מחזור 5 בצ'מפיונס: ניצחון ראשון ביוון - 3:4 על אולימפיאקוס| אמבפה עם רביעייה, ויניסיוס בישל שניים

לקראת אולימפיאקוס

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במשבר גדול, כאוס מוחלט, אחרי משחק שלישי ברציפות ללא ניצחון. ריאל בקושי גירדה נקודה ב-2:2 נגד אלצ’ה, הציגה עוד משחק חלש ונראה שצ’אבי אלונסו שעלה בהרכב מוזר מאוד – קרוב לאיבוד שליטה בחדר ההלבשה וגם טקטית. אולי משנה אווירה משנה מזל? ריאל מדריד ידעה פעמים רבות בעבר לעשות את הסוויץ’ מהליגה לליגת האלופות, ורק ניצחון ירגיע. “קריאת השכמה”, כרזה הכותרת ב-AS ואין מדויק מזה. ריאל צריכה לחזור להיות קבוצה, להראות משהו. המאמן אלונסו חוגג את יום הולדתו ה-44 והוא יודע שהוא חייב לנצח. הבעיה: עוד משחק חוץ, וריאל לא ניצחה מעולם ביוון – שבעה משחקים. ההרכב כמובן צפוי להשתנות אבל בעיות לא חסר. אלונסו נשאל כמעט בכל מסיבת העיתונאים על הפרסומים השונים והרעש מסביב, ענה בסבלנות ולא שידר לחץ. מנגד, משחק רביעי ברציפות ללא ניצחון יהיה תוהו ובוהו. “אנחנו צריכים משחק טוב כדי לחזור לטעם הניצחון. כדי לעשות זאת, אנחנו צריכים לשחק טוב, להישאר מרוכזים, ולדעת שזה משחק חשוב על מקומנו בליגת האלופות”, אמר אלונסו. “אחרי המשחק נגד ליברפול ושני המשחקים הבאים… מחר אנחנו רוצים תוצאה אחרת…”. על היריבה: “אולימפיאקוס משחקת כדורגל מצוין, חוסה לואיס מנדיליבאר מאמן טוב שמקבל את ההכרה לה הוא ראוי ויש להם סגנון משחק ברור”.

המאמן שסיפר שיש לו את תמיכת המועדון (“אבל אין לי באמת צורך בכך”) נשאל האם הקבוצה בכושרה הזה דומה בדיוק לקבוצה של קרלו אנצ’לוטי שכשלה אשתקד והבהיר: “אני חושב שיש עוד דרך ארוכה לעבור (העונה)… לפעמים זה קו ישר ולפעמים עקומה. אנחנו ביקורתיים ומחר יש לנו הזדמנות נוספת”. האם המסר לא עובר לשחקנים כבר? “לא, בכלל לא. ברור מה אנחנו רוצים אבל לעתים זה לא מסתדר. הבעות פנים תוך כדי משחק זה בסדר, אני מבין, גם אני הייתי שחקן. זה תהליך. כל שינוי לוקח זמן. בשלושת המשחקים האחרונים יש דברים שלא אהבתי, אבל אם נסתכל אחורה יותר אז היו הרבה דברים טובים. לא היינו עקביים וזו הסיבה שהיו לנו משחקים גרועים”. למעשה בשלושת המשחקים האחרונים היריבות בעטו הרבה יותר נגד ריאל. בסקר שנערך ב-AS, כמעט 4,000 הצביעו – 51% הטילו את האחריות לשחקנים ו-49% למאמן.

אלונסו שסוגר חצי שנה בתפקיד, הרגיע ואמר שהוא לא מאמן ריאל מדריד היחיד שחווה אתגרים (“זה קרה גם למנואל פלגריני, ז’וזה מוריניו וקרלו אנצ’לוטי שאימנו אותי כאן”), תמך בשחקנים ואמר שכל מה שמטריד אותו זה האימון בוולדבבאס והמשחק עצמו, וכל מה שמבחוץ נשאר בחוץ. “כן, מסתבר שאני פה כבר חצי שנה. זו עבודה תובענית מאוד (בתגובה לשאלה האם הוא נהנה), ויש רגעים טובים מאוד, אתה צריך את הריכוז והחיבור. אנחנו במצב בו אנחנו יכולים להגיב. אני יודע שככה זה ונהנה מכל החבילה, מכל מה שכרוך בו. יש לנו את הדרישות הגבוהות וביקורת עצמית. אנחנו יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע… ובהתאם לכל זה, אני נהנה מזה”.

