חצי גמר אליפות העולם למועדונים: מושפלים 4:0 מול פ.ס.ז'| מודריץ' ולוקאס עוזבים

לקראת פ.ס.ז’

אפשר לומר שלמשחק הזה חיכה עולם הכדורגל יחד עם המארגנים בפיפ"א של הטורניר במתכונת החדשה. גמר כבר בחצי הגמר, משחק עם כוכבים רבים והפיקנטריה חוגגת, עבר-הווה-עתיד מתבלבלים, הכל נכון. מחר (רביעי, 22:00), ריאל מדריד המשתפרת של צ’אבי אלונסו שבנה משהו בחמישה משחקים - פוגשת את אלופת אירופה פריז סן ז’רמן לאתגר עצום. ראול אסנסיו יחליף את דין האוסן המורחק, קיליאן אמבפה אמור לפתוח במקום גונסאלו גארסיה - הסנסצייה של הטורניר. ומה עם עוסמאן דמבלה?

ריאל מדריד מגיעה לחצי גמר אליפות העולם למועדונים מרוצה אחרי הניצחון 2:3 על בורוסיה דורטמונד כשצ’אבי אלונסו שמתקדם יפה כבר הבהיר שהדקות האחרונות ישמשו ללמידה כדי שזה לא יחזור (לפי העיתונאי חורחה פיקון, המאמן היה מפויס בעמדת הראיונות אבל זעם עם השחקנים בחדר ההלבשה ודרש מהם ריכוז הרבה יותר גבוה-טוטאלי - בכל המשחק נגד פ.ס.ז’). אמנם דין האוסן המורחק זו אבידה גדולה מכל בחינה, גם בבניית המהלכים מאחורה, אבל ישנו ראול אסנסיו שמקבל הזדמנות שנייה גדולה להזכיר את הפריצה המטאורית שלו בעונה הזו. כמובן שמעבר ליוקרה ולפן הכספי – ריאל במבחן נגד הקבוצה הטובה ביותר, שכרגע משמשת עבורה (סליחה – הקאתי) כמעין מראה על איך עובדת קבוצה עם כוכבים. האם ריאל מסוגלת לנצח יריבה ברמה עליה לא גברה בכל 2024-25? “לפ.ס.ז’ הייתה עונה נהדרת והם משחקים נפלא, אבל ריאל מדריד, כשזה מגיע למשחקים האלה, לקרב חשוב - הם מסוגלים להכל”, אמר שחקן העבר קלוד מקאללה. ריאל תוכל להשוות את שיא הניצחונות העונתי שלה אם תנצח - תגיע ל-46, אם כי בעונת הדסימה וב-2011-12 היא עשתה זאת בהרבה פחות משחקים.

אי אפשר להתעלם גם מהפיקנטריה סביב קיליאן אמבפה שנגד דורטמונד רשם משחק שני כמחליף, שוב 20 דקות+, משתפר אחרי עוד ועוד אימונים, שער גדול, והוא בטירוף סביר להניח לקראת המשחק נגד האקסית עם כל מה שנאמר עליו. שער של אמבפה בתזמון הזה (כבר עשה היסטוריה והפך לשחקן הראשון בתולדות ריאל שכובש בשבעה מפעלים שונים בעונה אחת) יוכל אולי לקרב את ריאל לגמר ומה שבטוח יהווה שיא קריירה עבורו שכן הוא השווה את 44 שעריו מעונת הפרידה בפריז סן ז’רמן. אמבפה אמנם לא טיפוס כמו כריסטיאנו רונאלדו אבל כל ספורטאי רוצה להוכיח את עצמו ואפשר לנסות לדמיין מה עובר עליו. זו השאלה היחידה, שאלת מיליון הדולר, בהרכב של אלונסו שעד עכשיו הראה שהוא לא דופק חשבון והמתין עם שילובו האיטי והמוקפד של החלוץ. עם אמבפה ריאל מרוויחה איכות מדהימה, שחקן שעושה שער כמעט כלום, אך מאבדת את מוסר העבודה והלכידות וכמובן שגונסאלו גארסיה כרגע הוא הפיצ’יצ’י של המפעל ומעבר לארבעת השערים – אחד גם נגד דורטמונד – יש לו גם בישול, סטטיסטיקה פנטסטית. יחד עם 25 שעריו בקסטיליה וגם שער הניצחון על לגאנס הרי שגונסאלו עם 30 גולים העונה.

ההנחה היא שבמשחק כזה גדול אמבפה יפתח. הפרשנים בספרד ובכלל התווכחו ביניהם מה נכון לעשות. לפחות מבחינת האוהדים, לפחות בסקר ה-AS - זו שאלה אחרת בכלל. 68% מהמצביעים חושבים שאמבפה צריך לשחק במקומו של ויניסיוס ג’וניור דווקא, שמעט איכזב במשחק האחרון ולא היה מספיק מעורב. רק 15% מהנשאלים חושבים על ויניסיוס ואמבפה יחד. זה לא אומר שוויני יסופסל כמובן ולא רק משום שמדובר סה"כ בסקר אוהדים. נראה שאלונסו חווה כאב ראש ראשון בהתקפה, והחלטה תתקבל סמוך למשחק, וזה בסדר גמור. פדג’ה מיאטוביץ’ סיפק נקודת מבט מעניינת על הברזילאי: “אי אפשר לחשוב רק לטווח הקצר ולמשחק הזה. ריאל תצטרך את ויניסיוס טוב בעונה הבאה, בשלבי ההכרעה, ואם יסופסל זה כנראה לא יקרה”.

