למשל זה -
פה צרחתי “תמסור לדמבלה!” לטלוויזיה, ברמה שיש מצב שפרנקי שמע אותי עד מדריד. אבל ההולנדי החליט להימרח עם הכדור, ואז למסור ימינה לראפיניה במצב הרבה פחות טוב, וההתקפה מתה.
יכולת מסירה בטוח יש להולנדי, אבל חסר לו את ראיית המשחק.
שמע…זה אומנם לא נוסה יותר מידי, אבל ראו במשחק הראשון מול אינטר (באיטליה) כמה ראפיניה פשוט לא קיים באגף שמאל. אם כבר מקריבים מישהו מהם, עדיף שדמבלה ישחק שם, שזה סוג של הרע במיעוטו.
אם הם יחליפו עמדות כל כמה דקות/התקפות, זה יכול להיות מעניין, אבל זה לא קורה. אין לי מושג למה. באותו משחק, ראפיניה היה תקוע בצד שמאל 60 דקות בלי לעשות פעולה חיובית אחת, עד שצ’אבי הצליב בינו לבין דמבלה, וכמה דקות אחרי זה הברזילאי הוחלף (בנוהל).
יכול להיות ששווה לנסות את ראפינייה בשמאל, במשחק שהוא פחות “על כל הקופה”, אבל במעט שהוא כן תופקד שם עד עכשיו - לא יודע אם משם תבוא הישועה.
אם שניהם רצים על הקו ומעבירים כדורי רוחב, ויש רק אחד באמצע שיכול לעשות משהו עם כדורי הרוחב האלו - זו בעיה קשה. גם אם לאחד הזה קוראים “לבנדובסקי”.
לא חושב שקסייה קשר אחורי. הוא הרבה יותר “גאבי” מ"בוסקטס". אבל צ’אבי גם אותו די מייבש, אז אין לנו באמת מושג מה הוא שווה ביותר מ-40 דקות משחק שהוא מקבל בשבוע-שבועיים.
אם כבר, היחיד בסגל הנוכחי שאולי שווה משהו בתור תחליף לבוסקטס הוא פרנקי. אחרי יציאתו של הספרדי בקלאסיקו, דה-יונג כן השתלט על האמצע ולא עשה טעויות (לפחות לא כאלו שזכורות לי), אבל גם ריאל לא ממש לחצה אותו ודי הלכה אחורה, ככה שאני לא יכול ללמוד מזה יותר מידי.
בדיוק. זו גם יכולת השליטה בכדור/משחק/קצב המשחק, וגם ראיית המשחק. אני חושב, כמו שכתבתי למעלה, שלדה-יונג יש את יכולת המסירה, אבל לפחות כרגע אין לו את העיניים והראש כדי להבין לאן למסור, ומתי (שלא לדבר על לצפות כמה מהלכים קדימה, כמו שהיה למאמן שלו).
כמובן שהוא לא האשם היחיד, וכדי שתהיה מסירה טובה ומועילה צריך גם שהצד המקבל יתפנה, בין השאר. ביצה ותרנגולת. אבל השחקנים שעלו ל-2 המשחקים האחרונים לא תופקדו כמוסרים ולא תופקדו כעושי תנועה וכמקבלים.
לא יודע, אולי צ’אבי מעלה את גאבי (לפחות כרגע לא מוסר מדופלם) על חשבון ההולנדי, כי הוא חושב שאם כבר אף אחד לא יכול למסור כמו שצריך, אז שלפחות נרוויח את ההוא שרץ כמו משוגע ולא רואה בעיניים. אין לי מושג.
אני חושב שזו סוג של אשליה. “קל” לשלוט בכדור כשהיריבה נותנת לך לשלוט, כמו במחצית השנייה בקלאסיקו. החוכמה והקושי הוא לשלוט במשחק כשליריבה יש מודריץ’, שגם בגיל 93 נראה צעיר ורענן, ואת פדה ואלוורדה שרץ כמו פסיכופת מקצה לקצה, בכל הכיוונים, שאשכרה מנסים ללחוץ ולחטוף את הכדור.
אני כן מסכים שהיה ניסיון יותר לשחק בצורה “ברסאית” גם בקלאסיקו, וגם ב"גומלין" מול אינטר, אבל פשוט בעיה שזה מתחיל רק במשחקים הכי “מאני טיים” העונה (עד עכשיו), ולא לפני כן.
ממש לא. אבל צריך לזכור ש -
- לא פירקנו כלום מאז שחזרנו מפגרת הנבחרות המונפצת. יותר התפרקנו.
- גם מול מאיורקה התקשינו מאוד.
- במשחקים הקשים - נפלנו. במזל, בגלל השופט, בגלל החטאות, בגלל חיסורים, בלה בלה בלה. אפשר לתרץ כל דבר, אבל בשורה התחתונה - תיקו ו-2 הפסדים. וסלח לי אם אני נשמע מזלזל (ואני ממש לא) - אבל את ריאל מדריד של יום ראשון האחרון היה אפשר לנצח, גם עם החיסורים המרובים בהגנה. או לפחות להיראות מולה יותר טוב.
אין ספק. אבל בוסקטס נחלש כבר שנים, וכל מי שמועמד להחליפו או נדחק הצידה או נדחק החוצה. אז כשכבר יגיע מישהו, ויגיע כי לא תהיה ברירה ביום שהתמנון יפרוש, לא תהיה לו “חפיפה מסודרת”.
דבר שני - פרנקי הוא בהחלט לא מה שחשבתי שהוא, וכתבתי כמה פעמים שהוא לא מתאים. יכול להיות שזו לא אשמתו בכלל, וזה נטו עניין של חוסר יכולת/רצון להשתמש בו נכון, אבל הוא פשוט לא נותן את מה ששחקן שעלה 85 מיליון יורו אמור לתת. מה לעשות.
הכל נכון, ואין ספק שקשה לשחק “נכון” עם שחקנים לא מתאימים/זקנים. אבל גם קשה לשחק עם שחקנים שנדחקים לספסל, ואז עולים כדי להציל את המולדת. וגם קשה לשחק 90 דקות מול אינטר כשכל הכדורים הולכים לדמבלה בצד ימין, ואז הוא נשאר לבד לנסות לעבור חצי קבוצה ולהגביה ללבנדובסקי, וכולם מופתעים שזה לא עובד. יש דברים שבהחלט ניתן לפתור רק עם השחקנים הנכונים, ברור. אבל יש דברים שאפשר לפחות להתחיל לפתור גם עם החומר הקיים.