ליגת האלופות - מחזור 5: מקבלים בראש מצ'לסי עם 0:3 בסטמפורד ברידג' (עצמי של קונדה, אראוחו הורחק)

רגע אחרי הטיול מול בילבאו, ברצלונה חצתה את תעלת למאנש (“אפס” בצרפתית) ותגיע מחוייטת למפגש מול הקבוצה בעלת 368282 השחקנים - צ’לסי.

אל פתיחת הסיבוב השני (כן? ככה אפשר להגדיר את זה?) בשלב הליגה של הצ’מפיונס, ברצלונה וצ’לסי מגיעות צמודות צמודות בטבלה (7 נקודות מתוך 12 אפשריות, מקומות 11-12), עם רצון מאוד גדול לטפס מעלה אל עבר השמינייה הראשונה, שם מחכה להם הפרס הנכסף - פחות 2 משחקים מציקים בשלב הנוקאאוט.

בצ’לסי מגיעים להתמודדות אחרי 2 נצחונות ליגה רצופים (על בארנלי ו-וולבס) - מה שהביא את החבר’ה של מארק גיו וקוקורייה אל המקום השני בפרמייר-ליג, בין לוזרים בעבר ובעתיד לבין הפה המסריח של פפ והחנזיר הנורבגי - אבל גם אחרי תיקו באלופות מול שם של מאפה הונגרי קארבך האזרבייג’נית. בשורותיה צפוי להיעדר קול פאלמר, עקב פציעה, וגם לאביה וקולביל, מה שמעמיד את הבלוז במצב קשה שבו כמעט בלתי אפשרי להרכיב 4 הרכבים מהסגל שלהם. Sad.

בברצלונה העניינים משתפרים, תודה ששאלתם וממש נחמד מצידכם ככה להתעניין. זו לא רק החזרה הטובה מפגרת הנבחרות, אלא גם חזרתם של ראפיניה וז’ואן גרסיה מפציעות, ושל פרנקי וראשפורד לסגל אחרי שהראשון היה מושעה נגד בילבאו, ולשני היה משהו עם פציעה או חום או וואטאבר. מי שעדיין יחסר בשורות הקטלאנים הוא ילד יום ההולדת - פדרי, שלמרות מאמצים להכשירו להתמודדות, הבינו שיותר חשוב הלונג ראן.

כריסטנסן יחזור אל הבית הקודם שלו (התא הכי ימני, זה שעל הדלת שלו מודבק דף שכתוב עליו “משלשלים”), אבל ככל הנראה יפתח בספסל. מי שיעלו בהרכב הם קובארסי, קונדה ובאלדה, כשכרגיל הבחירה לגביי זהות הבלם הנוסף תהיה בין רונאלד “פור פאק סייק” אראוחו, לבין אריק “המסיכה” גרסיה. בקישור, עקב חזרתו של ההולנדי, וכושרו הנוכחי של אאא"פ, לפליק תהיה התלבטות בין אסאדו ההגנתי לבין אולמו האפסי. בהתקפה, לראשונה מזה הרבה הרבה זמן, יעמוד לרשות פליק כל הקאדר (אם כי ראפיניה לא יפתח, כנראה), מה שיצור עניין לגביי הבחירות של הגרמני בהרכב.

לברצלונה יחכו, לאחר המשחק הזה - פרנקפורט (ב), סלאביה פראג (ח), קופנהאגן (ב).

מועד המשחק: שלישי, 22:00
אצטדיון: סטמפורד ברידג’
ישפוט: אובראבו סלאבקו וינצ’יץ
שידור: ספורט 5

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
מאטס, גאבי, פדרי.

