מחזור 6: 8 דקות מספיקות לסלטה להפסיד 3:2 במונז'ואיק בקאמבק משוגע (לבנדובסקי 2X, קאנסלו)

תהיתי מי הראשון שיגיב משהו דומה על זה. הייתי צריך לדעת שזה יהיה אתה :slight_smile:

דור הופמן

"מאז שז׳ואאו קנסלו וז׳ואאו פליקס ערכו בכורה בהרכב של ברצלונה, הם מעורבים ב-8 מ-13 השערים של הקבוצה.

פליקס - 3 גולים, 2 בישולים
קאנסלו - 2 גול, 1 בישול"

מנגד, הדיווחים לאחר הבדיקות הראשונות של דה יונג מצביעות שייתכן ומדובר בפציעה שתשבית אותו עד נובמבר.

אפשר לקפל את העונה. נתראה ב-24/25.

חכה. זה אותו מקור שטען, שנייה אחרי הפציעה של רוקה, שהוא ייעדר 3-4 חודשים.

בוא נראה מחר.

לא יודע מה אתם רוצים.

בארסה בזמן שפראנקי דה-יונג על המגרש, גאבי על הספסל: 1-0 לסלטה.
בארסה בזמן שגאבי על המגרש, פראנקי על הספסל: 3-1 לבארסה.

אני חושב שזה די ברור מי הגורם הבעייתי של בארסה, ומי מקדם את המשחק שלה קדימה.

[תהליך הסקת מסקנות אפשרי של צ’אבי בעקבות המשחק].

וזה טעות?

לפי הדיווחים שיצאו עם פחות לחץ להיות ראשונים, זה ירד לחודשיים.

בקיצור - בואו נראה מה יגידו מחר, אחרי בדיקות קצת יותר רציניות מ"כתבתי בגוגל".

היה לי כל כך ברור שסלטה ובניטז יגיעו במוטיבציית שיא. לא ציפיתי שפתאום סלטה תבריק התקפית, ולמזלו קיבל יום ממש מחורבן של קונדה, כריס ואלונסו, אבל ידעתי שהוא יכין את סלטה לחנוק את קנסלו ורומאו. הפורטוגלי (בטח ללא פרנקי) הוא המנוע העיקרי של הקבוצה, רומיאו מתקשה לשמור את הכדור אצלינו ולדחוף את המשחק קדימה. ברגע ששני אלו נסגרו, חזרנו לבארסה המוגבלת, שאפילו לא מחזיקה בפריצות של באלדה וראפיניה.

הסיפור עם גונדואן גם לא מובן לי. יכול להיות שזה היה ניסיון של צ’אבי להפתיע איתו בין הקווים? כנראה שהוא ממש בנה על על קנסלו ודה יונג לעבור את כולם ולהפוך את הטורקי למוקד לכדורים. מיותר לציין שזה לא עבד.

מה כן עבד? פערי איכות מול פחדנות. בניטז נבהל וניסה לסיים את המשחק במגננה צינית, ובארסה יכלה לזרוק הכל קדימה. אם אין לחץ גבוה מה מונע מקאנסלו להיכנס קדימה? הגישה הזאת עלתה לסלטה בשני שערים שהכריעו את המשחק.

השחקנים ניצחו את סלטה, צ’אבי בגדול הפסיד לבניטז (ספק תיקו בגלל הפחדנות של בניטז לעומת האופי של בארסה) ואנחנו שוב נחספים במערומינו כשכל אירופה יודעת מה צריך לעשות כדי לגרור אותנו על הדשא.

הפתרונות לצ’אבי.

נ.ב

מה שכן, כל גול בצבע. הבישולים היו מבריקים.

כריסטנסן היה איום ונורא אתמול. חצי מההתקפות של כמעט גול של סלטה באו כי הוא שבר את קו הנבדל. הוא גם לא תיקן את הטעויות בעצמו, אחרים , כמו רומיאו וטר שטאגן הצילו אותו.

כשלאמין נכנס, אחרי כמה דקות שמתי לב שהוא עומד על הקו עם ידיים למעלה ולא מוסרים לו. התחלתי לעקוב אחרי זה, והוא פשוט היה לבד. המגן לא היה עליו, כל המשחק התנהל בצד שמאל ובמרכז, שהיו צפופים מאוד. לא מבין את זה.

אני לא כל כך מבין מה רוצים מרומיאו. הוא לא מהיר, התפקיד שלו להיות במקום הנכון בזמן הנכון. את זה הוא עשה מצוין. הוא לא אשם שכריסטנסן שובר נבדל או שעוברים את אלונסו בדאבל פס פשוט ופליקס לא עוזר בהגנה.

זה משחק שאולי ייזכר בגלל המהפך, אבל צ’אבי צריך לנתח אותו בראש קר ולבדוק למה זה לא עבד במשך 80 דקות. איך סלטה גרמה לנו להיראות ככה ואיך זה שלבנדובסקי לא קיבל כדור אחד ברחבה?

לפחות אני מרוצה מהחילופים המוקדמים. בשנה שעברה צ’אבי היה מחכה לדקה 80 ואז זורק את כל החלוצים פנימה ליצור בלגן.

