מחזור 5: יוצאים מהסיודד דה ולנסיה של לבאנטה עם 4:2 (כבשו: אספארט, לאמין 2X, אדיימי. בישלו: ראפיניה 2X, ברנאל)

ברצלונה תצא לוולנסיה, כדי להתארח אצל לבאנטה הקטנה, וכדי לנסות להמשיך את רצף המשחקים המרשים מאז פתיחת העונה.

הצפרדעים פתחו את העונה בצורה קצת…מוזרה. בחוץ הם קיבלו שלישייה על האפס מאספניול, ועשו 2 תוצאות תיקו 0 מול מלאגה ואוסאסונה. בבית? 5:2 על בטיס. מה זה אומר על הקבוצה שברצלונה תפגוש היום אחה"צ? שאלה מעניינת. נראה שהיא יותר ביתית מחוצית, ובצורה משמעותית.
עד כאן הניתוח המעמיק של היריבה.

בברצלונה אריק יחזור לסגל, ואיתו המסכה.
חוץ מזה - אין לי יותר מדי דברים להגיד על המשחק, עקב מחסור במוזה (שאולי ואולי לא נובעת מעודף אכילה בחג), ולכן - תראו! תמונות!

מועד המשחק: ראשון, 17:15
אצטדיון: סיודד דה ולנסיה
שופט: ג’ון אנדר גונזאלס אסטבן
שידור: One

הסגל של ברצלונה -

(בתמונה: כריסטנסן נתפס בעדשת המצלמה בדיוק כשהוא מחפש את הנייר)

ייעדרו -
פרנקי, ברדג’י

הרכבים משוערים -

כל ההרכבים המשוערים זהים.
זאת כנראה האונסה של פליק , עד שמישהו ייפצע.
כן, עם אספארט ומארטין.

אי הסכמה היחידה בין העיתונים היא איך בדיוק קוראים לשופט.

יש עוד שני משחקים אחרי המשחק הזה לפני הפגרה כשאחד מהם הוא באמצעש. מקווה שנראה חילופים מוקדמים.

ההרכב של ברצלונה -

מרטין, גורדון, אריק, אספארט ופרמין חוזרים להרכב.

ההרכב של לבאנטה -

הדלי כבר היה מלא, אספאר וברנאל מילו אותו, ואז אדיימי אמר ״bitch hold my beer”.

שמח על עוד ניצחון.

יש הרבה דברים להיות מרוצים מהם- ההגנה היא לא אחד מהם.

נגד ריאל, באיירן, פסז’ ושות’ נצטרך להבקיע הרבה כדי לכפר על כל השטויות בהגנה.

שאלברז יישאר באתלטיקו- אני רוצה בלם בינואר.

1. זה היה המשחק הכי נקסטי בתולדות המשחקים הנקסטיים, והמזל של ברצלונה זה שהיא כבשה 2 שערים מוקדמים ולא הסתבכה עם הדבר הזה שמשום מה כינו “כדורגל” עד הדקה ה-90. אם כי זה כמעט וקרה גם ככה.
  2. לא יודע אם זה החום, שעת הצהריים, המיאוס מוולנסיה אחרי 2 משחקים רצופים בעיר, עייפות, סרגל מאמצים, או הדשא הקטסטרופלי, אבל כמעט כולם (חוץ מרודרי, ראפיניה, וקצת מאל"פ) היו מתחת לרמתם היום. הגדילו לעשות - פדרי (שהשתפר מאוד במחצית השנייה, עד שהוחלף), לאמין, אספארט, מרטין, ברנאל, כריסטנסן ולאמין.
  3. אם במשחק כזה מבולגן (אולי הכי מבולגן שאני זוכר בעידן פליק) כבשנו 4 שערים - קורה משהו טוב.
  4. הגול הראשון של לבאנטה היה מטעות של אספארט ומרטין, אבל משהו שיכול לקרות. השני? ביזיון ענק. לא יכול להיות ששחקן, בטח לא השחקן הזה, ירוץ דרך ברנאל וקובארסי, לא יזכה לכיסוי מאוחר של כריסטנסן, ויצליח להגיע לבד ל-2 מצבים ברצף מול גרסיה שגם פישל פישולון פה. זה מדאיג.
  5. איזה גבר אתה, אדיימי. גול ענק.