בסכנת השעייה מהמשחק הבא עקב צהובים -
פרנקי, פרמין, לאמין, קסאדו

הרכבים משוערים -

באופן נדיר ואולי חד פעמי, מביא כאן את התרגום של בארסה מאניה למסיבת העיתונאים של שחקן ברצלונה לפני המשחק, רק כי ראפיניה גבר על -

ראפיניה במסיבת עיתונאים ארוכה מהרגיל

על החזרה מהפציעה, הפציעות החוזרות ומצבו הפיזי: סבלתי משתי נסיגות בפציעה - הראשונה הייתה קצת באשמתי, ואני חושב שגם השנייה. אני לוקח אחריות, כי אם אני מרגיש שמשהו לא יעזור לי, אני צריך להיות הראשון שאומר לא. רציתי לחזור למגרש כמה שיותר מהר כדי לעזור לקבוצה, וזו הייתה טעות קטנה שגרמה לשתי הנסיגות האלה.

לחזור אחרי חודשיים בחוץ זה מסובך, במיוחד בפציעות שריר, ואני מנסה לחזור ל־100% ולהיות הגרסה שהאוהדים מצפים ממני. כולם במועדון עושים הכול כדי שאחזור לכשירות מלאה כמה שיותר מהר."

על התחושות בחזרה לשחק בסטמפורד ברידג’: לחזור לשחק באצטדיון הזה זה משהו מיוחד בשבילי, זה מקום שאני מאוד אוהב. שיחקתי כאן כמה פעמים וכבשתי, ואני מקווה לעשות את זה שוב. לחזור לשחק בכלל זו תחושה מיוחדת, והתגעגעתי לקבוצה הרבה יותר ממה שהם התגעגעו אליי.

על המשחק מול צ’לסי: כל עונה שונה מהקודמת, והרבה השתנה בקבוצה ובמועדון מאז שהיינו כאן בפעם האחרונה. בעונה שעברה שיחקנו משחקים מדהימים באצטדיונים מדהימים. כל משחק הוא שונה, וזה יהיה משחק גדול בין שתי קבוצות ענק. הקבוצה שתעשה פחות טעויות תהיה זו שתנצח."

על החשיבות של העבודה ההגנתית: בכדורגל היום הדבר הכי חשוב הוא להגן טוב, כי כל הקבוצות יודעות לשחק ויש להן גישה לכל המידע. היום אי אפשר לשחק בלי מערכת וארגון, ולכן החלק ההגנתי הוא קריטי. הקבוצה שמגינה טוב יותר היא זו שיש לה את הסיכוי הגדול יותר לנצח את המשחק.

על הבחירה שלא לעבור לצ’לסי וההחלטה להישאר בברצלונה: הייתי 100% ברור עם עצמי: רציתי להגשים את החלום שלי וללבוש את החולצה של ברצלונה, ולכן סמכתי על הדרך הזו. היום אני כאן, לובש את החולצה של בארסה, בדיוק כמו שחלמתי.

כבר מהמשחק האחרון שלי בלידס ידעתי שיש סיכוי ללבוש את החולצה של ברצלונה. ידעתי על ההתעניינות של צ’לסי, אבל היה לי חלום שהייתי חייב להגשים, ונתתי 100% כדי שזה יקרה. עצמתי עיניים בפני כל קבוצה אחרת שרצתה אותי - היה לי חלום אחד, ועשיתי הכול כדי לשחק בשביל ברצלונה.

על הגישה, האופי והדרישות שלו מעצמו ומהקבוצה: אני תמיד מנסה לתת את הגרסה הכי טובה שלי, בהתקפה ובהגנה - זה חלק ממי שאני. לפעמים אני הבן אדם המציק שדורש הרבה מהשחקנים, אבל זה אני, ואני מאמין ביכולת ובאיכות של כל מי שנמצא על המגרש. אני מתחיל מעצמי: אם אני אהיה הכי טוב שאני יכול להיות, אני יכול לדרוש יותר מהקבוצה."

על תפקידו כשהוא על הספסל: מה שאני עושה כדי לעזור לקבוצה מגיע מבפנים, לא כדי שיגידו שאני מנהיג או קפטן. אני פשוט עוזר כשאני רואה שצריך. אפילו במשחק אחד הבאתי מים לשחקנים כשהיו צריכים. סבלתי יותר ביציע מאשר על הספסל.

