שלא יהיה פה בלבול, צ’לסי הייתה היום כמה וכמה רמות מעל ברצלונה, בלי קשר ועוד לפני ההרחקה של אראוחו (אגיע לדביל בהמשך). ניהול משחק מצוין של מרסקה, שהחניכים שלו נראה שמשחקים על מהירות כפולה, בזמן שאלו של ברצלונה על X0.25. לא היה מאבק פיזי אחד, או ריצה אחת לשטח, ששחקן ברצלונה ניצח בהם הערב. אחד. היה נראה שיש 16-17 שחקנים בכחול על הדשא, או שלפחות של-11 שבאמת היו יש 6 ריאות ונייטרו בתחת. שחקני צ’לסי רצו יותר, היו טובים יותר, ובעיקר נוהלו טוב יותר ואומנו טוב יותר לקראת המשחק. 0:3 במשחק הערב זה לצאת בזול.
פליק, ולא בפעם הראשונה, נראה אובד עצות, והפעם מפתיחת המשחק. מרסקה נתן לו פה מט בכל תחום על הדשא, אבל אולי בעיקר בתחומים המנטליים.
ברצלונה ההיא הייתה מורכבת מאוסף גמדים שאולי היו פחות חזקים פיזית מצ’לסי כזו, אבל ידעו לחשוב מהר, ובעיקר ידעו להחזיק בכדור שנייה (או אלף) ולהרגיע ולכוון את המשחק. וגם זה לא תמיד הספיק. בברצלונה הנוכחית יש שחקן אחד כזה בדיוק, שבדיוק חגג 23 היום, והוא פצוע. בלי פדרי אין לברצלונה מה למכור - לא במשחק הלחץ, לא בהחזקת הכדור, לא בשליטה בקצב המשחק, לא בלחשוב שנייה לפני שרצים כמו באלדה לדיו התקפי לתוך קיר. זה לא שעם ילד יום ההולדת היינו בהכרח מנצחים, אבל לפחות לא הייתה הרגשת חוסר האונים הזו ששלטה לאורך 90 הדקות.
די אראוחו, די. בוא נתרגל עזיבה. יכול להיות ששיטת המשחק של צ’אבי ב-22/23 (או בשמה האחר “נעלה עם 4 קשרים, נוביל 1:0 ונסתגר מאחורה”) היא השיטה שמתאימה לשחקן פיזי, מהיר, שיכול לשים גוף, ושלא צריך לחשוב. אבל זה ממש לא מתאים ברגע שצריכים להפעיל את המוח (משהו שאין לאורוגוואי, שאם תקשיבו טוב - תשמעו שריקה כשהוא רץ), וכשאין עוד 7 שחקנים שמגנים שיכפרו על שטויות כמו הערב. לא יודע מה היה בצהוב הראשון, אבל זה לא רלוונטי - אראוחו לא היה בעמדה שלו בצהוב השני (אגב, עוד משהו שקל להעלים עם 4 קשרים ובונקר), בלי שום סיבה, ובעצם לא היה בכלל באותו ענף ספורט שהשאר שיחקו על הדשא. זו לא רק העבירה ההזויה עצמה, זה שיקול הדעת שלא קיים, שוב ושוב ושוב. פשוט שחקן טיפש.
חייבים בלמים, ברבים, בקיץ. ולפחות אחד מהם להרכב. קובארסי רך ואיטי מדי וצריך שיחזיקו לו את היד, ולא אריק, לא כריסטנסן שמשחק פעם באף פעם, ובטח לא אראוחו, יודעים לעשות את זה. ובטח שזה לא עוזר שבכנפי ההגנה נמצאים דאמב אנד דאמבר. הלוואי ו - @Ganjo צודק, וזה שפליק לפחות כבר לא מעמיד קו הגנה בחצי המגרש של היריבה יוביל לשיפור במשחקים הבאים, אבל זה לא סותר את זה שמעבר לשיפור טקטי, ברצלונה חייבת להשתפר ולהתחזק פרסונלית.
מסתבר שקרראס ספציפית הוא לא הקריפטונייט של לאמין. זה פשוט כל מגן שמאלי ספרדי שהשם שלו מתחיל ב"ק".
וברצינות - אחלה משחק של קוקורייה, ומשחק נפל של לאמין (כמובן שלא רק שלו). הוא עוד לא בשלב של לנצח משחק שלם, בטח לא מול צ’לסי הזו, לבדו.