עד אתה בטורניר ריאל הצליחה להפגין חוסר. כמובן שהיו דקות לא טובות, למשל הפתיחה נגד יובנטוס, או דקות הסיום נגד דורטמונד שם כהרגלו טיבו קורטואה רשם הצלת ענק מהבעיטה של מרסל סביצר - וזה עוד משחק גדול עבורו - אבל היא רצה יותר, וטרם נקלעה לפיגור בטורניר טפו-טפו-טפו. כדאי להמשיך ככה, גם כדי שהמשחק מחר לא יהיה האחרון של לוקה מודריץ’ בריאל מדריד. טקטית אלונסו צריך לראות איך הוא מגבה את טרנט אלכסנדר-ארנולד שמבשל פעמיים ובהגנה מפשל, וזה מבחן גדול גם לפראן גארסיה ה-MVP מהמשחק הקודם שהוא מהמצטיינים בטורניר עד עתה.

טשואמני שנמצא במגמת שיפור והוא משחקני השדה הבודדים עם 450 דקות מלאות - במצב לוחמני: “אנחנו מאוד שמחים להיות בחצי הגמר, אבל אנחנו רוצים יותר. אנחנו חייבים לנצח את המשחק נגד פ.ס.ז’, ואנחנו ניתן את הכל, אנחנו רוצים להילחם כדי לנצח ולהישאר בתחרות. הם קבוצה חזקה, אלופת אירופה. אני מכיר שחקנים רבים שלהם מקרוב. אבל אנחנו בטוחים בעצמינו. יש לנו את האיכות והיכולת לנצח”. בלינגהאם יערוך את הופעתו המאה בריאל מדריד (38 שערים) והוא נרגש: “אנחנו רוצים לקחת את התואר בחזרה למדריד ולהמשיך להנציח את גדולתו של המועדון”.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וגונסאלו גארסיה (קיליאן אמבפה)

פריז סן ז’רמן אלופת אירופה לא באמת צריכה שיציגו אותה. הקבוצה של לואיס אנריקה גברה 0:2 על באיירן מינכן ברבע הגמר במשחק קצבי מצוין מצוין, והתמודדה בתוספת הזמן בתשעה שחקנים - אז בדיוק הבקיע עוסמאן דמבלה את השער השני. נציין כי הבווארים היו לא פחות טובים, הפעילו לחץ גבוה על הצרפתים והיו הקבוצה היחידה שהחזיקה בכדור יותר ממנה. פ.ס.ז’ אמנם תחסר את המחליף לוקאס הרננדס וכן את הבלם וויליאן פאצ’ו, שניהם הורחקו, אך היא נראית נהדר, הקבוצה הטובה באירופה. חודש וחצי אחרי שזכתה בליגת האלופות לראשונה בתולדותיה עם 0:5 אדיר והיסטורי על אינטר – היא עדיין נראית רעבה. פ.ס.ז’ יכולה להגיע לניצחון ה-48 שלה - יותר מבכל עונה אחרת, ואם תנצח כמובן תוכל להמשיך את החלום ולזכות בכל ששת התארים, הרי הטרבל המקומי כבר שלה, ולהוכיח: אנחנו כאן, ממשיכים להיות דומיננטיים ובלתי ניתנים לעצירה.

העונה כבשה פ.ס.ז’ 164 שערים, לעומת 171 בעונה הפורייה בתולדותיה 2017-18. כל מטאטא יורה, הסכנה מגיעה מכל פינה. חוויצה קרבחאצליה שהצטרף בינואר השתלב נפלא ולהט בגמר, כמובן דמבלה עם ה-35 שערים בעונת חייו - מועמד ראוי מאוד לבלון ד’אור (הוסיף גם 15 בישולים), ומה עם דז’ירה דואה הצעיר עם צמד בגמר. ב-2025 יש לו 14 שערים ו-12 בישולים וגם נגד באיירן הוא ניצל טעות אחת כדי לכבוש. על פניו אם דמבלה, ששולב עד עתה פעמיים כמחליף בסיפור דומה לבן ארצו אמבפה, יפתח בהרכב - נראה שבארקולה ישלם את המחיר ודואה יחזור לקישור ההתקפי. עוד דברים המייחדים את פריז – שני מגינים תוקפים מדהימים. אשרף חכימי אותו אנחנו מכירים היטב. עונה מטורפת שלו עם 11 שערים ו-15 בישולים - מספרים של קשר לכל דבר. אשרף כבש ברבע הגמר, בחצי הגמר נגד ארסנל ובגמר. גם נונו מנדש מצד שמאל קיצוני סופה של ממש, יציב, הראה את כוחו גם בגמר ליגת האומות במדי נבחרת פורטוגל. ויטיניה מנהל את המשחק נפלא, פביאן רואיס מבקיע מקו שני.

