מחזור 7: עולים למקום הראשון אחרי 2:1 ביתי על ריאל סוסיאדד (כבשו: קונדה, לבנדובסקי. בישלו: ראשפורד, לאמין)

אחרי ההפסד של ריאל מדריד בדרבי מול אתלטיקו, ברצלונה מחממת מנועים לקראת הוולה הראשון לדלי לעונת 25/26, כשאת הדלי תמלא הפעם ריאל סוסיאדד. הבאסקים המזוייפים פתחו את העונה רע מאוד, תודה ששאלתם, כשהם מגיעים למחזור השביעי מהמקום ה-17 (!!!), אחרי 3 הפסדים, 2 תוצאות תיקו וניצחון בכורה רק במחזור האחרון (כמובן). את המשחק ברצלונה תארח במונז’ואיק, כי הקאמפ-נואו יהיה מוכן ממש עוד רגע, שנייה, דקה ו…אוייי חבל…בדיוק מכבי האש לא אישרו כי כל האצטדיון מפלציב ואסבסט. פספסתם. לא נורא, עד הקלאסיקו יהיה מוכן. בדוק.

אם בברצלונה חשבו להיות אופטימיים, אחרי הניצחון על אוביידו וההפסד של הלבנים, הם נתקלו בשבוע האחרון ביריב יווני עיקש מאוד שנגדו פליק עוד לא התמודד - המיניסקוס. כן, אותו אחד שהשבית את טומטום, הפיל גם את ז’ואן גרסיה שצפוי להיעדר חודש וחצי ככה, מה שאומר שהגיע זמן שצ’זני. שוב. ליתר ביטחון הקפיצו חזרה מהנבחרת עד גיל 20 את דייגו קוצ’ן הצעיר, ויש מצב שהוא יגיע למשחק יותר מהר מיבשת אחרת ממה ששצ’זני מגיע לכדור שהוא יוצא אליו.

בנוסף לגרסיה אונו, גם ראפיניה ייעדר, מה שאומר שאולי מי שישחק בעמדה שלו יצליח לעבור שחקן בדריבל. מצד שני - לא יהיה לנו את מלך שערי התחת במשחקים הקרובים. החלק החיובי הוא שבניגוד לעונה הקודמת, לברצלונה יש את בארדג’י וראשפורד כמחליפים (והאנגלי גם מתחיל לצבור קצב במשחקים האחרונים), אז אפשר רק לדמיין מה היה קורה עם ראפיניה ולאמין מושבתים בעונה הקודמת. גם אסאדו הרגיש אי נוחות באימון היום, שזה כנראה משהו לא רציני שיגרום לו להיעדר עד ינואר 2027, אז כמובן שפרנקי יפתח. וזה בנוסף לאאא"פ, טומטום ומאטס שכבר חותמים בביטוח לאומי יותר מיום יומיים.

הבשורות הטובות מגיעות מהכנפיים - באלדה ולאמין צפויים לקבל דקות מחר (ואם לא - אז להיות כשירים מול פסז’ ברביעי), ככה שבברצלונה ינסו מצד אחד להכניס אותם לקצב, ומצד שני להיזהר איתם. גם בגלל פסז’ וסביליה, וגם במחשבה לטווח הארוך יותר.
בעוד הקישור די סגור, וההתקפה כנראה גם (מקסימום פליק יפתיע עם ברדוגו, אם הפסיד בהתערבות כלשהי), ההגנה כהרגלה די לא סגורה, בעיקר במרכז. האם המשחק הטוב של אראוחו מול אוביידו יקנה לו את חולצת ההרכב משחק שני ברציפות? האם כריסטנסן יקבל הזדמנות לחנוך מחדש את השירותים במונז’ואיק? האם אריק יפתח, ובאיזו עמדה? ומה אלון יכול לעשות מול טאקה קובו, חוץ מלנסות להצחיק אותו ממש? נגלה מחר.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
מאטס, גאבי, פרמין, ראפיניה, ז’ואן גרסיה, באלדה

מועד המשחק: ראשון, 19:30
אצטדיון: המונז’ואיק
ישפוט: הרננדז 2X

הרכבים משוערים -

!game over! game over

ההרכב של ברצלונה -

הפתעות בהרכב -

בהגנה: קונדה, כריסטנסן, אלון ואראוחו.
בקישור: דרו (!!!) פותח בהרכב, ומאפשר לאולמו גם מנוחה וגם לחשוב על מה שהוא עשה נגד אוביידו. הוא יצטרף לפדרי ופרנקי.
בהתקפה: לבנדובסקי, ראשפורד ובארדג’י.

