ליגת האלופות - מחזור 7: מגרדים ניצחון חוץ עם 4:2 בכפור של סלאביה פראג (כבשו: פרמין 2X, אולמו, לבנדובסקי. בישלו: פרנקי, פדרי, ראשפורד)

טוב, אז ככה - הטמפרטורות החזויות למחר בפראג הן משהו כמו מינוס 4 מעלות, אבל לפחות ללא שלג, אז…כבר משהו. מה שאומר שברצלונה, שמגיעה למשחק הזה עם רצון וצורך ממשי בניצחון (גם במחזור הבא, האחרון בשלב הזה, מול קופנהאגן), צריכה להתמודד לא רק עם הגנה מטומטמת והתקפה חסרה, אלא גם עם איתני הטבע.

(התחזית בחסות: קלאב הוטל טבריה, קלאב הוטל אילת, קלאב אין אילת, קלאב הוטל לוטרקי יוון, וארמון השושנים רודוס יוון)

אל מולה תתייצב סלאביה פראג, שמצבה באלופות לא משהו בכלל. 3 נקודות אחרי 6 משחקים, כאשר העובדה שהקבוצה כובשת רק 2 (וסופגת 11) במשחקים האלו, אולי נותנת לאוהדי ברצלונה תקווה למשחק נוסף ללא ספיגה, לפני שהם נזכרים בקונדה ובוכים. לא עוזרת העובדה שאת הנקודות האלו סלאביה גירדה בתיקואים מול בילבאו, אטלאנטה, ובודה/גלימט (מולה כבשה את 2 שערי הזכות היחידים). את הליגה הצ’כית, שאני מבין בה המון המון, סלאביה מובילה בגאון אחרי 19 מחזורים, כאשר היא ביתרון 7 על פני היריבה העירונית THIS IS SPARTA פראג.
מה עוד לגביי הצ’כים? הם שיחקו את משחקם הרשמי האחרון ב-13/12/25 (פגרת חורף ארוכה שם במזרח אירופה), ומאז שיחקו רק 2 משחקי ידידות.

אז מה שלומך ברצלונה? תלוי את מי שואלים. הבלאוגרנה מגיעים אחרי ההפסד, במחזור הראשון של הסיבוב השני בלה-ליגה, לריאל סוסיאדד. הפסד שכל כולו על אי דיוק בבעיטה/מסירה אחרונה בהתקפה, למרות משחק התקפי טוב מאוד, ואי שכל בהגנה, אז…אפשר להגיד שיש כמה נקודות אור גם מ-0 נקודות ליגה. אממה? אל המשחק הזה ברצלונה תגיע בלי פראן (פצוע, ייעדר כ-10 ימים לפני ההודעה שהוא ייעדר כחודשיים), ובעיקר בלי לאמה לי למסור אם אפשר לדרבל, שייעדר עקב צהובים. אל מכסת הנעדרים הזו, בנוסף לרגילים שהם גאבי ומישהו-לעזאזל-יודע-מה-הולך-עם-כריסטנסן-?, מצטרף קאנסלו, שיוכל לשחק רק בשלב הבא בעיקר בגלל שהגיע לפני דקה וחצי.

מי כן בסגל? ראפיניה, שחוזר מהפציעה שגרמה לו להיעדר נגד סוסיאדד, וגם פדרי שהיה בספק אחרי שהתגלה מה מקצועה של אימו של קרלוס סולר. כמה שניהם ישחקו? בתקווה שכמה שפחות, לקראת המשך המרתון שמחכה לנו. מי שיצטרכו לכפר על החיסורים ועל אלו שבסכנת פציעה אלו המחומצן, האהוב באדם, פרנקי דה ביל, ואולי אולי אולי קסאדו/ברנאל, וזה בחלק האמצעי. בהתקפה, מ-2 צדדיו של לבנדובסקי, יקבלו יותר דקות מהרגיל ראשפורד ובארדג’י. השני ימשיך, ככל הנראה, להוכיח שהוא ראוי ליותר קרדיט, לפני שייעלם לעוד כמה משחקים אל תהומות הספסל.