ובכל זאת - הדבר האחרון שאלונסו רצה זה שני שחקנים חשובים שיישארו בחוץ. טיבו קורטואה, סלע של יציבות, פרש מהאימון בשל וירוס בקיבה ולא ימריא עם הקבוצה לאתונה ככל הנראה. זו צפויה להיות הפרמיירה של אנדריי לונין לעונת 2025-26, לא שיחק מאז שני מחזורי הסיום אשתקד בליגה. כמו כן, כאילו שהמצוקה בהגנה לא מספיק גדולה - הבלם דין האוסן לא התאמן. חשבנו שאנטוניו רודיגר מנגד יחזור לסגל אחרי שהשלים אימונים רבים עם הקבוצה אך אלונסו העדיף כנראה כאמצעי זהירות לחכות עוד קצת. אז משני בלמים אמיתיים כשירים בסגל - ירדנו לבלם אחד. אולי אורליאן טשואמני שכן חוזר בזמן? אולי אלבארו קארראס? מי ישחק לצד ראול אסנסיו? ייעדרו: אנטוניו רודיגר כאמור, אדר מיליטאו, דני קרבחאל, דויד אלאבה (אימון בחדר כושר), פרנקו מסטאנטואונו (השלים חלק מהאימון עם הקבוצה). אלבארו קארראס היה השחקן שהגיע למסיבת העיתונאים והבהיר שהוא מוכן אם ייקרא לדגל לשחק כבלם. “העמדה שלי היא מגן שמאלי אבל אני יכול לשחק בכל מקום, מסתגל למה שצריך ולמה שמבקשים ממני בכל רגע נתון. אני תמיד מנסה להופיע ברמה הגבוהה ביותר ומקווה שגם המשך העונה שלי ייראה כך”

ויניסיוס ג’וניור (לא צריך להיות גאון כדי לראות את ‘חוסר הכימיה’ עם המאמן והדיווחים השבוע כבר הרקיעו שחקים) ופדה ואלוורדה ישובו ל-11 וריאל לא תשחזר את מערך שלושת הבלמים המוזר הזה. חידה לקראת המשחק: האם רודריגו שפעם נחשב ‘למיסטר צ’מפיונס’, ועוד יותר מוויניסיוס ג’וניור עד גמר 2022 בערך – ירשום את ההישג המרשים של 30 משחקים ברציפות ללא שער בריאל מדריד? ויניסיוס גם הוא בבצורת של שבעה משחקים בלי שער ובלי בישול, בינתיים יש בעיות רבות מחוץ למגרש לא מעט בגללו כנראה. הברזילאי בלי אף שער בליגת האלופות העונה בעוד אשתקד היו לו כבר ארבעה בשלב הזה. אדוארדו קמאבינגה יקבל צ’אנס נוסף (לאכזב אותנו?) וגם ארדה גולר יחסית דעך ביכולתו. השחקנים מעבירים את המסרים שהאווירה בקבוצה נהדרת – לא שציפינו שיגידו אחרת אבל זה הזמן להוכיח. למרות שגונסאלו גארסיה הוסיף למשחק ההתקפה שלנו כשעלה מהספסל נגד אלצ’ה והיווה כתובת לכדורים – הוא לא בתמונת ההרכב. זה מה יש.

ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| טרנט אלכסנדר-ארנולד, ראול אסנסיו, אורליאן טשואמני, אלבארו קארראס| אדוארדו קמאבינגה, פדה ואלוורדה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אולימפיאקוס?

