מחזור 5: מטאטאים את חטאפה עם 3:0 ביוהאן קרויף (כבשו: פראן 2X, אולמו. בישלו: אולמו, ראפיניה)

בפעם השלישית ברציפות ברצלונה תעלה למשחק כשהיא צריכה לרדוף אחרי ריאל מדריד, ובפעם השנייה ברציפות - המשחק יתחיל בפער 5 נקודות, אחרי הניצחון של הלבנים על אספניול. החלק היותר הבעייתי? המשחק אליו ברצלונה תעלה הוא נגד חטאפה הבורדלאסית. אומנם בברצלונה, אבל זו עדיין מלכת הסאדו-מאזו בכחול.

המחטיפאים התחילו את העונה לא רע בכלל, ובעצם אפילו טוב מאוד, לצערנו - 9/12 נקודות, אחרי נצחונות על אוביידו, סביליה וסלטה ויגו, הפסד לוולנסיה, ומשחק חסר מול אוסאסונה. במשחקים האלו היא כבשה 6, וספגה 4.

בברצלונה יגיעו כדי להמשיך את מומנטום הנצחונות, ובתקווה אולי גם את מומנטום ההחלמות מפציעות, גם אם רשמית זה לא ישפיע על הסגל ועל ההרכב כבר במשחק הקרוב. אחרי ניוקאסל עלו דיווחים על אי-נוחויות-על שם-דני אולמו לאראוחו, קובארסי, לבנדובסקי ומרטין כוכב עליון, ובלי קשר עם עייפות מוגברת גם לשאר. וזה עוד לפני אוביידו, סוסיאדד ופסז’. ככה שיש מצב לא קטן שנראה מחר כמה רוטציות, בראשן - פדרי שאולי יזכה להזדמנות סוף סוף ויקבל דקות ראשונות.

כריסטנסן, ז’ופרה, אולמו, אריק, קסאדו ובארדג’י ברשימת החשודים המיידיים בלאחר מחר לאיזשהו כינוס ובכך לאבד את ההזדמנות שלהם לקבל דקות מחר להרשים את פליק (ואז לרדת לספסל כי די). כאשר יהיה מעניין לראות מי יקבל מנוחה, אם בכלל, לקראת ארוחות החג הכבדות.

ראשפורד, שחגג מול ניוקאסל שער ראשון, ואז מגה שער ראשון, ינסה להמשיך להוכיח לפליק שמקומו בהרכב (על חשבון מי? שאלה טובה). האם יצליח לעשות את זה גם מול חטאפה? נראה מחר.

המטרות מחר - לנצח, ולסיים עם כמה שפחות סימנים כחולים (שלא לדבר על יותר מזה). כל השאר זה בונוס.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
טומטום, לאמין, באלדה, מאטס.

מועד: ראשון, 22:00
אצטדיון: יוהאן קרויף
ישפוט: ריקרדו דה-בורגוס

הרכבים משוערים -

סערת ברקים בברצלונה. מדווחים על מבול.

אשמח אם זה יקרה ביום רביעי שבוע הבא וידחה את המשחק מול פריז. תודה.

למרות שאני קונה את הצום דיגיטלי אם תגיד לי שבארסה מנצחת. פסז’ מפחידה אותי יותר מדי.

ההרכב של ברצלונה -

ראשפורד מקבל מנוחה, בגלל עומס משחקים משוגע, כאשר פראן יפתח במקומו, ולבנדובסקי ישלים שלישייה התקפית מהירה.

פדרי, אולמו ופרנקי יפתחו בקישור, בזמן שאראוחו וקובארסי ינוחו בהגנה. במקומם - כריסטנסן ואריק.

מרטין כוכב עליון ממשיך לקבל את חולצת ההרכב, בזמן שז’ופרה ממשיך לקבל את תפקיד מחמם המושבים.

ההרכב של חטאפה -

מסקרן עניין הבלמים, ובכלל. פליק קיבל ביקורות כאן על חוסר ברוטציה. נראה שהרוטציה עובדת יותר העונה עם שחקנים יותר איכותיים/אמינים.

האמת שאחרי קצת חשיבה, בתיאוריה אני מבין את ההרכב הזה.