על פרסים אישיים ותחושת ההערכה: זה נכון, כן, הרגשתי שלא הוערכתי כמו שמגיע לי, וחשבתי שמגיע לי יותר. אבל פרסים אישיים תלויים בהישגים קבוצתיים, וההצבעות של אנשים ועיתונאים לא בשליטתי. אני שולט רק במה שאני נותן על המגרש, ואני בטוח שהייתה לי עונה מדהימה - וזה מספיק לי.

על ברצלונה כמועמדת לזכייה בליגת האלופות: תמיד אמרתי שמי שמשחק במועדון הזה צריך לכוון לזכות בליגת האלופות, וזה היה היעד שלי מאז שהגעתי. בעונה שעברה היינו קרובים לגמר, והשנה אנחנו קבוצה בוגרת יותר. אם נגיע שוב לרגעים כאלה, נדע להתמודד איתם בצורה טובה יותר. נעשה הכול כדי להגיע לגמר - ולזכות בו.

בכל כמה שנים יש משחק אחד שתופס חזק את המקום בכדורגל העולמי, ליגת האלופות ונחשב למשחק הכי גדול או מעניין. לטעמי זה היה ריאל מדריד ומנצ’סטר יונייטד\באיירן מינכן בסוף שנות -90 תחילת שנות ה-2000, בשנים האחרונות זה ריאל מדריד - מנצ’סטר סיטי או מנצ’סטר סיטי-ליברפול, ובאמצע העשור של שנות ה-2000 עם רונאלדיניו (הגול משום מקום) וז’וזה מוריניו (ההתקפות המתפרצות בלונדון) זה היה ברצלונה נגד צ’לסי, ואז הנס של אנדרס אינייסטה.

המשחק היום זה משחק שגורם גם לי כאוהד נייטראלי לשקוע במעין נוסטלגיה. עכשיו זה לא שמסי סיפק את האיתות הראשון לגדולה שלו במשחקים ב-2005-06 (אסייר דל הורנו גמר את הסיפור), אבל עדיין הייתי נפעם לראות אותו עובר על המטר גם את ג’ון טרי מבחינתי הבלם הטוב בעולם, את ריקרדו קרבאליו, את מיקאל אסיין, את קלוד מקאללה, כל מי שנקרה לדרכו.

ברצלונה במגמת עלייה פנטסטית וזה טבעי כשלאט לאט חלק מהפצועים חזרו אם זה השוער או החלק הקדמי שנהיה עמוק. עדיין זה משחק שקשה מאוד בלי פדרי, אבל ברצלונה לדעתי כן מסוגלת לספק לעצמה את ההוכחה ולנצח אולי את המשחק הגדול הראשון השנה (עם כל הכבוד לניוקאסל) ולהחזיר גם נקודות אבודות מהמשחק הקודם נגד ברוז’. על אף שהיא תפגוש סגנון שונה מהליגה הספרדית. אריק גארסיה מרגיש מהשחקנים שגודלים מתוך מצוקה והופך לנכס. ראפינייה יוכל להיות כוח גדול מאוד מהספסל.

בשנה שעברה הספיקו 16 נקודות כדי להיות ב 8 הראשונות.

אני חושב שהשנה זה לא יספיק. יש חשיבות גדולה יותר למיקום בשלב הבתים לעומת שנה שעברה, ואני רואה שכל הגדולות מתאמצות כדי לכבוש כמה שיותר גם במשחקים גמורים, כדי להתברג יותר גבוה במקרה של שוויון נקודות. יש גם 3 קבוצות עם מלוא 12 הנקודות לעומת אחת בשלב זה בשנה שעברה.

אם בארסה תפסיד , אני משוכנע שלא תגיע ל 8 הראשונות. גם תיקו עלול שלא להספיק. אני מעדיף שייקחו סיכון וינסו לנצח בכל מחיר, מאשר משחק מאוזן.