אולימפיאקוס אלופת יוון מגיעה למשחק נרגשת ממש, ‘מתה’ לתת כבר איזה משחק גדול באירופה, וכשהיא עושה חייל בליגה המקומית. אמנם היא הפסידה 2:1 העונה לפאוק סלוניקי במה שמסתמן כמשחק העונה, אך מאז ניצחה בכל חמשת מחזורי הליגה, וביום שבת הביסה 0:3 את אטרומיטוס. היא מוליכה את הטבלה בשתי נקודות יתרון. אירופה כמובן זה סיפור אחר, על אחת כמה וכמה ליגת האלופות. היוונים מדורגים רק במקום ה-31 הלא מחמיא עם שתי תוצאות תיקו ושני הפסדים, יותר נכון הפסד 2:0 מתקבל על הדעת נגד ארסנל ותבוסה 6:1 נגד ברצלונה כשהשופט בטח לא עזר שם. במשחקי הבית היא סיימה ב-0:0 נגד פאפוס ובתיקו 1:1 נגד פ.ס.וו איינדהובן. האמת שהיא כבר הריחה ניצחון אבל אז ההולנדים השוו בתוספת הזמן (90+3) וביטלו את שער היתרון של גלסון מרטינס לשעבר בנבחרת פורטוגל. היוונים חוזרים לשלב הבתים במפעל הבכיר לראשונה מזה חמש עונות, אז סיימו אחרי מנצ’סטר סיטי ופורטו.

מצד אחד התוצאות שלהם במפעל היוקרתי איומות, ומצד שני משחקי הבית הם סיפור אחר. ניצחונם האחרון בשלב הבתים היה 0:1 על מארסיי באוקטובר 2020 ויש להם הרבה רצון לתקן את המספרים. למשל, שנה אחרי הזכייה ההיסטורית בקונפרנס-ליג, הקבוצה היוונית הפסידה לבודו/גלימטה בשמינית גמר הליגה האירופית בעונה שעברה, לאחר שסיימה במקום השביעי בשלב הליגה. ישנם לא מעט נתונים לא מעודדים כמו ב-13 משחקיה האחרונים נגד ספרדיות היא הפסידה בתשעה, והמאזן שלהם בשלב הבתים עומד על שני ניצחונות מ-24 משחקים אחרונים. מנגד, הם לא הפסידו בתשעת משחקי הבית האחרונים שלהם באירופה. הבלם פנאיוטיס רטסוס, מדבר על הטבלה: “אנחנו יודעים על הפוטנציאל של ריאל מדריד, אבל אנחנו חייבים להתמקד במשחק שלנו. אנחנו רוצים את שלוש הנקודות ולהתקרב למקום ה-24. זה לא עניין של רק לנצח את מדריד, זה עניין של להשיג שלוש נקודות. הרבה דברים חשובים במשחקים כאלה, כולל האוהדים”.

איוב אל קאבי הוותיק (32) הוא המבקיע הבולט עם עשרה שערים העונה (תשעה מהם בליגה) ועוד בישול. בשנתיים האחרונות כבש 60 שערים באולימפיאקוס אז אל תזלזלו במרוקאי. אל קאבי הוחלף בדקה ה-67 במשחק האחרון על אף שהקבוצה הוליכה רק 0:1, בין היתר כדי לשמור אותו רענן למשחק הזה. שחקן שעלה מהספסל באותו חילוף הוא עוד חלוץ מוכר, מהדי טרמי, שהבקיע צמד. לו יש שמונה שערים בסה"כ. בדרך כלל הוא עולה מהספסל. לחלוץ האיראני יש 11 שערים בקריירה בליגת האלופות בין היתר בפורטו וגם באינטר. על זה נאמר: המנוסה בחבורה. אל קאבי באנקר בהרכב, בקבוצה שמשחקת עם חלוץ אחד. הקשר האחורי דני גארסיה מתמודד על מקום בהרכב, אין פצועים והסגל די מלא. החלוץ הוא גם שיאן הדקות מבין שחקני השדה עם 1,260 דקות העונה, כמו השוער הצעיר קונסטנטינוס צולקיס בן ה-23.

