שלום לכולם, חג שמח (שמחת תורה) - ועונה טובה (גם הנאה וגם הישגים) לכולנו.
נתחיל בארנסטו שלנו:
אם הוא אומר )אחרי בילבאו של אתמול) שהספסול של מסי (ובוסקטס) במחצית הראשונה היה “לטובת הקבוצה” - אין לו יותר מה לחפש בבארסה. זה אומר ש-:
א. הבחור לא הפנים עדיין מה החשיבות של ליאו מסי לבארסה.
ב. הבחור לא מבין איזה “חומר” יש בידיו - ללא ליאו מסי על הדשא !
היות ובבארסה כולם רחומים וחנונים - כנראה שנישאר עם הואלורדה הזה עד סוף העונה, ונצטרך לסבול אותו ולהצליח “למרות” נוכחותו.
בתחילת שנתו השנייה - לואלורדה אין שום השפעה על הקבוצה ועל איך שהיא משחקת. נהפוך הוא, ע"פ צורת המשחק, חלק גדול מהשחקנים בכושר ירוד, שיטת משחק לא קיימת, אין שום תבניות התקפיות מסודרות, שלא לדבר על חוליית ההגנה הקטסטרופלית !
לאור כל זאת ברצוני לדבר על מספר שחקנים:
מגן ימני - מאז עזיבתו של דני אלבס - אין לנו מגן ימני. בטח לא באיכות. בטח לא כזה שיכול וחייב לתמוך בהתקפה, כמו שעושה ג’ורדי אלבה בצד השני. נלסון סמדו הוא מגן בינוני ביותר, שלא מתאים לבארסה. הסיבה שאני אשאיר אותו (בינתיים) היא רק בגלל שלדעתי סרג’יו רוברטו - גרוע ממנו.
סרג’יו רוברטו
שחקן בינוני ומטה ללא תפקיד מוגדר. הוא לא מגן ולא קשר. לא יודע מה לעשות באף אחד מהתפקידים. אתלטי ומהיר ובזה נגמרו תכונותיו. חסר דיוק להחריד - כל מסירה שנייה מגיעה ליריב, מאבד כדורים לא מעטים, משחק הגנה “מחורר” לגמרי. לבחור אין לעניות דעתי מה לחפש יותר בבארסה. שילך למקום אחר וימצא את מקומו.
ג’רארד פיקה
הגיע הזמן לומר לו שלום יפה. אני טוען כי מאז עזיבתו של הקפטן האגדי שלני - “טרזן” פויול - אין לבארסה חוליית הגנה בכלל. אנשים מתפלאים איך בשנה שעברה ספגנו מעט שערים. זה היה בגלל שאינייסטה עוד שיחק בקישור והחזקנו יותר בכדור. השנה (ותכף) נגיע לזה - כמעט ואין לנו חוליית קישור, והקבוצות מנצלות זאת לחטוף כדורים ולאיים ברציפות על השער שלנו, וה-“אין הגנה” שלנו קורסת. פיקה לא יהיה לעולם סרג’יו ראמוס. הוא איטי להחריד, והיום בכדורגל בלם חייב להיות מהיר (ראמוס, וראו מריאל), ותכונה היחידה שלו זה קצת אינטליגנצית משחק. עם זה לא הולכים למכולת. הגיע הזמן להיפרד (בדרך יפה !) מפיקה, ובודאי שלא להעלותו בהרכב הראשון. כיום פיקה בכושר קטסטרופלי, ומחצית מהשערים שקיבלנו - “בזכותו”
איבן רקיטיץ’
אחד השחקנים הכי “overrated” בעולם. שחקן איטי בעל יכולות טכניות מוגבלות ביותר. כושר מסירה מחריד , מאבד כדורים על כל צעד ושעל, לא מאיים על שער היריב, בעל יכולת בעיטה מאוד מוגבלת (כולכם ראיתם את ההחמצה אתמול מול בילבאו בשלהי המשחק כשמסי הכין לו כדור “על מגש” רק לגלגל לפינת השער. אנשים חושבים שרקיטיץ’ שחקן איכותי. ממש לא. כבר אמרתי - לשחקנים איטיים אין מקום בדורגל של היום. רקיטיץ’ לא תורם דבר למשחק של בארסה. ההבדל בינו לבין מודריץ’ למשל הוא שמיים וארץ. חבל שחידשו איתו את החוזה. כבר אמרתי בבארסה יש רחמנים בני רחמנים וזה לא לטובתנו !