שצ’זני חוזר לפינת העישון החביבה עליו. בתקווה שהוא בכושר.

ההרכב של ריאל סוסיאדד -

גדש בהרכב.
טאקה קובו, ברייס מנדס וסולר בספסל.

ראשפורד מקבל את הטיפול ע’'ש פדרי, יותר דקות=פחות פציעות.

אפשר הסבר לבורים בינינו למה הכינוי אלון?

אוייי…זה יישמע מפגר, אבל זה רגיל אצלי כשאני מנסה להסביר איך ההקשרים אצלי במוח עובדים -
כמה כתבו (חלקם הגדול אני) שמרטין בסך הכל מגן סולידי. זה הזכיר לי את -
-“What is Alon?”
-“It’s a tree. A very solid one. The best tree in the forest”.

וחוץ מזה, מה - לא יושב עליו בול “אלון”?

אל תקשיב לאף אחד, זה מאוד הגיוני, אני אפילו עליתי על זה לבד עוד לפני שהסברת.

זה לא משפר את מצבי.

אח מרטין מרטין…

פדרי זה פורנו כדורגל.
לבה לא קיים כל המחצית.
דרו עם קצת ניצוצות אבל רואים שהוא מתרגש בהופעות הבכורה.
ברדוגו דווקא עם משחק מעולה עד כה.

והסטטיסטיקה מה איתה…

החילוף של דרו טיפשי בעיני.
הוא לא היה קיים במחצית הראשונה, אבל זה משהו שמצופה שיקרה משחקן בגיל הזה בהופעת בכורה.
גם ברדווי פתח חלש ואז נכנס למשחק.
מילא היה מכניס את ימאל או קסאדו, אבל נכנס אולמו אחרי משחק לא פחות חלש מול אוביידו.

אני מקווה שגם ברדווי לא יצא סתם.

1. פראן, מאז אמצע העונה הקודמת ככה (במיוחד כשלבנדובסקי היה פצוע), הרים את עצמו לגמרי. עזבו שערים ובישולים, הביטחון שלו בשמים (ובהתאם לדברים שאמר על עצמו בעבר - ביטחון זה משהו שעובד עליו המון), וכשזה המצב - הדברים הולכים לו הרבה יותר טוב. חבל רק שלבנדובסקי החליט שהוא מבקיע רק עם המשקוף, והרס לכריש אחלה בישול שבעולם.
  2. בארדג’י הלך והשתפר ככל שהמשחק התקדם, אבל לאמין זה לבל אחר לגמרי. זה לא אומר שהשוודי לא צריך לקבל עוד דקות כדי להמשיך להשתפשף ולמקרה ש…
  3. אראוחו משחק שני סבבה, במיוחד עם שיפור מתמשך במיקום (במיוחד מבחינת מלכודת הנבדל). זה לא יספיק מול פסז’ וריאל מדריד, אבל עד לפני חצי שבוע זה לא הספיק גם מול קבוצות הרבה פחות טובות, אז…כבר משהו.
  4. דווקא קונדה היה פחות טוב היום (למרות הגול), ועשה לא מעט חורי זריקת זין. גם כריסטנסן עשה שטויות שעלו רק בשער אחד בגלל חוסר מזל באסקי/כיסוי של שחקני ברצלונה האחרים.
  5. בהרבה שנים סוסיאדד עשתה סיבוב ראשון טוב, ואז השמידה את עצמה בשני. אולי העונה היא הולכת על ססק הפוך?
  6. זה משחק שהיה צריך להסתיים עם כמות שערים גבוהה (הרבה יותר) ל-2 הקבוצות. זה קצת מדאיג מהצד שלנו, אבל אולי החזרה של לאמין ובקרוב גם באלדה תעזור ב-2 הצדדים.
  7. ניקו הוא המלך, ואני באמת באמת אוהב אותך פרמין. אבל פדרי זה באמת משהו ברמה אחרת לחלוטין. רמה אחרת לגמרי ממה שראיתי כבר הרבה מאוד שנים, מאז שלישיית שחקנים כלשהי, שאהבתי את כולה (לא שווה בשווה, כי בכל זאת - אינייסטה), ושהוא ממלא כמעט את כל תפקידיה. ובהרבה פעמים לבדו.
    יש לו שכל בערימות, נשמה ורבאק בגדלי ענק, וקסם בטונות. הוא אחד מהגדולים אי פעם מבחינת כמות האהבה שלי אליהם, ובקצב הזה - זה לא יישאר רק מהבחינה הזו.

