לקראת שריף| כשההפסד בברנבאו עדיין יושב לנו בראש ובלב, ריאל תתארח מחר (רביעי, 22:00) במולדובה אצל הסינדרלה כדי לנצח ולנקום ובעיקר כדי להבטיח את המקום לשמינית הגמר. מיליטאו ישוב ל-11, כנראה רודריגו יועדף על פני אסנסיו. וגם: קורטואה משחרר קיטור. כל ההכנות לקראת המשחק - בכתבה הבאה
ריאל מדריד פתחה את מרתון המשחקים המטורף עם 1:4 מהנה על גרנאדה, אחד ממשחקיה הטובים העונה, ואחרי שהשיגה את המטרה הראשונה (הפסגה בספרד) – כעת היא מחפשת את הכרטיס לשמינית גמר ליגת האלופות, רצוי כבר מהמקום הראשון ולפני מחזור הסיום נגד אינטר. שימו לב לאבסורד- שתי תוצאות תיקו במחזורי הסיום יבטיחו העפלה מהמקום הראשון, בעוד שלוש נקודות שהן ניצחון והפסד – עלולות לסבך אותנו עם המקום השני. ועל הדרך ישנו כמובן את הרצון לנקום באלופת מולדובה על מה שעוללה לנו בברנבאו השנה. אנצ’לוטי, שמגיע למשחק הזה עם סגל זהה לחלוטין בהשוואה ליום ראשון – זוכר היטב מה קרה בספרד. והוא יודע שזה משחק מכריע.
“זה (ההפסד לשריף) היה ערב רע מאוד. אסור לקבוצה לעשות טעויות”, אמר. "עלינו להמשיך את מה שהקבוצה עושה עכשיו, עם ביטחון ושלווה וללא חיפזון. אותו 2:1 היה ההפסד היחיד שלו עם ריאל במסגרת שלב הבתים במפעל ב-16 משחקים (14 ניצחונות!). הוא נשאל על המפגשים האלה נגד הקבוצות הקטנות וענה: “הנסיעה ארוכה בת ארבע שעות, כמו בקייב. האצטדיון והדשא מושלמים, הכל בסדר. צריך לדעת להסתגל גם ליריבות כאלה”. די ברור שאדר מיליטאו, שזכה למנוחה אחרי ששיחק בכל 30 המשחקים הקודמים של הקבוצה – ישוב ל-11 על חשבונו של נאצ’ו.
ומה לגבי היתר? המאמן רמז שרודריגו דווקא יחזור להרכב ויוסיף מהירות בחלק הקדמי, על אף שאסנסיו כבש את השער הראשון נגד גרנאדה והציג שני משחקים טובים ברציפות, מה שלא קרה הרבה זמן. ברור שהרגליים של לוקה מודריץ’ כבר פחות עומדות בקצב של שני משחקים בארבעה ימים, אך בינתיים תענוג לראות אותו, על אחת כמה וכמה את טוני קרוס שנמצא בכושר שיא ויגיע ל-78 הופעות בצ’מפיונס במדי ריאל – כמו האגדה פרננדו היירו. בקיצור: אל תצפו לרוטציות. “אמרתי כבר, הרוטציה חשובה כרעיון לשמור על הסגל טרי, אבל אנחנו חייבים לקחת בחשבון את הדינמיקה של הקבוצה, והיא טובה מאוד”. פדה ואלוורדה עדיין לא מוכן בזמן ואדן הזאר וקלקול הקיבה – גם לא המריא. המאמן אפילו לא נשאל על הזאר הפעם אלא על איסקו (טען שהם תמיד התנהגו בכבוד אחד לשני וזה יישאר ככה). איך זה לאמן את ריאל מדריד? זה לא מסובך, לא. במירוץ עדיף לנסוע בפרארי. זה המועדון הגדול בעולם וזו זכות אדירה. כל מאמן סובל מלחץ".
האם ויניסיוס השחקן שהכי מערער את היריבים באירופה? הנה מה שקרלו אמר על השחקן שבינתיים ‘הרים את הכפפה’ כפי שנכתב בתקשורת ונענה לבקשתו בקיץ – לכבוש יותר שערים – “בגלל איך שהוא משחק כרגע – אז כן. אין הרבה שחקנים שעושים את הדברים האלה. אבל הוא חייב עוד להשתפר כי האחד על אחד הוא חשוב בכדורגל אבל לא הכי חשוב. יש לו את הענווה להשתפר”. מי שלא בטוח שכבר ישתפר הוא הזאר שכמובן זכה לשבחים מקורטואה: “אנשים שכחו מהר מדי איזה שחקן גדול הוא. אנחנו, השחקנים והמועדון - בטח שלא. הוא לא ‘עוד שחקן’. אנחנו לא מעבירים עליו ביקורת”.
