העלת נקודה מעניינת, אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בריאל מדריד הנוכחית זה שלמרות שהכל הולך קשה אין כמעט ניסיונות, הכל מתנקז לכמה שחקנים שנבחרים באקראי להרכב על ידי זידאן. ברור הרי שרודריגו בימין זה לא זה, שבשמאל זה לא יקרה ושהיתרונות שלו מתרכזים באיזור הרחבה, למה לא לנסות אותו לצד קרים או במקומו במשחקים בהם הוא נח? אודריזולה ומרסלו שניהם חסרי תועלת לחלוטין בהגנה, למה לא לנסות מערך של 5 בהגנה+ קאסמירו ופדה?
מאכזב שהמיסטר נתקע על אותם רעיונות ישנים, בטח בתקופות קשות
אני רואה הרבה אוהדים (גם פה בפורום אבל לא רק) שמדברים על משחק ההגנה הרע שלנו.
אז כן, ההגנה השנה מתאזנת מהפיקציה של השנה שעברה אבל היא לא הסיפור, לריאל מעולם הרי לא הייתה הגנה גם בימים הכי טובים.
גם כאן כמו שאומרת הקלישאה ההגנה הכי טובה היא התקפה- כשיש לך כריסטיאנו רונאלדו או מסי ואתה מגיע כמובן אחרי רצף של חמישיות ושישיות יושב המאמן שמולך ושובר את הראש איך לעזאזל עוצרים את זה.
אז הוא לוקח את המגן הימני ואומר לו שהוא לא עולה בכלל, הבלם שומר אישית והקשר האחורי צריך לתת לו עזרה, מי בכלל חושב על להתקיף במצב כזה?
לעומת זאת כשיש ממולך את אסנסיו, ויניסיוס ואיסקו מה הפלא שגאיה עושה חיים באגף, מוסה ורצ’יץ’ חושבים רק התקפה וצ’רישב בכלל לא חושב לרדת אחורה לעזור? אין להם למה.
רוצה לומר- שימו את אמבפה והאלנד ואני רוצה לראות איזו קבוצה בכלל תעז לתקוף עם 7 ו8 שחקנים בכל התקפה.
בכללי כדורגל זה מכלול.
אם מנדי יאבד הרבה כדורים, חומה ככל שיהיה זה יפגע בנו גם הגנתית.
ליברפול אחת הקבוצות היותר התקפיות שקיימות אך היא עושה זאת בדרך ההפוכה לסיטי, תוקפת יותר דרך התגוננות (משחק לחץ ומתפרצות) ולא דרך הנעת כדור.
אז האם שחקנים הגנתיים בהכרח יתנו הרכב הגנתי יותר אם בזכותם יהיה משחק לחץ יעיל?
האם שחקנים התקפיים יותר בהכרח יתנו הרכב הגנתי פחות אם הם לא יטעו ולא יאבדו כדורים?
להזכיר לכילם שתחת אנצלוטי החזקנו תקופה יפה מאוד עם קרוס כקשר אחורי כשמעליו מודריץ וחאמס. אז גם היה מרסלו באגף שמאל בהגנה ולא מנדי, ובהתקפה שלישיית חלוצים שאף אחד מהם לא חושב בכלל הגנה (לא די מריה הנמרץ).
בדיוק מאותה סיבה להכניס בלם לא יבטיח שמירה על תוצאה ולהכניס חלוץ וללכת אול אין לא בהכרח יעזור התקפית.
אני מאמין שבקרוב נראה התאמות מצד שחקנים. כמו שכיום אף אחד כבר לא צולל כי אין טעם עם VAR, שחקנים יבינו לא לנופף בידיים או לחנוק שחקנים בכדורי גובה, ושוערים יבינו לא לצאת מהקו לפני הזמן. הקטע עם הידיים יותר קשה ליישום מלא-לצלול כי זה אינסטינקט טבעי, אבל כבר יצא לי לראות שחקנים בפרמייר ליג (מקטומיניי ופרד) שמים את הידיים מאחורי הגב ברחבה בצורה מופגנת.