יאללה. פסז’.

נ.ב. 4 שערים רצוף עם הראש. רק אומר.

לא ראיתי את המשחק אבל לפי חוסר הקללות נגד השופט, מניח שאין תלונות.

הרננדז הרננדז לא שווה את הדיו הוירטואלי בשביל להתלונן.

6 ניצחונות מ-7 משחקים ליגה, עוד אחד על ניוקאסל באלופות(בחוץ) ומקום ראשון בליגה, והקבוצה הזו עוד בקושי נכנסה לעונה.
הוא לא מושלם בחילופים אבל פליק ממשיך לעשות עבודה יוצאת דופן.

ימאל פשוט סופרסטאר. אפשר להתפלסף עד אינסוף, זה שחקן שיש לו הכל והוא מפרק כל יריבה ברגע של החלטה.

ראשפורד ממשיך בכושר הטוב, אבל הוא חייב לשנות דיסקט ולהפסיק לחפש את הבעיטה תמיד. הוא עושה עבודה גדולה עד הרגע האחרון שם הוא תמיד הולך על הבעיטה לא משנה מה קורה מסביבו.

פרנקי ממשיך להתקדם. היום כבר היה ממש מצוין. לא חשבתי שאני אומר את זה, אבל היה תענוג לראות אותו.
יש אולמו ופרמין עוד יחזור, אבל אני לא בטוח שהגלגול הבא שלנו זה לא קסאדו/ברנאל מתחת להולנדי ופדרי.
הם טובים מדי, אבל לא יודע אם הגנתית אני סומך על שניהם, זה יותר מדי עומס על פדריניו.

לבנדובסקי עם 4 שערים בחמש משחקים האחרונים.
הפולני מתחמם ונראה לא רע.
ביחד עם הכושר של פראן יש לפליק כאב ראש מדהים בחלק הקדמי.

אתה חדש פה? אנחנו בוכים על השיפוט והשופט רק כשאנחנו לא מנצחים.

עוד משחק שסתם עשינו אותו קשה. אחרי מחצית ראשונה כזאת היינו צריכים להיות ב 3-1 או 4-1.
אנחנו צריכים יותר מגול פלוס 10 החמצות/איבודים מלבנדובסקי.

דרו היה אחלה בשביל משחק ראשון של בן 17, ומחצית זה בהחלט מספיק.

קונדה לפעמים נרדם. לא רק בגול, עברו אותו כמה פעמים ונראה שלקח לו שניה להתעורר ולהבין שהוא שומר על אוויר.

אולמו היה טיפה יותר אפקטיבי ממשחק הנפל הקודם, נקווה שישתפר. אנחנו נצטרך אותו מול פאריז.

אני אוהב את הצוות אראוחו-כריסטנסן. שניהם מהירים וחזקים. קוברסי פתח את העונה לא טוב, שינוי קצת, לא נורא.

אני לא יודע אם שמתם לב, אבל באלדה לא היה בסגל. ציפיתי שיקבל כמה דקות וקצת יותר מול פאריז. באסה.

לא ברמה של פנדל או אדום, אבל היה צריך לחלק להם המון צהובים.

נ.ב. השחקן הכי חכם על המגרש היה אודריאוזולה. ראה את לאמין מתחמם ובדיוק מתח את השריר, ואז הספיק לברוח בזמן.

כמו שאמרתי - לא רק אצלנו :wink: