אני עוקב חנן, אתה בעצמך יודע. אני גם חושב שבזמנו אתה שאלת על דפים מומלצים בטוויטר ואני שלחתי לך את הדף הזה.
פורסם שם, ומבלי לזלזל בעיתונאי כזה או אחר - זה דבר אחד. אבל שחקן כדורגל תמיד רוצה לשחק. הוא לא יכול להביא את עצמו במאה אחוז בצד ימין, או.קיי, אבל זה עדיף על לא לשחק בכלל במשחק כזה או אחר וזה לא משנה אם זה משחק נגד ריאל סוסיאדד בליגה או חצי גמר ליגת האלופות. זה לא שצ’אבי אלונסו הציב אותו שוער או בלם.
מעבר לכך הכדורגל שלנו אמור להיות, זו השאיפה, הרבה יותר דינמי עם חילופי מקומות. שחקן כנף בצד ימין הוא לא רק תקוע על צד ימין. את הגול בדרבי בשנה שעברה אתה זוכר בטח, אחריו רודריגו הפסיק לשחק. אפשר גם להבריק מצד ימין.
אני עם השותפות הנוראיות דווקא מוריד את הזבל כי אחרת לא אכפת להן, אני גם מוריד את “המחזורית”, אבל לשטוף את הבית לא יצא לי עדיין.
אני לא יודע, זה סיפור שמתבשל כבר כמה שנים. לדעתי האישית רודריגו יכול להיות מעולה שם אם הכל בקופסה שלו היה מחווט נכון, אבל בסופו של יום הוא החליט שהוא מעדיף ספסל על פני לשחק שם. אתה אומר שכמה משחקים על הספסל ישנו את זה? אם הוא מרגיש לא בנוח שם עדיף שלא ישחק שם ויהווה נטל.
נכתב בהלצה כמובן.
זה היה סיפור דיי גדול ופורסם על ידי כולם בערך, זה סתם היה טוויט לדוגמה. ואגב אם אתה מצטט את האס והמארקה הליצנים, אז אני בטוח שגם רודרה יכול להיות מספיק אמין בשבילך.
אני לא חולק על מהות הפרסום, כן מחשיב את ה-AS כיותר “כותרות צבע” ופחות מקור לניוז אמיתי, אבל לא מדרג את העיתונאים כמוך.
הרפרנס שלי: בהחלט ייתכן שהועבר מסר כזה או אחר, אולי בצורה ישירה, אולי בשיחה ממש ורודריגו אמר שהוא רוצה לקבל הזדמנויות בצד שמאל, וזה קרה נגד אוביידו. אבל להגיד שהוא לא ישחק יותר בימין זה נחרץ מדי כי הצרכים של ריאל מדריד, “של המערכת” הם מעל הכל. אם האפשרות של רודריגו לשחק נגד מארסיי ביום שלישי היא בכנף ימין בהרכב הראשון או כמחליף של ויניסיוס בדקה ה-80 בצד שמאל, הוא יבחר בהזדמנות השנייה? אני ממש לא חושב כך. הוא היה מסרב להיכנס אם אלונסו היה רוצה בו אתמול לעמדה בימין? ממש לא.
ועם כל האהבה אליו כשחקן שזו עונה שביעית שלו, שרשם משחקים גדולים ורגעים אייקונים והלכתי לראות את התקציר נגד מנצ’סטר סיטי 2022 עוד פעם - הוא לא במעמד של ויניסיוס שגם בו קצת מתגלים סדקים.
ואפילו לא זרקתי את הקלישאה הזו של - אין לו ברירה הוא נשאר כאן לפחות עד ינואר, החלון נסגר, ובעיקר “זו שנת מונדיאל!!”
מנטאליות היא חלק חשוב בקריירה של כדורגלן לא פחות מהכישרון, ושחקן בגיל 25 צריך להתחיל לתחזק את השיר הזה. אם ויניסיוס היה נכנע לממים ברשת ב-2020 הוא היה משחק עכשיו בברזיל או בערב הסעודית, גם אם בהחלט המועדון תמך בו.
במקומך דווקא הייתי הולך לכיוון שזה היה טופיק באמצע אוגוסט כשעוד היה לו סיכוי לעזוב, אבל עכשיו כשהוא נשאר הוא יהיה חייב לרדת מהעץ. למרות זאת ולמרות מה שאתה רשמת, בפועל אנחנו רואים שהוא משחק רק בשמאל עד כה.
אני לא פוסל שמתישהו הוא ישבר ויסכים לשחק שם, אבל כרגע לכל הפחות זו הדרישה שלו ולכן הוא שחקן משלים.
אני אגב חושב שכשחקן משלים הוא יוכל לתרום לנו יותר. הימים היותר יפים ויציבים שלו אצלינו באו בתקופת הרוטציות עם אסנסיו.
אני לא חושב שזו משימה בלתי אפשרית לקחת לויניסיוס את ההרכב בהתחשב בכושרו בשנה האחרונה. הבעיה של רודריגו זה שכבר הרבה זמן, גם בכנף שמאל, הוא לא נראה טוב.
הבעיה עם לקחת לוויניסיוס את המקום בהרכב היא לא רק מקצועית (עניין של מי יותר טוב/מי בכושר יותר טוב), אלא גם, ואולי בעיקר, תדמיתית.
יכול להיות שאלונסו ירצה ויהיה מסוגל לעשות את הצעד של לספסל את ויניסיוס לטובת רודריגו (לא למשחק אחד, אלא כהחלטה “גורפת”), אבל זה לא כמו לספסל את סבאיוס או אסנסיו.