ויש שוער בשער. ג’יאנלואיג’י דונארומה שספג שער בודד בטורניר – רושם הצלות מטורפות כמו נגד באיירן. לא מופרך לומר שבחודשים האחרונים הוא השוער הטוב בעולם. השוער קצת מזועזע לאחר הפציעה של ג’מאל מוסיאלה, התקשה להגיב, אך כמובן שזו לא הייתה אשמתו. אולי דונארומה מרגיש שהוא חייב לקבוצה שלו לקראת המשחק הזה, זכר לטעות הקשה שביצע נגד ריאל בגומלין בסנטיאגו ברנבאו (למרות שבריאיון על אותו משחק האשים את השופט וטען לעבירה). אין ספק כי דונארומה מודל 2025 הוא לא השוער של 2022.

כדי להפחית לחץ, לואיס אנריקה, שכל משחק שלו נגד ריאל מדריד זו חגיגה של ממש כמו שאומרים וזה לא קרה מאז 2017 – נתן לשחקנים שלו 48 שעות חופשיות לפני החזרה לאימונים. הוא ללא ספק המנצח על התזמורת וזה שבנה את פ.ס.ז’ הקבוצה שעובדת קשה ולוחצת ואין פשרות. בשמונה משחקים נגד ריאל מדריד יש לו ארבעה ניצחונות (כולל אחד כמאמן סלטה ויגו) ושלושה הפסדים. נציין כי פ.ס.ז’ גם עושה הכל כדי לדחוף כמה שיותר אוהדים להגיע למשחק ולחוות את הרגע ההיסטורי הזה, עם מחירים נפלאים בדילים של טיסה הלוך-חזור וכרטיס. במשחק הראשון בטורניר היא הראתה את כוחה, אגב, נגד קבוצה אחרת מספרד – כשהביסה 0:4 את אתלטיקו מדריד ללא מאבק.

קבארחצליה ששיחק נגד ריאל פעמיים עוד בתקופתו בנאפולי בשלב הבתים ב-2023/24, מתכונן למשחק ואמר לאחר האימון המסכם של הצרפתים: “אמבפה הוא אחד השחקנים הטובים ביותר בעולם וריאל מדריד קבוצה טובה יחד איתו. אנחנו מלאי כבוד כלפיהם, כי הם לא רק עמוסים בשחקנים טובים אלא הקבוצה מחוברת יותר לאט לאט. נילחם ואנחנו בטוחים באפשרויות שיהיו לנו לנצח את המשחק”. לואיס אנריקה, המנצח על התזמורת של פ.ס.ז’ - נמנע מלדבר על אמבפה ואמר: “זה תמיד תענוג לשחק נגד ריאל מדריד, זה משחק גדול. קשה מאוד לזהות אותה ולנתח אותה מקצועית. אבל גם הקבוצה שלי בלתי צפויה וזה חלק מהכוח שלנו”.

פריז סן ז’רמן - הרכב משוער: ג’יאנלואיג’י דונארומה| אשרף חכימי, מרקיניוס, לוקאס בראלדו, נונו מנדש| ז’ואאו נבש, ויטיניה, פביאן רואיז| בראדלי ברקולה (עוסמאן דמבלה), חוויצה קבראחצליה ודז’ירה דואה

היסטוריה ומפגשי עבר:

פשוט בלתי אפשרי לשכוח את המפגש האחרון נגד פריז סן ז’רמן. עברו שלוש שנים וארבעה חודשים אבל זה פשוט נצחי. גומלין שמינית גמר ליגת האלופות בסנטיאגו ברנבאו. ריאל מדריד שהייתה חלשה מאוד בצרפת והפסידה 1:0 משער של קיליאן אמבפה ברגע האחרון (טיבו קורטואה עצר פנדל של ליאו מסי וזה לא עזר) - שוב הייתה הרבה פחות טובה. אמבפה כבש לפ.ס.ז’ לפני ההפסקה והיה רחוק כמה סנטימטרים ספורים ו-VAR אחד - מעוד שער אחד לפחות. פ.ס.ז’ הייתה טובה יותר, הרבה יותר, ב-150 הדקות הראשונות במשחק הכפול. ואז בדקה ה-61 זה התחיל. לחץ של קארים בנזמה על ג’יאנאלואיג’י דונארומה, השוער טעה, איבד את הכדור, ויניסיוס ג’וניור עם כדור הרוחב ו-1:1. בדקה ה-76 לוקה מודריץ’ חטף כדור לניימאר, דהר, קיבל מוויני ובישל את ה-1:2 לקארים. ואז מיד הגיע ה-1:3 המטורף כשהצרפתים איבדו כדור, מרקיניוס שגה ובנזמה השלים שלושער. 1:3 פסיכי, גם אנטוניו פינטוס קופץ על השחקנים, דויד אלאבה עם הכיסא, אוהדים בוכים. תחילת הדרך של הגביע ה-14 ב-2022.