אולי צריכים לפתוח עם הרכב סולידי , עם קסאדו במקום אולמו ובלי לבנדובסקי. ואז לזרוק אותם פנימה וגם את ראפיניה אם לא מובילים בדקה ה 60.

דימה אם אתה רוצה לקחת סיכון ולנצח בכל מחיר, אז למה הרכב סולידי?

כי אולי גם זה יספיק. לא רוצה להסתכן מהתחלה.

אבל דקה 60 , אם לא מובילים, הייתי זורק כל מה שיש פנימה. גם אם אנחנו בשוויון באותו רגע.

ההרכב של ברצלונה -

אריק שוב פותח בקישור האחורי, לצידו של פרנקי, מה שמשאיר את אולמו בספסל.

קונדה, אראוחו, קובארסי ובאלדה ינסו לעצור את התקפת הבלוז.

ראשפורד וראפיניה מתחילים על הספסל, כשפראן, לאמין ולבנדובסקי בהרכב.

ההרכב של צ’לסי -

מארסקה משתף פעולה עם ההיסטוריה ומציב את אסטבאו בהרכב. חגיגה.

אז פראן כן יודע לדחוק לשער.

*קונדה

ארוחאו צריך לעוף מהמועדון סופית

די

רק שהמועדון מומחה בינלאומי להשמיד ערך של שחקנים ואז לרצות להיפטר מהם.

משחק מתסכל. שוב נראים כמו עלה נידף ברוח בחוץ בליגת האלופות.

אראוחו זה ישראל כהן האורוגוואי. כמה אפשר למכור את הקבוצה.

מתסכל שלצ׳לסי הכל מתחבר. כל דאבל פס מצליח, כל תיקול נקי, כל כדור ארוך מגיע לשחקן. אצלנו שני שחקנים לא מסוגלים להרחיק כדור מהשער.

מתעקשים על קו הגנה גבוה אחרי הרחקה? אל תתפלאו אם תסיימו עם 5 ברשת.

לא שיש לנו זכות להתלונן על שיפוט אחרי המחזור האחרון. אבל אפילו את זה אי אפשר עם הדביל.

ארואחו לא צריך לראות יותר דקה בברצלונה. ואני לא שונא את הארוגאי. היה אחד האהובים עלי פעם, אבל מספיק

זה עלול להרוס לנו גם בליגה. שני משחקים מיותרים בפלייאוף, ועוד אפשר לפגוש קבוצה חזקה.

אראוחו דביל עם קבלות. גם בצהוב הראשון הוא יצא דביל.

דרך אגב, על מה בדיוק הצהוב הראשון? הוא הקפטן, מותר לו לדבר עם השופט. לא שהחוק הזה נאכף בצורה אמיתית, כל שחקן מדבר עם השופט.

לדעתי הוא בא בצורה מאיימת לשופט. נצמד אליו וצעק בפנים שלו. לא הפתיע אותי הצהוב.

ציון נכשל מהדהד במבחן.

אחלה מתנה הקבוצה מארגנת לפדרי לכבוד יום ההולדת: מזכרת לתלות המוחלטת בו.

חוץ מאריק, אף שחקן הגנה לא התחיל את העונה הזו ודצמבר זה עוד שבוע. אלא אם הם מתכננים לעשות את ההפך מארסנל, ולהתחיל לשחק כדורגל באמת בחצי השני של העונה, אני לא רואה איזה תואר באופק.

בכללי, המנטליות של המועדון במשחקי חוץ בליגת האלופות זה משהו שצריך לחקור. כל משחק חשוב לקבל שלוש ומעלה? במשך כמה עשורים? עם שחקנים ומאמנים שונים?

צ’לסי היו יותר טובים גם לפני ההרחקה, ומגיע להם לנצח.

לאמין היה הכי חלש במגרש. בלעדיו ובלי ראפיניה אין לנו מה למכור ברמות האלה.

ההגנה הייתה בסדר עד ההרחקה, אחר כך צ’לסי פירקו אותנו.