מועד המשחק: רביעי, 22:00
אצטדיון: אדן ארנה
שופט: כריס קבאנה
שידור: SPORT 5

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פצועים: גאבי, כריסטנסן, פראן
צהובים: לאמין
לא רשום לאלופות: קאנסלו
בדרך לג’ירונה: טר שטגן

יצפו במשחק מהמושבים המחוממים שבספסל - דני רודריגז, ז’ואן וטומי.

בסכנת השעייה מהמשחק הבא עקב צהובים -
פרנקי, פרמין, קסאדו, מרטין

הרכבים משוערים -

לאור התוצאות, זה משחק שחייבים לקחת, אם בא לנו לעבור את החודש הבא טוב יותר. עם ההפסד לבאסקים, וההדחה של ריאל מגביע המלך, יהיה להם מספיק אויר בריאות לעקוף אותנו בטבלה, למרות כל הבלאגן שם.

אם אנחנו רוצים איכשהו להוריד עומס עד מרץ, חייבים להימנע ממשחק ההצלחה ולהשתחל ל 8 ראשונות.

המשחק האחרון מול קופנהאגן לא צפוי להיות קל כמו שמפנטזים, אז בשביל הסיכוי התיאורטי ניצחון היום חייב לקרות.

בתקשורת שמים לב מיוחד לז’ואן הררנדז שתפס מקום בסגל על חשבונו של דרו בנזוננדז.
השניים היו במחנה בקיץ יחדיו, וז’ואן קיבל פרס להצטרף לנסיעה למשחק היום בעקבות סיכום עם נציגיו על הארכת חוזה.

ההרכב של ברצלונה -

קובארסי מתחיל בספסל, כי אריק חייב לפתוח וצריך לגוון מדי פעם בעמדה שלו. כנפי הברזל של ההגנה ממשיכים לקבל קרדיט.

רוני בארדג’י יפתח, במקומו של לאמין, וראפיניה חוזר ישירות מפציעה להרכב (מה שמשאיר את ראשפורד ואולמו על הספסל, לפחות בפתיחת המשחק).

בהיעדרו של פראן, לבנדובסקי פותח גם הוא.

ההרכב של סלאביה פראג -

בפרונט של התמונה - צ’כי אסלי.

האמת שאני מבסוט מההרכב. גם רוני, גם הוציא את קובארסי כדי לראות קומבינציה נוספת.

מקווה שנעשה את המוטל עלינו היום.

לא בריא העניין הזה.
מקווה שהחבר’ה ירוצו, אחרת יקפאו ואיזה צ’כי יצטרך להשתין עליהם.

גאבי בתגובה -

1000197797

יש מצב שהחלוץ החדש שלנו צריך להיות פרמין?
איזו רגל מסיימת מפחידה.

לבנדובסקי לא מפתיע אותי. שער עצמי זה קוריוז, אבל הוא לא תרם כלום בהתקפה. אני מופתע לפעמים כשהוא כן תורם, אבל המשחק הנוכחי זה מה שנהיה ממנו לצערי.
מי שמפתיע אותי בחולשתם הם פדרי וראפיניה.
ראפיניה גם הוא לא עושה כלום וזה מאוד לא אופייני לו. אם הוא פצוע, שיירד לספסל, אחרת זה לא ברור לי.
ספרתי לפדרי 4 איבודים במחצית הראשונה, זאת מנה חצי שנתית אצלו. לא דוחף, לא מסירות עומק, חלש מאוד.
השערים שספגנו אני עוד יכול לקבל, חוסר מזל פעמיים. אני לא מקבל שיצרנו רק 3 מצבים מהקונוסים האלה והיינו צריכים עזרה של השוער שלהם.