גם ב-2017-18 נפגשו ריאל מדריד ופ.ס.ז’ בשמינית גמר ליגת האלופות אבל כמה שזה היה שונה. פ.ס.ז’ הייתה “העשירים הרועשים”, נקרא לזה ככה. עם כל הכבוד לניימאר ולאמבפה שהצטרפו - מולה ניצבה אלופת אירופה פעמיים ברציפות. אמנם אדריאן ראביו כבש ראשון אבל כריסטיאנו רונאלדו השווה בפנדל, השלים צמד עם בישול של מרקו אסנסיו ומרסלו עשה את ה-1:3 וגלש אל עבר זיזו. ריאל ניצחה גם בגומלין - 1:2 עם שער של קאסמירו (קודם לכן כריסטיאנו הבקיע בנגיחה). כאן נגמרת הדרמה האדירה בין הקבוצות.

ב-12 משחקים, שכוללים היסטוריה גם בליגה האירופית ובגביע אירופה למחזיקות גביע - ריאל ניצחה חמש פעמים, שלושה משחקים הסתיימו בתיקו והצרפתים עם ארבעה ניצחונות - יחס שערים מאוזן לחלוטין 16:16. המפגש הראשון התקיים ברבע גמר גביע אופ"א ב-1992-93. ניצחון 1:3 במדריד, עם שערים של אמיליו בוטראגיניו, איבן זאמורנו ומיצ’ל (האחרון כבש את השלישי ממש בדקה ה-90) - היה אמור להספיק, אבל לא. בגומלין ריאל התפרקה, זה היה הזוי. עד לדקה ה-80 הצרפתים הוליכו רק 0:1 משער של ג’ורג’ וואה. בדקה ה-91 דויד ז’ינולה שהבקיע במשחק הראשון - קבע 0:2. שלוש דקות לסיום ואלדו עשה 0:3 ואז זאמורנו קבע 1:3 בדקה ה-90. הולכים להארכה? אז לא. אנטואן קומבוארה היה גיבור הרגע עם שער מיד לאחר מכן, 4:1 משפיל. כעבור שנה עוד מפגש – וכדאי לשכוח. בשלב רבע גמר גביע אירופה למחזיקות ב-1993-94. עונה רעה של ריאל הסתיימה גם בהדחה מוקדמת מאירופה. הצרפתים ניצחו בברנבאו 0:1, ובגומלין בצרפת נגמר 1:1. שער יתרון של אמיליו בוטראגיניו לא החזיק מעמד.

שאר המשחקים בין הקבוצות היו שלב הבתים בליגת האלופות. ב-2015-16 עם רפא בניטס עוד על הקווים, ריאל סיימה בתיקו די חלש בצרפת כשהיא בהרכב חסר, והצרפתים דומיננטיים יותר. “בגומלין” בברנבאו ריאל גם כן לא הרשימה אבל נהנתה מ-0:1 מזליקי של נאצ’ו שראה את השוער מחוץ לשער, ניסה להעביר כדור רוחב אבל הבקיע - תודה לך קווין טראפ. במחזור הפתיחה של שלב הבתים ב-2019-20 פ.ס.ז’ הביסה את ריאל 0:3 בצרפת ביום גדול של אנחל די מאריה שלקח פיקוד ללא שחקני ההתקפה הבכירים. בברנבאו ריאל שיחקה מעולה, הובילה 0:2 עם צמד של בנזמה כאשר אדן הזאר נראה מעולה - אבל הבלגי נפצע בקרסול מהתיקול של תומא מונייה הבלגי. הצרפתים כבשו שני שערים לא צודקים בדקות הסיום: אמבפה בדקה ה-81 ופאבלו סראביה בדקה ה-83. נציין כי ריאל פגשה תשע קבוצות שונות מצרפת. נגד ליון היא שיחקה עשרה משחקים (מאזן 3-4-3 וזיכרונות לא משהו), ואת ריימס פגשה פעמיים - בגמרי ליגת האלופות - וזכתה.

אחרי הרבה זמן - נפגשים לצפייה משותפת במשחק - ב"לולי" בטיילת בתל אביב. כל מי שמעוניין - פרטים בדיון הקהילה שלנו| רכישת כרטיסים - כאן.

משחק גדול מחר, משחק שהיה ראוי יותר שיהיה הגמר אבל אין דבר. מארגני הטורניר יכולים להיות מבסוטים. לנצח תהיה לנו התמונה של שמינית הגמר ב-2022, זה היה משחק מטורף, רבע שעה שהיא כמו חלום, איך אנחנו ריאל מדריד טרפנו את פריז סן ז’רמן בסנטיאגו ברנבאו, איזה כיף היה. מהמשחקים-אירועים הגדולים.

