טוב שלקחנו את הנקודות מול לבאנטה, אבל בעיניי זה היה משחק לא טוב. היו דקות שלחצנו על הגז וראינו כמה איכות יש בקבוצה הזאת, אבל בשאר הזמן הרגשתי שאנחנו מתקשים הרבה יותר ממה שהתוצאה מספרת. לבאנטה הצליחה ללחוץ אותנו אחורה ולהוציא אותנו מהקצב, וזה כן מדליק אצלי נורה אדומה. קבוצות אחרות רואות את זה, ומול קבוצה שתבצע את הלחץ הזה טוב יותר ולאורך יותר זמן ועם איכות טובה יותר, אני ממש לא בטוח שהיינו יוצאים עם הנקודות.
מעניין שדווקא המספרים מחדדים את התחושה הזאת: החזקנו בכדור 75% מהזמן והשלמנו 711 מסירות מתוך 780, לעומת 171 מסירות מוצלחות שלהם. ועדיין, לבאנטה סיימה עם 13 בעיטות לעומת 12 שלנו. כלומר, הכדור בהחלט היה אצלנו, אבל לא הצלחנו להפוך את ההחזקה הזאת לשליטה מספיק טובה במשחק. ה־xG היה כמעט שווה: 2.58 לנו מול 2.42 להם. זה לא אומר שלא הגיע לנו לנצח, אבל בהחלט מסביר למה המשחק הרגיש הרבה פחות נוח ממה שהיית מצפה מ־75% החזקה בכדור.
יכול להיות שזה קשור לפדרי, שהיה חלש בעיניי, ויכול להיות שזה פשוט היה יום פחות טוב של הקבוצה. אבל במשחק כזה עלתה לי מחשבה, רחמנא ליצלן, שאולי היה מקום לשחק עם רודרי ודה יונג מאחור ופדרי בעשר, כשהוא יכול לרדת ולעזור להניע את הכדור (כן, גם אני לא מאמין שאני מציע להכניס את דה יונג). הייתי רוצה לראות אם שלישייה כזאת יכולה לעזור לנו לצאת מהלחץ ולהרגיע את המשחק. ברנאל עדיין לא שם מבחינתי. יש לו עוד השתפשפות לעשות בקבלת כדור תחת לחץ וביכולת להשתחרר ממנו, וגם השילוב שלו עם רודרי לא הרגיש כמו משהו שפתר את הבעיה.
מאותה סיבה, במשחק הזה הייתי מעדיף את אולמו על פני פרמין. פרמין נותן המון בתנועה קדימה, בכניסות לרחבה ובאיום על השער, אבל אולמו בעיניי יודע טוב יותר מתי להחזיק עוד רגע בכדור, מתי לחבר מסירה ומתי להוריד את הקצב. אלה בדיוק הדברים שהרגשתי שחסרים לנו. אי אפשר שכל התקפה תהיה ניסיון להגיע לשער כמה שיותר מהר, במיוחד כשאנחנו כבר מובילים והמשחק מתחיל לברוח לנו.
לגבי אדיימי, למרות האיכות והיכולת להכריע משחק, כרגע הוא מרגיש לי קצת כמו רשפורד משודרג. משחק הלחץ עדיין לא נראה טבעי אצלו כמו אצל גורדון, ובטח לא כמו אצל ראפיניה. אני מקווה שפליק יצליח לשפר אצלו את זה, כי עם היכולות שלו זה יכול להיות נהדר.
בסוף זה מתחבר למשהו שכבר דיברנו עליו: אנחנו צריכים לדעת לשלוט בקצב וגם להירגע. להחזיק הרבה בכדור זה יפה, אבל צריך גם לדעת להשתמש בו כדי שהיריבה תרוץ ואנחנו ננשום. יצאנו עם ניצחון, וטוב שכך, אבל בעיניי נשארה הרבה עבודה בקישור ובחיבור שלו להגנה. הייתי שמח לראות אותנו פותרים את זה לפני שנפגוש קבוצה שתעניש אותנו יותר.