המאמן הוא חוסה לואיס מנדיליבאר הוותיק עם קילומטראז’ רב בספרד - אייבר, אתלטיק בילבאו, ויאדוליד, אוססונה, לבאנטה, אלאבס, סביליה. הוא נמצא על הקווים של היוונים עוד מעט כשנתיים מאז פברואר 2024 ונחשב לאגדה במועדון בשל הזכייה ההיסטורית בתואר אירופי - הקונפרנס-ליג, כשבגמר 2024 אל קאבי סידר 0:1 על פיורנטינה. המשחק מחר יהיה ה-90 שלו במועדון. הקשר ההתקפי סטליוס יאנאקופולוס, ששיחק שבע עונות במועדון ופגש את ריאל בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000, מחמיא: “הוא הפך את הקבוצה למכונת מנצחת. הוא ממושמע, בעל תוכנית ברורה, יודע מה הוא רוצה, ודורש זאת מהיום הראשון. הוא קבע סטנדרטים, מתודולוגיה ויעדים”, ואף טען שהוא המאמן החשוב בתולדות הקבוצה בשל הזכייה בתואר האירופי. “בהחלט יכול להיות שהעובדה שריאל לא ניצחה ביוון תכביד גם על שחקניה שהם שחקני עילית. האוהדים שלנו מטורפים ואוהבים את הקבוצה והיו ממלאים גם 200 אלף מקומות באצטדיון במשחק כזה”, אומר.

מנדיליבאר מבטיח קבוצה אמיצה ושאפתנית, בטוחה בעצמה, וכה אמר במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: "ניצחתי את ריאל מדריד פעמיים בקריירה והפסדתי לה פעמים רבות.סגנון המשחק שלי לא משתנה בין אם אני בקבוצה כזו או אחרת. ריטל מדריד כמעט ולא מפסידה נגד אף אחת, אבל מחר זו הזדמנות טובה לנסות. מדריד יודעת איך להתמודד עם משחקים כאלה, ההיסטוריה שלהם מדברת בעד עצמה. הם לא הולכים להילחץ מהרצף האחרון שלהם. אנחנו ניתן את כל מה שיש לנו. מנדיליבאר ניצח את ריאל כמאמן ויאדוליד ב-2008-09 ויש לו גם 0:3 עצום עם אייבר ב-2018-19, כעבור עשור, אחד מניצחונותיה הגדולים בהיסטוריה. הוא מקווה להוסיף עוד משחק מפואר לרשימה שלו.

אולימפיאקוס - הרכב משוער: קונסטנטינוס צולקיס| רודיניי, פנגיוטיס רטסוס, לורנסו פירולה, פרנסיסקו אורטגה| סנטיאגו הסה, דני גארסיה, גלסון מרטינס, דניאל פודנסה, צ’יקיניו| איוב אל קאבי

היסטוריה ומפגשי עבר

מפגשים בין ריאל מדריד ואולימפיאקוס מחזירים אותנו אחורה לתקופה יפה, ליגת האלופות של פעם, סוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. ריאל פגשה את היריבה היוונית הן בדרך לזכייה בלה ספטימה ב-1998 בשלב הבתים והן כעבור שנתיים ב-1999-00 בדרך לזכייה בלה אוקטבה. שמונה מפגשים בלבד נערכו עד היום, ריאל מדריד ניצחה בארבעה - את כל ארבעת משחקי הבית, נרשמו שלוש תוצאות תיקו, והיוונים ניצחו פעם אחת, יחס שערים 18:9 ובמילים אחרות: ריאל לא ניצחה את אולימפיאקוס ביוון והגיע הזמן.. המשחק הראשון נערך באוקטובר 1997 במחזור השלישי של שלב הבתים. ריאל פירקה את אולימפיאקוס 1:5 אחרי שהיוונים הוליכו. דאבור שוקר ופרננדו מוריינטס הפכו עוד במחצית. שוקר השלים צמד, וגם ויקטור ורוברטו קרלוס כבשו. במחזור העוקב - תיקו מאופס וזהו-זה. ריאל סיימה כאלופת הבית עם מאזן 4-1-1. הלאה לשנת 2000, מחזור הפתיחה של שלב הבתים נערך ביוון - משחק הפכפך שנגמר ב-3:3 עם שער שוויון של ראול עשר דקות לסיום. היוונים הובילו, סאביו השווה ורוברטו קרלוס הפך. ואז ג’ובראני השלים צמד וזלאטקו זחוביץ’ העלה את היוונים ליתרון עד שבא ראול. במחזור החמישי הקבוצות נפגשו שוב והפעם במדריד, 0:3 לנו משערים של ראול, מוריינטוס ורוברטו קרלוס שוב!