כשמגיע אז מגיע - פרנקי בהופעה נהדרת, היה בכל מקום על המגרש, חיפה על החולשה היחסית היום של פדרי, קידם את המשחק וכל הזמן חיפש ליצור מצבים.

1. אני לא ממש מבין מה הסיפור עם ההגנה שלנו. באמת. קר, קפוא, מגרש תחת, הכל נכון. אבל הפעם זו לא הייתה ההפקרות ההגנתית בגלל קו הגנה שעומד בקו השער של היריבה, אלא נטו הפקרות בואך בראת’ל של ההגנה. זה נראה רע במשחק שוטף, זה נראה רע במשחק עומד, זה נראה רע במצבים נייחים. אם אין לנו מה למכור הגנתית מול הקבוצה שכבשה הכי מעט באלופות העונה (וחצי מזה נגדנו), אין לנו מה למכור מול יריבות חזקות יותר. לא העונה.
  2. אני גם ממש לא מבין את החילופים של ראשפורד ואולמו, שהיו נכונים מאוד, אבל פשוט…מאוחרים. ראשפורד הוא שחקן אנגלי מהדור של פעם - רץ לתוך קיר עד שהוא חייב להוציא כדור (והכדורים שהוא מוציא מעולים). שזה חרא בהרבה מקרים, אבל במשחק כזה, שהכדור בקושי נע על הדשא? הוא יושב בול על תפקיד המושיע. ואולמו יושב בול על שטח קטן, או ליכולת למסור לדיו של ראשפורד/ראפיניה/פרמין (לא לבנדובסקי, הוא לא יגיע ראשון לכדור נייח). אז למה לחכות?
    אבל במיוחד הפריעה לי הורדת הרגל מהגז כשברור ששם המשחק עכשיו (מעבר לנקודות) זה הפרש השערים. למה לא לדחוף קדימה?
  3. את המשחק הזה ברצלונה מסיימת במקום התשיעי, כאשר ניצחון מול קופנהאגן, פלוס תוצאות טובות במשחקים האחרים (*) ייתן לנו את המקום בשמינייה הראשונה ופחות 2 משחקים של דפיקות לב. אבל קודם כל צריך לנצח את קופנהאגן, ולמרות שזה יהיה בבית - זה יהיה בלי פדרי (כנראה) ובלי פרנקי. לא קל בכלל.
  4. פדרי בעוד משחק לא טוב. זה כי קרלוס סולר בן של זונה, זה כי פליק מטומטם (מה אתה פותח איתו כשהוא בספק מאז סוסיאדד, מה???), זה כי המגרש דפוק, וזה כי הקוסם היה מבודד בכל דקותיו על הדשא (פרנקי תפס בעלות בעיקר אחרי שנפצע והוחלף, ועשה את זה לא רע בכלל). אחלה תירוצים. אבל בסוף בסוף, בשורה התחתונה, הוא פשוט היה פחות טוב ממה שהוא הרגיל אותנו. אבל פדרי פחות טוב זה עדיין עדיף אלף אלפי מונים על פדרי פצוע, כי עם פדרי חלש אפשר לנצח את סלאביה פראג, בלי פדרי בכלל? אין טעם לצאת מהבית.

(*) - ניוקאסל מול פסז’ (עדיף תיקו, אבל כל תוצאה תהיה לנו טובה), נאפולי מול צ’לסי (יהיה לא רע אם האיטלקים לא יפסידו), פרנקפורט מארחת את טוטנהאם וכד’.

פרנקי, פרמין, אריק ואראוחו - שאפו.
לבנדובסקי, קונדה, ראפיניה, פדרי - פויה.

משחק רע שלנו, היינו צריכים לנצח את הקונוסים האלה בתוצאה גבוהה יותר.
לא יודע אם זה הקור, עייפות, או מגרש רע, אבל לא נהניתי.

חד משמעית, הפרש השערים ממש קריטי ולא הבנתי למה פשוט הנענו כדור ברבע השעה האחרונה.