אותו קורטואה כבר לא יזכה לצערו בפרס “The Best” כשוער הטוב ביותר, אבל ישמח לשמור מחר על שער נקי כפי שעשה בשני משחקי החוץ העונה בליגת האלופות – מה שלא עבד במשחקי הבית. אין ספק שהמפתח של ריאל מחר הוא להציג משחק הגנה יציב ולא לספוג שער שיכניס ללחץ מיותר. “אנחנו מציגים משחק הגנה טוב כרגע וסופגים מחוסר מזל”, אמר השוער, שהתייחס גם להתעלמות לה זכה: “אני מניח שזה קשור למה שאמרתי על עומס המשחקים והביקורת שהעברתי. הפרסים האישיים לא מעניינים אותי. אני מעדיף לזכות בליגת האלופות”. זה עוד רחוק, אבל הדרך לשמינית הגמר קרובה, זה צריך לקרות מחר. ראיתם מה-זה? לא הזכרנו אפילו את בנזמה.
מחר צריך להשיג את הכרטיס לשמינית
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| רודיגו (מרקו אסנסיו), ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב שריף?
שריף היממה את כל אירופה לפני כמעט חודשיים כשהשיגה 1:2 מטורף על ריאל בברנבאו בדקה האחרונה בזכות הטיל המטורף של סבסטיאן טיל שנעצר רק בחיבורים. מאז, כמובן, זה הלך קצת יותר קשה. המולדבים צנחו למקום השלישי בשלב הבתים אחרי הפסד כפול 3:1 לאינטר הן בבית והן בחוץ כשבמשחק הקודם אדם טראורה כבש שער ניחומים ברגע האחרון. מנגד, הם עדיין תלויים בעצמה. בליגה המקומית שריף שנייה בפער נקודה אם כי יש לה שלושה משחקים חסרים, לא פחות. היא ניצחה בכל המחזורים האחרונים וספגה רק פעם אחת ב-1:3 על פלורסטי בחוץ. טראורה, איך לא, כבש ראשון ואחרי שהיריבה השוותה, קליד באסיט ובובן ניקולוב הבטיחו את הניצחון.
טראורה הוא השחקן המסוכן ביותר, עדיין, הסקורר הבולט עם 11 כיבושים. לפרנק קאסטיינדה החלוץ (הוחלף כבר בדקה ה-70 במחזור האחרון כדי שינוח) יש שמונה וטיל עם שבעה, כשהוא שחקן השדה עם מספר הדקות השני הכי גבוה בקבוצה; המגן כריסטיאנו מסוכן מאוד עם תשעה שערים בכל המסגרות – שלושה בשלב הבתים. כל אלה, שחקני המפתח של הקבוצה, יפתחו בהרכב. סימן השאלה הוא השחקן הנוסף (השלישי) בחלק הקדמי – יאשור יקשיבוב שפתח נגד אינטר או ברונו ששותף במחזור הליגה האחרון.
הבלם גוסטבו דולאנטו, משחקני המפתח של הקבוצה ששותף בכל 12 המשחקים העונה במוקדמות ובליגת האלופות (שלישי במספר הדקות בסה"כ), אופטימי לקראת רביעי: “אנחנו סינדרלה, אבל עם הסכין בין השיניים. אנחנו תלויים בעצמנו. אמרתי לחברים שלי בכל פעם שאנחנו מסוגלים לנצח את ריאל מדריד, שההבדל היחיד בינינו לביניהם הוא הסמל על החולצה”. הוא סיפר שהחליף חולצה עם בנזמה “רק משום שניצחנו באותו משחק, אחרת אני יורד מאוכזב לחדר ההלבשה” ושהתלהב לראות את מודריץ’ אך במשחק הכל נשכח. מה שהוא לא שוכח זה את הניצחון בברנבאו (“אני גאה מאוד במה שעשינו”) אך הוא לא מסתפק בזה. כשנשאל על בנזמה ו-ויניסיוס איתם יתמודד, אמר: “הם במיטבם, זה נכון, אבל בספרד הסתדרנו איתם, נקווה שזה יהיה אותו הדבר גם מחר”. אותו דולאנטו חייב להימנע מכרטיס צהוב שיימנע ממנו לשחק במחזור ההכרעה. וכך גם לגבי הקשר אדמונד אדו.
יורי ורנידוב חולם לשחזר את ההישג מספרד. המאמן אומר שבעיקרון כולם בריאים. הוא טוען שהקבוצה משחקת נהדר כמו בשני מחזורי הפתיחה בשלב הבתים על אף שזה לא בא לידי ביטוי בתוצאות. “אנחנו יכולים להילחם עם ריאל. נעשה הכל כדי שהמשחק יהיה מעניין עבור כולם”. הוא מודע לכך שאף אחד לא מזלזל בקבוצה שלו: “אני חושב ששריף זכתה בתהילה ובצורה הטובה ביותר. זו עיר קטנה מאוד, כל מה שקרה עד היום הוא עוד פרק מרגש בהיסטוריה שלנו, זה היה שווה הכל. אנחנו נשחק מול הטובים ביותר ואנחנו כלל לא מפחדים. המשחק הזה חלון ראווה לשחקנים שלי והוא יעזור להם להמשך הקריירה”.
דולאנטו מול בנזמה במשחק בספרד
שריף – הרכב משוער: גאורגיוס אטנאסיאדיס| פרננדו קוסטנזה, דנילו ארבולדה, גוסטבו דולאנטו, כריסטיאנו| אדמונד אדו, סבסטיאן טיל, דימיטריס קולובוס| אדמה טראורה, ברונו ופרנק קאסטניידה