הלאה לעונת 2005-06. ריאל מדריד אחרי ההפסד המסורתי נגד ליון, רצתה להתנחם במשחק בית נגד היוונים במחזור השני. דיוויד בקהאם בישל לראול שכבש בנגיחה ועשה היסטוריה כשהפך לגדול המבקיעים בגביע אירופה\ליגת האלופות עם שערו ה-50 אחרי שעבר את אלפרדו די סטפאנו. היוונים השוו, וארבע דקות לסיום ילד מהקאנטרה בשם רוברטו סולדאדו הציל אותנו עם שער ניצחון! המשחק ביוון כבר היה הופעת הבכורה של לופס קארו כמאמן חירום של ריאל מדריד. זה התחיל טוב עם שער בכורה של סרחיו ראמוס בלבן – בנגיחה אחרי כדור חופשי של ראול בראבו, אבל היוונים ביצעו מהפך – 2:1. ריבאלדו שאימלל לנו את החיים בימיו בברצלונה - כבש את שער הניצחון. בהרכב של ריאל כדי שתזדעזעו - פתחו גם קרלוס דיוגו, חאבייר בלבואה, פאקו פאבון. עלו מהספסל - חאבי גארסיה, חוסה מנואל חוראדו ואדריאן מרטין. בעונת 2007-08 הקבוצות נפגשו שוב. ריאל ניצחה 2:4 במדריד עם הצלת ענק של סאן איקר סמוך לסיום וגול של חאבייר בלבואה שחתם את התוצאה (גם ראול כבש וצמד לרוביניו). נציין שהיוונים שיחקו בעשרה שחקנים החל מהדקה ה-13 ובכל זאת ריאל הייתה ממש גרועה. ביוון? תיקו מאופס במשחק רע.

נציין כי ריאל פגשה עוד שתי קבוצות יווניות. היא ניצחה 0:3 את פנאתינייקוס בסנטיאגו ברנבאו בשלב הבתים ב-2001-02 וסיימה בתיקו 2:2 בחוץ. היריבה הנוספת הייתה אא"ק אתונה, שכבר הובילה 1:3 ביוון אבל זה נגמר 3:3 עם צמד של זינדין זידאן ואחד של גוטי, וכפתה 2:2 במשחק בברנבאו אחרי שריאל הובילה 0:2 מצמד של סטיב מקמנמן. בשלב 32 האחרונות בגביע אופ"א ב-1985-86, ריאל הפסידה 1:0 לאא"ק בחוץ אבל ניצחה 0:5 בגומלין. אמיליו בוטראגיניו, מיצ’ל, חורחה ואלדאנו והוגו סאנצ’ס הבקיעו אחרי שריאל נהנתה משער עצמי.

-ראיתי שזה הדיון ה-501 שאני פותח בפורום של ריאל מדריד - מגניב לאללה, גאה, רובם דיוני משחקים.

ההרכב שהייתי רוצה לראות מחר בהתחשב בחיסורים:

לונין.

קרראס,האוסן,אסנסיו,פדה.

קמאבינגה,סבאיוס,ג׳וד.

אמבפה,גרסיה,גולר.

סבאיוס היה חלש נגד אלצ׳ה אבל הוא פתח עם ג׳וד וארדה ונשאר די לבד באמצע,עם התמיכה של קמא הוא יהיה יותר טוב ואנחנו צריכים את ניהול המשחק שלו מאחורה.

הגיע הזמן לנסות לשחק עם חלוץ,גם אם הוא לא מספיק טוב ראינו שבלי זה פשוט לא עובד לנו,אנחנו חייבים נוכחות ברחבה,מישהו שיידע להוריד כדור גובה מידי פעם,שיעסיק וילחץ את הבלמים בטירוף,עד עכשיו השילוב הזה לא נוסה באמת,מאמין שזה יעזור גם לאמבפה להיות יותר חופשי.

אני נרגש לספר לכם חברים שקיבלתי קריאה מצ’אבי אלונסו ואני הולך לשחק בלם מחר לצד ראול אסנסיו לאור המחסור החמור בבלמים. מזכיר קצת את שלהי העונה שעברה בנוגע לקו האחורי.

צפיתי שוב בתקצירים של המשחקים הראשונים שלנו נגד אולימפיאקוס אז ב-1997-98 אותם לא ראיתי כילד אלא רק בדיעבד, את אלה ב-1999-00 - ראיתי הרבה ראול, שלושה שערים של רוברטו קרלוס, הייתה מנת נוסטלגיה נהדרת.

