מחזור 4 :: מפסידים 3-0 באיתיחאד

הרכב:
באיינדיר
שואו - דה ליכט - יורו
דורגו - פרננדש - אוגרטה - מזראווי
אמבומו - ששקו - אמאד

מגיעים במצב לא מדהים לדרבי, אך כך גם השכנים.

מוזר לומר על משחק שנגמר 3-0 ויכל בקלות להיגמר 5-0 שהתוצאה משקרת, אבל יונייטד, או ליתר דיוק אמורים, ראוי ליותר קרדיט מאיך שנראה 3-0.
סיטי שיחקו באמת טוב בערך חצי שעה. שאר הזמן היה או שיוויוני או שליטה שלנו. השער השלישי (וההחמצה של ריינדרס) הם כי אמורים הלך אול אין על התקפה. כשתקפנו ראו שיש תכנית משחק ברורה של משחק אגפים שדי הצליח בעיקרון, רק מה לעשות שכל כדורי הרוחב שהמגינים העבירו מעמדות באמת טובות נהדפו בקלות. ייתכן מאוד שפפ התכונן היטב והבין שאם יש בלם שעוצר את כדורי הרוחב האלה אפשר לשחרר את מזראווי/אמאד שיקבלו כדור על הקו ולא יצא מזה כלום.
הגנתית ממשיכים להיות שייקים, לוק שואו עם חלק בשני השערים הראשונים.
לדעתי המשחק הזה לא ממש צריך להיספר בספירה לאחור של אמורים אבל אני לא קובע.

הזכיר לי את ימיו האחרונים של מויס אצלנו, עם קצת יותר תחכום. תכנית המשחק הייתה לפנות את הווינגבקים בקצה הרחבה, ושהם יצרו משם מצב מסוכן. החלק הראשון עבד די יפה לאורך כל המשחק, גם כשהיינו גרועים מאוד במחצית הראשונה. דורגו בעיקר הצטרף וקיבל לא מעט כדורים בין הרחבה לקו כשהוא פנוי מאוד, וגם למזראווי ואמבומו היו כמה יציאות בצד השני.

החלק השני - ליצור מזה מצב מסוכן - התפקשש לחלוטין, ובאופן לא מפתיע יש לציין. קודם כל, כל קשר בין מזראווי ליעילות התקפית מקרי בהחלט, ואישית לא ראיתי קשר כזה. אני מבין את ההחלטה לפתוח איתו ולא עם אמאד שם במשחק מול סיטי, אבל אין מה לבסס תכנית משחק על קרוסים של שחקן שלא יודע לתת קרוסים.
דבר שני, אין אף אחד ברחבה חוץ מששקו המסכן. בדיוק כמו הוילנד (שכבש שער בכורה אחרי 15 דקות בנאפולי…), הוא רץ, עושה תנועה, אבל הוא לבד מול 5 שחקני הגנה של סיטי. איך הוא יכניס מזה גול? גם את רונאלדו פנומנו בשיאו היינו מוכרים כי אי אפשר לתת גולים בקבוצה הזו. מלבד העניין ששקו באמת עמד לבד רוב המשחק, גם אם לא היה עומד לבד, היו מצטרפים אמאד ואמבומו, שני גמדי גינה. עליהם אתה מבסס משחק של כדורי רוחב מול רובין דיאז?

הפציעה של מאונט (שוקינג) פתחה את האופציה לשים את ברונו 10 ולפתוח עם מאיינו או קאסמירו לצד אוגרטה. רובן בוחר להתאבד על ברונו קשר אמצע, ואמשיך לטעון שעל זה תקום ותיפול המשרה שלו. בינתיים זה לא עובד, ומול קבוצה נורמלית אף אחד לא מצליח אפילו ליצור מצבים כשברונו משחק כל כך מאחור ובטח כשקוניה פצוע. מבין את ההתעקשות על המערך, מבין אפילו את הבחירה בלוק שואו (ומתנגד אליה בתוקף), אבל את זה אני לא מבין. חבל.

אל תגזים.