אז אסביר את עצמי יותר טוב -
ההחלטות הבסיסיות של צ’אבי, לדעתי כמובן, הן מנוחה לפדרי, ראפינייה, רוברטו, ואחד מהצמד כריסטינסן-אריק גרסיה.
מכאן והלאה, אני חושב שזה שילוב של לשמור על שחקנים מסויימים, והתאמה של ובין שחקנים. ברגע שגם קונדה וגם אראוחו נפצעו, לצ’אבי נשארו 3 בלמים בסגל, ובהתחשב במעמד של פיקה השנה, הגיוני שהוא זה שיפתח נגד מאיורקה, במשחק שפחות נחשב. פיקה פותח? אחלה, עכשיו זה עניין של ציוות, ופה יש מצב שצ’אבי מעדיף לידו את הדני.
לגביי באלדה ואלבה נדע עוד 2 דקות, אבל יכול להיות שברגע שאין מגן ימני כשיר, ואפילו רוברטו לא 100%, אז באלדה ואלבה פותחים, כדי לכפר על האיטיות של הבלמים, ואולי גם כהכנה לאינטר בשלישי.
קישור? ברגע שהתקבלה ההחלטה לתת לפדרי לנוח, ולדעתי היא התקבלה מראש, וביחד עם זה ששחקני ההגנה בצדדים הם שחקנים מהירים שמרבים לעלות - צ’אבי אולי בחר לעבות את מרכז הקישור, גם פיזית וגם מיקומית.
למה דמבלה כן ופראן לא? כי פראן כרגע במצב שהוא לא יוצר כלום, ואם פאטי ימשיך לשמור על עצמו - צריך מישהו באגף שיעשה משהו.
כמובן ש -
א. זה ניסיון להצדיק את המערך בדיעבד (ביחס לפרסום ההרכב), ולא מראש. וברור שאני בעיקר מנחש למה התכוון המשורר. אבל לא חושב שצ’אבי סתם זרק את המגנטים עם השמות של השחקנים על הלוח, ומה שיצא יצא. אנחנו תמיד יושבים וכותבים פה את מה שנראה לנו שהתכנון אמור להיות, אז מה חדש?
ב. נראה איך מתנהל המשחק, ואיך יתבצעו החילופים, מתי ומי.
ג. לא חושב שאפשר לשפוט את ההרכב ואת המערך היום ביחס למשחק הזה בלבד, כי באופן מובהק (גם אם צ’אבי יגיד אחרת) יש פה חשיבה קדימה, לעבר שלישי בפרט, ולעבר אוקטובר האיום ככלל. במינימום של המינימום, הם צריכים להישפט אחרי אינטר השבוע. אולי גם זה לא.
ד. יכול להיות שאני ממציא לגמרי, ומחרטט את חיי כרגע. זו האפשרות הכי סבירה, בד"כ.