ליגת האלופות - מחזור 6: מגרדים 3 נקודות ביתיות עם 2:1 על פרנקפורט (כבש: קונדה 2X. בישלו: ראשפורד, לאמין)

3 ימים אחרי הניצחון על בטיס, ויומיים אחרי קיבוע פער 4 הנקודות מריאל מדריד בטבלת הלה-ליגה, ברצלונה תארח את פרנקפורט הגרמנית, למשחק שאסור לאבד בו נקודות.

אצל הגרמנים העניינים…איך נגיד את זה בעדינות…אממ…מאתגרים. פרנקפורט סופרת כבר 3 משחקים ללא ניצחון (בכל המסגרות), כשהשיא הגיע בתבוסה 0:6 בשבת ללייפציג. בבונדסליגה משתלטי הקאמפ-נואו ניצבים במקום ה-7 (שזה מקום 6 בליגה הלא סגורה מראש, כלומר של כל הקבוצות שהן לא באיירן מינכן), אחרי 13 משחקים (6 נצחונות, 3 תיקו, 4 הפסדים), ויחס שערים של 29:28. באלופות הגרמנים במקום ה-28, עם 4 נקודות מ-5 משחקים, אבל אחרי רצף משחקים קשוח מאוד שכלל את נאפולי, אתלטיקו מדריד, ליברפול, אטאלנטה וגלאסטראיי (הניצחון היחיד של הגרמנים במפעל). החלק היותר קשוח הוא 14 השערים שהקבוצה סופגת במפעל, לעומת 7 כיבושים בלבד. כלומר - תכבוש 2-3 נגד ברצלונה בקלות, לפני נסיונות הקאמבק של הקטלאנים.

(בתמונה: לבנדובסקי מפסיד בתחרות ריצה לחפץ דומם)

בברצלונה ניטש ויכוח עז ביום האחרון לגביי הכינוי שראוי לתת למרטין: “רוקי”, “אלון” או “מאלדיני”. אני מציע כינוי רביעי - “מרטיני”. שזה גם כמו “מרטין” ו"מאלדיני" ביחד (הבנתם?), וגם ככה נוכל לשלוף מתישהו, אחרי שיעברו אותו בדריבל, שאולי הוא מנוער אבל הוא לא מעורבב.

בנושאים הפחות חשובים - ראפיניה, ז’ואן גרסיה
ומארק אנדרה טר-שטגן התאמנו עם הקבוצה היום, וצפויים להיכלל בסגל למחר. כן כן - גם הגרמני, שנעדר מאז אירוע ה"ניסיתי משהו שלא עבד לי ומרפי בעט לי בביצים" בקיץ. אם מאטס אכן יחזור לסגל, זה יהיה היישר למושב שליד ז’ופרה טורנטס, איפה שהתנור דולק בדיוק על הטמפרטורה המתאימה ויש מקום לרגליים.

(בתמונה: אסאדו מסתכל טוב טוב על הדשא, אותו הוא לא יראה הרבה בקרוב)

קונדה, שמנסה אולי להשתחל לעמדת הבלם בהיעדרו של אראוחו, ימשיך להתחרות (יחד עם שאר שחקני ההגנה והקישור) עם אריק גרסיה על מקום בהרכב, כשלגביי עמדות הבלם הימני (קובארסי) והמגן השמאלי (טמבל חוד) זהות המאיישים די ברורה. בקישור - אולי הפעם, אחרי 3 משחקים, פרנקי דה gone יחזור להרכב, לצידם של האחד והיחיד ואולי גם של האהוב באדם. בהתקפה? דילמה קשה לאדון האנזי דיטר - האם לאמין, שבכושר נהדר, צריך להמשיך לשחק בלי סוף ולהישחק? האם ראפיניה, שנח מול בטיס עקב ספק פציעה, יחזור לתזז למוות בהרכב? האם לבנדובסקי יחזור להרכב על חשבונו של מר שער לדקה? ואיפה בדיוק פה נכנסים ראש(פורד) בקיר ובארדג’י?

אין לברצלונה אפשרות לעשות יותר מדי ניסויים, כי 7 נקודות (מ-15 אפשריות) זה לא כיף, ואומנם
המשחקים הבאים נחשבים “קלים” על הנייר (מול סלאביה פראג וקופנהאגן, אי שם בסוף ינואר), אבל אסור להיות שאננים וחובה לקחת 9 מ-9. ואז להתפלל לאלילת המזל.

מועד המשחק: שלישי, 22:00
אצטדיון: ספוטיפיי קאמפ-נואו
שופט: דוידה מאסה
שידור: ספורט 5

הסגל של ברצלונה:

ייעדרו -
גאבי, אולמו, אראוחו

בפנים -
טר-שטגן

הרכבים משוערים:

קראתי שנגמרו לפרנקפורט חלוצים - כולם פצועים חוץ מאחד שלא רשאי לשחק באלופות.