ברצלונה עם 7/15, ומחכות לה 3 יריבות (יחסית) נוחות בהמשך. חובה לקחת את מלוא 9 הנקודות מהמפגשים הבאים, ולקוות לנס. בין אם זה בפישול יריבות שיוביל להשתחלות של אחד למיליון לשמינייה הראשונה, ובין אם זה במיקום שיוביל להגרלה סבירה בנוקאאוט.
אין הפתעות, אנחנו פשוט לא שם. גם בימים הכי טובים אשתקד נגד אינטר נראה היה שזה לא עוד לא זה. כך היה מול צ’לסי, ופריז שהן קבוצות טובות מאינטר, ריאל ואתלטיקו. העומק, הפיזיות והאינטנסיביות היו גדולים על החבורה הצעירה והקצרה שלנו שהצליחה גם לטעות על הדרך עם האדום והשער העצמי. במשחק בו גם אין לנו מה למכור בניהול המשחק או הטכניקה ללא הבורג המרכזי פדרי, אין ממש משמעות לשחקנים שמנסים לשחק על המהירות שלהם כמו פראן באלדה ולאמין.
אני שמח שפליק אופטימי, אבל אני לא מזהה מצב בו נצליח להראות עליונות כזאת. אגדיל ואומר, שאני לא חושב לקבוצות הכדורגל הספרדיות יצליחו להתמודד עם קבוצות כמו סיטי, ארסנל וצ’לסי. אפילו ליברפול בעונה מזעזעת ניצחה את ריאל בעונה טובה ויציבה שלה.
ההסתגלות תיאלץ להיות רחבה יותר. נצטרך לשמור על תחרותיות כדי לשמור על המותג חי. טוב לכוון גבוה, אבל המגבלות נותרו. כי גם אם נוריד את קו ההגנה אראוחו ישאר אראוחו, קובארסי ישאר קובארסי וכריסטנסן ישאר בשירותים. פשוט זה היה ממש מבאס לראות איך אתמול גם ב 11 שחקנים לא היה לנו מה לתת מולם.
לא יצא לי לראות את המשחק(בינתיים).
רק רוצה להוריד מהלב שוב עד כמה העזיבה של איניגו הייתה מכה עצומה בשבילנו.
אראוחו וכריסטנסן התחילו עם ספקות גדולים ובשום צורה לא מצליחים להמודד עם הספקות ולהרים את עצמם.
אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלנו לעונה הבאה, אבל ברור מאליו עכשיו איפה רוב הכסף צריך להיות מושקע.
אם אני מתעלם מהמחציות השניות של שני המשחקים האחרונים - אני יוצא מעודד. נתקלנו בקבוצה שנמצאת בפורמה כשאנחנו רק מתחילים תהליך של הפקת לקחים מחודשיים די גרועים ברמת הכדורגל.
אני מעודד כי סוף סוף אני מזהה תזוזה במוח של האנזי פליק. אני מעודד כי נראה שהוא מבין שאי אפשר להמשיך לשחק עם הגנה פרוצה כל כך וכי אני מזהה שינוי משמעותי מאז החזרה מפגרת הנבחרות.
אנחנו לא שינינו מערך ונשארנו על אותה וריאציה של 4-3-3 אבל בעזרת הזזה אחת של תפקוד על המגרש פליק בעצם פתר סבך של קשרים:
אם עד הפגרה היינו נשארים עם 2 בהגנה בזמן שהמגינים והקישור ההתקפי שועטים קדימה, הרי שמאז החזרה פליק קרקע את קונדה להגנה וזה משנה הכל.
זה אומר שקו ההגנה מפסיק להשתולל בגבהים, זה אומר שלקו ההגנה יש אפשרות להשתלט על הכדור (אפילו במחצית הראשונה המאוד אינטנסיבית של צ’לסי שהייתה עדיפה עלינו בכל דבר, אפילו אז ההגנה שלנו די הצליחה לעמוד בפרץ והשער שחטפנו לא נבע ממלכודת נבדל כושלת) וזה אומר שאחרי שקו ההגנה משתלט הוא יכול להעביר כדור לקישור שיבנה את ההתקפות בצורה מסודרת ולא בניסיון לקצר תהליכים.
השינוי בעמדה האחת ובהוראות הטקטיות מוביל לשינוי חיובי בעיניי שאמור לפתור את הבעיות שאנחנו סוחבים מתחילת העונה. כמובן שבלי פדרי זה קצת לא חוכמה אבל אנחנו בכיוון הנכון!
מי שיתקשה עם הישארותו של קונדה מאחור זה לאמין. הוא התקשה גם לפני הפגרה ועכשיו בלי קונדה הוא מתקשה עוד יותר.
מדויק.