אני יותר רגוע בקשר לויניסיוס. הוא מרוכז במשחק, הוא רץ לוחץ ומשקיע בלי סוף, בלי פוזות ובלי הצגות. היכולת שלו עדיין לא חזרה אבל כבר ראינו ממנו כמה דקות טובות במשחקים שעברו. אלונסו עושה איתו עבודה מדהימה בינתיים, ולכן אני חושב שזה עניין של זמן עד שהוא חוזר לעצמו.
כרגע מעבר לפעולות ההססניות שלו מה שמעצבן אותי זה שיתוף הפעולה עם קרראס, הוא מתעלם ממנו למרות שקרראס עושה לו פתיחות טובות. גם באספקט הזה אני מצפה לראות שיפור עם הזמן.
מה שלדעתי קריטי ביותר זה משחקי האגו של ויני ואמבפה, כשאחד מהם למעלה, הוא פועל להצלת המולדת
כשקיליאן הגיעה שנה שעברה הוא הגיע לקבוצה שבה משחק מי שלכאורה היה אמור להיות שחקן השנה וזה היה נראה גם בהתנהגות של ויני במגרש וגם בכדורגל שלו, מתבכיין, הולך לבד גם כשלא הגיוני
העונה נראה שויני הבין את מקומו ודווקא עכשיו ניסיונות הצלת המולדת מגיעים דווקא מצד קיליאן והיו רגעים שההחלטה הנכונה יותר הייתה למסור אבל הוא החליט לבעוט ממיקום ותזמון לא טובים
מקווה להתבדות בנושא, אבל זאת לדעתי משימתו העיקרית של צ’אבי אלונסו במיצוי היכולות ההתקפיות של הקבוצה
השגנו אתמול ניצחון חשוב מאוד במאבק על הליגה. זה אמנם קלישאתי אבל רובנו פה רואים את הליגה שנים על גבי שנים ויודעים שהמשחקים האלה, מחוץ לבית, מול יריבה איכותית והמומנטום שפתאום משנה צד, אלה משחקים שנגמרים לרוב עם איבוד נקודות. והאמת? היה לנו אפילו את התירוץ הפעם עם ההרחקה המיותרת של האוסן אבל השחקנים הראו את הרצינות הנדרשת במשחקים כאלה כדי לצאת עם 3 הנקודות והשלימו את המשימה.
אחרי המחמאות, אני כן חייב להגיד שאני עדיין מאוכזב מריאל של אלונסו. פתחנו את המשחק טוב, לחץ גבוה, הרבה תנועה בהתקפה וההצטרפות של דני להתקפה הובילה לשני מצבים טובים וכמובן הגול של אמבפה שהגיע מטעות של סוסיאד. אבל אחרי הגול? ממש נתנו להם לחזור למשחק.
ציפיתי שנהיה קבוצה שמחפשת את השליטה במגרש, שלא הולכת אחורה אחרי שער אחד אבל זה כבר לא משחק ראשון שאנחנו רואים את זה - כמו אנצ׳לוטי, כנראה שגם לאלונסו מרגיש שהסיכוי שלנו לגול גבוה יותר בהתקפות מעבר ולא מאוד לחוץ לשלוט בקצב המשחק. יכול להיות שזה בגלל אופי השחקנים וקשה או בלתי אפשרי ״לאלף״ שחקנים כמו ויני ואמבפה להיות סבלניים, יכול להיות שזה עניין של זמן ושעוד נראה את זה אבל בינתיים אני לא רואה שינוי בתפיסת המשחק של אלונסו בפן הספציפי הזה של המשחק.
בעיני זה היה בעוכרינו גם במחצית השנייה, לא הצלחנו להאט את קצב המשחק, למשוך קצת זמן עם הכדור ברגליים ולהרחיק את הסכנה מהשער והמשכנו להזמין את סוסיאדד להתקרב לרחבה ואמנם עבדנו יפה בהגנה אבל צריך להודות שגם היה לנו מזל שלא ספגנו את שער השיוויון.
מבחינה אינדיבידואלית אני לא מרגיש שלמישהו מהשחקנים היה משחק טוב למעט קורטואה, מיליטאו (שהזכיר לי את המשחק האדיר שלו בעונת 2021/22 באנואטה) ואמבפה כמובן שנראה פשוט מפלצתי.
אנחנו נהיה חייבים תרומה של הסגל הרחב בעונה הזאת, אני דווקא כן מבסוט שאלונסו מנסה להשתמש בעוד ועוד שחקנים אבל לצערו גם פרנקו וגם ברהים כרגע מאכזבים. מהספרדי כמובן האכזבה הרבה יותר גדולה, אני אישית מחזיק ממנו מאוד ומקווה שהוא יחזור להציג את היכולת שלו כי יכול להיות לו תפקיד מאוד משמעותי אם הוא ייקח את ההזדמנות.
מילה אחרונה לגבי האוסן והאדום - אני יודע שאני בדעת מיעוט אבל אני לא חושב שההחלטה של השופט היא שערוריה - אני לא חושב שזה אדום אבל אני מכיר בכך שזאת החלטה שנויה במחלוקת ולצערנו היינו בצד הלא נכון של הואר הפעם. אם לא היה נשרק אדום מלכתחילה הואר לא היה משנה זאת וגם כשנשרק אדום הוא לא שינה.
אני כן מקווה שהאוסן ילמד מזה כי זה נראה כמו משהו שיחזור על עצמו - הוא לא בלם מהיר כמו בלמי טופ אחרים שמסתמכים הרבה על אתלטיות והוא צריך להשתפר במצבים האלה - או שלא ילחץ כזה צמוד את השחקן שלו אם זה 50/50 או שיפסיק להיכנס לפאניקה כשעוברים אותו
יאללה, העיקר 3 הנקודות ואולי השבוע באחד מהמשחקים נקבל איזה פינוק עם כדורגל שוטף מריאל