתוב על החולצה וגם שלא נתן לצ’אבי בוקס על עוד חילוף שלו.

ההפסד לא רק תורם לירידת ליגה של אספניול, אלא גם של בורדלאס. הידד!!

זה הדבר היחיד שאני לוקח מהמשחק הזה.

יש פה אוברדרמטזציה של ההפסד הזה. הבלוף לא התגלה היום, הבלוף התגלה כבר בכל חודש אפריל. הפורום הזה הוא מרענן כי בחוץ הבייס של האוהדים קובר את הראש בחול לגבי צאבי.

נטפלים לאריק כי הוא השעיר לעזאזל התורן שלכם. @Dovi אני מהראש זוכר את ה4-0 בברנבאו שהוא היה מעולה אז וזה רק מהראש. טל צודק , הוא לא הבלם הכי טוב בעולם בלשון המעטה וכנראה לא לרמה של ברצלונה. אבל לצפות משחקן שמוקפא שנה שלמה שיכנס למשחק שהוא יודע שאף אחד לא סופר אותו יותר “ושיקח את ההזדמנות” במשחק שכל הקבוצה רק רוצה ללכת לים זה בעיני להיטפל לגרסיה. הבנו אתם לא אוהבים אותו.

עוד שתי משחקים לסוף.

אין לי שום דבר אישי נגדו.
דווקא הייתי שמח ששחקן בית מצליח, אני פשוט לא רואה את זה.

לי אין שום דבר בעדו או נגדו, הבעיה שלנו יותר גדולה מאריק גרסיה. לא הפסדנו היום או בשבת בגלל אריק גרסיה. אלא בגלל מנטליות של “הליכה לים” של הקבוצה. והקבוצות הנגדיות פשוט רוצות יותר לנצח

לפחות אספניול וחטאפה מתקרבות יותר למקום הטיבעי שלהם.

כן אבל משה, אני חושב שמה שמעצבן את רוב החברים פה זה שהיכולת “הליכה לים” הנוכחית לא שונה בהרבה מכל 1-0 אחר שעשינו העונה. פשוט שם ידענו להיות זהירים ולהבקיע את הגול אבל בשאר הזמן שיחקנו מזעזע לרוב. כמה פעמים העונה אתה זוכר ששיחקנו כמו שבארסה אמורה או שואפת לשחק? אגב גם צ’אבי לגמרי קובר את הראש בחול במסע"ת אחרי המשחק…

כבר שנים שמטרידה אותי העובדה שאין לנו אפשרות לשלוף בלם מהמילואים כדי שיהיה בלם חמישי שישחק כשצריך. אריק ומינגסה הם הכי קרובים לזה (אריק מבחינתי הוא עוד שחקן שעלה לבוגרים), וכנראה שאריק ילך בדרכו של מינגסה, אם כי הוא יותר טוב ממנו והוא יסיים יותר מאשר שחקן ספסל בקבוצת מרכז-תחתית.

מיקה מארמול שוחרר ועבר עונה נהדרת באנדורה העונה, חבל.

פבלו טורה נהדר, אבל צ’אבי כבר נעול עליו, לא משנה כמה טוב הוא יהיה. אפשר לחסוך את הניתוחים, שיעבור לריאל סוסיאדד ביחד עם ניקו ועבדה ונקבל את סובימנדי וכולם יהיו מרוצים.

אבל מעל הכל, לא יכול לראות את דמבלה. אף. מסירה. לא. מגיעה. ליעד. לא מבין, מדובר בשחקן בן 17 שמגיעות לו הנחות? האוהדים כבר זמן איבדו את הסבלנות לגבי דמבלה, אבל הוא עדיין מקבל יחס מקצועי כמו ילד.

ובחייאת, בשביל מה טר שטגן פותח עם הגנה כזאת? צ’אבי מפקיר אותו פעם אחר פעם.

לא יודע לגביי דמבלה. באמת שלא יודע. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהוא גלש למחוזות הקלטות כמו רוברטו.

אין שום הצדקה להמשך האמון הזה שצ’אבי נותן בו. אם בתחילת העונה עוד התחלתי לראות שיפור (ואכן היה), הגיעה עוד פציעה והגיעו עוד אי השתפרויות בדברים שנראים כל בך בסיסיים. לא לשחקן ברצלונה, לשחקן בכלל.

די. הוא 6 שנים איתנו, בברוטו, וגם כשהוא לא פצוע זה פשוט לא שווה את זה. שחקנים נמחקים במועדון (לא אצל הקהל, אלא אצל הצוות המקצועי) על הרבה פחות בעיות בהרבה פחות זמן. אין לי שום רעיון למה צ’אבי כל כך כל כך נלחם כדי להשאיר אותו, ולמה כנראה שזה יקרה גם בהמשך. במיוחד כשמדובר על מאמן שמחק שחקנים על (לכאורה) הרבה פחות.