עברנו את הגיל של ‘לשנוא’ בכדורגל וזו תכונה לא בריאה, אבל בלי קשר אגיד שאני יותר פייסן וסלחן כלפי פריז סן ז’רמן. הגירסה הגלאקטית שלהם מוצלחת יותר מקצועית אבל עדינה מבחינת הבאז. כשהם לקחו בחינם את סרחיו ראמוס וליאו מסי הקפטנים של ריאל מדריד וברצלונה ותפסו את קיליאן אמבפה בביצים - סליחה - זה הרגיש על הנייר לא פייר, אבל הם נכשלו. הפריע לי רק כאשר אמרו ש"הוא הסיבה" שפ.ס.ז’ נכשלה עד עכשיו באירופה והנה הוא רק הלך וזה הצליח. הגדרה צרה מדי. אבל זה לא באמת מעניין.

תמיד יש לריאל מדריד מה להפסיד, אנחנו מצפים מהשחקנים ומהקבוצה להתעלות במעמדים האלה כשמריחים גמר קרוב, ומצד שני, צריך לומר את האמת שחודש עם צ’אבי אלונסו הגאון זה לא מספיק, פ.ס.ז’ הקבוצה הטובה באירופה, היא פייבוריטית ויכול להיות שנפסיד. הרווחנו כבר כמה דברים בטורניר הזה. ולמרות זאת אני משוכנע שיש סיכוי לנצח. מסתמך על המשחק שלהם נגד באיירן מינכן שהיה די שוויוני לדעתי (פעם פ.ס.ז’ הייתה בתפקיד באיירן - הקבוצה המסוכנת אבל הנאיבית, והיום פ.ס.ז’ למדה לנצח את המשחקים האלה), על הרעב הגדול יותר לדעתי שיש בקבוצה שלנו ואולי על הקארמה של קיליאן אמבפה? אבל לפני שאגיע אליו:

זה מבחן גדול ומבחן יפה. שלב הבתים לא באמת נחשב עם כל הכבוד למשחק טוב שהציגה נגדנו אל-הילאל, בורוסיה דורטמונד ויובנטוס לא קבוצות, בטח לא יובה המתחדשת - שאמורות לדגדג אותנו. קבוצות שיש מצב שלא היינו עוברים - מנצ’סטר סיטי (למרות הכל), באיירן מינכן, וגם נניח ארסנל או ליברפול שאינן.

לשחק נגד פ.ס.ז’ זה אחרת, אתה עלול לשלם על כל טעות. כמובן שאסור להירדם כמו שקרה בדקות הסיום נגד דורטמונד. מספיק שמשחק הלחץ לא מתואם פרפקט, מספיק שהחזרה להגנה קצת איטית, מספיק ששחקן שלך - נניח ויניסיוס ג’וניור - מגיע למצב ומחמיץ ופתאום מהצד השני הם מנצלים את המצב שלהם. הם מזיזים את הכדור נהדר עם ויטיניה הבלתי-נלאה, פביאן רואיס מצטרף פנטסטי מאחור ובעיקר צמד המגינים. אשרף היה בשר מבשרינו והוא בעונה מטורפת כובש במשחקים הגדולים, ונונו מנדש זה חלום, הוא היה צריך להיות היורש של מרסלו.

תראו יש שחקנים בסגל כמו ג’וד בלינגהאם, קיליאן אמבפה, ויניסיוס ג’וניור בהחלט, פדה ואלוורדה גם כן מבחינתי, כמובן טיבו קורטואה עם היכולת בגמרים. ויש את “המשתפרים” בטורניר הזה. זה מבחן עצום לאורליאן טשואמני איך הוא יתמודד עם הלחץ שיופעל עליו, כמה תיקולים הוא ינצח, כמובן מבחינת ארדה גולר שחסר את הפיזיות, פראן גארסיה שאמור לסבול. הם כמובן קבוצה מחוברת יותר והסכנה מגיעה מכל פינה. אני מעריך בזהירות שעוסמאן דמבלה לא יפתח אבל דואה פנטסטי.

נצטרך את ואלוורדה שנראה ביכולת שלו כמו שלושה שחקנים והוא מבחינתי היה המפתח לעבור את פ.ס.ז’ ב-2022 לצד קורטואה ובנזמה כמובן.

יש כאן הזדמנות ענקית לראול אסנסיו להראות את הפנים שלו. לשמור על ריכוז, להגן מול שחקנים ברמה הגבוהה ביותר, כאלה שיותר מהירים וחזקים ממנו. להוכיח שוב את האופי שהפגין עד לצמד המשחקים נגד ארסנל העונה.

אולי אפשר לתפוס אותם עם קו הגנה גבוה, יש לנו מספיק מוסרים טובים. אשרף גם כן תמיד חושב התקפה יותר וזה בסדר הוא קשר-חלוץ בנפש. צריך לבוא צנועים כמובן, לעבוד קשה, לשחק קצת הגנתי ומבוקר - אין ברירה אנחנו עדיין לא שם. אבל הגנתי זה לא אומר בונקר ולא אומר להתרפס ולא להיות בלי שום תוכנית.

