ממש כמו החזרה לברנבאו - למזלכם הושבת לי האינטרנט מאחד בלילה ועד עכשיו (כל העדכונים בפייסבוק ובאתר - נכתבו מהטלפון), אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם.
אז איך אומרים: אין כמו בבית| קצת חוכמה בדיעבד אולי ובמחצית באמת הייתי זועף, למה כל הזמן לחלק מתנות ובמקום לפתוח עם שער מהיר ומוטיבציית שיא. אבל במחשבה שנייה - ה-2:5 הזה על סלטה ויגו קצת דומה לריאל מדריד שגדלנו עליה, לא? רק שהפעם יש לנו את קאסמירו ומודריץ’ באמצע ובלמים ברמה גבוהה יותר מפאבון וראול בראבו. אורח כבוד נקלע אתמול לברנבאו ואמר לעצמו: זו הקבוצה שלי? זה באמת ויניסיוס? והקורונה חלפה מהעולם?
אי אפשר לבוא בתלונות לבנזמה, מעורב בתשעה שערים בארבעה מחזורים - השווה את השיא של כריסטיאנו מ-2014/15. הוא באמת לקח מנהיגות לעת זקנה, ממעט להחמיץ, אני חושב שהחמיאו הרבה בשידור בעיקר למיגל על הבישול אבל זה יותר גול של מפלצת באוויר וגם בנזמה כזה, הוא אחד הנוגחים הטובים בעולם עוד מהיום שהגיע אלינו, זו מנייה בטוחה להגביהה אליו. רואים גם שהוא נהנה לשחק עם ויניסיוס והמסירה שלו לוויני הזכירה לי את הבישול שלו לפדה בקאמפ נואו ב-1:3 אשתקד. ויני רקד על המגרש, לדעתי המשחק הכי טוב שלו בלבן, היה מעולה כבר במחצית הראשונה, כיף לראות אותו שקט ונינוח מול השער, היכולת הזו היא תוספת כוח משמעותית וצריך ליהנות כל עוד הוא עוזר. אני לא חושב שהוא יסיים את העונה עם 30 גולים וגם לא עם 20.
מה שכן, המפסיד הגדול זה אדן הזאר. הסיבוב על המקום כבר שם, הוא נראה קצת יותר מהיר ומעיז, עצרו אותו רק בעבירות וחלקן מכוערות (בעיטה לברך - איכסה), ועדיין הבעיטות מול השער מאוד חלשות, 30 מהטר מהשער זה לא זה. כמה הוא צריך את הגול הזה, היה מתאים לי אתמול 2:3 משער שלו מאשר ההצגה הזו במחצית השנייה. אין לנו זמן לחכות לו לדעתי וזה מתסכל.
ג’וזף פדרול מאל צ’ירינגיטו צייץ: “מודריץ’ בלון ד’אור” ומה שהוא עושה בגילו - מדהים, היה יכול וצריך לעשות עוד דריבלים נפלאים כאלה בתקופה המטורפת שלו במועדון, כל אוהד ואוהד שהגיע אתמול היה צריך לעשות את זה רק כדי להריע לו. לטעמי היה מקום להחליף אותו קודם. אנצ’לוטי לא אוהב חילופים. גם אפשר היה לאושש את קאסמירו העייף ולהכניס במקומו את בלאנקו. שימו לב איפה לוקה התחיל לכדרר (איך הוא חייב לבעוט פאלש, לא מסוגל לתת פס רגיל הא?)
האמת שאני קצת חושש ממה שקורה עם פדה, במערך של שלושה קשרים הוא לעתים נאבד, לא חוטף מספיק כדורים או נוגע מספיק. נכון שכאשר הוא קרוב לשער זה משהו אחר והוא בישל נהדר, אבל הוא לא קשר כנף וגם בגללו היינו קצת רכים. זה לא שאין לו את היכולת - קרוס למשל שחקן רך והוא לא, אבל זו בעיה.
לגבי ההגנה השערורייתית שלנו - אני גם חושב שיש קצת יותר מדי טעויות אישיות, נגד הגדולות נצטרך לשחק במוד אחר אבל מתעוררת שאלה האם נאצ’ו ומיליטאו מסוגלים לשחק כמו בעונה שעברה רק כשכל הקבוצה במוד קצת יותר ‘זידאני’. וזה לא הגיוני ששחקן טועה, נניח מיגל בשער הראשון - אף אחד לא מצליח לתקן ולכפות עליו. גם בשער השני - נאצ’ו יצא ללחוץ גבוה ופישל - נכון, אבל איך כל התקפה נגמרת במצב של מאה אחוז שער נגדנו? הציטוטים של אנצ’לוטי הם קופי-פייסט למה שהיה נגד לבאנטה.
בינתיים מנסה ליהנות, היה מרגש לחזור לברנבאו, אנוכי בתל אביב וליבי במדריד. לא חושב קדימה מדי האם זה יספיק או לא (השנה חד משמעית - רוצים אליפות), זה קצת יותר טוב במכלול ממה שתיארתי לעצמי ערב פתיחת העונה וברביעי מתחיל המפעל שלנו, סרטון בדרך.