אז יש להם הרבה כיבושים בליגה על ידי חלוצים שאינם.

לעומת זאת, הם ספגו הכי הרבה בבונדסליגה, כולל קבוצות תחתית.

אין לי מושג מי משחק שם, לא ראיתי דקה, אבל על הנייר זה אמור להיות נצחון קל שלנו. נקווה שהסטטיסטיקה לא תשקר.

איזה קטע שאין תמימות דעים באף אחד מההרכבים המשוערים. מעניין מה נקבל היום ואיפה אראוחו יראה את המשחק הלילה.

לא במפגש אוהדים של בארסה מאניה?

ההרכב של ברצלונה -

אאא"פ ולבנדובסקי חוזרים להרכב, ואלון ממשיך להתבצר בו.

החלק המפתיע הוא שאריק שוב פותח על חשבונו של פרנקי.

ההולנדי ימתין בספסל יחד עם אסאדו, ראשפורד, ברדוגו, פראן, דרו, טורנטס, ברנאל, כריסטנסן, מאטס ושצ’זני.

ההרכב של פרנקפורט -

ציפיתי שלאמין ינוח. כבר לא זוכר מתי הוא ואריק נחו.

אריק בפגרה, אבל לאמין? ועוד אחרי משחק טוב של ברדג’י.

אני רוצה לתבוע זכויות יוצרים, למרות שלא היה לי יותר מדי זמן לפורום לאחרונה.

מקווה שזה מקצועי ולא כשירותי.

מתסכל. דווקא עד הגול הייתי מרוצה מהמשחק שלנו - לחץ טוב, שליטה הרמטית, מעבר כדור מהיר מצד לצד, המון התלהבות ותכליתיות. רק חבל שכל מה שצריך בשביל לשבור אותנו זה דריבל אחד שמערער את כל עמדות השמירה ומעניק גול קל ליריבה (דז’ה וו לגול הראשון שספגנו מול פאריז העונה).

לאמין חושך, יאללה לתת לברדוגו לשחק.

קפלו קפלו פרנקפורט. חטפתם צמד, מקונדה, עם הראש, תוך 3 דקות. אין לכם מה לחפש בכדורגל.

1. זה היה משחק לא טוב של ברצלונה, וזה היה (בגלל) ניהול משחק לא טוב של האנזי פליק. החל מהרכב לא לגמרי ברור (למה לבנדובסקי פותח במקום פראן הרותח?), דרך מערך לא מובן (איך תרמה לנו בדיוק הצרחת המיקומים בין פרמין לראפיניה?), רבע איבוד עשתונות לא ברור במחצית הראשונה, ועד שוב קווי נבדל בגבהים לא ברורים. אלו 3 נקודות, וזה שיפור נדרש במאזן באלופות, אבל המשחק הזה צריך להדליק כמה נורות אדומות בקבוצה. בעיקר כי עד עכשיו היה נראה שברצלונה לא מסתדרת מול קבוצות שלא פשוט נותנות לה את הכדור, והיום היה נראה שהיא לא מסתדרת גם מול קבוצה שלא רוצה את הכדור, ושסופגת השנה בכמויות תנ"כיות.
  2. מתישהו בעתיד, כשיסתכלו אחורה, זה עוד ייחשב בטעות כמשחק שיא של קונדה. זה לא היה משחק שיא של קונדה. אפילו לא באיזור. הוא אכן יותר תומך בלאמין התקפית, ביחס לאריק כשהוא מוצב בעמדה הזו, אבל הוא עושה שטויות בהגנה, והוא צריך 5 נגיעות רק כדי לעצור כדור. צניחה חופשית ביכולת של הצרפתי.
  3. אני מבין מה פליק מנסה להרוויח עם ההצבה של אריק בקישור האחורי (לא מבין למה קסאדו לא נהנה מזה, אבל נגיד), אבל במשחק הזה לא ברור לי למה פרנקי לא פתח. אי אפשר לחשוד בי שאני מחובביו הגדולים של ההולנדי, אבל היום (בטח בפתיחה), מול קבוצה שהיה ברור שתבוא להסתגר, היה צריך פחות סטופר הגנתי, ויותר מישהו שיודע לנוע בין קווי הגנה של היריבה, למסור, להחזיק רגע בכדור ולעזור לפדרי בניהול המשחק. אם לא מעורבת פה ספק פציעה, משהו שם מוזר.
  4. הוא לא כבש היום, ולא בישל, אבל כשפראן חם ובמומנטום, כל שפת הגוף שלו שונה, והדברים הולכים לו יותר חלק. חבל שלא ניצלנו את זה היום.
  5. לראשפורד יש משהו שלראפיניה, ובטח ללאמין, אין (או אין מספיק) - כוח, וכוח מתפרץ. ולפעמים, במשחקים שרק צריך שהסכר ייפרץ ולא משנה איך, צריך את הטמבלול הזה שהולך עם הראש לתוך קיר של ממ"ד, כדי לחצוב גול מכלום ולשחרר לחץ. בנוסף - יש לאנגלי קרוסים פסיכיים, שחובה להשתמש בהם יותר, בטח עם מתגנבים כמו פראן, ראפיניה או פרמין.
  6. ז’ואן גרסיה זו גניבה.
  7. זו הייתה תצוגת שיפוט נוראית. לא נגד ברצלונה, אלא נגד הכדורגל, ל-2 הצדדים. נבדלים שנשרקו ולא היו, נבדלים שלא נשרקו וכן היו, עבירות מומצאות, אי התייחסות לבזבוזי זמן מוגזמים. מסתבר שזה לא רק בספרד.
  8. זו הייתה תצוגת שידור נוראית. אפס הכנה למשחק, 100% ניתוח פסיכולוגי של שחקנים בלי קשר לכלום.
  9. בברצלונה עוברים עכשיו לאוסאסונה (לאחר מכן גביע מול גוואדלחרה, ואז - ויאריאל), כשאת ליגת האלופות ברצלונה תפגוש שוב רק בסוף ינואר. אל דאגה, זה לא שפליק יכול להרשות לעצמו להיות רגוע עד אז.