בהתחשב במזג באוויר וביריבה - הולך להיות פה קרב חפירות וחטאפה לא תשאיר הרבה שטחים לרוץ בהם, וזה יילך ויחמיר ככל שהמשחק יתקדם אם לא נבקיע מוקדם (ובטח אם נספוג ראשונים). מה שמצמצם את היתרונות של ראשפורד ופרמין, ואת יכולת המסירה (במיוחד המסירה הארוכה) של קסאדו.
בשטחים קטנים ברצלונה צריכה סוג של 9 שיחזיק לרגע בכדור (לבנדובסקי), שליטה בכדור על שטח קטן משחקני הקישור (אולמו ובתיאוריה גם הרכרוכי), ואת היכולת להבקיע גול משום מקום בבעיטה שפוגעת ב-17 שחקנים ונכנסת עם התחת (ראפיניה).

אם ייפתחו שטחים - ראשפורד ופרמין ייכנסו לנצל אותם.

כן, רק שקובארסי היה עם קרח על הברך בסיום המשחק מול ניוקאסל, וגם על אראוחו דווח שחש אי נוחות. נראה אם הרוטציות האלו ימשיכו, ומתי תתייצב חולית ההגנה, בדגש על צמד הבלמים.

לא מיצינו את עניין פראן הקיצוני?
חשבתי שהוסכם שהוא חלוץ עכשיו, שם הוא קצת פחות גרוע.. על הפנים.

:alarm_clock: Marcus Rashford is on the bench because he was late in the morning. [Mundo Deportivo]

אני פשוט מת על פליק :joy::joy::joy:

טוב, אז שכחו ממה שכתבתי קודם.

תוהה אם אצלנו זה קורה יותר מאצל קבוצות אחרות, או שבגלל שפליק מעניש שחקנים על זה, אנחנו שומעים על זה יותר אצלנו.

או שזה פשוט לא נכון כמו שהיה עם ראפינייה שפורסם שהוא בחוץ בגלל איחור ופליק אמר שזה רק בגלל הטיסה הארוכה.

השאלה מה קרה באיחורים קודמים - פליק אמר שקונדה/פורט (ועכשיו - אולי גם ראשפורד) איחרו, ולכן לא היה בהרכב או בסגל? או שגם שם הוא אמר משהו על מנוחה וכאלה כמו עם ראפיניה?

בשנה שעברה עקב האכילס שלנו היה מול קבוצות אינטנסיביות שלוחצות גבוה. אולמו ופד"י יחד זה מתכון לאסון. בשטחים קטנים צריך אופציות מסירה ושחקנים שיודעים לבוא אל הכדור (לא אולמו) ולטפל בו בנגיעה (לא פד"י)

אתה נראה לי הבן אדם היחיד בעולם שחושב שדווקא ופרנקי ואולמו לא מתאימים מול שטחים קטנים.

רוטציות זה סבבה, אבל למה דווקא השחקן עם הכי הרבה דקות לא נח? פדרי.
אפשר לטעון שהכל תלוי בו ובלעדיו אי אפשר לנצח את חטאפה. אבל על זה הייתי אומר שייכנס במחצית אם לא הולך.
הייתי מזיז את פרנקי לתפקיד של פדרי ומכניס את קסאדו .

כיף שאנחנו מספיק טובים מול יריבות מספיק חלשות כדי לשלוט במשחק במאמץ נמוך.

פראן נהדר.
אריק מצוין.
פרנקי טוב.
מרטין עושה את העבודה.
ראפיניה גם עושה את שלו למרות שחזר לשחק על הקו.

ויאללה, ברנאל, תוריד את האימונית.

@RDT

סתם שאלה, אתה טוען שלאנשים יש אגנדה נגד פרנקי ומידה מסוימת אתה צודק, אתה לא מרגיש שאתה אותו דבר נגד פראן?

ברוב המשחקים, כולל המשחק הקודם, הוא חושך ומפספס אינספור הזדמנויות בטוחות.

אני מודה שהוא הרבה יותר טוב כחלוץ/חלוץ שני מאשר באגף, והתנועה שלו ללא כדור מצוינת.

על כל משחק כזה בו הוא מנצל הזדמנויות באחוזים טובים יש 4 בהם הוא מחמיץ כל הזדמנות. חוץ מזה, הוא לא מוסר טוב, וכחלוץ הייתי מצפה שידע לשמור על כדור עם הגב- וכל מי שנושם מטר ממנו מפיל אותו.

אם אני מתייחס אליו כקיצוני, הדריבל של ראפיניה הוא כמו של מסי לידו.

במצב הנוכחי של לבנדובסקי, אני מעדיף אותו על לבנדובסקי. זה עוזר? חח

אף אחד בפורום פה לא מצפה ממנו להיות הטופ דוג של ברצלונה. אבל בתור חלוץ שני הוא עושה לדעתי את המוטל עליו. הרבה יותר.

ברגע שאתה מפנים את זה פראן הופך לשחקן לגטימי לחלוטין.