לא הוגן לבוא בטענות לכריסטיאנסן כשהוא משחק במערך כל כך מופקר הגנתית. בכלל כל השיפוט הפרסונלי שאנחנו עושים כאן… צריך לקחת בחשבון שכמעט תמיד היכולת של השחקן היא תוצאה של היכולת הקבוצתית ולא להפך. בשני המשחקים שקדמו לזה בארסה הקבוצה שיחקה מעולה ובהתאם כל השחקנים פתאום נראו מעולה. במשחק הזה חזרנו להרגלים הישנים של צ’אבי ופתאום כמעט כולם זוועה.

שמע ליאור, חלק מהסיפור פה קשור לרוטציה של באלדה. כולנו רצינו בזה, וזה היה הדבר הנכון לעשות, אבל זה הוסיף לקושי של ברצלונה לייצר אופציה התקפית באגף שמאל.

אפשר לדבר הרבה על השטות במיקום של גונדואן, אבל ההגנה גם עשתה שטויות בעד עצמה. קונדה וכריס מתחילת העונה לא בשיאם, והוא נגיד שמרקוס אלונסו לא מי שאני בונה עליו להמשך.

ההגנה ברמה הפרסונלית הייתה רעה, לא הכל אני אפיל על צ’אבי.

דווקא קונדה? הוא התחיל מצוין את העונה.

כבר שלושה משחקים אני מזהה ירידה ביכולת שלו. אולי זו עייפות מצטברת, אבל הוא מפספס לא מעט כדורים.

לא חושב שזה קשור לבאלדה נדב… יש משהו מאוד לא מאוזן בעמידה שלנו דווקא מבחינה אנכית ולא אופקית. אנחנו משחקים בשני קוים ואז פשוט אין אופציות מסירה קדימה. רק לצדדים ואחורה. מרקוס אלונסו היה צגמרי קדימה אתמול ולגמרי נפקד מההגנה בדיוק כמו באלדה. זה לא זה.

ובלי קשר, יש איזה סרטון שרץ בימים האחרונים שפפ כועס על שחקן ואומר לו: “הכי אני שונא שאתה לא רוצה את הכדור! אני שונא את זה! אתה מתאמן כל יום בשביל זה! יש לך רשות לעשות טעות! יש לך רשות להפסיד! יש לך רשות להכל”

בקשר לפסקה השנייה שלך - יש משהו מאוד יפה בפרנקי, במיוחד זה של העונה, שהוא בדיוק כזה - הוא כל הזמן מחפש את הכדור, את הדרך להיות שותף פעיל במשחק ואיך לקדם אותו. הוא יחסר לנו המון בשבועות הקרובים.

אבל מעבר לפרנקי - ראיתי את זה לא מעט אתמול גם אצל פליקס, אבל באופן שהפתיע אותי לא מעט, הרבה אצל קאנסלו. הוא מתופקד, לפחות בהתקפה, כקשר לכל דבר, וככזה - הוא גם בא לדרוש את הכדור ולא בורח ממנו.

אני בכנות לא מבין למה אתה מופתע. מדובר אולי במגן הימני הטוב ביותר עד לפני פחות משנה, ופתאום ריב אחד חצי מתוקשר עם פפ, ועוד חצי שנה לא ברורה אצל באיירן המבולגנת - ופתאום אנשים שוכחים איזה שחקן ענק זה.

באמת שאין לי מושג איך לא כל הגדולות רדפו אחריו (אהמ ריאל), בכסף מלא, בייחוד על רקע המחסור העצום בעמדה שלו בכל רחבי אירופה. ההשאלה שלו אצלכם תמורת פיתה וצ’יפס זאת אולי ה’גניבה’ הכי גדולה של החלון הזה.

לא הבנת אותי - לא הופתעתי מהרמה שלו, או מהכישרון שלו. אפילו לא קרוב. הופתעתי מזה שהוא מילא את תפקיד הקשר לא רק מבחינת המיקום והסטטיסטיקה, אלא מבחינת זה שהוא ירד לפעמים עד לקו הבלמים כדי לדרוש ולקבל כדור, ולדחוף אותו קדימה. במיוחד במחצית השנייה, כשלאמין וראפיניה (גאון צ’אבי, גאון) נעלו את האגף הימני.

סלטה ויגו זו הויאריאל שלכם.

למה לא הוגן? הוא, קונדה וקאנסלו שיחקו ביחד גם במשחקים הקודמים. רומיאו לפניהם כמו קודם. רק באלדה שבקושי עושה הגנה הוחלף באלונסו שבקושי עשה הגנה.
אני חושב שכריסטנסן היה רע מאוד ביחס ליכולת שלו עצמו במשחקים אחרים. שבר נבדלים. אתה לא יכול להאשים את המיקום של גונדוגן גם בזה.

סלטה לא עשו מהלכים מדהימים ואין להם שחקני וורלד קלאס , גם לא אספס. כל קבוצה יכולה לעשות לנו את המסירות הפשוטות האלה כדי לחתוך את ההגנה אם נמשיך ביכולת הזאת. אני מפחד שבפעם הבאה לא נצליח לכבוש יותר מהיריבה.