מנסה לשים בצד את המשבר שפקד אותנו וכאילו להתנתק, “לנתח” רק את המשחק הספציפי הזה ולהיזכר באמירה ישנה “חג אלופות שמח” וגם ה-”תבלו” האגדי של מודי בר און האגדה ז”ל.

די הזוי מבחינתי שריאל מדריד מעולם לא ניצחה ביוון, הגיע הזמן. עם כל הכבוד להר געש ביציעים. זה משחק שנראה מחר שצריך לקחת את הנקודות בכוח עם איזה 0:1 קטן-גדול והרבה-הרבה-הרבה אנדריי לונין בתפקיד המשיח החדש כשטיבו קורטואה איננו. אני לא יודע כמה היוונים גבוהים ופיזיים, קראתי הרבה על החלוץ הבכיר שלהם אבל לא מכיר אותו. וצריך לחשוב טוב אם כדאי את אורליאן טשואמני כבלם נוסף או את אלבארו קארראס. מבחינת משחק גובה וכדומה, הרמות לרחבה.

מעניין עוד כמה סטירות הקבוצה הזו תקבל כדי שהיא תתחיל לרוץ. זה היה מזעזע מאוד לראות חוסר אכפתיות הן נגד ראיו וייקאנו והן נגד אלצ’ה, אפילו מצד שחקנים שאתה מצפה תמיד לקבל מהם יותר והם לא ‘מהנחקרים’. אני מתגעגע לפדה ואלוורדה המנוע שרץ כמו שלושה שחקנים.

וכמובן שלצד זה שחקני התקפה כל כך טובים אמורים לספק את ההברקה שלהם וכן לגמור משחק. זה מרגיש לי שהמצב “עובר ליד” ויניסיוס בעוד אמבפה כן נחוש להוציא אותנו מהחרא ובעונה כזו שלו שלושה משחקים בלי שער זו תקלה, גם בלי שהקבוצה תייצר הרבה - כן היו מצבים. במשחקים האחרונים גם לא הגענו הרבה לשליש האחרון, בניגוד אולי לרוב העונה למעט הדרבי אז היה קושי לעשות את הפעולה שוברת השוויון.

זה בהחלט הזמן לשחק עם גונסאלו גארסיה כחלוץ רחבה ואולי עם ג’וד כקשר שלישי אבל על מי אני עובד. התאכזבתי ממיעוט ההזדמנויות לספרדי שפתח פעם אחת העונה. זה דבר אחד להמר עליו בגביע העולם למועדונים למרות שזה כן היה חשוב לריאל בקיץ, לעומת “בעונה האמיתית” כשהחלוץ הבכיר לא פצוע. יש לנו הרבה מאוד שחקנים שבכושר מאוד לא טוב. זה לא רק רודריגו שנראה שוויתר על הרעיון, אלא גם דני סבאיוס מהמשחק האחרון, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר..האללה מדריד

ואני שואל במצב כזה למה לא לזמן את ז’ואן מרטינז?
אלונסו מתחיל לעלות לי

ארבלואה דיבר עליו לא מזמן ואמר שהוא לא מתאמן מספיק קשה ולא מספיק מקצוען כרגע בשביל להיות בקבוצה הראשונה.

כנראה גם הוא התאמן יותר מידי תחת קרלו.

הגוף שלו מלכתחילה לא היה בנוי לאינטנסיביות של ליגה ראשונה ואז אחרי הצולבת בכלל הוא חזר כמה צעדים אחורה.

מה הציטוט המקורי אגב? משתמעת ביקורת שלילית של ארבלואה

הציטוט המלא הוא שחואן מרטינס חייב לעבוד הרבה יותר קשה ועל אחת כמה וכמה אם הוא רוצה להיות שחקן בסגל הקבוצה הבוגרת של ריאל מדריד ובאופן קבוע.

אני סומך על אלבארו ארבלואה שהוא מאוד מקורב לשחקנים שלו, אמר את זה בכוונה טובה כדי לדרבן אותו וגם הדברים נאמרו אני מניח פנים אל פנים. לא רוצה לערבב גם ענייני אינסטגרם כי זה מוריד את הדיון כמה רמות והאינסטגרם הוא לא החיים האמתיים אבל זה די נדיר שמאמן בקשר ככה ברשתות החברתיות עם השחקנים.