רוב השחקנים עדיין משחקים ברחבה כאילו אין VAR. מתישהו מאמנים יתחילו לתת על זה את הדעת באימונים. אני מאמין שזידאן לא יושב בשקט אחרי 3 פנדלים במשחק, וכן אומר לשחקנים שלו משהו בעניין. עדיין יהיו פנדלים מעצבנים, אבל לדעתי גם בלי שינוי חוקה נראה פנדלים בכמויות שמזכירות את עידן הטרום VAR.
יש בזה דברים מעצבנים, אבל זה גם חיובי.
בחייאת איזה מעצבן זה ששחקני התקפה נתפסים ברחבה כל כדור קרן בלי שהשופט שם לב? בטח כל שער בקרן השחקן הגנה היה אומר לעצמו שהוא פראייר ששיחק לפי החוקים ולא תפס את השחקן ומנע ממנו לקפוץ.
אני באמת שתומך בהתערבות הואר בנושא התפיסות ברחבה, כל תפיסה ברחבה של שחקן שעולה לכדור זה עצירת מצב לגול, בדיוק כמו להכשיל שחקן בדרך לשער. ברגע שראמוס עולה לכדור קרן אחרי שברח לשומר שלו והכדור גם מגיע אליו זה מצב לא פחות מסוכן משום מצב של בעיטה ברחבה.
העניין הבעייתי הוא להעריך האם הכדור יגיע אל ראמוס באמת, אבל פה מבחינתי כן צריך לצאת מנקודת הנחה שיגיע. ששחקני הגנה ישמרו בצורה חוקית. שיבינו שרואים תפיסות בחולצה. לגבי הכשלות שהשופט ישים לב האם הייתה כוונה או היתקלות (בכל זאת צפיפות).
לגבי עניין הידיים בהחלט צריך שם שינוי בחוקה. להבדיל בין יד מכוונת ליד לא מכוונת גם מבחינת ענישה מעבר לכרטיס.
במקרים של יד ברחבה מאוד פשוט להבין ולהפעיל שיקול דעת לגבי אם היד עוצרת מצב לגול, ולגבי האם פנדל זה עונש שקול לחומרת העבירה.
בסופו של דבר עם כמה שפנדל זה כמעט גול, וגול די מבאס, זה עדיין אמור לתת מענה למצב בו נמנעה מהשחקן אופציה לגול בצורה לא חוקית. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבדיל בין היד של ראמוס ליד של ואסקז. אחד יכול להיות פנדל והשני בעיטה חופשית מתוך רחבת ה16 נניח.
כל עניין נגיעות ביד וה var הפך לבדיחה גרועה. נגיעת יד בקצה הרחבה והופ, פנדל. מידת הענישה לא תואמת. לרוב זמן התגובה של שחקן ההגנה כל כך קצר שהוא פשוט לא מספיק להזיז את היד והכדור כבר נבעט עליו.
נגיעת יד שולית ברחבה יכולה לזכות את ההתקפה בכדור חופשי או ״2 נגיעות״ אבל חייב להפסיק עם החוק המטופש הזה שפשוט הורס את המשחק. מעבר לזה שה var תקע את שטף המשחק, הוא גם הכניס פן של ענישה על כל דבר קטן כמו פסילת שערים עקב נבדלון או נגיעות יד מקרוסקופיות.
לגבי הנבדלים זה כבר עניין אחר, זה מבאס שזה על נבדלון, אבל זה גם מבאס ששער נחשב על נבדלון. החליטו שאם זה נבדל הכי הכי קטן זה עדיין נבדל וזה שיוויוני ל2 הצדדים (מגן ותוקף).
צריך לחדד שם את החוק שיחשיב רק איברים המשתתפים במשחק, כלומר לא ידיים.
צריך גם לשפר את עניין השטף, אין שום סיבה לעצור את המשחק בגלל בדיקת ואר של נבדל, זה משהו שאפשר להחליט ברגע.
אני לא מאמין בנאחסים או קללות או מזל רע, אבל אין לי דרך להסביר את מה שקורה לקבוצה.