יש מצב שהפתרון של פליק לנושא (לא משוכנע שזה נכון, זה נוסה רק מול בילבאו, ובהרכב חסר מאוד בקישור) הוא להסיט את אחד הקשרים (פרנקי?) לתמיכה בלאמין, לפחות כשהכדור אצלנו, כמו מה שפרמין עשה מול הבאסקים.
די מזכיר את מה שראקיטיץ’ עשה אצל לוצ’ו. רק שהקרואטי בא לתמוך בהגנה, בגלל היעדרותו של אלבס שטייל הרבה למעלה, ואצל פליק זה יהיה כדי לתמוך בלאמין בהתקפה.
זה אכן הכי מתאים לפרמין, אבל במקרה כזה הבעלות ההתקפית על צד שמאל בואך מרכזה תהיה כל כולה על ראפיניה (שבתקווה יהיה בריא) והמוח ברוורס של באלדה. לא בטוח שזה לא יהיה כמו למשוך את השמיכה לפנים ובכך לחשוף את הרגליים.
ולאמין אכן מתעלם מפרמין וריצותיו לעומק. לא חושב שזה אישי, פשוט עניין של מחסור בסטירות לילד.
השלמתי את המשחק, ולא שהיה משחק גדול אבל אני פחות מתחבר לנראטיב שהיה משחק חלש שלנו או משהו כזה.
המחצית הראשונה הייתה שוויונית(אולי נטייה קלה מילצ’לסי) ולעולם לא נדע איך היה מסתיים אם לא היינו יורדים ל-10 שחקנים.
המחצית השנייה כבר הייתה פחות רלוונטית בסיטואציה שאנחנו רודפים אחרי המשחק בחיסרון מספרי.
הביקורת העיקרית שלי היא היכולת של הקישור ובמיוחד פרנקי ופרמין. כל פעם שאני חושב שהם לוקחים צעד קדימה, מתנפצת האשליה והם לוקחים צעד אחורה.
התרומה שלהם ליציאה מהלחץ כמעט ולא הייתה קיימת, כמו גם התרומה שלהם למשחק ההגנה(כמה וכמה פעמים פשוט חור עצום בין ההגנה לקישור). ופרמין גם היה חלש בשליש ההתקפי מה שאמור להיות תחום ההתמחות שלו.
מעבר לביקורת הקבועה על אראוחו, שוב היינו עדים לשת’'פ הנוראי שלו וקונדה שלא מסוגלים להניע כדור ליותר מ-3 פסים שמסתיימים אצל השוער.
קשה לראות עתיד לאורגוואי אחרי עוד קטסטרופה כזו, ויכול להיות שגם הוא פשוט צריך להתאוורר וללכת למועדון שצריך אותו יותר מאיתנו.
בצד החיובי, באלדה נתן מחצית מעולה ולקחת על עצמו את כל עבודת הבילד אפ שלנו. דריבל, כדורים ארוכים, דאבל פסים. כל מהלך טוב התחיל אצלו.
היחיד אבל שבאמת התעלה ברמה האינדיבידואלית.
אני מאוד מתחבר. בכלל, המחצית הראשונה כללה המון חוסר מזל. החמצה פסיכית של פראן, גול עצמי אחרי שני(!) ניסיונות של קונדה ואדום של רונלאד פאקיו אראוחו. עם קצת יותר מזל, יכולנו להיות אלה שיורדים למצחית ביתרון.
לא טרחתי לראות את המחצית השנייה, בעיקר כדי לא להיכנס לדיכאון הקליני שאתם נמצאים בו כרגע. למצוא את עצמך בליגת האלופות, בחוץ, בפיגור, בעשרה שחקנים - כמה קבוצות יכולות לצאת מהמצב הזה?
מצד שני, עם כל העידוד ששאבתי מהמחצית הראשונה - אי אפשר שלא לתהות אי אפשר להשיג משהו מהעונה הזאת עם שחקני ההגנה האלה. הבעיה היא לא רק מערכתית, שכן קו הנבדל עבד בצורה יוצאת דופן וכמעט כל ההתקפות של צ’לסי שהרגישו מסוכנות היו נעצרות באמצע אם AI בודק את הדברים האלה בזמן אמת.
לפה נכנס עד כמה דקו מנהל כושל. טאה כבר היה סגור אצלנו לאוגוסט ואראוחו כבר היה סגור ביובנטוס. הוא רק צריך היה לא להרוס. אידיוט.
אני חושב שברוב המקרים שפרמין פתח בהרכב במשחק גדול הוא איכזב. הוא בכושר נהדר אבל התחושה שבמשחקים הגדולים זה עדיין לא זה.וגם אריק כמעט ולא הורגש כשבארסה הייתה עם הכדור.