אפשר להגיד שמחר זה משחק של להיות או לחדול מבחינת העונה הזאת, קצת מוזר להגיד את זה על משחק מהסוג הזה שבימים כתיקונם היה משחק לרוטציות, אבל בסיטואציה הנוכחית אין מקום לטעויות.

לצערי אני מאמין שיש דברים בגו ובהחלט יש מתח בחדר ההלבשה בין השחקנים לאלונסו אבל זה דברים שצריכים להישאר מחוץ לדשא. ראינו כבר מספיק סדנאות חינוך לויניסיוס עד עכשיו, אני מניח שהוא יתן לו את המקום בהרכב מחר ואם יש משהו שיכול להרגיע קצת את הרוחות זה משחק טוב שלו. כמובן שגם מצד השחקנים אני מצפה ומאוד רוצה לראות מחויבות ושיעלו לטרוף את הדשא כדי להשתיק את כל הרעש מסביב אבל לצערי אני פסימי בנוגע לזה.

נקודה אחרונה היא תפקיד של ואלוורדה שאני מניח שיעלה לשחק מחר ולא כמגן ימני. לא ראינו אותו העונה מתופקד בצד ימין של ההתקפה וזאת עמדה שהוא פרח בה וגרם לכולנו להתאהב בו. אומנם זה לא בדיוק אותו תפקיד, אבל זה יתן לו מעט יותר חופש מהאמצע שבעיניי מגביל אותו והוא גם יוכל לעזור לטרנט במחויבות ההגנתית.

ההרכב שלי:

לונין;טרנט, אסנסיו, טשואמני, קאררס;פדה, גולר, קמאבינגה, בלינגהאם; אמבפה, ויני.

הקבוצה מגיע אחרי רצף משחקים חלש - איבדנו נקודות מול קבוצות חלשות מאיתנו, ההתקפה לא תפקדה ופשוט לא שיחקנו כדורגל.
כל תוצאה שהיא לא נצחון תהדק עוד את החבל סביב הצוואר של אלונסו. והחיסורים המשמעותיים של טיבו, דני, אדר והאוסן לא יהוו תירוץ.
מצפה שיתאבדו על המשחק הזה כאילו היה גמר.
הרכב שלי: לונין, אסנסיו, טשואמני, קרראס, טרנט, קמאבינגה, ג׳וד, גולר, פדה, ויני, אמבפה.

הסגל מפונק ואלונסו בבירור עדיין לא השתלט לגמרי והטקטיקות שלו עדיין לא מוטבעות.

התוצאות עד עכשיו היו טובות בגלל 2 סיבות עיקריות, אנחנו הרבה יותר מהירים ואתלטים מהיריבות ואנחנו הרבה יותר כשרוניים מהיריבות.

המשחק האחרון הוא המשחק היחיד שאני מאשים בו את אלונסו, כדי להוכיח שהקבוצה מאומנת הוא ויתר על 2 היתרונות האלה, היריד את ויניסיוס ושם את גארסיה קיצוני שמאלי ! במרכז שיחק דאבל פיבוט שמורכב מגולר וסבאיוס החלשים פיזית(יחסית) ואם זה לא מספיק אז ארנולד גם פתח.

קמאבינגה ופדה במקום סבאיוס וגארסיה(ואז רודריגו שמאלה) או רק אחד מקמאבינגה ופדה במקום סבאיוס ובנוסף ויני במקום גארסיה ולדעתי היינו מנצחים בקלות את אלצ’ה.

אלונסו ניסה להוכיח משהו ובסוף ירה לעצמו ברגל.

המשחק נגד אלצ’ה הוא פאשלה של צ’אבי אלונסו ובהחלט הפעם הראשונה שאמרתי לעצמי האם הוא השתגע, התחלק על כל הראש, והוא גם תיקן מאוד מאוחר, רק אחרי שנקלענו לפיגור.

אבל קראתי משפט יפה ברדיו מארקה: השחקנים האלה קיבלו בראש בכל מסגרת בשנה שעברה גם עם מאמן מלטף כמו קרלו אנצ’לוטי אז צריך לדבר על השחקנים. אפילו במשחק בו עלינו בהרכב לא נכון. ובוא, זה אלצ’ה, בתחילת העונה היית אומר 0:3 קל גם בהינתן הרכב מוזר. תסתכל כמה משחקים ברצלונה ניצחה בהרכבים מוזרים ואתלטיקו מדריד והסמטוחה של דייגו סימאונה גם.