כן אני מרגיש לא שלם במאה אחוז אבל אני חושב שגונסאלו גארסיה יירד לספסל וסבבה לי עם זה. צריך בשביל הטווח הרחוק - אני מאוד-מאוד-מאוד מאמין במה שאמר פדג’ה מיאטוביץ’ - “לסבול” את ויניסיוס הנוכחי, שהגישה שלו בסדר אבל הכדורגל מתקדם בצעדי צב. אני תקווה שגם עם שחקן אחד פחות לוחץ - זה יהיה בסדר. שהכוכבים מקדימה יבינו את גודל הרגע וגודל השעה.

כל שחקן ומה שמניע אותו, אני בטוח שקיליאן אמבפה מרגיש אחרת לקראת המשחק מחר, רוצה להבקיע, רוצה לחזור להיות כוכב כדורגל, הוא בטח לא אוהב את הדיבורים. כריסטיאנו רונאלדו אמור תמיד שהשונאים הוציאו ממנו את המקסימום והפכו אותו לבלתי ניתן לעצירה. אני יכול לדמיין את מוחמד סלאח בטירוף לפני הגמר ב-2022 נגד ריאל מדריד גם אם זה לא עזר לו, את לואיס אנריקה לקראת משחקים נגדנו או לואיס סוארס. אמבפה מופנם ושקט יותר.
מחר זה יכול להיות תסריט ענק שהוא מבקיע, מראה חדות, לוקח אותנו על הגב לגמר ועם שער רושם את העונה הפורייה בקריירה שלו. אמבפה מסוגל ליצור. הוא שחקן שיכול לנצח בדריבלים, הוא כל כך מהיר שהוא ינצח שם כל שחקן הגנה. זה הזמן לפריים-אמבפה שסיים את העונה היטב. אם הוא יעלה במחצית אני לא אכעס, מרגיש לי שהוא יפתח ואני מת שיוכיח את עצמו.

ניצחון מחר, גם אם זה רק חצי גמר וזה כולה טורניר אליפות העולם למועדונים - זה יכול לתת אמירה, יותר מכל חמשת המשחקים שהיו עד עכשיו. זה המשך ישיר לצעדה בתחילת דרך המלך. תהיו ריאל מדריד. ואם נפסיד? אין דבר, מחר יום חדש. בעצם - לא. אני לא מסוגל להיפרד עדיין מלוקה מודריץ’. האללה מדריד!

ריאל מדריד סבלה מעיכוב של שעתיים בהמראה והנחיתה בניו-יורק, בשל הסערה בארה"ב, ועל כן מסיבת העיתונאים של צ’אבי אלונסו לקראת המשחק בוטלה.

ההרכבים המשוערים בתקשורת במדריד לקראת המשחק:

תמימות דעים בכלי התקשורת כמעט על כל ההרכב כמובן. ראול אסנסיו יחליף את דין האוסן המושעה. אין שינוי במרכז השדה – ארדה גולר, אורליאן טשואמני כחצי-חצי, וכמובן ג’וד בלינגהאם ופדה ואלוורדה הקפטן בטורניר. גם מקומו של ויניסיוס ג’וניור מובטח. במארקה הלכו על קיליאן אמבפה במקום גונסאלו גארסיה – בעוד ב-AS השאירו פתח לקאנטראנו שאולי יפתח שוב והצרפתי יעלה מהספסל בשלב מוקדם.
אצל היריבה – לוקאס בראלדו נכנס להרכב במרכז ההגנה כדי למלא את מקום המורחקים, ובעיקר: עוסמאן דמבלה ב-11 במקומו של בראדלי ברקולה, כאשר לא ברור האם ישחק בכנף ימין ואז דז’ירה דואה הפנטסטי בחוד – או להיפך. פ.ס.ז’ עם מרכז השדה האימתני שלה וצמד המגינים התוקפים שניתן רק לקנא – אשרף חכימי ונונו מנדש.

כותרות העיתונים הבוקר לקראת המשחק:

שער המארקה עם דרבי צרפתי: “קרב המלכים”, נכתב על רקע תמונות של קיליאן אמבפה בצד ימין ועוסמאן דמבלה בצד שמאל. שתי אלופות אירופה האחרונות בקרב גדול על המקום בגמר אליפות העולם למועדונים; צ’אבי אלונסו מארגן התקפה של 96 שערים (בעונה שהסתיימה); דמבלה מוביל את פ.ס.ז’ המסוכנת; אשרף חכימי: “הרווחנו את הכבוד של כולם”.

שער ה-AS: “סגירת חשבונות” נכתב על רקע תמונה של קיליאן אמבפה מהאימון. גם כאן הזכירו את זה ששתי הקבוצות הן הזוכות האחרונות בליגת האלופות וכמובן את"המורבו" התקשורתי והפיקנטריה; אלונסו מתלבט אך נראה שיבחר באמבפה בחוד למפגש ראשון של החלוץ מול האקסית; וגונסאלו גארסיה יסופסל; ראול אסנסיו במקום דין האוסן המורחק.