משחק גרוע של שתי הקבוצות. פרנקפורט כנראה תמיד ככה, אבל מבארסה הופתעתי לרעה. היינו צריכים לנצח את הקונוסים האלה עם חמישיה .

כמעט כולם היו גרועים, כולל פליק. רק ז’ואן גרסיה, פדרי , ואולי גם אריק ופראן היו ברמה סבירה.

כל מילה.

גם באולפן עושה רושם שהם לא רואים משחקים של ברצלונה בליגה בכלל, ובטח לא את האחרונים שהיו בהם שינויים משמעותיים.

משחק טוב של מרטין וקובארסי. משחק מצוין של אריק.
וזהו. כל השאר על הפנים ולא ברור אם הייתה בכלל תכנית משחק היום.

פרנקפורט באו לעשות בונקר לתפארת. 541 שהופך ל 640 עם השמירה על באלדה והירידה אחורה של קנאוף. לא פשוט לשחק מול זה אבל לתת את הכדור לימאל ולקוות שיעבור 4 שחקנים זו לא תכנית.

הכניסה של ראשפורד הייתה נכונה וחכמה.
רק חבל שלא ניצלנו מספיק את השטח בכנף. ראשפורד אוהב את הקו, ובאלדה צריך להתאים את עצמו ולחפש ריצות פנימה במקום עקיפות מאחורי הגב שלו.

מה היה טוב במשחק של אריק?

עשה את מה שמצופה מקשר אחורי.

היה שם כשפרנקפורט תקפו ( איזה 5 דקות במחצית השניה), השתתף בלחץ די אפקטיבי שלנו, ותמיד היה אופציית מסירה כשהנענו את הכדור.

למארטין היה משחק סביר אבל הוא האשם הראשי בגול, לא באלדה. איבד את קנאוף ואז פיספס את הכדור שאיפשר לקנאוף להגיע לשוער.

זה כמעט כל מה שהם עשו במחצית הראשונה אז אני לא חושב שזה משהו שהוא צריך להתגאות בו

אם הצמפיונס לא היה חשוב מבחינה כלכלית לא הייתי רוצה שברצלונה תעבור שלב , אין לנו מה למכור אם כזו הגנה מול קבוצות רציניות. הנזק הכי גדול של המשחק שעכשיו יחשבו שקונדה חזר לכושר..

די הכל.
היה משמעותי כמעט בכל מהלך הגנתי, התחיל סביר עם הכדור וגם העלה הילוך במחצית השנייה עם כמה מסירות חכמות לראשפורד.

לא יודע אם זה כי הייתי עם הילדים לבד מתפלל שימשיכו לישון בזמן סופת רעמים כשאני בחושך בסלון בלי ווליום, כשהטלפון הוקרב להיות מכונת רעש לבן לקטן שלי בזמן שגם החתול לא מפסיק ליילל ומעיר את כולם- אבל אני לא נהניתי מהמשחק. הדבר החיובי היחיד שאני לוקח ממנו זה שראשפורד שומש נכון ונכנס לפתור בעיה שאנחנו סבלנו ממנה הרבה בעבר בגלל האגפים האסימטריים שלנו. מפה לשם, ניצלנו קרובים מאגף שמאל כדי שאפילו קונדה ישפיל את הגרמנים.

לא משחק טוב, מקווה שנתפס בפגרה בכל הנוגע לניהול העומסים, כרגע המטרה היא לקחת את כל המשחקים עד חג המולד.