אדוארדו קמאבינגה כבר חמש שנים פוטנציאל, הייתי מאוהדיו הגדולים. הוא מסוגל לקחת צעד קדימה גם כשאורליאן טשואמני למשל לא נמצא. על הנייר וא פיזי ומהיר ואתלט, ינצח כמעט כל שחקן. בתאכלס זה לא קורה. פעם היה מביא אימפקט מהספסל, היום נראה קצת שבע. תראה את השער השני של אלצ’ה וכמה הוא בעניינים. אגב פדה ואלוורדה לא הציג משחק אחד נורמלי העונה כקשר, זה גם עליו.

בוא נלך על ג’וד בלינגהאם, לא ראיתי אותו נגד אלצ’ה ואחלה שהוא הבקיע בשער ריק, או.קיי. לא מספיק. גם הבישול שלו זה ‘בחוואה’ כמו שאומרים בשכונה. הוא לא יכול להיות שבע. הוא השיג כאן פחות מוויניסיוס לדוגמא. ואני לא רוצה לחשוב שהוא אנטי המאמן.

מבחינת רצף התוצאות הקבוצה במצוקה, מבחינת המצב בטבלה בהחלט לא, אבל לפעמים ממשברים היו יוצאים דברים אחרים, למשל מערך אחר, למשל גונסאלו גארסיה בהתחשב במה שיש היום.

יש הרכב למשחק נגד אולמפיאקוס - שריקת הפתיחה ב-22:00| ריאל מדריד חייבת לחזור לנצח אחרי שלושה משחקים גרועים ותקווה לעשות זאת לראשונה ביוון. אנדריי לונין כצפוי בשער, ושימו לב - פרלאן מנדי זוכה לדקות ראשונות העונה. ג’וד בלינגהאם שאינו כשיר במאת האחוזים על הספסל. אורליאן טשואמני חוזר ל-11, גם פדה ואלוורדה שם וארדה גולר בעמדה קדמית יותר. ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה בחלק הקדמי. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: לונין, טרנט, אסנסיו, קארראס, מנדי, טשואמני, ואלוורדה, קמאבינגה, גולר, ויניסיוס ואמבפה

אני למשל מאוד לא התגעגעתי לפרלאן מנדי, ופראן גארסיה הרי רץ הרבה ומחויב והיה לו טורניר טוב בקיץ. האדישות של מנדי לא מתאימה למשחק כזה מעבר לחלודה העצומה שלו. מעבר לכך ההרכב קצת בונקר מדי ואפור (שוב אדוארדו קמאבינגה), גם עם ג’וד בלינגהאם יש לנו בעיות כאלה כשהוא ישנו, אז עכשיו אחת כמה וכמה. תסתכלו כמה כוח ושרירים מצד השלישייה באמצע וכמה הכדורגל לוקה בחסר. גם אם ארדה גולר משחק בעמדה קדמית ואולי קרוב יותר לקיליאן אמבפה. כאילו הכל כדי לא להכניס חלוץ רחבה אמיתי. חבל, שיהיה בהצלחה

הקבוצה במשבר וחייבת ניצחון כדי קצת להרים את הראש?

פיתרון: נכניס את מנדי להרכב.

הרכב מאכזב,קישור אפור מאוד,תוסיפו לזה את מנדי ואין לי מושג אין אלונסו מצפה להניע כדור ככה,בהצלחה לעיניים שלנו.

אני חושב שההרכב הזה ידרוס את היוונים, פחות טכני אבל אתלטי על.

אני חושב שהיוונים יעשו קציצות מההגנה הזאת

התחלנו

איזה יופי זה דאבל פס בחלק הקדמי. הלוואי עלינו

אנחנו משחקים עם 3 קשרים עם אוריינטציה הגנתית ולא יודעים לעשות הגנה, על ההתקפה אני לא רוצה לדבר אפילו.

אני לא מסתנוור מזה. המגרש מאוד גדול והיוונים קצת לא מחוברים ולא מבינים מול מי הם משחקים.