דמבלה
היתרונות ברורים: מהיר מאד. שתי רגליים. החסרונות: 0 אינטליגנציית משחק. מאבד כמעט כל כדור כשהוא5 פותח בדריבל. אני לא רואה את זה משתפר ובטח לא בקרוב. לא אצטער אם ילך. שחקן שצריך להיות במקרה הטוב מחליף, אבל בטח לא לפתוח בהרכב הראשון.
כעת הגעתי להרכב המומלץ שלי:
טר שטגן (אני לא חושב שיאספר סילסן נופל ממנו - סילסן שוער מצוין !)
הגנה: סמדו ואלבה מגינים; לנגלה ואומטיטי (כן אני יודע ששניהם שמאליים אבל אין לנו בלם ימני טוב) - בלמים
קישור: בוסקאטס (שגם הוא חווה ירידה גדולה בכושרו), קוטיניו (שטרם החל לתרום משמעותית) וארתור (הברזילאי)
התקפה: מסי, סוארס ו…מלקום.
במעט שראיתי את מלקום, הוא נראה לי שחקן מוכשר והרבה יותר אינטליגנטי מדמבלה.
חברה, בואו נודה על האמת. בארסה זה 50% (ואני צנוע) ליאו מסי. בלעדיו, הקבוצה החא קבוצת מרכז טבלה בלה-ליגה. כן, מרכז טבלה ולא יותר. חוליית ההגנה שלנו כמעט ולא קיימת , ולצערי גם חוליית הקישור לא מתפקדת. אם מסי לא היה יורד למרכז המגש ל"רכז" ולהניע - לא היינו מגיעים לשום מקום.
כל שנה שאנחנו זוכים בתואר (גביע, אליפות) זה בעיני נס. נס שנקרא ליאו מסי. כשהוא על המגרש, מעבר למה שהוא תורם, כל הקבוצה משחקת בלפחות 50% יותר טוב ולהיפך (יורדת ב-50% כשהוא איננו). זה רק מראה מה תרומתו של מסי לבארסה. אני לא רוצה בכלל לחשוב איך תיראה הקבוצה כשהוא יפרוש מכדורגל.
לעניות דעתי בארסה “לא שווה” השנה יותר מרבע גמר צ’מפיונס. בארסה איננה אחת מ-4 הקבוצות הטובות בעולם (ריאל, אתלטיקו, ליברפול, ביירן, פ.ס.ז’ , צ’לסי). אשמח אם נגיע לרבע הגמר. אם נקבל הגרלה “טובה” אולי איכשהו נגיע גם לחצי הגמר.
בעיני, ליגת האלופות היא מישנית לגמרי. העיקר - לזכות באליפות ספרד. זה הלחם והחמאה. זו חייבת להיות המטרה כל שנה ושנה.
זכייה בלה-ליגה מראה על קבוצה יציבה ואיכותית לאורך עונה שלמה (38 מחזורים). מבחינתי זה העיקר והצ’מפיונס זה רק בונוס.
האחראים על הרכש בבארסה לאורך השנים צריכים לשבת בכלא על מה שהם עשו לאורך השנים. שמח שאריק אבידל הגיע אבל עם כל הכבוד ליכולתו המצויינת כמגן שמאלי - מה הכישורים שלו כמנהל טכני/ספורטיבי ?
לדעתי, בארסה חייבת להחזיר את ניימאר. זה שחקן שנולד פעם בדור. הוא כנראה גם רוצה לחזור לבארסה. כשאתה חייב משהו, אתה גם “מוריד את התלוי מהחבל”. מספיק עם הגאווה ועם ה"לעשות לו דווקא". כנראה שזה לא יקרה בעידן ברטולומיאו, שגם הוא מזמן כבר היה צריך ללכת הבייתה - אולי שפיקה ירוץ לבחירות לנשיאות בארסה - הרי הוא מעוניין להיות נשיא.
אז מה חסר לנו ?
מאמן
מגן ימני (ומחיף)
בלם איכותי עם רגל ימין (ומחליף)
קשר איכותי 50-50 (ומחליף)
קשר התקפי
חלוץ מרכזי - לואיס סוארס אינו אותו שחקן שהיה: איטי, מגושם, מחטיא הרבה. להיות חבר טוב של מסי לא צריך לתת לך שום פריבילגיה של לפתוח בהרכב.
ניימאר.
אשמח לשמוע את דעתכם. אני מתנצל מראש שאולי הייתי קצת בוטה, אבל זה מה שאני חושב באמת !
חש מח לכולם !