קצת פרשנויות: דויד וידאלס ברדיו מארקה: “אני חושב שריאל מדריד הגיעה לטורניר בשניים-שלושה מקומות מתחת למה שהיא היום, ופריז סן ז’רמן שניים או שלושה מקומות היום מתחת למה שהייתה כשזכתה בליגת האלופות. לא ראינו אף קבוצה ששולטת בטורניר במשך 90 דקות ומנצחת בצורה ממש משכנעת. אם כי, ‘פרצי המשחק’, הפיקים שראיתי מריאל מדריד, נראו טובים יותר מאלה של פ.ס.ז’. למשל חצי השעה נגד יובנטוס בתחילת המחצית השנייה, חצי שעה הראשונה נגד בורוסיה דורטמונד. לדעתי ריאל שיחקה את הכדורגל הטוב ביותר בטורניר הזה”.
דויד סאנצ’ס הולך על הצרפתים: “אני עומד מאחורי מה שאמרתי. הקבוצה הטובה ביותר כיום היא פ.ס.ז’ ללא ספק, בגלל מה שהשיגה ומעל הכל- הדרך בה היא הצליחה, והיא תנצח את ריאל מדריד”. הוא מוסיף כי היעדרותו של דין האוסן קריטית כי הוא בונה ראשון את המשחק של ריאל מדריד. מעבר לכך: "לא ראיתי מספיק שיפור בריאל מדריד, במשחק שלה, כשכולם אומרים ‘וואו’. אני חושב שבמחנה של ריאל ממהרים ומחכים לאישור רשמי שהחילוף על הקווים הלך כשורה

הימור שלכם על צמד השחקנים בהתקפה?
מקווה שאמבפה וגארסיה. מעריך שאמבפה וויניסיוס.

מה שעשינו עד עכשיו בהחלט מקור לאופטימיות, אבל היום אנחנו צריכים להתמודד מול ה-end game של עולם הכדורגל בימים אלו ואני מניח שאלונסו יצטרך קצת יותר משלושה שבועות כדי להביא את הקבוצה לשם. אני לא מצפה לנצח היום, פסז’ קבוצה מאוד מאורגנת שכמעט ולא טועה כקבוצה. יש לנו עוד דרך לעבור עד שנגיע לשם.

רציתי לשים דיסקליימר שזה כדורגל והכל יכול לקרות, אבל מה שעבד כל כך טוב ב-2022, וגם במשחק האחרון עם GG, לא צריך לשנות.
אין לנו סיכוי וזהו.

אני מניח שפסז’ זה באיירן מינכן החדש, קבוצה טובה שמשום מה כולם הפכו אותה למפלצת, לטובה בעולם לקבוצה שאי אפשר מולה.
וכמובן שויטיניה גם הפך לקשר הטוב בעולם בפער ענק, למודריץ’ החדש.

בוא נדייק, הסגל שלנו יותר טוב ובפער, עונה שעברה הם היו מאומנים הרבה יותר, מסודרים הרבה יותר והראו כדורגל יותר טוב.

אבל פסז’ לא טובה כפי שכולם מסיקים מה 5-0 ההוא, היא קבוצה מצויינת, בין הכי טובות בעולם אבל לא צריך להגזים.

לא אומר שננצח היום או שכרגע אנחנו יותר טובים רק שלא להגזים בערכם של הצרפתים, בעונה רגילה לפני כמה עונות בלבד של ריאל, סיטי ליברפול וגם ברצלונה הם לא מדגדגים את הטופ האירופאי.

בקיצור, אני אתאכזב אם לא ננצח.

הפתעה ענקית - שלישיית חלוצים! הרכב סופר-אמיץ של צ’אבי אלונסו בחצי גמר אליפות העולם למועדונים נגד פריז סן ז’רמן אלופת אירופה המכהנת - שריקת הפתיחה ב-22:00. פדה ואלוורדה מגן ימני בשל היעדרותו של טרנט אלכסנדר-ארנולד שכפי שדווח - נפגע באימון, והוא אפילו לא בסגל. קיליאן אמבפה חוזר להרכב ופותח לראשונה בעידן אלונסו ולמעשה “במקומו” - כשגונסאלו גארסיה ממשיך ו-ויניסיוס ג’וניור גם כן. ראול אסנסיו כצפוי במקומו של דין האוסן המושעה. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, פדה, אסנסיו, רודיגר, פראן גארסיה, טשואמני, גולר, בלינגהאם, ויניסיוס, גונסאלו ואמבפה

בצד של פ.ס.ז’ - עוסמאן דמבלה גם כן עם פרמיירה בהרכב בטורניר הזה לצד דואה וקרבאחצליה. בארקולה על הספסל.

וואלה יש לו ביצים לאלונסו, לדעתי התקפי מדי. התקשיתי להכריע מי עדיף בחלק הקדמי וכל צמד שהיה נבחר (מניח שאמבפה קרוב למאה אחוז אם הוא פותח) - היה מקובל עליי. אני חושב שזה עוד מוקדם לשחק בצורה כזו ובחצי גמר ליגת האלופות לא היינו רואים הרכב כזה. בטח כאשר פדה ואלוורדה כמגן ימני זה ביטוח חיים ומצד שני הוא מאוד-מאוד חסר באמצע. ארדה גולר יצטרך “להתלכלך” יותר מאיי פעם וגם ג’וד בלינגהאם, ואורליאן טשואמני בטח יהיה יותר בלם שלישי. המטרה כנראה “לטוס” במתפרצות

עד עכשיו כל הקטע היה לדבוק בשיטה עד כמה שאפשר ועבור משחק כזה גדול - בגלל היריבה - זה מוזר אבל גם.. מעניין מאוד. בהצלחה

לא מבין את ההרכב הזה של קרלו אנצ’לוטי.