אתה לא חושב שזה מוזר שהוא נלחם כל כך חזק בשביל שחקנים שרובנו פה חושבים שלא צריכים להיות יותר בברצלונה יותר ולעומת זה מפגין חוסר סבלנות כלפי שחקנים ששוה להילחם עבורם?

זה לא רק דמבלה. זה גם רוברטו אלונסו ואולי דל"פ אבל גם בוסקטס הוא בכח ניסה להשאיר עוד שנה אפילו שרובנו מבינים שהוא צריך לעזוב.

לעומת זאת הוא ניסה לדחוק את דה יונג שנה שעברה והשנה הוא אפילו מזלזל בראפיניה. מוחק את טורה ללא סיבה ולא עוזר לאנסו זה אומר הרבה על צאבי.

@Sasha מסכים עם כל מה שכתבת ואם שמת לב אני פה עושה קמפיין של xaviout בחודשיים האחרונים. המשחק אתמול פשוט זה לא סימן לכלום.

בכנות אם ברצלונה היתה מנצחת ואספניול היו נשארים ליגה בגלל זה , זה היה מוציא אותי מדעתי.

אני חושב שזה מוזר, זה מה שאמרתי. שאין לי מושג למה זה קורה.

תראה, אני לא יודע מה קרה עם פאטי וטורה מאחורי הקלעים (חוץ מהדיווח על זה שאלמאן רצה שישחק וצ’אבי רצה להשאיל וכאלה), אז אני לא מתיימר לשפוט את ההחלטות של צ’אבי לגביהם, מנקודת מבט של יודע כל. אבל קשה לי להאמין שהם עשו משהו כל כך נורא, שמתגבר על 6 שנות אכזבה משחקן של 150 מיליון יורו.

אכזבה בלי קשר לפציעות. כי כבר הבנו שבברצלונה המערכת המקצועית/רפואית לא משהו, אז סבבה. נותן את הבנפיט אוף דה דאוט לדמבלה פה. יאללה. אבל כמו שאור כתב - הוא לא מצליח להשתפר בדברים מאוד בסיסיים, אחרי כל כך הרבה זמן. אז מה צ’אבי רואה שאנחנו מפספסים?

רוברטו ואלונסו לדעתי הם לא דוגמאות טובות, כי המעמד שלהם אצל צ’אבי הוא לא של שחקן הרכב. לפעמים רחוק מאוד מזה. אז פחות מפריעה לי ההתעקשות של צ’אבי עליהם.
פרנקי באמת הוא ה-דוגמה מבחינתי להשוואה, במיוחד כשלא שמעתי מעולם על בעיות משמעת/פציעות של ההולנדי. בטח לא כאלו משמעותיות. ועדיין - בעונה שעברה צ’אבי מחק אותו, במיוחד בסיום העונה, ובתחילת העונה הנוכחית גאבי הועדף על פניו.

צאבי מוחק את טורה בגלל סיכסוך עם אלמאן , אני לא חושב שזה באמת סוד כל כך גדול, זה כבר הודלף מספיק פעמים.

זה אחת הבעיות שלי איתו, שהוא “מעניש” שחקן שיכול היה לעזור לו ולקבוצה בשביל “לדפוק” את אלמאן .

אבל אריק צריך להוכיח משהו. הוא עדיין לא בים.
אם כבר לא להיות נגדו, אז בגלל שהוא שיחק בעמדה אחרת. זה לא הלך טוב, מותר להגיד את זה.

אגב, מונדו טוען שהשערים שספג טר שטאגן לא ייחשבו בזאמורה. צריך מינימום 60 דקות כדי להיחשב.
אולי זאת הסיבה לחילוף
בכל אופן, מברוק לפניה.

כנראה שכן. זה גם מה שצ’אבי אמר בראיון שאחרי המשחק.

אז למה להעלות אותו מלכתחילה?

כי אם הוא לא היה סופג, היה שובר עוד כמה שיאים מטופשים

אז בואו נעלה עם ההגנה הכי חלשה ונפקיר את טר שטגן שיצמיח 10 ידיים, אולי רק ככה הוא ישמור על שער נקי במשחק כזה.

בקיצור, שטר שטגן ישחק רק אם אראוחו כשיר.

אגב, אריק פתח אתמול כקשר אחורי, וסיים כמגן ימני. אני בעד הניסויים האלה בתור רעיון. אבל לצפות שהשוער שלך ישמור על שער נקי ככה…

במקרה דמבלה, אני חושב שצ’אבי באמת מאמין לנראטיב בו הוא יוציא ממנו שחקן על. לזכותו יאמר שזאת הייתה העונה הטובה ביותר של דמבלה, וגם אז, זהו? זה המקסימום שנקבל ממנו?

לגבי יתר הדברים, אני משחיז את הסכינים לקראת דיוני סיכום העונה.

זו הבעיה העיקרית שלנו