אני חושב שנראיתם (או התחלתם) להיראות טוב לפניו בעונה שעברה. נהייתם קבוצה דיי כיפית לצפייה, ברונו הוסיף המון ניצוץ, יעילות, וכישרון לקבוצה שלכם. אמנם היו קצת בעיות בהגנה ובקישור היותר אחורי, אבל נראיתם כמו קבוצה - לפחות לדעתי. היה יותר סדר והבנה במשחק הקבוצתי שלכם.
יונייטד של עכשיו קצת מזכירה לי את ריאל מדריד ויובנטוס בעידן רונאלדו הנוכחי: משהו תקוע, לא מאורגן, ומשעמם. עכשיו, יבואו כל מי שטוענים שזה שההגנה חרא או הקישור מסננת זה לא באשמת רונאלדו. סבבה. הטענה היא לא שרונאלדו הוא הסיבה הבלעדית והישירה שככה הקבוצה נראית, מסכים.
אבל, כשמגיע שחקן כמו רונאלדו, על משכורת עתק, הוא חייב לשחק בהרכב - אפילו אם אולי זה כבר לא ׳זה׳. לצורך העניין (ובלי השוואה ליכולת המקצועית), קבאני שהיה עולה מהספסל תרם לא מעט למשחק ולמרקם הקבוצתי - לפחות לדעתי.
מה שאני חושש שקורה עם רונאלדו, בעיקר בגלל מעמדו והמשכורת שלו, זה שדברים פחות יכולים לזרום ולהתפתח (לצמוח) מכמה סיבות: רונאלדו יושב על משכורת עתק (=פחות מחשבה על וקידום של צעירים שיכולים לתרום - כי לא תושיב אותו על הספסל); רונאלדו לא ממש יעיל מבחינה קבוצתית של שתף משחק (=התקפות מגושמות, לא מסודרות, תקועות) ורונאלדו דורש המון תשומת לב (=יידרוש הרבה את הכדור, בועט ממצבים שאולי כדאי למסור, וכ״ו).
עכשיו, יבואו ויטענו שרונאלדו לפחות מסכן את השער ומבקיע גם לא מעט גולים. בינינו, זו לא מהות המשחק. עם כמה שזה נשמע counterintuitive שאני רושם את זה, אני לא חושב שזה בריא ונכון לקבוצה שרק יהיה לה שחקן שיכניס 100% מכל מצב, לא משנה מה. לא רק שזה לא מציאותי, זה גם יוצר תלות בשחקן ומעקב/מפריע לכל מה שמסביב (הרי למה להתייחס לכל המסביב אם יש לך שחקן כזה?). ופה הנקודה : רונאלדו פשוט לא שחקן כזה. אולי היה פעם, אבל בטח שלא עכשיו.
האם זה שווה על פני קידום ושיתוף שחקנים אחרים? על סמך תכלס ותוצאות (=גולים) אולי לא. כנראה סאנצ׳ו לא היה תורם יותר - לא יודע. אבל יש כל כך הרבה מעבר שצריך, או היה צריך להגדיר במפורשות מה רונאלדו עושה ביונייטד ואיך זה משתלב עם האסטרטגיה המקצועית של הקבוצה, העתיד, ומטרות.
אני גם לא יודע מה קורה באימונים. אולי כל כדור מחפשים את רונאלדו במקום לנסות לייצר מהלכים, התקפות, ומה לא - ואז זה מה שאנחנו רואים במשחק = סוג של כלום ושום דבר.
אז נכון, ההגנה דיי מעפנה, הקישור האחורי באמת למלם (אף פעם לא החזקתי מפרד ומאטיץ מאוד מבוגר). אבל אני לא יכול שלא לתהות האם הסיבה שריאל מדריד, יובנטוס, ועכשיו יונייטד סוג של נראו אותו דבר בגלל נוכחתו של רונאלדו. אולי זו לא קורולציה של 1:1, אבל זה מרגיש שכל עוד רונאלדו ממשיך להיות רונאלדו, הקבוצות שלו יאבדו משהו מאוד מהותי.
השאלה אם זה שווה את זה.
לסיכום, האם זו אשמת רונאלדו ? לא.
האם ישנה סבירות שיש קשר בין נוכחותו של רונאלדו לאיך שהקבוצה נראית? אני בפירוש לא חושב שזה תלוש מהמציאות לחשוב כך.