עכשיו ברצינות, מעניין מאוד מה אלונסו מתכנן, גולר עדיין יהיה האחורי או שזה יהיה v קלאסי עם ג’וד סוף סוף קשר, או בכלל ג’וד ליד צ’ומה וגולר למעלה ?

ומי ישחק בצד ימין בהתקפה ? או בכלל יהלום עם ויני/אמבפה מתחת לחלוצים ?

או בכלל טשואמני בלם ואסנסיו מגן ימני ופדה קשר?
הכי פחות סיכוי, אבל עדיין אפשרי

אפשר להסתכל על זה כאילו בלינגהם החליף את פדה, ואמבפה את בלינגהם. הרי ג’וד היה יותר בשלישיה הקדמית מאשר באמצע.

אם אלונסו יצליח לביית את ג’וד חזרה בקישור, ולגרום לאמבפה ללחוץ קצת, אנחנו נהיה בסדר.

בכ"מ סחטיין על האומץ לדבוק בGG במקום לזרוק איזה מודריץ’ למרכז, רק חבל לי ששינוי כזה קורה דווקא מול פריז, אחרי שרצנו יפה עם מערך קבוע לאורך זמן.

אני רואה את זה ככה:

טיבו.
פראן,רודיגר,אסנסיו,פדה.
ארדה,צואמני.
בלינגהאם.
ויני,אמבפה,gg.

הרכב קצת ׳פוליטי׳ של אלונסו,מקווה שאני טועה ויש מחשבה אמיתית מאחורי השילוב של ויני,אמבפה וגרסיה יחד על חשבון עוד קשר.

הייתי הרבה יותר שלם עם ההזזה של פדה ימינה במקום טרנט אם רודריגו היה פותח במקום אחד מהשלישייה הקדמית, הוא הרבה יותר מתאים משלושתם לשחק את ה׳10׳ שג׳וד מתופקד בו במשחקים האחרונים, אבל אם גם בסיטואציה כזאת הוא לא פותח זה באמת נראה שהוא בדרך החוצה.

אפשר להתפלפל לא מעט על המערך ואיך הדברים ייראו בפועל. כדי להצליח במשחק הזה אנחנו נצטרך לראות את כל שלישיית ההתקפה משתתפת במשחק הלחץ.
לגבי גונזאלו אין לי ספק. אני מקווה שגם ויני ואמבפה מבינים את האירוע.

אני מקווה ל

פראן רושיגר אסנסיו פדה
ג’וד צ’ומה גולר
אמבפה גרסיה ויני

כבר כתבתי תגובה אבל אז ראיתי שפורסם שהמערך היום הוא 433. אמבפה באגף ימין?

הלוואי
אני חושב שמעבר של ויני לימין יעשה הרבה טוב לקבוצה

ברור שזאת לא העמדה הכי טובה שלו - אבל הוא יהיה שם הרבה יותר טוב מכל האחרים, אולי יתאפס, יהיה שוב לא צפוי,ישחרר את אמבפה לשמאל, ואשכרה יוכל לייצר מצבים מאגף ימין

אין בעייה להתפלסף ולהציג את המערך קצת שונה ואז אולי הוא פחות מופקר, אבל איך שלא תסובבו את זה:

-שלושה חלוצים, שניים לא עושים הגנה יותר מדי, אחד לא עושה הגנה ב-כ-ל-ל.
-צ’אבי אלונסו לא אשם בזה אבל מאבדים את פדה ואלוורדה באמצע.
-נניח אורליאן טשואמני בלם שלישי זה גם לא מאה אחוז, כמה שהמגינים יצמצמו למרכז - עדיין נהיה בנחיתות ויש להם מרכז שדה טוב. אדוארדו קמאבינגה היה מתאים לנו היום.

אני גם לא אסיק מסקנות מהר מדי ואגיד שאלונסו ‘עשה קרלו אנצ’לוטי’, פוליטיקאי, ליקק לכולם או לא יודע מה, אבל זה נראה יותר הרכב ש"סוגר" משחק כשאתה בתיקו או בפיגור וחייב גול, ובגדול במשחק הכי משמעותי הקבוצה זזה קצת מהדרך שאפיינה אותה.

אי אפשר כרגע באמת לספסל אחד מהשלישייה הזאת. אם בגלל יכולת (גרסיה), אם בגלל מעמד (אמבפה) ואם בגלל פוליטיקה (ויני). רודריגו פשוט משלם את המחיר.

בקיצור, גרסיה בחוד היום זאת ההצהרה הראשונה הרצינית של אלונסו מאז שהגיע, על המגרש הכוונה.

מה זה השואו החרא הזה שהם תוקעים לנו רבע שעה ? שיזדיינו האמריקאים.