המצב הוא כזה:

8 קבוצות עם 13 נקודות תילחמנה על המקומות האחרונים בשמינייה. את צ’לסי יכולנו לעבור כבר בקלות היום וחבל שלא.

בכל מקרה נקודה אופטימית - במחזור האחרון פאריז מול ניוקאסל, ככה שעל הנייר כל ניצחון בתוצאה גבוהה אמור להבטיח לנו מקום בשמינייה. הבעיה היא שקופנהאגן נלחמת במקביל על מקום בפלייאוף ויהיה לנו קשה לדרוס, אם בכלל.

בסוף המשחקים האלה לא פשוטים וגם בימים יפים יותר לא היינו מתמודדים בהצלחה עם טמפרטורות כאלה. שחקנים מסויימים פשוט לא הצליחו לתפקד היום.

מי שכן ראויים לציון הם:

1. אריק גארסיה במשחק עצום. החזיק את כל ההגנה על הגב שלו, וזה עוד יותר קשה כשאנחנו משחקים בלי קשר אחורי.
  2. הסיומת של פרמין. מחצית ראשונה מצוינת, ומצד שני נעלם לחלוטין במחצית השנייה.
  3. פרנקי דה יונג סוף סוף גם הופיע במשחק שבו פדרי לא. הוא בכושר טוב ומשתפר, הוא לא קשר אחורי אבל לפחות הוא גם לא רוח רפאים כמו שהיה פעם.
  4. טיפה מרטין וטיפה אראוחו, וטיפה ראשפורד שממשיך לקבע את מעמדו כסופר סאב אולטימטיבי.

נגד קופנהגן נוכל להתמודד עם קישור של אריק/ברנאל/קסאדו ואולמו, אבל פדרי עם פציעת ירך אחורי? יש מצב שהעונה בפני סיום.

הייתי כותב על שוב הגנת ליגת הפח שיש לנו..

אבל כל התשומת הלב לפדרי…

בכל זאת, אני רק יכתוב שאין לנו מה לחפש בשלבים הבאים עם הגנת פח זבל כזו. באלדה לא לרמה יותר של ברצלונה וקונדה שערורייה.

לבנדובסקי: ״האוהדים בבית לא יודע כמה הבדל יש בין משחק במינוס 2-3 למשחק במינוס 6-7. זה חתיכת הבדל. העיקר שלקחנו את הנקודות״.

ינואר ופברואר הם חודשים קשים של ניהול עומסים. סוחבים חצי עונה ראשונה, באנגליה אתה כבר אחרי מחזורי חג המולד, הספרדיות בפגרת חורף אבל אחרי משחקים בסעודיה, והנה לא מין הנמנע שהורדת הרגל מהגז מאוד ניכרת. אומנם קשה להגיד את זה על משחק כמו סוסיאדד, אבל מול ראסינג סנטאנדר, אפילו המחזור האחרון באלופות הקושי מתחיל לתת את אותותיו. ראפיניה כבר סימן ועכשיו גם פדרי. אומנם יש בליגה מחזורים “נוחים” על הנייר. אבל האתגר לבלוק הזה זה ההתמודדות (מאחרי הסופר קאפ עד לפגרת מרץ) יהיה לסחוב בהילוך שני את החודשים הללו ועוד להצליח לנצח את משחקי הליגה, הגביע וכמובן את המשחק הקריטי מול קופנהאגן בבית.

אם איכשהו כל זה יקרה ונצליח לעבור את החודשים הקודרים הללו בטוב נוכל להגיע עם שאיפות כלשהן ליישורת האחרונה של העונה.

להגיע עם שאיפות זה טוב, אבל האם נגיע גם עם הגנה… :face_with_raised_eyebrow:

עם זה בטוח לא נגיע

יצאנו לדרך בלי הגנה, אין סיבה שנגיע ליעד עם אחת כזו.