הלאה, לסנטאנדר.

הנחמה שלי שאם אם יבואו לשחק מי יבקיע יותר אז אני אופטימי, נספוג אבל נכבוש יותר מהם..

הבעיה שלי מה יקרה אם קבוצות שיבקיעו ראשונים ויחנו את האוטבוס…

אדיימי וגורדון זה בינגו של הצוות המקצועי לפחות בנתיים

לאמין מצטיין רישמי של המשחק, בחיי שהכל זה PR

ראפיניה כל הדרך במיוחד המאמץ ההגנתי שלו במחצית השניה

מוריניו: “מישהו קרא לי?"

איזה משחק מזוויע…

היעילות מול השער הייתה קריטית, אבל בחיי שגם כשהובלנו 2-0 זה לא נראה או הרגיש ככה.

ברנאל וכריסטנסן צריכים לשחק בבארסה אתלטיק במשחק הבא וקצת לחזור ליסודות של המשחק. ברנאל עוד צעיר וילמד מזה, כריסטנסן? מקרה אבוד.

תודה לאריק גארסיה וראפיניה על הלחימה, רודרי על השקט ואדיימי על שער שהוציא את הרוח מהמפרשים של לבאנטה. שעוד תערער… כל היתר צריכים לחזור לרמתם ולרוקן את הדלי שהתמלא עד היציאה לפגרת הנבחרות כי כולנו יודעים איך אנחנו חוזרים משם.

אנקדוטה אחרונה- אנחנו עדיין תלויים בפדרי וכשהוא נראה כמו שהוא נראה במחצית הראשונה, אנחנו בבעיה. זה לא היה משחק לניסוי כלים, אבל היה חסר קשר יוצר התקפי בזמן שרודרי היה עסוק בלחפות על הבורדל של מרטין ושות׳ (זה גם לא בדיוק תפקידו).

העונה עוד ארוכה, עוד יהיו משחקי נקסט כאלו והחוכמה היא לצלוח גם אותם ולקחת את הנקודות. מקווה שנראה משהו בגזרת ההגנה בכל תצורה שהיא שיוריד את מפלס הפאניקה בכל פעם שמישהו מהם מנסה לתפוס כדור ותופס בעיקר אוויר.

בתור הסנגור של פליק בדיון ההעברות על עניין הבלם שלא הגיע - צריך לבחון את ההגנה של בארסה לאורך זמן וכשההרכב הזה עם רודרי ועם הרביעייה הנוכחית ירוץ יותר, ובעיקר בשיא המשחק ולא בגארבג’ טיים.

כן, מסכים לגמרי שיש הרגשה כללית של הפקרות פה ושם - אבל:

א. הרבה מצבים מול בארסה מסתיימים בנבדל למרות שזה עדיין משאיר אצל האוהדים הרגשה של מצב מסוכן של היריבה.

ב. ספגנו 2 שערים היום שהיו יכולים לסבך אותנו אבל אי אפשר להתכחש לזה שהם הגיעו באמאמא של הגארבג’ טיים אחרי 6 חילופים. כנ”ל מה שקרה בירידת המתח במחצית השניה מול ראיו, כנ”ל פיינורד. בשורה התחתונה ספגנו 4 שערים העונה כשאנחנו ביתרון משמעותי ורק פעם אחת ספגנו ראשונים, מול ראיו.

ג. ריאל לדוגמה ספגה העונה בדיוק כמונו - 5 שערים, סופגת כמעט בכל משחק, ובכל זאת תקראו שם אחרי כל משחק שבחים להגנה. אז נכון ששתי הקבוצות משחקות שונה לגמרי ויכול להיות שבאמת מגיעים מולנו ליותר מצבים - לא בדקתי, אבל הנקודה שלי היא שאפשר לנופף במספרים איך שרוצים. במבחן התוצאה אנחנו כרגע עומדים. אם נקרוס באוקטובר אני הראשון שאגיד שטעיתי, אבל עדיין נוטה להאמין בתהליך שהמשחק של בארסה עובר, גם מבחינת ההגנה.

מרגיש שמסתכלים על כל גול שאנחנו סופגים בזכוכית מגדלת, אבל לדעתי מה שיותר חשוב לקחת מהמשחק הזה הוא חוסר היכולת של בארסה לשלוט במשחק בדקות שבהן היא מובילה בבטחה. זה קרה לנו גם בעונות הקודמות ועל זה פליק צריך לצרוח על השחקנים בחדר ההלבשה, ולא על טעויות נקודתיות בהגנה.

לבארסה עדיין קשה פשוט להחזיק בכדור ולשלוט במחצית של היריבה מבלי לתת לה את ההזדמנות בכלל לכל ההתקפות האלה. סבבה שאנחנו מבקיעים מלא ויש כאן שיפור משמעותי, אבל מהרגע שפדרי יצא בארסה נתנה ללבאנטה את הכדור. הציוות הזה של רודרי וברנאל, שני קשרים אחוריים, פשוט לא עבד טוב.

צ’אבי אספאר עוד ילמד, זו טעות הכרחית בהתפתחות שלו עכשיו כשחקן הרכב. ברנאל עדיין רך מידי וטוב שהביאו את רודרי לעשות לו חפיפה כמו שצריך. אדיימי ענק ומתברר כסופרסאב מעולה אבל אני עדיין חושב שזה ימשיך לעבוד טוב בתור קלף מהספסל כשהיריבה עייפה ולא כשחקן פותח.

סה”כ לבאנטה חביבה לגמרי, משחק חוץ לא פשוט בכלל שהפכנו לגארבג’ די מהר וסתם עשינו לעצמו קצת קשה בסיום. הלאה לראסינג, אבל העיניים כבר משקיפות לסביליה בפיחואן, שם תהיה אופרה אחרת לגמרי.

פגשנו יריבה שגם עם 2 ואפילו 3 לרשת שלה לא נפלה לחבלים. האצטדיון הזה יסבך גם את המדרידאיות, אבל השערים שחטפנו תלושים מהמציאות. מה אפשר להגיד מהמשחק הזה?

1. מתחילים לראות מחיר מהאינטנסיביות בסגנון של פליק.
  2. קיים עדיין פער במילים בקישור. גם ביום רע של פדרי, המחליף שלו קיבל פוקוס השער שחטפנו.
  3. השער על אספרט הוא לחלוטין שכר לימוד, ושחייבים לקבל את זה. השחקן הזה ענק, וגם חטף לא מעט מכות היום וקיבל יחס של ילד גדול מלבאנטה.
  4. העומק שלנו הכריע. איזו פריווילגיה זה שחקן כמו אדיימי מהספסל.
  5. בלי קשר, תצוגת שיפוט נוראית יחד עם דשא נוראי.
  6. עוד שני משחקים עד לסיום בלוק המשחקים הזה לקראת פגרת אוקטובר. אני אתחיל להריץ סיכומי בלוקים, כי אני חושב שזו הדרך הנכונה יותר להסתכל על הניהול של בארסה במהלך העונה הזאת.
  7. רוצים לשמוע עודדד?! סתם עשיתי פוד בוואן על המשחק הזה. מוזמנים לשמוע אותי משחיל משפט בין רייך ללוינטל.

יאללה, קחו -

פשוט זה.
אחרת אין הסבר איך ההגנה היא זו שמקבלת את כל הביקורת שכמעט כל המצבים של לבאנטה הגיעו בכלל מאיבודי כדור הזויים שלנו באיזורים קרובים לרחבה.
אני דווקא אהבתי את המשחק של ההגנה. היה תיאום, היה משמעת, הייתה יוזמה. יש לנו חסרונות ברורים של איכות וחדות, והיה משחק בעייתי מבחינת התנאים.
כשצ’אבי אספרט גמור עם התכווצויות מוסר אחורה על רפת של פרות ושחקן יריב מנצל את זה למצב הכי קל בחיים שלו אז אני לא יודע איך ה-‘‘הגנה אשמה’’ פה.

הגול השני שלהם זה גארבג’ טיים מוחלט כי גם שם הכדור היה אמור להיות שלנו ב-2 מקרים, אבל ניחא כי היה ברור שכל הקבוצה כבר עייפה, לא מעוניינת ולא מרוכזת.
אני לא מצדיק את זה אבל צריך לבחון את הדברים נכון.

לבאנטה נהנתה התקפית משטויות שעשינו עם הכדור ולא בגלל מה שקרה בלי הכדור.
סביר להניח שעל דשא נורמלי המשחק היה נראה אחרת לגמרי.

טוב שלקחנו את הנקודות מול לבאנטה, אבל בעיניי זה היה משחק לא טוב. היו דקות שלחצנו על הגז וראינו כמה איכות יש בקבוצה הזאת, אבל בשאר הזמן הרגשתי שאנחנו מתקשים הרבה יותר ממה שהתוצאה מספרת. לבאנטה הצליחה ללחוץ אותנו אחורה ולהוציא אותנו מהקצב, וזה כן מדליק אצלי נורה אדומה. קבוצות אחרות רואות את זה, ומול קבוצה שתבצע את הלחץ הזה טוב יותר ולאורך יותר זמן ועם איכות טובה יותר, אני ממש לא בטוח שהיינו יוצאים עם הנקודות.

מעניין שדווקא המספרים מחדדים את התחושה הזאת: החזקנו בכדור 75% מהזמן והשלמנו 711 מסירות מתוך 780, לעומת 171 מסירות מוצלחות שלהם. ועדיין, לבאנטה סיימה עם 13 בעיטות לעומת 12 שלנו. כלומר, הכדור בהחלט היה אצלנו, אבל לא הצלחנו להפוך את ההחזקה הזאת לשליטה מספיק טובה במשחק. ה־xG היה כמעט שווה: 2.58 לנו מול 2.42 להם. זה לא אומר שלא הגיע לנו לנצח, אבל בהחלט מסביר למה המשחק הרגיש הרבה פחות נוח ממה שהיית מצפה מ־75% החזקה בכדור.

יכול להיות שזה קשור לפדרי, שהיה חלש בעיניי, ויכול להיות שזה פשוט היה יום פחות טוב של הקבוצה. אבל במשחק כזה עלתה לי מחשבה, רחמנא ליצלן, שאולי היה מקום לשחק עם רודרי ודה יונג מאחור ופדרי בעשר, כשהוא יכול לרדת ולעזור להניע את הכדור (כן, גם אני לא מאמין שאני מציע להכניס את דה יונג). הייתי רוצה לראות אם שלישייה כזאת יכולה לעזור לנו לצאת מהלחץ ולהרגיע את המשחק. ברנאל עדיין לא שם מבחינתי. יש לו עוד השתפשפות לעשות בקבלת כדור תחת לחץ וביכולת להשתחרר ממנו, וגם השילוב שלו עם רודרי לא הרגיש כמו משהו שפתר את הבעיה.

מאותה סיבה, במשחק הזה הייתי מעדיף את אולמו על פני פרמין. פרמין נותן המון בתנועה קדימה, בכניסות לרחבה ובאיום על השער, אבל אולמו בעיניי יודע טוב יותר מתי להחזיק עוד רגע בכדור, מתי לחבר מסירה ומתי להוריד את הקצב. אלה בדיוק הדברים שהרגשתי שחסרים לנו. אי אפשר שכל התקפה תהיה ניסיון להגיע לשער כמה שיותר מהר, במיוחד כשאנחנו כבר מובילים והמשחק מתחיל לברוח לנו.

לגבי אדיימי, למרות האיכות והיכולת להכריע משחק, כרגע הוא מרגיש לי קצת כמו רשפורד משודרג. משחק הלחץ עדיין לא נראה טבעי אצלו כמו אצל גורדון, ובטח לא כמו אצל ראפיניה. אני מקווה שפליק יצליח לשפר אצלו את זה, כי עם היכולות שלו זה יכול להיות נהדר.

בסוף זה מתחבר למשהו שכבר דיברנו עליו: אנחנו צריכים לדעת לשלוט בקצב וגם להירגע. להחזיק הרבה בכדור זה יפה, אבל צריך גם לדעת להשתמש בו כדי שהיריבה תרוץ ואנחנו ננשום. יצאנו עם ניצחון, וטוב שכך, אבל בעיניי נשארה הרבה עבודה בקישור ובחיבור שלו להגנה. הייתי שמח לראות אותנו פותרים את זה לפני שנפגוש קבוצה שתעניש אותנו יותר.