עברו לנו פה כל כך הרבה שחקנים כישרוניים שיכלו לתרום המון ושעתידם היה ורוד ובסוף אנחנו משחקים עם שחקנים בינוניים.
איסקו משום מקום נפל ביכולת, חאמס משום מה איבד את אמון המאמן וכך גם יורנטה, וראן שבגיל 19 היה נחשב בקלות לבלם הצעיר הטוב בעולם הסתבך עם פציעות והיום בעיקר ידוע ככובש עצמיים. אסנסיו וויני נפצעו וכשחזרו לא הזכירו את אותם שחקנים. הזאר מגיע וישר נפצע אחרי שלא נפצע כל הקריירה. כל המגנים הימניים בקבוצה באורח פלא לא כשירים. כל זה ולא הזכרתי את בייל.
מאוד מקווה שהמגמה הזאת תפסק. בינתיים זה כבר מתחיל להטריד.
בספק שהיא תיפסק. העומס על השחקנים עצום, הם משחקים פעמיים בשבוע ולפעמים אף יותר (פגרת נבחרות מיותרת).
אני מעריך שלקראת דצמבר - ינואר אנחנו נראה הרבה יותר פציעות שנגרמות מעומס.
כל השחקנים האלה היו פציעים גם לפני הקורונה.
לפני הקורונה העומס הוא אותו עומס על כל קבוצת הטופ.
אין שום תירוץ הגיוני לכך שהזאר יגיע לברנבאו עם אותו עומס של צ׳לסי ויתחיל להפצע.
אין השנה יותר פצועים מבשנים קודמות, לא משהו קיצוני לפחות, תמיד היו רגעים בשנה שאנחנו בלי שחקנים. ואסקז שיחק מגן לראשונה להזכירך נגד באיירן ב2018.
משהו לא טוב קורה עם הכושר של הקבוצה, אולי הקללה של המכשפה על רונאלדו בזמנו נשארה במדריד כשהוא עזב.
אולי זה פשוט עניין מנטלי, כשמרגישים שאין מה למכור כל השחקנים נחלשים אוטומטית, ומצב מנטלי רע גורר יותר פציעות.
איך אתה יכול להגיד דבר כזה? העומס אותו דבר?
היו לך 3 משחקים של ליגת האלופות שבוע אחר שבוע! זה מעולם לא קרה. משחקי אמצע שבוע וסופ״ש בליגות המקומיות, וזה בלי להתחשב בעובדה שהקבוצות סיימו את הליגות והמפעלים האירופיים שנה שעברה ובכלל לא ההיה להם זמן לנוח ולבצע קדם עונה כמו שצריך והנה לך שבועיים של נבחרות ואז ישר חוזרים למפעלים. תוסיף את העובדה שחולי קורונה לא יכולים לשחק שבועיים מה שמקצר את הסגלים של הקבוצות ולא מאפשר מנוחות לשחקנים מסויימים. תסתכל מה היה לך השבוע…אלכסנדר ארנולד, אנסו פאטי, ג׳ושועה קימיש כולם אותן פציעות שנגרמות בעקיפין או באופן ישיר מעומס וזה רק מה שזכרתי מהמשחקים הגדולים השבוע. תוסיף לזה את ואלוורדה ומבטיח לך שאם אבדוק לעומק רשימת השחקנים שפצועים היא עצומה ביחס לשנים הקודמות. נכון שהעומס תמיד היה גדול, אבל השנה הוא גדול פי 2
אמרתי שאין משמעותית יותר פציעות. הפצועים היו פצועים גם לפני וזה חא באשמת העומס החדש.
להזכירך הזאר נפצע לפני הקורונה, וקרבאחל תמיד היה פציע. אסנסיו רק חזר משנה בחוץ, ותמיד שחקנים היו נעשרים לחודש פה וחודש שם. אנחנו פשוט כל כך גרועים ולקחו לנו את כל נקודות האור שלנו, פה הבעיה. אבל זה לא משהו שלא היה מעולם